Ανακατασκευή - Συντήρηση σκάφους
Απάντηση: Ανακατασκευή - Συντήρηση σκάφους
Χτες το απόγευμα ετριψα το 1ο χερι primer, και του πέρασα το 2ο. Δεν ειναι τελειο αλλα ειναι οι ατέλειες του χειροποίητου που δίνουν αξία :p.
Περιμένοντας λοιπόν να στεγνώσει, ασχολήθηκα και με το κοουλ.
Του πέρασα λοιπόν 2ο στρώμα καλσον, και το "εβαψα" με επόξυ. Αφού στέγνωσε, το ετριψα με υαλοχαρτο και του πέρασα primer. Σημερα θα τριφτεί με πιο ψιλό υαλοχαρτο και θα ξαναπεραστεί με primer. Εδω εχω να πώ πώς η τεχνική με το καλσον δεν με εντυπωσίασε. Σε τετοιου μεγέθους τουλάχιστον κοουλ. Το καλσον τεντώνει πολύ, οπότε ανοιγουν μεγαλα κενα στην πλέξη του. Εχεις λοιπον 2 επιλογές, ή να το πλακώσεις με "παχια" εποξυ ή να του κάνεις 4-5 στρωματα. Αν το ξαναεφτιαχνα θα χρησημοποιούσα κανονικό υαλοπανο. Τεσ πα.
Οι "τρυπες" που φαινονται στο κοουλ, ειναι τα σημεια όπου θα ξανανοιχτει για να περάσει το μοτερ και η εξάτμιση.
Περιμένοντας λοιπόν να στεγνώσει, ασχολήθηκα και με το κοουλ.
Του πέρασα λοιπόν 2ο στρώμα καλσον, και το "εβαψα" με επόξυ. Αφού στέγνωσε, το ετριψα με υαλοχαρτο και του πέρασα primer. Σημερα θα τριφτεί με πιο ψιλό υαλοχαρτο και θα ξαναπεραστεί με primer. Εδω εχω να πώ πώς η τεχνική με το καλσον δεν με εντυπωσίασε. Σε τετοιου μεγέθους τουλάχιστον κοουλ. Το καλσον τεντώνει πολύ, οπότε ανοιγουν μεγαλα κενα στην πλέξη του. Εχεις λοιπον 2 επιλογές, ή να το πλακώσεις με "παχια" εποξυ ή να του κάνεις 4-5 στρωματα. Αν το ξαναεφτιαχνα θα χρησημοποιούσα κανονικό υαλοπανο. Τεσ πα.
Οι "τρυπες" που φαινονται στο κοουλ, ειναι τα σημεια όπου θα ξανανοιχτει για να περάσει το μοτερ και η εξάτμιση.
- Συνημμένα
-
- IMG_1463.jpg (92.81 KiB) Προβλήθηκε 69 φορές
-
- IMG_1462.jpg (96.34 KiB) Προβλήθηκε 69 φορές
Δεν πιστεύω να χρησιμοποίησες δικτυωτό;
Επίσης μπορείς να πάρεις αυτά που έχουν οι εύζωνοι:>)
Σε βλέπω στο Σύνταγμα κυριακή πρωί, στην αλλαγή φρουράς, να γδύνεις τσολιάδες<,<,<
Ότι και να λέμε...nice work!!
Επίσης μπορείς να πάρεις αυτά που έχουν οι εύζωνοι:>)
Σε βλέπω στο Σύνταγμα κυριακή πρωί, στην αλλαγή φρουράς, να γδύνεις τσολιάδες<,<,<
Ότι και να λέμε...nice work!!
-
Γιάννη τα καλσόν βγαίνουν σε διάφορα denie και φυσικά σε όλα τα μεγέθη άρα μπορείς να βρεις το κατάλληλο
Την επόμενη φορά να το κλέψεις από χοντρούλα η να πάς σε κατάστημα με καλσόν να περιεργαστείς τα δείγματα Περνώντας το χέρι σου μέσα και τεντώνοντας βλέπεις την πυκνότητα και ελαστικότητα Όσο περισσότερα denie είναι τόσο πυκνότερο είναι Ξεκινούν από 15 έως 70 Το καλύτερο είναι αυτό που παίρνει η γιαγιά 40 -50 dennie Ακόμη και αν δεν έχεις χονδρότερο βάζεις δύο
Η εφαρμογή σωστή ομοιόμορφη το αποτέλεσμα είναι πολύ καλό και το τρίψιμο ευκολότερο
Την επόμενη φορά να το κλέψεις από χοντρούλα η να πάς σε κατάστημα με καλσόν να περιεργαστείς τα δείγματα Περνώντας το χέρι σου μέσα και τεντώνοντας βλέπεις την πυκνότητα και ελαστικότητα Όσο περισσότερα denie είναι τόσο πυκνότερο είναι Ξεκινούν από 15 έως 70 Το καλύτερο είναι αυτό που παίρνει η γιαγιά 40 -50 dennie Ακόμη και αν δεν έχεις χονδρότερο βάζεις δύο
Η εφαρμογή σωστή ομοιόμορφη το αποτέλεσμα είναι πολύ καλό και το τρίψιμο ευκολότερο
Πραγματι το τριψιμο ειναι ευκολοτερο
Αντώνης Κριτζάς έγραψε: ↑...ή να πάς σε κατάστημα με καλσόν να περιεργαστείς τα δείγματα Περνώντας το χέρι σου μέσα και τεντώνοντας βλέπεις την πυκνότητα και ελαστικότητα....
Αυτό θέλω να είμαι εκεί να το δώ, μή σου πώ να μαζευτούμε παρέα και να πάμε όλοι για δοκιμή καλσόν!!:D:D
Το χτεσινο απόγευμα ηταν πιο παραγωγικό.
Αρχικά έτριψα το primer. Εφτιαξα (ειχαν ψιλοσπασει) τους αεραγογους, και εριξα το ασιμι στο σώμα. Εαν "κρατηθει" το χρωμα με το βερνικι, θα ειναι πανεμορφο το σκάφος.
Στην συνεχεια, εγδυσα το φτερό. Περιμενα να μην εχει λάδι πουθενά, μιας και δεν ειχε "τρυπες" το μονοκοτ, αλλα επεσα εξω. Σιγουρα δεν ειναι σαν το σώμα, αλλα από την μεριά της εξάτμισης ειχε μουλιάσει η μπάλσα.
Το μουλιασα και αυτό στο οινόπνευμα, και του εφτιαξα τα πανελς, από την πάνω μερια.
Αυτό που μου εκανε εντύπωση ειναι ότι σε μερικά σημεια το φτερό ήταν σπασμένο (μικροσπασίματα στην μπαλσα της επικάλυψης), που όσο ηταν το μονοκοτ δεν φαινόντουσαν. Δεν ειναι σπασίματα από χτυπήματα, αλλα απ΄ότι καταλαβα από την μεταφορά!
Οι φωτό ειναι κατατοπιστικές.
Το σωμα ασιμί πλέον
Η αρχικη κατασταση του φτερού
Η μουλισμένη μπάλσα του φτερου
Τα πανελς στην άνω επιφάνια
Αρχικά έτριψα το primer. Εφτιαξα (ειχαν ψιλοσπασει) τους αεραγογους, και εριξα το ασιμι στο σώμα. Εαν "κρατηθει" το χρωμα με το βερνικι, θα ειναι πανεμορφο το σκάφος.
Στην συνεχεια, εγδυσα το φτερό. Περιμενα να μην εχει λάδι πουθενά, μιας και δεν ειχε "τρυπες" το μονοκοτ, αλλα επεσα εξω. Σιγουρα δεν ειναι σαν το σώμα, αλλα από την μεριά της εξάτμισης ειχε μουλιάσει η μπάλσα.
Το μουλιασα και αυτό στο οινόπνευμα, και του εφτιαξα τα πανελς, από την πάνω μερια.
Αυτό που μου εκανε εντύπωση ειναι ότι σε μερικά σημεια το φτερό ήταν σπασμένο (μικροσπασίματα στην μπαλσα της επικάλυψης), που όσο ηταν το μονοκοτ δεν φαινόντουσαν. Δεν ειναι σπασίματα από χτυπήματα, αλλα απ΄ότι καταλαβα από την μεταφορά!
Οι φωτό ειναι κατατοπιστικές.
Το σωμα ασιμί πλέον
Η αρχικη κατασταση του φτερού
Η μουλισμένη μπάλσα του φτερου
Τα πανελς στην άνω επιφάνια
- Συνημμένα
-
- IMG_1473.jpg (92.49 KiB) Προβλήθηκε 69 φορές
-
- IMG_1468.jpg (95.24 KiB) Προβλήθηκε 69 φορές
-
- IMG_1467.jpg (92.89 KiB) Προβλήθηκε 69 φορές
-
- IMG_1469.jpg (93.97 KiB) Προβλήθηκε 69 φορές
...και η κάτω πλευρά του φτερού. Πέρασα και την "κοιλιά" με υαλοπανο μιας και το σκάφος ειχε κάνει 2 belly landing. (Στην φωτό δεν εχω περάσει ακομα το πανι)
Πριν ρίξω την εποξικι ριτίνη στο φτερό, αποφάσισα και το "έβαψα" με πολύ αραιή ατλακολ κρισταλιζε. Ο σκοπός ειναι να κλίσουν όσο περισσοτεροι πόροι του ξύλου γίνεται καθώς και να κολλησουν τυχον ραγίσματα, που δεν φαινονται με το ματι.
Πριν ρίξω την εποξικι ριτίνη στο φτερό, αποφάσισα και το "έβαψα" με πολύ αραιή ατλακολ κρισταλιζε. Ο σκοπός ειναι να κλίσουν όσο περισσοτεροι πόροι του ξύλου γίνεται καθώς και να κολλησουν τυχον ραγίσματα, που δεν φαινονται με το ματι.
- Συνημμένα
-
- IMG_1475.jpg (96.35 KiB) Προβλήθηκε 69 φορές
Πάρε ένα scotchbrite και τρίψε ελαφρά τις φωλιές των ριτράξ για να πιάσει η μπογιά!
Πολύ καλή δουλειά μέχρι στιγμής. Μπράβο Γιάννη!
Τρύφωνας
Πολύ καλή δουλειά μέχρι στιγμής. Μπράβο Γιάννη!
Τρύφωνας
Να και το φτερό περασμένο με primer...
Αρχισα να βάφω και την άτρακτο με τα υπόλοιπα χρώματα...
...
Αρχισα να βάφω και την άτρακτο με τα υπόλοιπα χρώματα...
...
- Συνημμένα
-
- IMG_1480.jpg (95.92 KiB) Προβλήθηκε 69 φορές
-
- IMG_1478.jpg (95.58 KiB) Προβλήθηκε 69 φορές
-
- IMG_1477.jpg (90.4 KiB) Προβλήθηκε 69 φορές
-
- IMG_1491.jpg (92.76 KiB) Προβλήθηκε 69 φορές
Με τα πηδάλια τι κάνεις? Δεν τα περνάς epoxy? Τα βγάζεις πριν περάσεις τα φτερά?
Τα περασα και αυτά. Απλα "κολλανε" λίγο όταν στεγνώσει, αλλα κανεις ενα "τσακ" και ξεκολλανε και δουλευουν μια χαρά. Δεν εχεις προβλημα. Το πιο σωστό ηταν να τα βγαλω και να τα κάνω χώρια, αλλα...
...βαρεθηκα :p
...βαρεθηκα :p
Να και το φτερό. Επιτελους πλέον ειμαι ετοιμος να αρχίσω την "σημανση" του σκάφους.
- Συνημμένα
-
- IMG_1497.jpg (93.13 KiB) Προβλήθηκε 69 φορές
Χτες κάναμε λίγη δουλιτσα.
Αρχικά εφτιαξα τα "τετράγωνα" στην ατρακτο. Τωρα θα πρέπει να γραψω μεσα τα απαραίτητα!! (Χλωμο με κόβω)
Στην συνεχεια ασχολήθηκα με την ουρά.
Το φτερό θα το ξαναβάψω, μιας και δεν μου βγήκε καλό το κιτρινο. "Ετρεξε" και μου γ... ολο το φτερό. Δεν πειραζει, λίγο τριψιματακι θελει.
Σημερα θα ριξω και το 1ο χερι βερνικι.
Αρχικά εφτιαξα τα "τετράγωνα" στην ατρακτο. Τωρα θα πρέπει να γραψω μεσα τα απαραίτητα!! (Χλωμο με κόβω)
Στην συνεχεια ασχολήθηκα με την ουρά.
Το φτερό θα το ξαναβάψω, μιας και δεν μου βγήκε καλό το κιτρινο. "Ετρεξε" και μου γ... ολο το φτερό. Δεν πειραζει, λίγο τριψιματακι θελει.
Σημερα θα ριξω και το 1ο χερι βερνικι.
- Συνημμένα
-
- IMG_1506.jpg (93.22 KiB) Προβλήθηκε 69 φορές
-
- IMG_1505.jpg (94.08 KiB) Προβλήθηκε 69 φορές
-
- IMG_1501.jpg (90.48 KiB) Προβλήθηκε 69 φορές
-
- IMG_1504.jpg (94.02 KiB) Προβλήθηκε 69 φορές
Mogolos έγραψε: ↑Να και το φτερό. Επιτελους πλέον ειμαι ετοιμος να αρχίσω την "σημανση" του σκάφους.
Σήμανση?? Σε θέλουμε συγκεντρωμένο αυτή τη φορά...!;;)
-
Ωραία δουλίτα ρε φίλε. Αρκετά μπελαλίδική....χαρά στο couragio σου,