t/k art tech 40 mhz help

monster_maniakos

t/k art tech 40 mhz help

Δημοσίευση από monster_maniakos »

παιδια εχω αυτην την τ/κ art tech 40 mhz μεχρι σε τι αποσταση πιανει ??
ditman

Απάντηση: t/k art tech 40 mhz help

Δημοσίευση από ditman »

Αρκετά πάνω από χιλιόμετρο. Δηλαδή, πολύ πιο μακρυά απ'ότι μπορεις να στείλεις το σκάφος.
Κωστής

Δημοσίευση από Κωστής »

Αν εννοείς την Art Tech της E-Fly http://www.himodel.com/radios/Art-Tech_40Mhz_E-FLY_4ch_FM_Radio_Set_Type_B.html
, τότε έχεις πραγματικά 700 μέτρα χωρίς εμπόδια. Ας μη ξεχνάμε ότι μιλάμε για park flier Τ/K και όχι full range module Τ/Κ όπου τιμές εμβελείας μεταξύ 1200 – 1500 μέτρα είναι πραγματικές.

Από προσωπική εμπειρία πάντως, σπάνια μου χρειάστηκε κάτι περισσότερο από 500 – 600 μέτρα εμβέλεια…..εκτός και αν κάποιος πετά με κιάλια οπότε το πράμα αλλάζει
Αντώνης Κριτζάς

Δημοσίευση από Αντώνης Κριτζάς »

θα μου επιτρέψετε να είμαι επιφυλακτικός
Έχουν περάσει 3 από τα χέρια μου
η πρώτη με ένα Wing-dragon
η επόμενη ενός φίλου με ένα παρτάλι ανεμόπτερο της diamantino
και η τελευταία με το easysrar του jkastu
και οι τρείς παρουσίαζαν διάφορα προβλήματα παρεμβολών από τα 50-70 μέτρα
πιθανολογώ ότι με διάφορα φίλτρα (φερίτες) τα προβλήματα που επηρεάζουν τον δέκτη θα υποχωρήσουν αλλά και πάλι θέλει την προσοχή σας
Ακόμη έχει το κακό συνήθειο να μειώνει την εμβέλεια της αρκετά όσο αδειάζει η μπαταρία (και είναι εμφανές
Αν την πήρες (φθηνά)και σου παρουσιάσει τέτοια προβλήματα στον αέρα κλείσε αμέσως το γκάζι και το ποιο πιθανό είναι να συνέλθει για να μπορέσεις να γυρίσεις
Βάλε φερίτες και να θυμάσαι ότι είναι για μικρά ηλεκτρικά και ο κατασκευαστής λέει 150 μέτρα
όλα αυτά είναι η δική μου εμπειρία και μόνο

πές μας που θα την βάλεις και πόσο?
bladeskiller

Δημοσίευση από bladeskiller »

Ενα manual της artech ,που έχω από το κλασικό cessna 182 στα 40ΜΗΖ, γράφει για απόσταση 1000 πόδια που σημαίνει γύρω στα 300-350 μέτρα. Για μικρό ηλεκτρικό φοαμένιο είναι παραπάνω από επαρκής γιατί συνήθως πάνω από 150-200 μέτρα δεν φέυγει, αφού πλέον δεν φαίνεται και καλά. Την είχα στην αρχή και στο δικό μου. Δεν είχα ποτέ κάποιο πρόβλημα αλλά ποτέ δεν θα την εμπιστευόμουνα βέβαια για κάτι μεγαλύτερο. Επίσης ,δεν ξέρω αν θα είναι εντάξει με φοαμένιο ανεμόπτερο γιατί τα ανεμόπτερα συνήθως πετάνε και μακρύτερα και ψηλότερα.
Και κάτι ακόμη. Πολλές φορές, τα προβλήματα μικρότερης εμβέλειας από την προβλεπόμενη ,δεν οφείλονται μόνο στη χαμηλότερη ποιότητα του δέκτη και του πομπού. Είναι και κάτι άλλο. Επειδή στα 35 ή τα 40ΜΗΖ το μηκος της κεραίας του δέκτη ξεπερνάει το μήκος της ατράκτου ενός μικρού ηλεκτρικού αεροπλάνου,πολλοί αερομοντελιστές έχουν τη συνήθεια να διπλώνουν την κεραία από το τέλος της ουράς προς τα εμπρός. Μέγα σφάλμα! Γιατί με την κεραία διπλωμένη, οι ήδη εκ κατασκευης μειωμένες ραδιοηλεκτρικές επιδόσεις αυτων των φτηνών συστημάτων περιορίζονται ακόμη περισσότερο ,σε σημείο κινδύνου ακόμη και για ένα μικρό φοαμένιο αεροπλάνο. Την κεραία την αφήνουμε να κρέμεται ελεύθερα πίσω από την ουρά και ο αέρας την κρατάει σχεδόν ευθύγραμμη. Δεν την διπλώνουμε εκτός αν πρόκειται για ελικόπτερο, που γενικά πετάει σε πιο κοντινές αποστάσεις σε σχέση με τα αεροπλάνα.

Φιλικά Κώστας.
Αντώνης Κριτζάς

..............σε καμία από τις περιπτώσεις που προανέφερα η κεραία δεν ήταν διπλωμένη ,τα μοντέλα φοαμ και σε όλες δεν υπήρχε φερίτης πουθενά ..........κάτι που σε όλες τις περιπτώσεις επεσήμανα στους χρήστες
Κανείς όμως δεν γνωρίζω τι έκανε γι αυτό
οι δύο τουλάχιστον γνωρίζω ότι αντικατέστησαν το σύστημα με κάτι καλύτερο
monster_maniakos

η συγκεκριμενη ειναι της e-fly και ειναι η μαμα απο art tech yak 54 elektric !!ελπιζω παντος ην εχω μεγαλο προβλημα αν και σκεφτομαι να βαλω απο hobbyking 6καναλη 2.4 να ησυχασω
Αντώνης Κριτζάς

τι hobbyking μου λες όταν υπάρχει αυτή http://www.hobbybox.gr/products1.php?wh=1&lang=1&the1id=10&the2id=96&theid=96&open1=10&open2=96
τεσταρισμένη από πολλά μέλη και από εμένα προσωπικά εδώ και ένα χρόνο με extra δέκτη στα 17 ευρώ και κεραία στα 3 ευρώ

ακόμη υπάρχει και αυτή http://www.nem.gr/efly-tr6002-6ch-2-4ghz-radio-system-tr6002-tx-and-rx6002-rx-p32727.html
αλλα ακόμη δεν την έχουμε δοκιμάσει αν και δείχνει καλή
Τρύφωνας

Δημοσίευση από Τρύφωνας »

monster_maniakos έγραψε: η συγκεκριμενη ειναι της e-fly και ειναι η μαμα απο art tech yak 54 elektric !!ελπιζω παντος ην εχω μεγαλο προβλημα αν και σκεφτομαι να βαλω απο hobbyking 6καναλη 2.4 να ησυχασω

O Hobby King αγαπητέ monster maniakos δεν φημίζεται για την ποιότητά του....Ότι έχω απο εκεί ήταν για τα μπάζα, ξεκινώντας απο τα Turnigy και τα ηλεκτρονικά του...Για τα μπάζα εντελώς!!!
monster_maniakos

οκ αλλα εκει με 20 δολαρια εχεις παρει τα καλυτερα πραγματα!!την δουλεια σου την κανεις οπως κανεις και με τα αλλα και χωρις μεγαλη διαφορα και πολυ φθηνοτερα!! http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idProduct=9042&Product_Name=Hobby_King_2.4Ghz_6Ch_Tx_&_Rx_V2_%28Mode_2%29
αυτην λεω!!με 26 δολαρια 2.4 εξακαναλη!!οκ μπορει να μην ειναι ποιοτητα την ρυθμιζεις ομως απο το pc και δεν θα σου μηνει στα χερια!!δοκιμασμενα παντα!! ::)::)::)
Αντώνης Κριτζάς

.........χλωμό !!
δεν θα προσπαθήσω να σου πώ για περιπτώσεις με παρτάλια υλικά απο εκεί .......ελπίζω να έρθει σωστή και να μή χρειαστείς service ,ανταλακτικό η δέκτη άμεσα
monster_maniakos

ξερω 14 ατομα που την εχουν και κανεις δεν επαθε τιποτα!!ειναι μια χαρα η τ/κ !!
μανος

Δημοσίευση από μανος »

καλησπερα στην παρεα σας κυριοι,να πω και την δικια μου αποψη,εχω της art-tech και εγω τετρακαναλη 2,4 εως τωρα δεν ειχα το παραμικρο προβλημα παρεμβολων(2,4)η ακομα και αποστασης,βεβαια μιλαω για το πολυ 150 μετρα!τωρα για παραπανω δενξερω αλλωστε για ενα parkflyer πιστευω ειναι αρκετα.
Τρύφωνας

Δημοσίευση από Τρύφωνας »

monster_maniakos έγραψε: ξερω 14 ατομα που την εχουν και κανεις δεν επαθε τιποτα!!ειναι μια χαρα η τ/κ !!

Μπορεί και να είναι. Αυτό πάντως που μου έχει μείνει εμένα όσων αφορά τα υλικά απο το Hobby City & Ηobby King είναι οτι πετάς τα λεφτά σου όσο λίγα και να είναι.......
Προτιμώ πάντα να πετάω με ασφάλεια με την Futaba μου ή την JR μου παρά να χαροπαλέυω τώρα στα γεράμματα (μετα απο 25 χρόνια αερομοντελισμού) χρησιμοποιόντας αμφιβόλου προέλευσης και ποιότητας πράματα απο το Hobby King....
Τα ηλεκτρονικά για εμάς τους παλαιότερους που πετάμε τα μοντέλα μας εκεί που θέλουμε και όχι εκεί που θα ήθελαν να πάνε αυτά απο μόνα τους έχουν μεγάλη σημασία....
Αντώνης Κριτζάς

μανος έγραψε: καλησπερα στην παρεα σας κυριοι,να πω και την δικια μου αποψη,εχω της art-tech και εγω τετρακαναλη 2,4 εως τωρα δεν ειχα το παραμικρο προβλημα παρεμβολων(2,4)η ακομα και αποστασης,βεβαια μιλαω για το πολυ 150 μετρα!τωρα για παραπανω δενξερω αλλωστε για ενα parkflyer πιστευω ειναι αρκετα.

Μάνο οι παρεμβολές στα 2,4 είναι αρκετά ποιο σπάνιες από αυτές στα 40 mhz (φθηνής ποιότητας)
η συγκεκριμένη που ενδιαφέρει τον φίλο μας μάλλον τις τρώει από το μοτέρ και το speedcontrol λόγω έλλειψης φίλτρων
Συνήθως την βάζει πακέτο με μοντελάκια που έχουν ηλεκτρονικά της ίδιας εταιρίας που πιθανόν είναι ελεγμένο ότι δεν την ταπώνουν
Απάντηση

Επιστροφή στο “Τηλεκατεύθυνση - Πομπός - Δέκτης - Servo - accessories & Flight Simulators”