50 ώρες στο Aerofly - Είμαι έτοιμος για την πρώτη πτήση;

Απάντηση
ΑνδρεαςΛ

50 ώρες στο Aerofly - Είμαι έτοιμος για την πρώτη πτήση;

Δημοσίευση από ΑνδρεαςΛ »

Όπως ανέφερα και αλλού ετοιμάζομαι να φτιάξω ένα Easy Star. Επειδή από τον καιρό που έχω να ασχοληθώ πολλά έχουν αλλάξει, έχω κάνει αρκετό διάβασμα και τώρα αισθάνομαι άνετος ότι μπορώ να το φτιάξω και να το ετοιμάσω για τη 1η πτήση. Από Δευτέρα αγοράζω τα σχετικά...

Μετά από περισσότερο από 50 ώρες σε RC Sim(Aerofly) με μοντέλο ΕΖ* και άλλα αιθάνομα άνετα με τα στικ και πάλι.

Στα άλλα μοντέλα, κάποια trainers κλπ μπορώ να τα πετάξω και να τα προγειώσω κάπως άτσαλα αλλά ΟΚ. Όλα τα πιο δύσκολα μοντέλα δεν μπορώ να τα προσγειώσω ακόμα.

Το ερώτημα είναι κατά πόσο το sim είναι ρεαλιστικό κατα προσέγγιση η τελείως εκτός πραγματικότητας αρά να προσγειωθώ λίγο;
Flying Knight

Απάντηση: 50 ώρες στο Aerofly - Είμαι έτοιμος για την πρώτη πτήση;

Δημοσίευση από Flying Knight »

Πιστεύω πως είσαι λίγο υπερβολικός , με 50ώρες σε ένα μοντέλο πως είσαι σε αρκετά καλό επιπεδο.
Δοκίμασε να πετάξεις και με λίγο αεράκι... για να τσεκάρεις και τις δυνατότητες σου.

Φιλικά ,
Λευτέρης
ΑνδρεαςΛ

Ήδη το έχω κάνει. Πιστεύω ότι το Sim βοηθάει αρκετά τον πρωτάρη. Ο sim όμως είναι, όσο αφορά το Easy Star ποιό εύκολος από την πραγματικότητα.

Ακόμα και με 4 μποφώρ δεν έιχα κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα στην πράξη.
Mogolos

Δημοσίευση από Mogolos »

Φιλε μου εισαι ετοιμος και για παραπάνω πράγματα. Το κάθε sim δεν σε μαθαινει να πετάς, απλά σου εντυπώνει στον εγγεφαλο την "εικονα" που πρέπει να βλέπεις όταν πετας. Οσο αφορά το es και με 1 ωρα στο sim θα εισουν ετοιμος να το πετάξεις...:p
ΑνδρεαςΛ

Σωστός. Αυτό όμως το ξέρω τώρα που έχω κάνει 5-6 πτήσεις με το EZ* και με αρκετό αεράκι χωρίς να το τσαλακώσω ιδιαίτερα.
Αντώνης Κριτζάς

Δημοσίευση από Αντώνης Κριτζάς »

καλημέρα Ανδρέα
μια χαρά τα πάς με το easy star ..............
το μοντέλο αυτό είναι από μόνο του "sim" Οι ώρες που θα βάλεις από εδώ και μπρος (με δεδομένο ότι έχεις την δυνατότητα να πετάς συχνά στην πλαγιά δίπλα στο σπίτι σου) θα είναι αυτές που θα σε ετοιμάσουν για το επόμενο βήμα
Στο sim τώρα πια κάνε πρακτική σε προσγείωση και απογείωση
ΑνδρεαςΛ

Αντώνης Κριτζάς έγραψε: Στο sim τώρα πια κάνε πρακτική σε προσγείωση και απογείωση

Σ' ευχαριστώ Αντώνη.

Ναι, το θέμα της προσγείωσης είναι η πρόκληση πλέον.
Τα καταφέρνω αρκετά καλά με τα Wilga 2000 κλπ trainers.

Κανένα τυπικό μοντέλο με το οποίο να εξασκηθώ;

Δυστηχώς δεν κατάφερα να βρω το Trojan T28 για Aerofly μια και μάλλον θα είναι το πρώτο μη ανεμόπτερο που θα φτιάξω.
Αντώνης Κριτζάς

Δημοσίευση από Αντώνης Κριτζάς »

πράγματι τ28 για aerofly δεν υπάρχει
ένα καλό αεροπλάνο για να εξασκηθείς είναι το χαμηλοπτέρυγο trainer (κόκκινο άσπρο) Πετά περίπου όπως το Τ28 με γκάζι 1/2 - 3/4 και έχει αρκετά καλή προσομοίωση με αρκετά μοντέλα Προτείνω συνεχή περάσματα χαμηλά πάνω από τον διάδρομο για να μάθεις να το βλέπεις όταν έρχεται και να κάνεις διορθώσεις με το ruder και μετά προσγειώσεις .......πολλές προσγειώσεις Σιγά σιγά αρχισε να βάζεις και πλαινό αέρα 45 μοιρες περίπου (το πολύ 'εως 4m/s)
ΑνδρεαςΛ

OK. Οταν δεν είμαι έξω να πετάω.....

Σήμερα βρήκα άλλες 2 πλαγιές, η μία στα 300μ από το σπίτι και η άλλη 2 χλμ. Δυστυχώς ο αέρας ήταν <1 μποφώρ και έτσι δεν μπορώ να ξέρω πόσο λιφτ δίνουν.

Η πρώτη είναι καλή για Βδ μέχρι ΒΑ άνεμο και η δεύτερη ΒΔ μέχρι Ανατ. και Νοτιά.

Οταν φυσάει 3-4 θα το τσεκάρω.

Στα μείων είναι τα καμένα πουρνάρια και θάμνοι από τις φωτιές τα οποία, αν πέσει πάνω στην προσγείωση αφήνουν βαθουλόματα στα leading edges του φτερού.
King Kostas

Δημοσίευση από King Kostas »

ΑνδρεαςΛ έγραψε:

Στα μείων είναι τα καμένα πουρνάρια και θάμνοι από τις φωτιές τα οποία, αν πέσει πάνω στην προσγείωση αφήνουν βαθουλόματα στα leading edges του φτερού.

Μη σε αγχώνουν αυτά.

Απλά πέτα, και με γνώμονα τις όποιες δυσκολίες που μπορεί να έχεις στο κάθε πεδίο προσγείωσης προσπάθησε να βελτιώσεις (όσο αυτό γίνετε) την τεχνική σου.

Το Easy Star δε σπάει οπότε μην αγχώνεσαι.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Τηλεκατεύθυνση - Πομπός - Δέκτης - Servo - accessories & Flight Simulators”