Δεκτες 2.4 Ghz

Απάντηση
raptor30

Δεκτες 2.4 Ghz

Δημοσίευση από raptor30 »

Καλημερα σε ολα τα παιδια του φορουμ

Εχω μια απορια οσον αφορα τους δεκτες 2.4 short antena και συγκεκριμενα
για δεκτες Assan .θελω να βαλω σε ενα αεροπλανακι ,σαν κεραια εχει ενα μικρο σε μηκος καλωδιακι που δεν βγαινει εξω απο την ατρακτο .Η εμβελια του
μειωνεται ,ειναι επιτρεπτο αυτο ,διοτι με τους 35 που πεταγα πριν το καλωδιο τους ηταν μεγαλο και το εβγαζα εξω απο την ατρακτο ,τι γινεται τωρα με τα 2.4 ? .Στο ελικοπτερο παντος δεν εχω προβλημα αφου ουτος η αλλως ειναι εξω ,στην πισω μερια του Frame ,με το αεροπλανο ομως τι γινεται ...
Mogolos

Απάντηση: Δεκτες 2.4 Ghz

Δημοσίευση από Mogolos »

raptor30 έγραψε: Καλημερα σε ολα τα παιδια του φορουμ

Εχω μια απορια οσον αφορα τους δεκτες 2.4 short antena και συγκεκριμενα
για δεκτες Assan .θελω να βαλω σε ενα αεροπλανακι ,σαν κεραια εχει ενα μικρο σε μηκος καλωδιακι που δεν βγαινει εξω απο την ατρακτο .Η εμβελια του
μειωνεται ,ειναι επιτρεπτο αυτο ,διοτι με τους 35 που πεταγα πριν το καλωδιο τους ηταν μεγαλο και το εβγαζα εξω απο την ατρακτο ,τι γινεται τωρα με τα 2.4 ? .Στο ελικοπτερο παντος δεν εχω προβλημα αφου ουτος η αλλως ειναι εξω ,στην πισω μερια του Frame ,με το αεροπλανο ομως τι γινεται ...

Δεν εχεις κανενα προβλημα φιλε μου.
Ετσι ειναι τα 2,4. Μικρές τοσες δα κεραιούλες.
(Κέραιουλα μια σταλια 3χ2...!@/-=}{{)
fazerdreamer

Δημοσίευση από fazerdreamer »

Aποψη μου τωρα,εχοντας περασει απο assan module+receiver ακομα και στο foam οι κεραιες καλο θα ηταν να βρισκονται οι ακρες τους εξω απο το αεροπλανο και επισεις καλο θα ηταν η μια κεραια,γιατι η αλλη ετσι κι αλλιως ειναι...fake να ειναι μακρια απο μοτερ-σπιντκοντρολ-σερβο,οποιαδηποτε ηλεκτρομαγνητικο πεδιο.
Δεν ετυχε να φαω παρεμβολη η να κλειδωσει,αλλα παραμενει''κινεζια''οποτε φυλαγε τα ρουχα σου και οχι μοντελλο που μπορει να σε πονεσει..
Φιλικα,Στεφανος.
raptor30

Παιδια ,

και εγω λογο κινεζιας ρωταω ... καλο θα ηταν νομιζω και εγω να κανω μια τρυπουλα στην ατρακτο και να βγαλω λιγο την μυτη της κεραιας εξω .Στο
ελικοπτερο παντος μεχρι στιγμης δεν εχω κανενα προβλημα με παρεμβολες πραμα που ειχα με τα 35.

Ο δεκτης τωρα θα ειναι κοντα στα servo του rudder και του elevator ,λογικα
δεν νομιζω να εχω καποιο προβλημα εκει ...speed control και μοτερ ειναι αρκετα μακρια
Αντώνης Κριτζάς

Δημοσίευση από Αντώνης Κριτζάς »

οι 2,4 α δεν έχουν κανένα πρόβλημα μέσα στο foam
Αν υπήρχε (λογω άλλου υλικού πχ)με το να βγάλεις την ακρούλα δεν θα έκανες τίποτα διότι η κεραία λαμβάνει με όλο το μήκος της (L/4 η L/2 του μήκους κύματος της συχνότητας)
Εφόσον μιλάς για foam μάλλον έχουμε να κάνουμε με parkflyer άρα μη σε πιάνει φόβος
Καμία επαφή με μεταλλικό σημείο και αν υπάρχει η δυνατότητα μακριά από το speed control Ένα range test και πέτα άφοβα
raptor30

Φιλε Αντωνη ,

σαν να εχεις δικιο ,οντως η κεραια για να δουλεψει σωστα πρεπει να χρησιμοποιει ολο το μηκος της ,οποτε και
μια ακρη να βγαλω εξω δεν θα κερδισω και τιποτα .Το μοντελο ειναι balsa (parkflyer) και
οχι foam ,δεν νομιζω να εχει προβλημα ,οσο για speed control και μοτερ ειναι μακρια απο τον δεκτη ...
Αντώνης Κριτζάς

τότε όλα καλά .......range test(και με μοτέρ )
...........και καλή πτήση@P@
King Kostas

Δημοσίευση από King Kostas »

Δεν υπάρχει πρόβλημα

Καλό είναι οι κεραίες R/X στα 2.4 να:

• Μην τοποθετούνται παράλληλα (συνευθεικά ή αντιπαράλληλα)
  • Μην ακουμπάν η μια την άλλη
  • Να μην ακουμπάνε μοτέρ, ESC, μπαταρίες και καλώδια servo
  • Να κάνουν μεταξύ τους γωνία μεγαλύτερη από 35 μοίρες προς όποια κατεύθυνση, με καλύτερη βέβαια την περίπτωση των 90 μοιρών με την μια παράλληλα στον άξονα της ατράκτου και την άλλη κάθετα σε αυτόν.
  • Να βγαίνουν (από τρυπούλες) όταν η άτρακτος είναι από carbon. Δεν υπάρχει λόγος να βγαίνουν έξω από ξύλινα, πλαστικά και φοαμένια μοντέλα.

ΠΑΝΤΑ κάνουμε range test με και χωρίς την χρήση είτε ηλεκτρικού είτε θερμικού μοτέρ.
μανος

Δημοσίευση από μανος »

καλησπερα σε ολους , ενημερωστε μας λιγο τι σημαινει range test,καποια συγκεκριμενη διαδικασια?συγνωμη για την σφηνα.
Αντώνης Κριτζάς

είναι μία διαδικασία που οι κατασκευαστές tc και αερομοντέλων προτείνουν να γίνεται πριν από όλες τις πτήσεις και κανείς μας δυστυχώς δεν τηρεί
Ίσως κάποια μοντέλα να είχαν σωθεί αν το κάναμε
Κατά την διαδικασία αυτή ελέγχουμε στο έδαφος την εκπομπή και την λήψη του συστήματος
Μειώνουμε την εκπομπή του πομπού και αφού απομακρυνθούμε μερικά μέτρα από το αεροσκάφος (φυσικά κάποιος το κρατά) δοκιμάζουμε όλους του χειρισμού και παρατηρούμε για διακοπές τρεμουλιάσματα κλπ περίεργα
Η μείωση αυτή γίνεται είτε με λειτουργία του πομπού είτε κλείνοντας για λίγο την κεραία του πομπού αν είναι παλιού τύπου όλα αυτά βρίσκονται στις οδηγίες του εκάστοτε συστήματος
μανος

Δημοσίευση από μανος »

Αντώνης Κριτζάς έγραψε: είναι μία διαδικασία που οι κατασκευαστές tc και αερομοντέλων προτείνουν να γίνεται πριν από όλες τις πτήσεις και κανείς μας δυστυχώς δεν τηρεί
Ίσως κάποια μοντέλα να είχαν σωθεί αν το κάναμε
Κατά την διαδικασία αυτή ελέγχουμε στο έδαφος την εκπομπή και την λήψη του συστήματος
Μειώνουμε την εκπομπή του πομπού και αφού απομακρυνθούμε μερικά μέτρα από το αεροσκάφος (φυσικά κάποιος το κρατά) δοκιμάζουμε όλους του χειρισμού και παρατηρούμε για διακοπές τρεμουλιάσματα κλπ περίεργα
Η μείωση αυτή γίνεται είτε με λειτουργία του πομπού είτε κλείνοντας για λίγο την κεραία του πομπού αν είναι παλιού τύπου όλα αυτά βρίσκονται στις οδηγίες του εκάστοτε συστήματος

μμαλιστα το ειχα διαβασει στο παρελθον,στο forum.ωραια να μαθαινουμε και ορολογια,ευχαριστω πολυ αντωνη!
raptor30

Παιδια ,

ευχαριστω και εγω με τη σειρα μου για την αμεση ανταποκριση, και μιας και
βλεπω οτι υπαρχει αρκετη γνωση και διαθεση να μοιραστει ,θα ηθελα να σας κανω και μια αλλη ερωτηση παρομοια με την αρχικη.Αν εχετε καταλαβει εκανα αναβαθμηση μια Futaba 7cap 35 σε 2.4 με το Hack module της Assan και αυτη τη στιγμη ειμαι στη θεση που αναβαθμιζω ολα τα μοντελα μου με 2.4 δεκτες.Λοιπον για να μη μακρυγορω και σας κουραζω ,εχω παραγγειλει τον παρακατω δεκτη

http://www.hobbyking.com/hobbycity/store/uh_viewItem.asp?idProduct=5540

Assan X8R με εμβελια 6Km λεει τωρα !!!

και θελω να τον βαλω στο TT Raptor 30v2 ,αυτος ο δεκτης θα μπει μπροστα στο Frame στη θεση που εχει για τον δεκτη ... θα ειναι η κεραια του δηλαδη μεσα στο Canopy ,το οποιο ειναι το μαμα πλαστικο και οχι carbon-ενιο ,και
επειδη ειναι θερμικο ελικοπτερο και οπως ξερουμε ολοι "φονικο οπλο" θελω εκτος βεβαια οτι πριν πεταξει οτι θα γινει range test ,και τη δικη σας πολυτιμη γνωμη,ειναι σωστο να μπει εκει ο δεκτης ? στο forum του Hobbyking εχω δει οτι το χρησιμοποιουν για το συγκεκριμενο ελικοπτερο ...
μπορει στο range test να δειξει οτι ολα ειναι οκ και στον αερα να αρχισει να κανει τα δικα του ? ...
Απάντηση

Επιστροφή στο “Τηλεκατεύθυνση - Πομπός - Δέκτης - Servo - accessories & Flight Simulators”