Γι'αυτο εχω μονο ηλεκτρικα μοντελα !!! ;;)exinfernis έγραψε: ↑Πώ Πώ ρε παιδιά, όντως είναι πιό κοινό το "πρόβλημα". Τα μοντέλα μας θέλουν χώρο - το ίδιο καί οι οικογένειές μας. Καλή η λύση του spak73, αλλά πρέπει να παραδεχτώ πως η ιδέα του να πέφτει μία σταγόνα λαδάκι από την εξάτμιση ή το header tank στο μέτωπο την ώρα που κοιμάσε... κινέζικο μαρτύριο.
Μέγεθος μοντελιστικού εργαστηρίου
Απάντηση: Μέγεθος μοντελιστικού εργαστηρίου
-
Ντουλάπα στον τοίχο με πτυσόμενο τραπεζάκι όταν τελειώσεις μαζεύει κρεμάς μέσα τα μοντέλα απο κάτω τα εργαλεία και με λίγη καλή θέληση.....
Κώστας
Κώστας
Εκεί που τελειώνει ο χώρος, αρχίζει η πατέντα...!@/-=}{{
- Συνημμένα
-
- DSC_0021_web.jpg (74.06 KiB) Προβλήθηκε 153 φορές
-
Δυστυχώς κάτω από τις συνθήκες που περιγράφεις δεν μπορούν να συνδυαστούν πολλά hobbies μαζί.
Καλός ή κακός το hobby μας θέλει χώρο, χρήμα και χρόνο…..πράγματα ζόρικα και δυσεύρετα….
Επειδή δεν είναι ότι καλύτερο να γυρίσεις πλάτη στο hobby αυτό που έχω αρχίσει να κάνω προσωπικά είναι να γυρνάω το θερμικό στόλο μου σε ηλεκτρικό. Αυτό από μόνο του σου δίνει την ικανότητα να μπορείς να κατασκευάσεις / συναρμολογήσεις το μοντέλο σου έχοντας τα βασικά μέσα σε μια με δυο μεταλλικές βαλίτσες τις οποίες θα μπορείς να αποθηκεύεις και εύκολα και τα μοντέλα (με αντικριστές ούπες) θα μπορέσεις να τα κρεμάσεις από το ταβάνι.
Γενικότερα στην κατάσταση σου θα ξεχνούσα όλα τα μεγάλα κατασκευαστικά projects κτλ, και θα αρκούμουν σε μοντέλα, «καθαρά», εύκολα στο στήσιμο και ματζόβολα στην μεταφορά…..και το λέω αυτό διότι αν δεν το κάνεις, με τον καιρό θα πάψεις και να πετάς…πράμα που δεν είναι και το ζητούμενο.
Να πω και εγώ την ταπεινή μου άποψη,
το αεροπλάνο χρειάζεται μεγαλύτερο χώρο για κατασκευή & επισκευή,
από ότι το ελικόπτερο.
Εάν είναι ηλεκτροκίνητο το μοντέλο μας είναι και πιό κατοικίδιο και φιλικό στην σύζυγο, εκτός από οικολογικό.
Ενα ηλεκτρικό ελικόπτερο μεγέθους 250 ή 450 συναρμολογείται και συντηρείται σε ένα μικρό τραπεζάκι.
Συναρμολόγησα το 1ο μου concept 30DX πάνω στο ξύλινο γραφείο μου,_Β_Ο που είχα από παιδί.
Αργότερα, έφτιαξα εργαστήριο, και καταλαβαίνετε την άνεση.!@/-=}{{
Ένα έτοιμο κιτ αεροπλάνου το φτιάχνεις στο τραπέζι της κουζίνας, με την ανοχή της συζύγου.
το αεροπλάνο χρειάζεται μεγαλύτερο χώρο για κατασκευή & επισκευή,
από ότι το ελικόπτερο.
Εάν είναι ηλεκτροκίνητο το μοντέλο μας είναι και πιό κατοικίδιο και φιλικό στην σύζυγο, εκτός από οικολογικό.
Ενα ηλεκτρικό ελικόπτερο μεγέθους 250 ή 450 συναρμολογείται και συντηρείται σε ένα μικρό τραπεζάκι.
Συναρμολόγησα το 1ο μου concept 30DX πάνω στο ξύλινο γραφείο μου,_Β_Ο που είχα από παιδί.
Αργότερα, έφτιαξα εργαστήριο, και καταλαβαίνετε την άνεση.!@/-=}{{
Ένα έτοιμο κιτ αεροπλάνου το φτιάχνεις στο τραπέζι της κουζίνας, με την ανοχή της συζύγου.
...αγαπητοί φίλοι...δεν καταλαβαίνω γιατί θέτετε θέμα συζύγου, η, αλλιώς w.a.f. (wife acceptance factor)....αυτά τα πράγματα (δηλ. το σκίσιμο της γάτας) πρέπει να είναι ξεκαθαρισμένα απο την αρχή...για να υπάρχει κατανόηση και να είναι τα ζευγάρια αγαπημένα...
...χθές της έδειξα το καινούργιο οικογενειακό σίδερο (century21) γισ να μονοκοτάρει με άνεση...(ακόμα προσπαθεί να καταλάβει σε τι χρησιμεύει...:p)...
...χθές της έδειξα το καινούργιο οικογενειακό σίδερο (century21) γισ να μονοκοτάρει με άνεση...(ακόμα προσπαθεί να καταλάβει σε τι χρησιμεύει...:p)...
η ταν, η, τα πετάν...
-
για τις μανσέτες και τα κολάρα...........
-
Αντώνης Κριτζάς έγραψε: ↑για τις μανσέτες και τα κολάρα...........
Και όχι μόνο :D :D :D
Nasa το ατόπημα σου μέγα.......αν συνεχίσεις με αυτά τα μυαλά σε βλέπω να κοιμάσαι στο χαλάκι της εξώπορτας σε λίγο καιρό.
Για τα δύσκολα πάντως, βάλε κανένα ISOBOX με τζακόσομπα στο Marval.....ποτέ δε ξέρεις.
John Χάλαρης έγραψε: ↑Και όχι μόνο :D :D :D
Nasa το ατόπημα σου μέγα.......αν συνεχίσεις με αυτά τα μυαλά σε βλέπω να κοιμάσαι στο χαλάκι της εξώπορτας σε λίγο καιρό.
...το σπίτι είναι δικό μου...και κάνω ότι θέλω...:D...οι δε περισσότεροι φίλοι μου είναι μεγαλοδικηγόροι...:D...εξάλλου είμαι και γλυκομίλητος...!
η ταν, η, τα πετάν...
nasa έγραψε: ↑...το σπίτι είναι δικό μου...και κάνω ότι θέλω...:D...οι δε περισσότεροι φίλοι μου είναι μεγαλοδικηγόροι...:D...εξάλλου είμαι και γλυκομίλητος...!
....καλέ μου άγνωστε φίλε,
θα συμφωνήσω με την προειδοποίηση του Γιάννη Χάλαρη ( δεν θύμαμαι πως γράφει στα αγγλικά το ονομά του )
Θα σου θυμίσω την παλιά ελληνική ταινία με τους Μάρω Κοντού και Κωνσταντίνου......που υποδυόταν τον Αντωνάκη.
'Ολοι οι φίλοι του την ...... έσκιζαν την γάτα,
και του υπέδειξαν πως να την σκίζει,
το αποτέλασμα;
Τόν πρόδωσαν οι φίλοι του γιατί......έσκιζαν την γάτα αλλά ήταν....λούτρινη._Β_Ο
Μάλιστα ο φίλος του, ο δικηγόρος ήταν ο δικηγόρος της γυναίκας του.
Πρόσεξε μην την πατήσεις έτσι και εσύ.
Λίγα έπαθε και ο Κούγιας; που έχει και κότερο και άλλα.
Εγώ είπα την αποψή μου, και μακάρι να τα καταφέρεις καλύτερα.
Βλέπω όμως, ότι όταν έχεις οικογένεια μπαίνουν περιορισμοί.
Στον χώρο, χρόνο, χρήμα.
Και όταν έχεις και παιδιά, ακόμα ποιό δύσκολα τα πράγματα.
Άντε να εξηγείσω στον Γιωργάκη μου, τι είναι ελικόπτερο και τί αεροπλάνο, ( εννοήται ότι του έχω εξηγήσει και του έχω αγοράσει διάφορα, για να ετοιμάζεται για την αεροπορία )
αφού ακόμα είναι στο επίπεδο του... τουτού - ΜΠΟΥΜ
Πιάνει την τηλέφωνο και το χτυπάει στο τραπέζι, το τηλεκοντρόλ της τηλεόρασης το πετάει στο πάτωμα.
Τί θα κάνει με την..... FUTABA.... οέο;;^hola^
Και όταν εγώ πετάω αεροπλάνο ή ελικόπερο @P@ ποιός θα ασχολείται μαζί του και θα τον βαστάει να μην πιάσει τον ζεστό κινητήρα;;;
Μά και όταν συναρμολογώ, επισκευάζω, συντηρώ τα μοντελάκια μου;
Δεν μπορώ να είμαι απομονομένος στο μυστικό μου εργαστήριο.
Αρα θα χρειαστώ τουλάχιστον εγώ, την κατανόηση, βοήθεια και ανοχή της συζήγου μου.
Είναι και άλλα πολλά.....άμα θες να κεραστούμε μια μπύρα στειλε Π.Μ. δεν θέλω να κάνω κατάχρηση χώρου.
1)...τον John Χάλαρης απ'ότι ξέρω τον λένε...Κώστα...
2)...δεν θα ανοίξω θέμα περί γάμου γιατι θα ξεφύγουμε απο το θέμα του thread...αλλά μετά απο 12 χρόνια συμβίωσης, άδολης αγάπης, αλληλοσεβασμού, αλληλοκατανόησης, και αφοσίωσης στα οικογενειακά βάρη, μάλλον κάποιοι άλλοι θα πρέπει να επανεξετάσουν να αναθεωρήσουν και να επαναπροσδιορίσουν το γιατί είναι παντρεμένοι και γιατί έκαναν οικογένεια με παιδιά... και όχι εγώ..._P_P...χωρίς παρεξήγηση...lol
3)...ο αερομοντελισμός είναι χόμπυ (με τον χρόνο που του αναλογεί) και όχι αυτοσκοπός...ελπίζω αυτό να το καταλαβαίνουμε όλοι...lol
4)...ο Κούγιας...πως προέκυψε..?...φαιδρότητες...ήμαρτον...
Φιλικά
Νίκος
2)...δεν θα ανοίξω θέμα περί γάμου γιατι θα ξεφύγουμε απο το θέμα του thread...αλλά μετά απο 12 χρόνια συμβίωσης, άδολης αγάπης, αλληλοσεβασμού, αλληλοκατανόησης, και αφοσίωσης στα οικογενειακά βάρη, μάλλον κάποιοι άλλοι θα πρέπει να επανεξετάσουν να αναθεωρήσουν και να επαναπροσδιορίσουν το γιατί είναι παντρεμένοι και γιατί έκαναν οικογένεια με παιδιά... και όχι εγώ..._P_P...χωρίς παρεξήγηση...lol
3)...ο αερομοντελισμός είναι χόμπυ (με τον χρόνο που του αναλογεί) και όχι αυτοσκοπός...ελπίζω αυτό να το καταλαβαίνουμε όλοι...lol
4)...ο Κούγιας...πως προέκυψε..?...φαιδρότητες...ήμαρτον...
Φιλικά
Νίκος
η ταν, η, τα πετάν...
Το καλυτερο εργαστήριο είναι αυτό που ονειρέυεσαι,
εάν δεν το έχεις............
..........αυτό που μπορεί να έχεις.
Από μικρό μέχρι και τεράστιο.
Μπορεί να είναι μεζονέτα, μπορεί να είναι και βαλίτσα.
Σημασία έχει να κάνεις την δουλειά σου, και να βολέυεσαι, να την βρίσκεις βρε αδελφέ και όχι να μανουριάζεσαι+(*)
εάν δεν το έχεις............
..........αυτό που μπορεί να έχεις.
Από μικρό μέχρι και τεράστιο.
Μπορεί να είναι μεζονέτα, μπορεί να είναι και βαλίτσα.
Σημασία έχει να κάνεις την δουλειά σου, και να βολέυεσαι, να την βρίσκεις βρε αδελφέ και όχι να μανουριάζεσαι+(*)
-
d.corsair έγραψε: ↑
Βλέπω όμως, ότι όταν έχεις οικογένεια μπαίνουν περιορισμοί.
Στον χώρο, χρόνο, χρήμα.
Και όταν έχεις και παιδιά, ακόμα ποιό δύσκολα τα πράγματα.
Για την ώρα ακόμα μένω στο πατρικό μου κι έχω άπλετο χώρο για επισκευές (φυσικά σε κοινόχροιστους χώρους σαλονι, κουζίνα,...).
Εργαλεία και ανταλακτικά σε εργαλειοθήκες.
Βρίσκομαι αυτή την περίοδο σε αναζήτηση αγοράς κατοικίας ενωψει γαμου και το μόνο που σκέφτομαι είναι ο χώρος για τα μοντέλα μου και ο περίορισμός που θα επέλθει ...
καλως τονε σιγα σιγα στην συνομοταξια των μοντελιστων που συμ(επι)βιωνουν με θηλυκο και αεροπλανα....μεγιστη συγκρουση.... θα τα δεις εν καιρο....