Πάμε καλά?

Mogolos

Πάμε καλά?

Δημοσίευση από Mogolos »

Εδώ και καιρό αυτή η χωρα, η μαλον καλλύτερα οι πολίτες αυτής της χώρας τραβάνε ζορια. Ολοι το καταλαβαίνουμε και ολοι συμπάσχουμε και συμμετεχουμε.
Ορισμένα μαγαζιά μοντελισμού μάλλον μας περνανε για ΛΑΛΑΚΕΣ. Και εξηγώ τον λόγο.
Εδώ και 2-3 μηνες συγκεκριμένο μαγαζί είχε ρίξει την τιμή ενος μοντέλου. Δεν έλεγε πουθενά ότι ήταν προσφορά ή κάτι τέτοιο.
Παράλληλα όμως δεν ειχε κάνει το ίδιο σε αντίστοιχο μοντέλο της ίδια εταιρείας που μεχρι τότε είχαν την ιδια ακριβώς τιμή. Ειχα λοιπόν την απορεία γιατί γινεται αυτό, και σε κουβέντες με μοντελιστές όλοι έλεγαν το ιδιο...
..."ειδες έπεσε η τιμή, αλλα στο άλλο την εχει ίδια!"
Τις τελευταίες μερες λοιπόν πληροφορήθηκα ότι έπεσε η τιμή και του 2ου μοντέλου. Μπαινω να δώ με χαρά και πράγματι ηταν φτινότερο. Ελα όμως που την διαφορά της τιμής την "πείρε" το 1ο μοντέλο!!!!

Και ερωτώ: κύριοι μήπως μας περνάτε για μ@λ@κες>:(`M`
ή σας εχουμε "ταϊσει" τοσα χρόνια που δεν νοιαζεστε για τους πελάτες σας?
Να ξέρουμε ωστε να μην εχουμε και ενοχές όταν αγοράζουμε από το εξωτερικο δηλαδή!

Εγω ενα πράγμα ξερω, εξω από το συγκεκριμένο μαγαζί υπάρχει πλέον μια "μαύρη πέτρα". Δεν πρόκειται να ξαναπεράσω ούτε από έξω, και όσο περνάει από το χερι μου θα προσπαθήσω να προστατέψω τους "πιθανους" πελατες από τον "εμπορο" αυτό.
Καλή σας μερα και να προσέχετε από που αγοράζετε.
nasa

Απάντηση: Πάμε καλά?

Δημοσίευση από nasa »

Mogolos...μην αγχώνεσαι και θυμώνεις...καθότι είμαστε όλοι σε κρίσιμη και ευαίσθητη ηλικία, δεν υπάρχει λόγος...απλώς πές μας σε ποιά οδό άφησες την 'μαύρη πέτρα' !?
η ταν, η, τα πετάν...
ο Λακης ο Λωτος

Δημοσίευση από ο Λακης ο Λωτος »

Απο κοντα αυτα νικο.. δεν ειναι για φορουμ και αγορες
nasa

Δημοσίευση από nasa »

....εεεε τότε καλά......!
η ταν, η, τα πετάν...
Nontas

Δημοσίευση από Nontas »

Γιατί λωτέ να το πει στην αλάνα?? Να το πει εδώ για να μην ξαναπατήσει κανένας σε αυτό το κατάστημα!!!!
Δεν είναι δυνατόν να σκέφτονται μόνο την πάρτη τους(οι περισσότεροι γιατί έχουμε και λαμπρές εξαιρέσεις) και πώς θα μας κλέψουν ας ενδιαφερθεί και κάποιος για αυτό το ριμαδοχόμπυ επιτέλους!!!!!
mrkaza

Δημοσίευση από mrkaza »

Συμφωνώ με το πως το έθεσε ο μογκολος δεν είναι καλό να αναφέρουμε μαγαζιά και να τα δυσφημούμε Online αλλά το να αναφερθεί το γεγονός και οτι πρέπει ΓΕΝΙΚΑ να προσέχουμε ειναι λογικό οτι πρέπει να αναφερθεί .

Αυτό που θα ήθελα να μάθω είναι αν γνωρίζουμε αν την τιμή την ανέβασε το μαγαζι ή ο χονδρέμπορος ?

Καθώς κάτι μου λεει οτι την μάρκα αυτή την φέρνει ο γνωστός απατεώνας ...

Δε θα γίνω γραφικώς να πω ποιος είναι καθώς και το έχω κάνει στο παρελθόν. Μάλιστα έχω στείλει και Email στην εταιρία κατασκευής τον μοντέλων έξω και η απάντηση ηταν να μιλήσω με το μαλακά που μόλις τους κατάγγειλα ότι είναι για της κλοτσιές περισσότερο και απο τους πολιτικούς τα τελευταία 20 χρόνια .

ψαχτε και θα διτε οτι ολα τα προιοντα 3 γνωστον εταιριων στην Ελλαδα ειναι παραλογα πολυ ποιο ακριβα απο εξω πραγμα που δε συμβένει πχ σε αλλες μαρκες που ειμαστε λιγο ποιο ακριβοι αλλα οχι και τοσο που να δωσεις τα χριματα σου στο ξενο εμπορο
King Kostas

Δημοσίευση από King Kostas »

Ρε παίδες, αφού όλοι μας ξέρουμε!!!

Το κατάστημα/έμπορός κάνει την δουλειά του....και εμείς την δική μας.

Αυτή πρέπει να πουλάνε με καλό κέρδος και εμείς να αγοράζουμε φτηνά.

Η λύση μόνο μιά......αγορά από εξωτερικό....και μάλιστα θα έλεγα να αρχίσουμε να μαζευόμαστε σε ομάδες και να κάνουμε ομαδικές παραγγελίες.....σκεφτείτε και αυτό το σενάριο!!!
mrkaza

Δημοσίευση από mrkaza »

John Χάλαρης έγραψε: Ρε παίδες, αφού όλοι μας ξέρουμε!!!

Η λύση μόνο μιά......αγορά από εξωτερικό....και μάλιστα θα έλεγα να αρχίσουμε να μαζευόμαστε σε ομάδες και να κάνουμε ομαδικές παραγγελίες.....σκεφτείτε και αυτό το σενάριο!!!

Διαφωνω καθως ειμαι σιγουρος οτι κατα 70 % δε φταιει το μαγαζι .

γενικα καλο ειναι να σιγρινουμε τιμες μαζι με το + 30 % που θα πληρωση ο εμπορος 10 % δασμοι + ΦΠΑ , οπου αν αγοραζει με 30 % εκπτωση για να το δωσει στην ιδια τιμη απλα θα πληρωση τα μεταφορικα για εσενα και θα μπει μεσα . (μη ζηταμε να ειναι κλεφτες και μετα κλεγομαστε για το ΔΝΤ)

ενα 10-30 % πανω απο εξω ειναι λογικο αλλα μεχρι εκει και 100%-200% ειναι απαραδεκτο.

Για να φτεει το μαγαζι πρεπει ολα τα προιοντα του να ειναι ακριβα και οχι συγγεκριμενες μαρκες ή μοντέλα που ισως δεν ειχε την τυχη να τα παρει σε καποια προσφορα οπως καποιος ανταγωνιστης τους
King Kostas

Το εμπορικό μέρος....σηκώνει πολύ πάρλα που δεν είναι επί της παρούσης.

Το θέμα είναι ότι η αγορά στην Ελλάδα είναι "ότι να 'ναι"....οπότε οι έμποροι πρέπει να βρουν την λύση διότι εμείς την έχουμε βρει.
Αντώνης Κριτζάς

Δημοσίευση από Αντώνης Κριτζάς »

ένας κακός έμπορος δεν σημαίνει ότι είναι όλοι το ίδιο
...........ξέρω αρκετούς που είναι τίμιοι μέχρι μ@λ@κίας
ας μη τους βάζουμε όλους στο ίδιο καζάνι καθώς όπως υπάρχουν κακοί έμποροι υπάρχουν και κακοί πελάτες
ας απομονώνουμε λοιπόν τους απατεώνες και να υποστηρίξουμε αυτούς που χρειάζεται ο μοντελισμός για την επιβίωση του (διότι για να επιβιώσει χρειάζονται όλοι οι κρίκοι)
mrkaza

Δημοσίευση από mrkaza »

John Χάλαρης έγραψε: Το εμπορικό μέρος....σηκώνει πολύ πάρλα που δεν είναι επί της παρούσης.

Το θέμα είναι ότι η αγορά στην Ελλάδα είναι "ότι να 'ναι"....οπότε οι έμποροι πρέπει να βρουν την λύση διότι εμείς την έχουμε βρει.

Οπως αναφερα μη τους ζητάμε να γινουν κλέφτες και μετα παραπονιομαστε για το ΔΝΤ ... αν θέλεις να εισε σωστος να συγρινεις με ευρωπη ;)

Χωρις να αλαζει το γεγονος οτι ΠΟΛΟΙ ειναι αυτοι που μας περνάνε για μαλακες
bladeskiller

Δημοσίευση από bladeskiller »

Θα συμφωνησω με τον Παναγιώτη ότι, αν θέλουμε να είμαστε σωστοί και δίκαιοι ,πρέπει να συγκρίνουμε με μαγαζιά της Ευρώπης. Γιατί ένας έμπορος, πρέπει να εισάγει "πράμα" πληρώνοντας όλους τους φόρους για την εισαγωγή στην Ευρώπη, με χαρτιά και βούλες. Πρέπει δηλαδή να κάνει κανονική εισαγωγή. Το κόλπο με υποτιμολογήσεις κλπ ,που φαντάζομαι ότι πολλοί εδώ μέσα ξέρουν και εφαρμόζουν, από νομική άποψη ονομάζεται ΛΑΘΡΑΙΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ,αν θέλουμε να λέμε τα πράγματα με το πραγματικό τους όνομα. Φυσικά οι μόνοι "έμποροι" ,που μπορούν να το κάνουν αυτό, είναι οι παρέμποροι της αρπαχτής με "έδρα" το πορτ μπαγάζ. Κανονικό μαγαζί δεν μπορεί να τα κάνει αυτά.
Από κει και πέρα ναι,υπάρχει διαφορά τιμής και σε σχέση με τα Ευρωπαικά μαγαζιά αλλά καλό είναι να έχουμε υπόψη και το εξής. Καταρχήν, στην Ελλάδα, ο αερομοντελισμός είναι ελάχιστα διαδεδομένος σε σχέση με κάποιες άλλες χώρες της Ευρώπης. Αυτό σημαίνει πολύ μικρότερο όγκο πωλήσεων, με αποτέλεσμα τα Ελληνικα μοντελομάγαζα να φάινονται ,σε σχέση με τους μεγάλους οίκους της Ευρώπης ,σαν περίπτερα σε σχέση με σούπερ μάρκετ. Υπάρχει περίπτωση ,το περίπτερο ,να πιάσει τις τιμές του σούπερ μάρκετ? Μάλλον όχι. Αρα ,πάντα τα ελληνικά μοντελομάγαζα θα είναι ακριβότερα από άλλα μαγαζιά του εξωτερικού και ,απότι ξέρω, στην Ελλάδα δεν υπάρχει κανένας οίκος που να εξάγει σε όλον τον κόσμο.
Επίσης, καλό θα ήταν να δούμε, αν έχουμε πληροφορίες τιμών, ποια είναι η διαφορά τιμής μεταξύ ελληνικών καταστημάτων, που έχουν μάλλον συνοικιακό χαρακτήρα ,με αντίστοιχα συνοικιακά μαγαζιά άλλων χωρών της Ευρώπης. Γιατί είπαμε ,οι μεγάλοι οίκοι είναι σαν σούπερ μάρκετ και είναι λογικό να πουλάνε φτηνότερα λόγω του όγκου της εμπορικής τους κίνησης. Είναι όμως το ίδιο φτηνότερα και τα μικρότερα μαγαζιά, που είναι αντιστοίχου μεγέθους κίνησης με τα Ελληνικά?

Μη σας περνάει από το μυαλό ότι θέλω να υποστηρίξω κάποιο συγκεκριμένο μαγαζί. Απλά πιστεύω ότι ,πριν πυροβολήσουμε ,πρέπει πρώτα να είμαστε δίκαιοι και φυσικά να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους. Αν αποδεδειγμένα κάποιος πουλάει αδικαιολόγητα ακριβά, μαύρη πέτρα κατάμαυρη. Αλλά όχι να αποκαλέσουμε κάποιον κλέφτη επειδή πουλάει ακριβότερα από έναν λαθρέμπορο, που είναι και ο πραγματικός κλέφτης.

Φιλικά Κώστας.
nasa

Δημοσίευση από nasa »

John Χάλαρης έγραψε: Ρε παίδες, αφού όλοι μας ξέρουμε!!!

...η ιδέα του 'power-buy' με ελκυστική έκπτωση σε ότι διαλέξει ο καθένας μας μου αρέσει!...κάτι τέτοιο θα μπορούσε να γίνει απο τοπικό μαγαζί...?
η ταν, η, τα πετάν...
Τρύφωνας

Δημοσίευση από Τρύφωνας »

John Χάλαρης έγραψε:

Αγαπητέ φίλε Κώστα,

Καλό είναι να μην γενικεύουμε ένα θέμα που ξεκίνησε απο τον Mogolos για ένα συγκεκριμένο κατάστημα που του "την έσπασε". Δικαίωμά του καθενός να αγοράζει απ' όπου θέλει.

Άποψή μου - μιας και τυγχάνει να γνωρίζω αρκετά καταστήματα ΕΝΤΟΣ Ελλάδας που έχουν αν όχι τις ίδιες τιμές αλλά ακόμα και ΚΑΛΛΙΤΕΡΕΣ τιμές απο τα on-line καταστήματα του εξωτερικού- είναι να κάνουμε ένα market reasearch λοιπόν και ΝΑ ΠΡΟΤΙΜΑΜΕ ΝΑ ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ ΕΝΤΟΣ της Ελλάδας και να ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΟΥΜΕ έτσι τους Έλληνες εμπόρους που σε πείσμα των καιρών είναι ανταγωνιστικοί και φθηνότεροι απο τους έξω.

Αν συνεχίσουμε να έχουμε την αντίληψη αυτή της ξενολατρείας το βυθίζουμε μόνοι μας το πλοίο που λέγεται Ελλάδα.

Αυτά προς γνώσιν και συμμόρφωσιν που έλεγαν και οι παππούδες μας.
Φιλικά
Τρύφωνας
King Kostas

Μαζί σου 3Φ, άλλωστε και σε κουβέντες μας και στο valey έχεις καταλάβει πιστεύω ότι δεν είμαι υπέρ του να αγοράσω από εξωτερικό (κυρίως ΚΙΝΑ, USA & UK…με Ευρώπη δε τραβάω ζόρι).....δεν το έχω κάνει ακόμα τουλάχιστον.....αλλά με αυτά που βλέπω αρχίζω να ψήνομαι.

Όμως το τελευταίο καιρό (πλην 2-3ων καταστημάτων που ξέρουμε και αγοράζουμε) μετά από σχετικό web search της εγχώριας αγοράς παρατηρώ άσχημα πράματα σαν αυτά που μας έγραψε ο Mog.......

Εγώ λόγω εξόδων έχω βάλει σε δεύτερη μοίρα το μοντελισμό και απλά θα πετάω πολύ ή τουλάχιστον πετάω όσο αυτό μου επιτρέπετε, όμως η αλήθεια είναι ότι τα πράματα έχουν αποθρασυνθεί στην Ελλάδα από κάθε πλευρά......το καράβι έβαλε νερά καιρό τώρα απλά χρόνο με το χρόνο παραδίδει πνεύμα το ένα στεγανό μετά το άλλο.....το ότι θα βουλιάξουμε είναι βέβαιων πλέον…..απλά μας σώνει το ευρώ και δε γινόμαστε Ουγγαρία.

Ο σκοπός είναι να βάλουμε τα μοντέλα κάπου στεγνά για να μη φουσκώσει η balsa και πάθουν μπραχισαικλο τα ηλεκτρικά.......σκέφτομαι έντονα να το γυρίσω πάντως σε RC Sailboat.

Φιλικά Κώστας, και πάντα με διάθεση αστείου....για τους περίεργους του forum
Απάντηση

Επιστροφή στο “Ελεύθερη συζήτηση - Διαγωνισμοί”