2,4 και Wi-Fi

Mogolos

2,4 και Wi-Fi

Δημοσίευση από Mogolos »

Εαν ξερει κάποιος, ακουσα ότι τα WiFi ειναι στα 2,4!
Υπάρχει περίπτωση παρεμβολής στις τηλεκατευθήνσεις?
DjBac

Απάντηση: 2,4 και Wi-Fi

Δημοσίευση από DjBac »

Τα περισσότερα κοινά ασύρματα δίκτυα εκπέμπουν σε αυτήν τη συχνότητα όντως. Μπορούν να πιάσουν μεγάλο εύρος. Αν μιλάμε για την περίπτωση της Κυριακής προχθές, μπορεί να ήταν πάνω στο scanning του AP. Αλλιώς αν σταθεροποιηθεί δεν υπάρχει κάποια παρεμβολή!

Δηλαδή, αν το AP είναι πλέον σταθερό ανοικτό και εμείς ανοίξουμε κάποια Τ/Κ, θα βρει ¨μη κατηλλειμένα¨κανάλια να κλειδώσει!
kordi

Δημοσίευση από kordi »

Το θέμα είναι αν έχει κλειδώσει η τηλεκατεύθυνση στην περίπτωση μας DX7
Και μπει ένα Access Point που έχει προκαθορισμένο ένα συγκεκριμένο κανάλι (Channel)συχνότητας που είναι ίδιο με την τηλεκατεύθυνση τι γίνεται????
Γνωρίζοντας ότι η Spectrum έχει μια δεύτερη συχνότητα Backup και δεν κάνει frequency hopping βλέπε Futaba fast , θεωρητικά πέφτει στην δεύτερη συχνότητα και όλα καλά .
Στην πράξη είναι πολύ δύσκολο να ξέρουμε τι γίνεται.
Πάντως καλό είναι να γράψουμε όλοι τις εντυπώσεις μας μήπως βγει μια άκρη.
fazerdreamer

Δημοσίευση από fazerdreamer »

Εχω δει μπροστα μου+εχω χασει και εγω μοντελο απο non-brand+επωνυμο προιον στα 2.4ghz.Απαντω στον φιλο Αντωνη εδω http://www.petame.gr/forumv/showthread.php?p=38810#post38810
τελευταια δε..ακουω σαν''ιωση'' πολλα προβληματα σε Spectrum.Οντως αληθευει?

Υ.Γ.Ποσα hyperlinks με μικρομετρικες αρμονικες σε ''βαρια''dbm περνανε απο πανω μας οταν πεταμε με 2.4?Ο στρατος,αν βρισκομαστε κοντα,μπορει να σκαναρει και να θεωρησει απειλη για τις επικοινωνιες του π.χ. τις εκπομπες 2.4 και να τις ''κλειδωσει''???????
kordi

Δημοσίευση από kordi »

Και η επίσημη απάντηση τις Spectrum

I’ve heard that other manufacturer’s 2.4 GHz Frequency Hopping systems cause interference with Spektrum equipment. Is there any truth to this? And what happens if two transmitters are on the same frequency?

To be FCC legal, all 2.4GHz devices must incorporate a collision avoidance system that prevents the system from transmitting on an already occupied frequency. The chance of two transmitters occupying the same frequency is highly unlikely. If two transmitters should somehow end up on the same frequency, other safeguards, such as the GUID and proprietary time base coding, will prevent interference. Of course, with the aircraft system, the transmitter is transmitting on two frequencies simultaneously. The odds of two transmitters transmitting on the same two frequencies is even, more unlikely but again, should this happen, other safe guards will prevent interference. While it is possible for a Frequency Hopping system to scan a frequency that may be in use, it cannot occupy it, thus eliminating the chance of you being shot down.

< Message Updated on 1/23/2008 7:48:47 AM >
Αντώνης Κριτζάς

Δημοσίευση από Αντώνης Κριτζάς »

......... και αυτό που συζητάγαμε Γιάννη ...........
στην βάση από πάνω να δοκιμάζουν τίποτα frequencies jammer ευρέως φασματος η τίποτα παρόμοιες συσκευές ηλεκτρονικών αντίμετρων
Ακραίο ίσως αλλά μπορεί και να γίνεται
Mogolos

Δημοσίευση από Mogolos »

Βασικά εκανα την ερώτηση περισσότερο για τα Wifi των δημων. Ολο και περισσότερες περιοχες βαζουν δωρεαν δυκτιο. Και αυτο εχει αρχίσει να με τρομάζει. Δεν ειναι θεμα dx7 ή futaba, το θεμα ειναι εαν εχουμε προβλημα, γενικοτερα, ή όχι με τα wifi των δημων.
ΑνδρεαςΛ

Δημοσίευση από ΑνδρεαςΛ »

Πάντως, στις δοκιμές μου στο σπίτι στα 5μ από Access Point και ασυρματα τηλ. δεν είδα καμμιά παρεμβολή μέχρι στιγμής.

Ποιό πιθανόν είναι να συμβαινει κάτι άλλο όπως: bug στο firmware TK/RX κλπ.
Αντώνης Κριτζάς

τα κανάλια στο wifi και η συχνότητες των Tc ( 2.400-2.4835 GHz) συμπίπτουν αλλα το ένα θεωρεί το άλλο σαν δευτερη tc και πολύ απλά μετακινέιται Τωρα τι θα γίνει αν δεν βρεί κενό δεν ξέρω
Κάπου διάβασα οτι πρέπει να περιμένεις λίγο μέχρι να κλειδώσει σε καθαρή συχνότητα το συστημα και να μή φευγεις σφαίρα
Συνημμένα
80211-frequency-channel-map.jpg
80211-frequency-channel-map.jpg (53.42 KiB) Προβλήθηκε 46 φορές
2planos

Δημοσίευση από 2planos »

γιαννη μου αν θυμασαι το ιδιο εκανε και η κομπρα μου, πηρε υψος ξαφνικα, ευτυχος δεν κλειδωσε ο δεκτης, και εγω με σπεκτριουμ 2,4. οι πολλες συμπτωσεις παυουν να ειναι συμτωσεις, πρεπει να το ψαξουμε...
King Kostas

Δημοσίευση από King Kostas »

Αντώνης Κριτζάς έγραψε:
τα κανάλια στο wifi και η συχνότητες των Tc ( 2.400-2.4835 GHz) συμπίπτουν αλλα το ένα θεωρεί το άλλο σαν δευτερη tc και πολύ απλά μετακινέιται.

+1

Αντώνης Κριτζάς έγραψε:
Τωρα τι θα γίνει αν δεν βρεί κενό δεν ξέρω

To βλέπω αδύνατο. Η Futaba πχ έκανε test με 60 μοντέλα σε μοντελοδρόμιο και μάλιστα όλα με T/K F7C και R/X 617 στα 2.4, τα οποία ήταν με ανοιχτές T/K για σχεδόν 2 ώρες και πτήσεις 6άδων εναλλάξ (χωρίς να κλείνει καμία από τις 60 Τ/Κ) και δεν παρουσιάστηκε κανένα πρόβλημα. Το event έγινε στην Αμερική (το διάβασα στο RC Universe, αλλά δε θυμάμαι το link)....δε θεωρώ με τίποτα λοιπόν υποδεέστερα τα συστήματα της JR και κατ&#8217; επέκταση της Spektrum.

Αντώνης Κριτζάς έγραψε:
Κάπου διάβασα οτι πρέπει να περιμένεις λίγο μέχρι να κλειδώσει σε καθαρή συχνότητα το συστημα και να μή φευγεις σφαίρα

+1000......το μόνο σίγουρο.

Σε γενικές γραμμές πάντως, το MarVal δεν θα έλεγα ότι είναι και το ασφαλέστερο πεδίο σε θέματα συχνοτήτων. Η "βάση" δεν είναι τόσο αθώα!!!...ειδικά μετά της 17:30 που αρχίζουν οι "σαρώσεις"....του Αιγαίου.

Το ίδιο ισχύει και για το Ελληνικό.

Αντώνης Κριτζάς

πετάω πολύ συχνά με την planet 2,4 και ποτέ μα ποτέ και πουθενά δεν έκανε κιχ και ας μη είναι futaba η spectum (όχι ότι είχα ποτέ πρόβλημα με την dx6i
Μήπως τελικά πρέπει να μη ρίχνουμε όλα τα ατυχήματα στην TC αλλά να κοιτάμε και άλλους παράγοντες
Ίσως θα έπρεπε να ρίξετε μια ματιά σε αυτό το προϊόν http://www.spektrumrc.com/Products/Default.aspx?ProdID=SPM9540

συνδέεται στον δέκτη και μας δείχνει πόσες αποσυνδέσεις και αλλαγές υπήρξαν κατά την διάρκεια της πτήσης θα εκπλαγείτε από το αποτέλεσμα
DjBac

Δημοσίευση από DjBac »

Πολλές φορές ενώ νομίζει κάποιος ότι "κλείδωσε" η Τ/Κ (που απ'όσο έχω διαβάσει reviews, δεν είναι τόσο απλό και εύκολο), μπορεί απλά να ήταν ένα brown out, που τις περισσότερες φορές είναι λάθος του δικού μας setup.

Παρατήρησα επίσης την Κυριακή στο valley σε δέκτη συνπιλότου μας να έχει τις κεραίες τσαλακωμένες/διπλωμένες.
Αντώνης Κριτζάς

Αντώνη δεν πρέπει να έχει και πολύ σημασία γιατί το μόνο που επηρεάζεται είναι η πόλωση που έκ των πραγμάτων είναι ασταθής μια και το μοντέλο αλλάζει συνεχώς θέση Ποιο σημαντικό είναι αν δίπλα στην κεραία υπάρχουν μεταλλικά η καρμπον τμήματα
kordi

Δημοσίευση από kordi »

Αντώνης Κριτζάς έγραψε: τα κανάλια στο wifi και η συχνότητες των Tc ( 2.400-2.4835 GHz) συμπίπτουν αλλα το ένα θεωρεί το άλλο σαν δευτερη tc και πολύ απλά μετακινέιται Τωρα τι θα γίνει αν δεν βρεί κενό δεν ξέρω

Παιδί οι δόκιμες με ένα Access point οι και δυο δεν είναι αξιόπιστες, γιατί μπορεί άπλα την στιγμή της δοκιμής να μην έπεσε το AP στην ίδια συχνότητα με το πομπό της DX7.
Μην υπολογίζεται ότι όλα τα μηχανήματα σε 2.4G είναι έξυπνα και όταν θα βρουν μια συχνότητα καταλυμένη θα πάνε άπλα στην επομένη .
Από προσωπική εμπειρία με ένα πομποδέκτη για κάμερα στα 2.4 από China είχε 10 κανάλια που επέλεγες με ένα διακόπτη συνεπώς δεν άλλαζε συχνότητα μονό το.
Το ερώτημα για μένα είναι αν βρεθούν δυο τέτοιες συσκευές και από απίθανη γκαντεμιά καταλάβουν τις δυο συχνότητες που έχει επιλέξει ο πομποδέκτης της DX7 τότε τι γίνετε
Σημείωση ότι ο πομποδέκτης που μιλάμε είχα εμβέλεια 5 χιλιόμετρα
Απάντηση

Επιστροφή στο “Ελεύθερη συζήτηση - Διαγωνισμοί”