T-REX ή ΚΛΩΝΟΣ ;;

iliaskak

Απάντηση: T-REX ή ΚΛΩΝΟΣ ;;

Δημοσίευση από iliaskak »

Το trex 450 ειναι αριστο ελικοπτερο αλλα ακριβο στις πτωσεις το ηθελα κ εγω κ μου ειπαν πως θα εχω το κοστος του 500 στις ατυχες στιγμες.Πηρα λοιπον ενα μινι τιταν κ ειμαι απολυτα ευχαριστιμενος κ δεν διαλυεται οταν πεφτω,δεν εχει ανθρακονηματα οπως το trex εχει πολυ γερο πλαισιο κ ειναι πολυ σταθερο στο συνιστω σαν αριστη επιλογη κ απο θεμα ποιοτητας. Το σχολιο δικο μου η επιλογη δικη σου οτι κ αν παρεις καλες πτησεις.
Skropi

Δημοσίευση από Skropi »

Ρε παιδια να κανω και εγω μια ερωτηση.Οταν λετε οτι οι κλωνει δεν πετανε καλα τι εννοειτε?Με ενα blade 400 δηλαδη θα πεταξω τα λεφτα μου?
Αντώνης Κριτζάς

Δημοσίευση από Αντώνης Κριτζάς »

κλώνος είναι απομίμηση με ότι αυτό συνεπάγεται
Οι περισσότεροι για να τους προτιμήσεις λόγω χαμηλότερου κόστους χρησιμοποιούν ευτελέστερα υλικά που σύντομα παρουσιάζουν προβλήματα Υπάρχουν και κάποιοι λίγοι που είναι πολύ κοντά στο αυθεντικό αλλά δεν πληρώνεις φίρμα Αυτοί είναι σπάνια περίπτωση και πρέπει να είσαι καλός γνώστης στο αντικείμενο για να καταλάβεις αν είναι καλό
Το blade δεν είναι κλώνος είναι blade
Corsair

Δημοσίευση από Corsair »

Skropi έγραψε: Ρε παιδια να κανω και εγω μια ερωτηση.Οταν λετε οτι οι κλωνει δεν πετανε καλα τι εννοειτε?Με ενα blade 400 δηλαδη θα πεταξω τα λεφτα μου?

...........................................................................................................
Αγαπητέ φ'ιλε +(*)
εσύ έχεις το αυθεντικό.
Κάτσε και βάλε ώρες@P@
Καλές πτήσεις.
MARKHELIS

Δημοσίευση από MARKHELIS »

d.corsair έγραψε: ...........................................................................................................
Αγαπητέ φ'ιλε +(*)
εσύ έχεις το αυθεντικό.
Κάτσε και βάλε ώρες@P@
Καλές πτήσεις.

Πολύ σωστά!!! <++><++>
Είναι πολύ καλός δάσκαλος!!+(*)
stakhs

Δημοσίευση από stakhs »

Εχω ενα κλωνο ΗΚ450. Του εχω πιει το αιμα κι ακομη αντεχει το καημενο. Σιγουρα η ποιοτητα του δεν ειναι οτι καλυτερο. Θελει προσοχη πριν απο καθε πτηση στις βιδες του και σε οτιδηποτε μπορει να εχει λασκαρει. Παρα ταυτα, μεχρι στιγμης δεν εχω προβληματα υστερα απο 50 πτησεις. Σιγουρα ειναι TREX 450 ειναι αρκετα καλυτερης ποιοτητας. οτι πληρωνεις παιρνεις!
raptor30

Δημοσίευση από raptor30 »

Φίλε μου να καταθέσω και γω τη γνώμη μου βάση της προσωπικής
μου εμπειρίας που έχω πάνω στο θέμα όσον αφορά τους κλώνους και δη τα ΗΚ .

Πετάω με ΗΚ 450 GT (το έχω λιώσει) με ΗΚ 450 ΜΤ (το έχω λιώσει και αυτό) με ΗΚ 450 PRO TT (όχι τόσο πολύ λιώσιμο) και ΗΚ 500 CMT TT (4 μπαταρίες μέχρι στιγμής) και δεν μου έχει παρουσιάσει πρόβλημα αξιοπιστιας κάνενα μέχρι στιγμής .

Βέβαια να τονίσω ότι πετάω Sport Flight so far !!! αλλά στα άμεσα σχεδιά μου είναι να περάσω σιγά σιγά σε 3D μιας και αρχίζω και ξεθαρεύω με Loop-ακια ...

Στην αρχή δεν σου κρύβω πως ήμουν λίγο διστακτικός και φοβησμένος μήπως διαλυθεί στον αέρα ... αλλά τώρα μετά από τόσες πτήσεις αν και κλώνοι :) έχουν κερδίσει την εμπιστοσύνη μου ... (μιλάω για τα 450-αρια)

Ελπίζω και το 500-αρι να τα πάει εξίσου καλα ...
Όσο για τα ανταλάκτικα ...άφθονα ~!!
Antoniso

Δημοσίευση από Antoniso »

Γεια, μην ξεχνάμε οτι οταν μιλάμε για κακή ποιότητα ενοούμε και ασταθεια στις ανοχές, και σποραδικά ελατωματικά τελείως εξαρτήματα. Ένας κλώνος 'δείγμα' από το εργοστάσιο δεν είναι κακό ελικόπτερο, αλλά άμα βουτήξεις 10 απο τη γραμμή παραγωγής απο 3 εώς και όλα θα σου δημιουργήσουν καποιο εξτρα πρόβλημα, μικρο μεγάλο. Στην παρέα υπάρχουν 2 copter-x, το ένα όνειρο... το άλλο παρελθόν, στις 2 απόπειρες απογείωσης έγινε κουβάρι στους 20 πόντους από το έδαφος, για αδιευκρίνιστους λόγους. Το 'ένα' ασυγκίνητο 1 χρόνο κανει τουμπες και βαρέλλες και δεν έχει πει οχι ποτέ...Αυτο και αν είναι πρόβλημα ποιότητας. Η ιδέα να πάρεις 4 κλώνους δεν είναι τόσο κακή, κάποιος θα έιναι τζάμι, οι άλλοι θα σπάγαν ούτως ή άλλως....:D
m1john

Δημοσίευση από m1john »

Ειλικρινα δεν εχω αντιμετωπισει σοβαρο προβλημα με κλωνο μεχρι τωρα. Πιστευω οτι αν ξερεις να σεταρεις ενα ε/π πεταει μια χαρα οτι κι αν ειναι αυτο.
gvertical

Δημοσίευση από gvertical »

καλημερα σε ολους. νομιζω οτι οι κλωνοι εχουν ανεβει πολυ ποιοτικα. περημενω ενα TAROT 450 PRO σε λιγες μερες. ειναι οτι πιο κοντα στο TREX 450 PRO! η τιμη του ειναι η μιση!:p
Apostolis

Δημοσίευση από Apostolis »

Και η δικια μου αποψη για τους κλωνους ειναι πως ειναι σκουπιδια για ολους τους λογους που αναφερθηκαν παραπανω.Ετσι ξεκινησα κι εγω λογο διαφορας στην τιμη αλλα γρηγορα καταλαβα πως τελικα στην πορεια ειχα δωσει περισσοτερα χωρις ποτε να εχω ενα σωστο και απροβληματιστο ελικοπτερο.Τωρα το ποσο ''σωστα'' πεταει το καθε ελικοπτερο ειναι προσωπικη αποψη του καθε ενος.Ειδικα νομιζω για αρχαριο καλυτερα ενα T-Rex που αντεχει και σε καποιες μικροπτωσεις παρα ενα κλωνο που με την παραμικρη επαφη ειναι για την ''σακουλα''.Προσφατα φυτεψα με τερμα γκαζι σχεδον ενα Τ-Rex 500 που εχω,το απλο με τον ιμαντα και τα περισσοτερα μερη πλαστικα.Με την πρωτη ματια ειπα τουλαχιστον να εχουν σωθει τα ηλεκτρονικα,τοσο χαλια φαινοταν.Κι ομως αργοτερα με μια πιο προσεκτικη ματια-εκτιμηση της ζημιας ειδα πως με καμμια 40αρια ευρω θα ηταν παλι καινουργιο.Επισης θελω να προσθεσω πως τα ανταλλακτικα αγοραστηκαν ολα απο Ελλαδα,οπου πλεον βρισκεις τις ιδιες αν οχι καλυτερες τιμες απ'εξω και πως οι περισσοτερες συσκευασιες ειχαν το ειδος μεσα εις διπλουν.Οποτε εχεις και καβατζα για μια επομενη ατυχη στιγμη.Ενας κλωνος πιστεψτε με το εχω ζησει με τετοια πτωση θα ηταν για τον καδο.
Οποτε η γνωμη μου ειναι αν μπορεις παρε γνησιο καινουργιο,κανε λιγο υπομονη να μαζεψεις τα χρηματα η ψαξε για ενα καλο μεταχειρισμενο.Ακομα και στην μεταπωληση δοκιμαστε να πουλησετε ενα κλωνο η ενα γνησιο και θα δειτε πιο φευγει πιο ευκολα.
m1john

Δημοσίευση από m1john »

Αν δεν εχεις καποιον εμπειρο διπλα σου οσο πιο απειρος εισαι τοσο πιο καλο ε/π χρειαζεσαι.
ubhae

Δημοσίευση από ubhae »

Θα προτεινα ενα κλωνο μεχρι να παρεις τον αερα, αλλα με καλα ηλεκτρονικα τα οποια θα σου μεινουνε.
Κλωνος απο κλωνο εχει διαφορα, πχ, μερικοι ειναι ακριβως το ιδιο υλικο με τα αυθεντικα, απλα το ενα ανταλλακτικο ερχεται σε OEM συσκευασια (ναυλον σακουλι) ενω το αλλο σε κουτακι με φυσαλιδες/manual παρελκομενα κλπ.

Οπως για παραδειγμα να παρεις ενα bluray recorder απο το πλαισιο. Το εχει σε retail κουτι εκδοση με τα καλωδια του τα παρελκομενα software (πχ Nero, Roxio κλπ) στα 170 ευρω και το εχει και σε bulk συσκευασια μονο τη συσκευη μεσα σε ναυλον σακουλι στα 65. Η συσκευη σα μηχανημα ειναι ιδια, ιδιο firmware ιδιο χρωμα, ιδια ποιοτητα, ιδιο revision, ιδιο made in taiwan, ιδια ολα...
Μη σε πρηζω με τα κομπιουτεριστικα σε forum αερομοντελισμου, παντως το επιασες το νοημα φανταζομαι.
Υπαρχουν ομως και περιπτωσεις που η διαφορα στην ποιοτητα των υλικων ειναι η μερα με τη νυχτα. πχ ενα κεντρικο γραναζι μετα απο 1 ωρα πτησης να θελει αλλαγμα (ακομα και χωρις στουκα) ενω το κανονικα να βγαζει πολυ περισσοτερες ωρες. Το ενα δηλ. να ειναι απο σκληρο autolubricated πολυσυνθετικο πλαστικο και το αλλο απο πλαστικο σακουλας σκλαβενιτη (απ αυτες που αμα βαλεις 5 ΝΟΥΝΟΥ σκιζονται)

Εδω θελει ψαξιμο κι απο εσενα φιλε μου, θα σε συμβουλευα να κινηθεις αναποδα, βρες πρωτα το βαθμο συμβατοτητας ενος κλωνου με το αυθεντικο και δες αν σε συμφαιρει. Υπαρχουν και κλωνοι που δεν εχουν να ζηλεψουν τιποτα απο μαρκες.

Πρωτεινω ενα κλωνο με καλα ηλεκτρονικα, τα ηλεκτρονικα ειναι το 80% της πτησης κατ εμε... πχ εχει διαφορα οταν θες να στριβεις 90 μοιρες ενα ελικοπτερο και οταν σταματας η ροπη του να σε πηγαινει απο τις 90 που θες στις 95-100 και διαφορα οταν σταματαει καρφι στις 90. καποια ηλεκτρονικα ειναι πιο sensitive απο καποια αλλα... ή ακομα Υπαρχει διαφορα οταν το speed control μπορει και κρατα σταθερο ρευμα και στροφες στο μοτερ οταν κανεις hover και μολις πας να ξεκινησεις μπρωστα να πεφτεις σε υψος 1 μετρο γιατι ξαφνικα αλλαξε η καταναλωση και το speedcontrol ειναι στην κοσμαρα του και εχει delay σε βαθμο τρακαρισματος...

Επισεις προτεινω ελληνικο μαγαζι, οχι τοσο για να στηριξουμε τον αγωνα του ελληνα μαγαζατωρα αλλα γιατι θα σου απαντησει και σε 10 χαζες ερωτησεις χωρις να αγορασεις κατι. Τωρα αν δεις και θελει να σου πουλησει κλωνο σε τιμη αυθεντικου...ε εκει αντεδρασε με βαση τη "φαντασια" σου... δε θα σου πει κανεις μας να κινηθεις συμφωνα με το α ή το β. Διαβαζωντας εδω θα βρεις ολα τα εφοδια για να παρεις τη δικη σου σωστη αποφαση.

Ναι οκ το ξερω οτι σκεφτεστε:"μας υποχρεωσες ρε μεγαλε" αλλα τετοια αγορα η οποια απαιτει μεγαλη επενδυση χρηματων και κυριως χρονου και νευρων δεν μπαινει σε καλουπι. Δεν ειναι στο ιδιο επιπεδο με το ερωτημα, βουνο ή θαλλασα και γιατι που λεγαμε στο σχολειο. Εδω εμπλεκονται 500 παραμετροι και 2 πιο βασικοι (χρονος/χρημα)

Θες κατι το οποιο να πεταει και να μη σου σπασει τα νευρα, κατι που αν ασχοληθεις 2-3 ωρες μαζι του να εχει να σου δειξει ενα θετικο αποτελεσμα....
Αν μας αρεσε να παιδευομασταν χωρις αποτελεσμα θα περναμε pc οχι ελικοπτερο
m1john

Δημοσίευση από m1john »

Και κατι πολυ σημαντικο να θυμασαι οτι φτηνος αερομοντελισμος δεν υπαρχει οπως λεει και ο φιλος - δασκαλος bladeskiller.
Apostolis

Δημοσίευση από Apostolis »

Στο YUGO και BILSTEIN βαλεις παλι YUGO θα μεινει.
Λεω εγω τωρα =B=
Απάντηση

Επιστροφή στο “Ηλεκτρικά ελικόπτερα”