Aπο Greeklish σε Ελληνικαααααα...!!!

Άβαταρ μέλους
CARAPIS

Δημοσίευση από CARAPIS »

..., αντε και μια βοηθεια για οσους 'βαριουνται..._Β_Ο

http://services.innoetics.com/greeklish/
GREECEPILOT

Απάντηση: Aπο Greeklish σε Ελληνικαααααα...!!!

Δημοσίευση από GREECEPILOT »

Τώρα κανείς δεν θα έχει δικαιολογία,χαχαχα_P_P
Άβαταρ μέλους
CARAPIS

Δημοσίευση από CARAPIS »

GREECEPILOT έγραψε: Τώρα κανείς δεν θα έχει δικαιολογία,χαχαχα_P_P

..., χαχαχαχα, τωρα να δεις 'συντονισμος' που εχει να πεσει.
Οντως τωρα καμια δικαιολογια δεν θα πρεπει να υπαρχει...^%^~!!
Γρηγόρης

Δημοσίευση από Γρηγόρης »

Ρε παιδιά έλεος! Εάν έβλεπα μεταφραστή από Ελληνικά σε Greeklish, θα το καταλάβαινα. Αλλά το αντίθετο με βάζει σε απορία. Δηλαδή μάθαμε να γράφουμε σε Greeklish και χρειαζόμαστε μεταφραστή για να μας το γυρίσει στην μητρική μας γλώσσα. Θαύμα. Με την ίδια προσπάθεια που καταβάλουμε για την εκμάθηση σε κάτι ξένο, μπορούμε να δώσουμε λίγη βάση στην δική μας.
GREECEPILOT

Καλησπέρα Γρηγόρη...μην το λες αυτό..υπάρχουν πολλοί που από συνήθεια δεν έγραφαν Ελληνικά...και εγώ μέχρι πριν 3 χρόνια την ίδια βλακεία έκανα μέχρι που κατάλαβα το πόσα παραπάνω μπορώ να εκφράσω χρησιμοποιώντας τα Ελληνικά..(..ίσως για αυτό η επόμενη γλώσσα προγραμματισμού θα είναι τα αρχαία Ελληνικά...)_P_P
Γρηγόρης

Δημοσίευση από Γρηγόρης »

Σε καμία περίπτωση δεν τα βάζω με τους πολίτες, αλλά με αυτούς από το Υπουργείο Παιδείας που μας έφεραν σε αυτή την κατάσταση. Μην με παρεξηγείς είμαι 53 ετών και έχει αρχίσει να φαίνεται η διαφορά ηλικίας. Πάντως επειδή σημασία έχει το αποτέλεσμα, μακάρι το παράδειγμα του συγκεκριμένου site να το ακολουθούσαν και άλλοι. Είναι μια μορφή αντίδρασης και αντίστασης. Εγώ τουλάχιστον έτσι το εισπράττω.
GREECEPILOT

ΓΡΗΓΟΡΗΣ έγραψε: Σε καμία περίπτωση δεν τα βάζω με τους πολίτες, αλλά με αυτούς από το Υπουργείο Παιδείας που μας έφεραν σε αυτή την κατάσταση. Μην με παρεξηγείς είμαι 53 ετών και έχει αρχίσει να φαίνεται η διαφορά ηλικίας. Πάντως επειδή σημασία έχει το αποτέλεσμα, μακάρι το παράδειγμα του συγκεκριμένου site να το ακολουθούσαν και άλλοι. Είναι μια μορφή αντίδρασης και αντίστασης. Εγώ τουλάχιστον έτσι το εισπράττω.

Την καλησπέρα μου. Όχι Γρηγόρη , ήταν τελείως φιλική η παρέμβασή μου...έχεις δίκιο πιστεύω:)

Φιλικότατα

Απόστολος
Γιάννης Ζαφείρης

Δημοσίευση από Γιάννης Ζαφείρης »

ΓΡΗΓΟΡΗΣ έγραψε: "...μακάρι το παράδειγμα του συγκεκριμένου site να το ακολουθούσαν και άλλοι. Είναι μια μορφή αντίδρασης και αντίστασης. Εγώ τουλάχιστον έτσι το εισπράττω..."

Είναι έτσι ακριβώς. Αξιοσημείωτο δε, είναι το γεγονός ότι προσαρμόζονται όλα τα μέλη του χώρου, ακόμη και εκείνα που η αδυναμία τους είναι τεράστια.
Τα ορθογραφικά λάθη απενοχοποιούνται, μπροστά στη γενική κατρακύλα και αηδία που προκαλούν τα Greeklish.
Τέλος, θα μπορούσαμε να πούμε (ως τόλμημα), ότι έχει και μια δόση εκπαιδευτικού χαρακτήρα, η όλη επιμονή μας για Ελληνική γραφή.

Υπάρχουν πολλά φόρα που επιβάλλουν τους Ελληνικούς χαρακτήρες.
GeorgievEvgeni

Δημοσίευση από GeorgievEvgeni »

είναι πολύ καλο άντο το εργαλείο ,για μένα είναι ότι πρέπει_Β_Ο
Αντώνης Κριτζάς

Δημοσίευση από Αντώνης Κριτζάς »

Ευγένιε τα Ελληνικά σου είναι μια χαρά και μόνο η προσπάθεια που κάνεις είναι υπέρ αρκετήV:))
GREECEPILOT

Tην καλημέρα μου. Στα λεγόμενα του Γιάννη Ζ. να προσθέσω ότι γράφοντας Ελληνικά , εγώ τουλάχιστον , παρατήρησα ότι έχω βελτιώσει και κατά πολύ την ορθογραφία μου μιας και πολλές λέξεις είναι σπάνια χρησιμοποιούμενες στην καθημερινή μας γλώσσα με αποτέλεσμα στην κυριολεξία να "ξεχνάμε" πως γράφονται..._P_P
Αντώνης Κριτζάς

Δημοσίευση από Αντώνης Κριτζάς »

ακριβώς ........και ας μη ξεχνάμε το βοήθημα του word όταν γράφουμε μεγάλο κείμενο και θέλουμε να είναι ευκολοδιάβαστο και αξιοπρεπές
palafdim

Greeklish ή Ελληνικά

Δημοσίευση από palafdim »

παρέμβαση: μεταφορά απο παρόμοιο θέμα

Ανοίγω το θέμα μόνο και μόνο για να δώσω συγχαρητήρια στους συντονιστές της ιστοσελίδας για την απόφασή τους να απαγορεύσουν τα Greeklish, μια μάστιγα που έχει επηρεάσει σημαντικά τους νέους με αποτέλεσμα να παρατηρείται η ανικανότητά τους να μπορούν να εκφραστούν σωστά λόγω πλέον πτωχού λεξιλογίου. Εκείνο δε που είναι δραματικό είναι η ορθογραφία...δυστυχώς επιεικώς απαράδεκτη!
Από μέρους μου έχω να αναφέρω ότι στο facebook έχω απαγορεύσει στους φίλους μου να ανακοινώνουν στο τοίχο μου με Greeklish, απλά για να δηλώσω πολέμιος αυτής της ιστορίας και φυσικά έχω κάνει διάφορες ανακοινώσεις περί του θέματος, μια λοιπόν κι' εδώ.
Μια παράκληση σε όλους τους φίλους αερομοντελιστές. Προσπαθείτε καλοί μου φίλοι να γράφετε ορθογραφικά σωστά όχι μόνο για την εμφάνιση των ανακοινώσεων και των θεμάτων αλλά και ως εξάσκηση δική σας στην ορθογραφία. Όλοι μας κάνουμε λάθη αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις βγάζουν μάτια. Οι περισσότεροι έχουμε και παιδιά και πρέπει να τους δείχνουμε το καλό παράδειγμα.

Σώστε την παράδοση, σώστε την γλώσσα μας, την πιο πλούσια γλώσσα του κόσμου!!!!!!!!
ο Λακης ο Λωτος

Απάντηση: Greeklish ή Ελληνικά

Δημοσίευση από ο Λακης ο Λωτος »

συμφωνω και επαυξανω...
και συμπληρωνω.. γλωσσα πλουσια χωρα επαίτης
Άβαταρ μέλους
CARAPIS

Απάντηση: Greeklish ή Ελληνικά

Δημοσίευση από CARAPIS »

Καλημερα και απο εμενα...

..., το θεμα εχει τεθει λεχθει και επισημανθει απειρες φορες, οπως επισης και δοθει αρκετες ιστοσελιδες με την αλλαγη των γκρικλες σε Ελληνικα και οδηγιες για την χρηση ορθογραφου, παρακαλω μια πιο προσεκτικη ματια λοιπον στα δημοσιευματα μας μονο καλο θα προξενουσε στα 'ματια΄οοοολων μας.

Ευχαριστω προκαταβολικα
Χρηστος Αραπης
Απάντηση

Επιστροφή στο “Ελεύθερη συζήτηση - Διαγωνισμοί”