PPL Ερασιτεχνικά πτυχία ελαφρών και υπερελαφρών (κόστη -σχολές)

Αντώνης Κριτζάς

Απάντηση: PPL Ερασιτεχνικά πτυχία ελαφρών και υπερελαφρών (κόστη -σχολές)

Δημοσίευση από Αντώνης Κριτζάς »

ααχ! αυτή η χώρα μας!!! ............
πως τα έχουμε κάνει έτσι ? Οταν όλοι πάνε εμπρός εμείς βγάζουμε τα μάτια μας με τα ίδια μας τα χέρια.
kordi

Δημοσίευση από kordi »

Καλησπέρα,
Μια πολύ καλή σχόλη για υπέρ ελαφρά που παρακολούθησα και μου έκανε πολύ καλή εντύπωση η σοβαρότητα και το επίπεδο των ανθρώπων.
Με νέα αεροπλάνα είναι η παρακάτω:

http://www.ulm.gr/flightschool/index.html
sokratis

Δημοσίευση από sokratis »

Οπως εχετε καταλαβει στην Ελλαδα ειμαστε 100 χρονια πισω.Εγω εφτυσα αιμα να πεισω καποιους οτι μπορω να πεταω με αεροπλανα και ανεμοπτερα(οταν καποιοι Γιαννιωτες αεραθλητες υποστηριζανε οτι δεν πρεπει να πεταω λογω προβληματων υγειας....).Δειτε λοιπον παρακατω τον πρωτο Ελληνα πιλοτο ΑΜΕΑ που εκπαιδευεται σε Λεσχη της Ιταλιας που ειναι αποκλειστικα για ατομα με αναπηρια και σε λιγο καιρο θα παρει το διπλωμα του.Φανταστειτε τι εχει να αντιμετωπισει οταν ερθει να πεταξει στην Ελλαδα.......
http://www.youtube.com/watch?v=O3Q9fc2eReE

Ειναι ο Αποστολης κι ειχε παρομοιο ατυχημα με παραπεντε σαν κι εμενα,ομως δεν το εβαλε κατω.
Τα σχολια περιτευουν.
kordi

Δημοσίευση από kordi »

Σας εύχομαι τα καλύτερα στον αγώνα σας .
Air-crete

Δημοσίευση από Air-crete »

Φιλε μου Σωκρατη δεν ειστε ΑΜΕΑ ειστε ατομα με ειδικες ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ και ζωντανα παραδειγματα σε μας (τους εξωτερικα αρτιμελεις )για το θαρος και το τσαγανο που διαθετετε. Μπραβο σας και σου ευχωμε καλες πτησεις και πολυ δυναμη να αντιμετωπισεις τους διαφορους χεστες ευθυνοφοβους. Μιχαλης Κρητη.
sokratis

Η λεξη ΑΜΕΑ ποτε δεν μου αρεσε......Ειμαστε ατομα με σοβαρα κινητικα προβληματα,δηλαδη αναπηροι,και ειναι η λεξη που πολλοι ντρεπονται να προφερουν.ΘΑ κανουμε μια προσπαθεια να μαζεψουμε κι αλλους που ενδιαφερονται να σπασουν τα δεσμα και τα ταμπου~!! κι ελπιζουμε να γινουμε πολλοι σιγα σιγα.
Γιάννης Ζαφείρης

PPL Ερασιτεχνικά πτυχία ελαφρών και υπερελαφρών (κόστη -σχολές)

Δημοσίευση από Γιάννης Ζαφείρης »

sokratis έγραψε: Ειμαστε ατομα με σοβαρα κινητικα προβληματα,δηλαδη αναπηροι,και ειναι η λεξη που πολλοι ντρεπονται να προφερουν.

Αν και ξεφεύγουμε παντελώς του θέματος (ίσως μεταφερθούν τα συγκεκριμένα μηνύματα), τουλάχιστον ως προς αυτή σου την αναφορά, αναγνωρίζω ειλικρίνεια, ευθύτητα ...και συγχαίρω την πραγματικότητα.

Χωρίς να μέμφομαι το μέλος Air-crete, η σύντμηση "ΑΜΕΑ" αποτελεί ανακάλυψη ανοήτων που πίστεψαν ότι ξορκίζουν κακό, καλοπιάνοντας συνανθρώπους μας που όχι μόνο ειδικές ικανότητες έχουν, αλλά αντιθέτως ειδικά προβλήματα και αδυναμίες, που τους κάνουν τη ζωή δύσκολη.

Χαίρομαι που έγινε αυτή η αναφορά. Επιτέλους σε τούτη τη χώρα, σε τούτο το μπουρδέλο, ας σταματήσουμε την ακατάσχετη μπουρδολογία και ας λέμε τα πράγματα με το όνομά τους.
Με τέτοιες "ξορκίσεις", δεν κοροϊδεύουμε μονάχα τους ανάπηρους συνανθρώπους, αλλά καθιστούμε τους εαυτούς μας αναπηρότερους εκείνων (πνευματικά).
sokratis

Εντος θεματος αυτη τη φορα.Προχτες σερφαροντας σε αεροπορικες ιστοσελιδες,πηρε το ματι μου μια διαφημηση για πτυχια PPL,με κοστος 3.500 ευρω περιπου.Νομιζα οτι ηταν παραμυθι,αλλα δεν ηταν.ειναι σχολη στη Florida,και ολο το πακετο κοστιζει περιπου τοσο.Εχει μαλιστα και παραρτημα στην Αγγλια αν θυμαμαι.Δυστυχως δεν θυμαμαι που το ειδα,αλλα πιστευω σε λιγες μερες θα το ξαναβρω και θα σας ενημερωσω.Οπως καταλαβαινετε,στο εξωτερικο το PPL,κοστιζει το μισο απ`οσο κοστιζει το πτυχιο ανεμοπτερου.....στην Ελλαδα!!!!!(τ`ακους Στεφανε?)
Το βρηκα:http://www.flyeasa.com/private_pilot.php
Pepperakias

Δημοσίευση από Pepperakias »

Εξ' αιτίας πολλών δεν μπορώ να ξεκινήσω το PPL μου αλλά θέλω πολύ να πάρω μια ιδέα παίρνοντας ένα βιβλίο που να έχει τα πρώτα βήματα. Σκέφτηκα του Trevor Thom τα Flying Training και Aviation Law and Meteorology. Τί λέτε είναι καλό βήμα για αρχή;
GREECEPILOT

Δημοσίευση από GREECEPILOT »

Pepperakias έγραψε: Εξ' αιτίας πολλών δεν μπορώ να ξεκινήσω το PPL μου αλλά θέλω πολύ να πάρω μια ιδέα παίρνοντας ένα βιβλίο που να έχει τα πρώτα βήματα. Σκέφτηκα του Trevor Thom τα Flying Training και Aviation Law and Meteorology. Τί λέτε είναι καλό βήμα για αρχή;

PEP την καλησπέρα μου. Κατά την γνώμη μου ο Τρέβορ είναι ένα από τα καλύτερα βοηθήματα που κυκλοφορούν και ειδικά για το PPL. Αν και έχω τα αγγλικά , άκουσα ότι κυκλοφορεί και μεταφρασμένο στα Ελληνικά. Νομίζω ότι υπάρχει στο 11aviation stores της παλιάς μου φίλης Ναταλίας Ανεμοδουρά:D

Φιλικά Απόστολος.
Pepperakias

Σε ευχαριστώ για την απάντηση σου. Η ερώτηση μου όμως είναι αν αυτού του συγκεκτριμένου θα μου δώσει μια γενική ιδέα για την πτήση ώστε όταν ξεκινήσω το διάβασμα εντατικά να ξέρω δυο πράγματα!
Τρύφωνας

Δημοσίευση από Τρύφωνας »

Όπως προείπε και ο φίλος Greecepilot,

Τα βιβλία του Trevor Thom είναι τα επικρατέστερα για να κάνεις ground-school για PPL. Όλη η σειρά είναι αφιερωμένη για το PPL.
Αν θέλεις να πετάξεις καλό είναι να διαβάσεις όλη την σειρά. (π.χ. αυτά που ανέφερες σύν την αεροναυτιλία, ανθρώπινες δυνατότητες, Τέχνη & Τεχνική πτήσης, Γενικές Τεχνικές Γνώσεις.).

Αν θέλεις να εμβαθύνεις στο θεωρητικό κομμάτι της πτήσης θα σου πρότεινα το Aerodynamics for Naval Aviators

http://www.amazon.com/Aerodynamics-Naval-Aviators-FAA-Handbooks/dp/156027140X

Καλό διάβασμα.
GREECEPILOT

Δημοσίευση από GREECEPILOT »

Θα ήθελα να συμφωνήσω με τον Τρύφωνα και να προσθέσω ότι ακόμα πιο συγκεκριμένα μπορείς να ξεκινήσεις με το βιβλίο του Τρέβορ : The Pilot's Manual ,Flight Training No 1...!Έχει τρομερή εξήγηση και πολλά γραφικά που θα σε βοηθήσουν.
_P_P
Pepperakias

Σας ευχαριστώ πολύ και τους δυο. Αφού είναι καλός και γνωστός σαν συγγραφέας θα δοκιμάσω την εισαγωγή στην πτήση Νο 1 και βλέπουμε μετά. Και πάλι ευχαριστ'ω+(*)
asterixx25

Δημοσίευση από asterixx25 »

Θα συμφωνήσω και εγώ με τους προλαλήσαντες.
Τα βιβλία του Trevor Thom είναι απο τα πιο επεξηγηματικά και κατανοητά και τα χρησιμοποιούν οι περισσότερες αερολέσχες για εκπαίδευση.

Μπορείς να τα διαβάσεις και μόνος σου αν έχεις ενα καλό υπόβαθρο σε Φυσική και Μαθηματικά.

Είναι μεταφρασμένα στην Ελληνική γλώσσα εκτός απο τον πρώτο (flight training), τον έκτο (human factors) και τον έβδομο (communications) τόμο.

Κατά τη γνώμη μου αν θέλεις να κάνεις μόνο το ppl και μέχρι εκεί, προτίμησε τα.
Αν έχεις σκοπό να συνεχίσεις αργότερα για επαγγελματικό πτυχείο καλύτερα θα ήταν τα Oxford aviation PPL manuals στην Αγγλική γλώσσα και στη συνέχεια τα Oxford aviation ATPL manuals.

Πάντως για το ppl θα χρειαστεί να αγοράσεις και τους 7 τόμους για τους οποίους θα εξεταστείς αργότερα απο την ΥΠΑ.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Ελαφρά αεροσκάφη - Ελικόπτερα - Υπερελαφρά - Ανεμόπτερα”