σχεδια????

Απάντηση
jimakos

σχεδια????

Δημοσίευση από jimakos »

Γεια χαρα,ειμαι καινουργιος στο χωρο και θα ηθελα να μου πει καποιος που μπορω να αγορασω σχεδια (καταστημα μοντελισμου η καπου αλλου) για κατασκευη ηλεκτρικου αεροπλανου απο μπαλσα.(Δεν κατεβαζω σχεδια γιατι δεν εχω εκτυπωτη)Ευχαριστω και ελπιζω να φτιαξω και εγω το δικο μου αροπλανο!!!!!!
stav

Απάντηση: σχεδια????

Δημοσίευση από stav »

επειδη και εγω ειμαι καινουριος (μολις προσφατα ολοκληρωσα τη συναρμολογηση του 1ου μου αεροπλανου), θα προτεινα οτι για πρωτο αεροπλανο ισως θα ηταν καλυτερο να παρεις καποιο artf κιτ κ να το συναρμολογησεις...να μην "μπλεξεις" δλδ ακομα με σχεδια...
τα ετοιμα φοαμενια κιτακια νομιζω υπερκαλυπτουν καθε νεο στο χωρο και λογω του οτι "εμπλεκεσαι" στην κατασκευη τους, αποκτας κ καποια εμπειρια που φανταζομαι θα ειναι απαραιτητη για πιο απαιτητικες εργασιες οπως η κατασκευη αεροπλανου απο σχεδια.

Επισης στα υπερ του φοαμενου ειναι κ το κοστος αλλα κ το γεγονος οτι μ αυτο θα μαθεις να πετας με πολυ μικροτερες απωλειες στις ενδεχομενες πτωσεις (τα κολλας επι τοπου με εποξικη ή ταινια κ ξαναεισαι στον αερα σε λιγη ωρα)...
Γρηγόρης

Δημοσίευση από Γρηγόρης »

να λοιπόν και το τρίτο τζόβενο της παρέας. Και εγώ ανήκω στην ευρύτερη παρέα των αρχαρίων. Απ ότι με συμβούλεψαν οι παλαιότεροι (και έχουν κάνει πιστεύω άριστη επιλογή) προτιμότερο είναι να αρχίσουμε με κάποιο από foam ή Elapor, με την λογική ότι προβλέπονται άγριες πτώσεις. Άρα φρόνιμο είναι το αεροπλάνο να είναι κατασκευασμένο από υλικό που είναι εύκολα επισκευασιμο. Η μπάλσα είναι και στην κατασκευή της δυσκολότερη και ιδιαίτερα ευάλωτη σε πτώσεις. Εγώ αγόρασα ακολουθώντας τις οδηγίες τους ένα Easy Star της Multiplex και μπορώ να πω ότι έχω βοηθηθεί από το forum, όπου μπορείς να αντλήσεις πληροφορίες και μυστικά για την κατασκευή του. Καλή προσπάθεια εύχομαι.
GREECEPILOT

Δημοσίευση από GREECEPILOT »

Tην καλησπέρα μου. Επιτρέψτε μου να πω την γνώμη μου:p... Η κοινή λογική λέει αυτό ακριβώς που σας συμβούλευσαν όλους σας οι παλιότεροι. Εγώ απλά θα πω ότι η πρώτη πρώτη μου επαφή με το αντικείμενο που λέγεται αερομοντελισμός έγινε με ένα cessna 172 από σχέδια ,μπάλσα , το οποίο κατασκεύασα σε διάστημα 2 μηνών με καθημερινή απασχόληση 3 ωρών κατά μέσω όρο και η ευχαρίστηση όταν το είδα έτοιμο με τον κινητήρα του να τροχοδρομεί ήταν ΑΠΕΡΙΓΡΑΠΤΗ!! (συγγνώμη για τα κεφαλαία...)....Φυσικά θα σας πω ότι επειδή δεν υπήρχαν χρήματα για πολλά πολλά πέταξε με την βοήθεια ενός έμπειρου φίλου και στην τρίτη μου πτήση το έσπασα....αλλά (!) το ευχαριστήθηκα!!
Για να ξαναμπώ όμως στο θέμα ,μπορείς να πάρεις κάποια σχέδια και να ικανοποιήσεις την κατασκευαστική σου όρεξη φτιάχνοντας ότι θέλεις αλλά παράλληλα πάρε ένα artf μοντέλο για να έχεις να πετάς και να μάθεις!! Όταν θα είσαι έτοιμος θα έχεις πολύ χρόνο να ασχοληθείς με το μπάλσινο που ήδη έχεις φτιάξει και να το τροποποιήσεις προς το καλύτερο με δεδομένη και την μεγαλύτερη εμπειρία που ήδη θα έχεις. Σχέδια υπάρχουν σε πολλά πολλά site και μπορείς να τα πάρεις σε ένα στικάκι και να πας απευθείας σε ένα από τα επαγγελματικά μαγαζιά που κάνουν φωτοτυπίες και τυπώνουν σχέδια και να το βγάλεις κατευθείαν και σε κλίμακα. Το έχουμε κάνει αρκετές φορές με τον Dapias και πέτυχε κυρίως σε αεροπλάνα από depron και EPP.....
Εάν χρειαστείς συμπληρωματική βοήθεια στείλε π.μ. και θα σου πω....

Φιλικά

Απόστολος+(*)
King Kostas

Δημοσίευση από King Kostas »

Ότι και αν διαλέξετε, balsa, elapor, (epp/epo) ή depron, να φροντίσετε να έχετε έλεγχο και στους τρεις άξονες, X, Y, Z κοινός roll, pitch και yaw έλεγχο, δηλαδή να έχει elevator, rudder, ailerons και throttle……

Και να ρίξετε και καμιά ματιά σε κανένα site σχετικά με το πώς πετάνε τα αεροπλάνα.

Υ.Γ.: Το σενάριο πτώσεις μη σας απασχολεί, σίγουρα θα σπάσετε μοντέλα αργά ή γρήγορα.

Φιλικά πάντα,
Παρασχος

Δημοσίευση από Παρασχος »

Καλησπέρα
Παιδιά για κοιτάξατε στο site μας του Μαρτίου 2005
http://www.parasxosrc.gr/?p=124

Θα σας βοηθήσει πολύ να ξενίσετe

Επίσης για κάθε βοήθεια να έρθουμε σε επαφή

Παράσχος
jimakos

Δημοσίευση από jimakos »

Σας ευχαριστω για τις συμβουλες θα το σκεφτω για ARTF αεροπλανο και θα σας πω συντομα.
GREECEPILOT

Δημοσίευση από GREECEPILOT »

)Υ.Γ.: Το σενάριο πτώσεις μη σας απασχολεί, σίγουρα θα σπάσετε μοντέλα αργά ή γρήγορα.

Και έχει ππποοολλλύύύύ γούστο!!!!:p
3Blade

Δημοσίευση από 3Blade »

Συμφωνω απολυτα με τους παλιοτερους του πεταμε αλλα για να σε βαλω στο τρυπακι της κατασκευης κοιτα αυτο το site εχει πολλα σχεδια που μπορεις να κατεβασεις να περασεις στο φλασακι σου και να πας να στα εκτυπωσουν σε ενα εκτυπωταδικο με πλοτερ εναντι μεχρι 10ευρο.

http://www.profili2.com/eng/default.htm

Ισως το μεγαλυτερο περιεχομενο σε free σχεδια

Συμβουλη διαλεξε μεχρι 1.5μετρο και υψηλοπτεριγο αεροπλανο : τα φτερα να ειναι απο πανω και να εχουν και μια μικρη γωνια στη διεδρο(πιθανοτατα να μην ξερεις τι ειναι αυτο!)Κοιτα την φωτο. Βρισκεται στην μεση των φτερων.
Εικόνα
Συνημμένα
image22.jpg
image22.jpg (43.41 KiB) Προβλήθηκε 30 φορές
gxaid

Δημοσίευση από gxaid »

Έκπτωση 15% αυτές τις μέρες!

http://shop.traplet.com/plans/

_P_P
Απάντηση

Επιστροφή στο “Αεροπλάνα/RC Airplanes”