Ελικοπτερικη/Αεροπλανικη???

Απάντηση
oblackbird

Ελικοπτερικη/Αεροπλανικη???

Δημοσίευση από oblackbird »

Παιδες καλησπερα....

Θελω να παρω μια καλη τηλεκατευθυνση (σκεφτομαι για futaba) αλλα απο εκει που ολα ηταν ξεκαθαρα στο μυαλο μου,τελικα μπερδευτηκα εντελως... Το ερωτημα μου ειναι το εξης: Μπορω να χρησιμοποιησω μια digital τηλεκατευθυνση και με καταλληλες ρυτημισεις απο το καντραν της να τη χρησιμοποιω και για ελικοπτερο και για αεροπλανο??

Αν ναι,πρεπει να διαλεξω καποιο συγκεκριμενο module για να πεταξω το ελικοπτερο (σημειωση: προοριζεται για το eco 8 της icarus)

Ορέστης
Corsair

Απάντηση: Ελικοπτερικη/Αεροπλανικη???

Δημοσίευση από Corsair »

oblackbird έγραψε: Παιδες καλησπερα....

Θελω να παρω μια καλη τηλεκατευθυνση (σκεφτομαι για futaba) αλλα απο εκει που ολα ηταν ξεκαθαρα στο μυαλο μου,τελικα μπερδευτηκα εντελως... Το ερωτημα μου ειναι το εξης: Μπορω να χρησιμοποιησω μια digital τηλεκατευθυνση και με καταλληλες ρυτημισεις απο το καντραν της να τη χρησιμοποιω και για ελικοπτερο και για αεροπλανο??

Αν ναι,πρεπει να διαλεξω καποιο συγκεκριμενο module για να πεταξω το ελικοπτερο (σημειωση: προοριζεται για το eco 8 της icarus)

Ορέστης

Αγαπητέ Ορέστη καλησπέρα,+(*)
θα προσπαθήσω να απαντήσω στο ερωτημά σου με βοήθεια την εμπειρία μου αλλά και την ενασχολησή μου στα τηλεκατευθηνόμενα μοντέλα.
Ξεκίνησα μικρός, με αερπλάνο θερμικό.
Τότε τα εκπαιδευτικά ήταν 2-3 κανάλια, και μόνο θερμικά.

Το ίδιο ερώτημα έκανα και εγώ στον εαυτό μου πρίν από 30 χρόνια, όταν ξεκίνησα.
Βέβαια, ρώτησα _Β_Ο και τον υπάλληλο του καταστήματος του hobby makriyiannis.

Πήρα την 4κάναλη FUTABA FP-4NBL εάν θυμάμαι καλά τον κωδικό της.
AM σύστημα, 4κάναλος δέκτης στους 72.240ΜΗΖ ,3 σέρβο τα FP-S128 με ρουλεμαν.

ΜADE IN JAPAN βέβαια.

Χωρίς μπαταρίες, για τί δεν φθάναν τα λεφτά απο το χαρτζιλίκι.
Θα τις έπαιρνα αργότερα.

Ακόμα θυμάμαι την μυρωδιά της συσκευασίας όταν άνοιξα στο δωματιό μου με την ησυχία μου, να απολαύσω το καινούργιο μου απόκτημα που θα ανέβαζε τον μικρό μου QB 15H αλλά και εμένα στα ουράνια. @P@

Το συγκεκριμένο σύστημα, ήταν αξιόπιστο, άν και απλό, δεν είχε ούτε ανάποδες ( reverse ).

Η JR δεν υπήρχε τότε, δεν θυμάμαι να είχα δεί στα Σπάτα.

Το σύστημα μπήκε ατόφιο και σε αμαξάκι ασφάλτινο αργότερα χωρίς πρόβλημα.

Το πέταγε ακόμα ο φίλος μου Γ.Μ. στον Ασπρόπυργο, σε ένα άλλο QB15H, πρίν 4-5χρόνια.
Αυτά για την FUTABA, τέτοια συστήματα έβγαζε, που πετάν ακόμα.

Αργότερα το 1990 Θέλησα να μπλέξω και με τα χέλια.
Τα ελικόφτερα.

Ξαναπάω στο κατάστημα του hobby makriyiannis, τόσα χρόνια πελάτης.
Εχω διαβάσει στο RCM&E , για το CONCEPT 30 KYOSHO και το παγκόσμιο πάταγο που έχει κάνει.

Ξανά το γνωστό ερώτημα, η Τ/Κ που έχω κάνει;;;;

Και βέβαια, το ελικοπτεράκι πετάει και με απλή 4 κάναλη με 4 σέρβο.
Έτσι αγοράστηκε το CONCEPT 30DX και το έφτιαχνα με υπομονή και σχολαστικότητα στο γραφείο μου.

Όταν ήρθε η ώρα να βάλω την Τ/Κ στο ελικοπτεράκι................δεν την έβαλα.

Γιατί;;;

Γιατί είχα βρεί χρήμα και αγόρασα απο το γνωστό κατάστημα του Πειραιά αυτήν την φορά , μαντέψτε τι;

Μα τί άλλο από................. την FUTABA FP-7UHP 1024 PCM.

7 Kανάλια, ψηφιακή, με ελικοπτερικές μίξεις, PCM, 1024, με μπαταρίες, και φορτιστή, και 4 σέρβο τα
FP-S3001 με ρουλεμανάκι.

ΟΝΕΙΡΟ ΤΡΕΛΛΟ και ΑΛΗΘΙΝΟ.

Το μαλλί;; λίγο κάτω από 200,000 δραχμούλες.
Έτσι πέταγα ελικόπτερο, αλλά και αεροπλάνο.

Αργότερα βγήκε η 7κάναλη Σούπερ.
Πούλησα, την απλή και πήρα την Σούπερ, που είχε μίξεις για αεροπλάνο, ελικόπτερο, ανεμόπτερο.
Με έμφαση στα ελικοπτερικά.

Το ελικόπτερο είχε μπεί στην ζωή μου.

Μετά από όλα αυτά ελπίζω να μήν σε κούρασα, αλλά ελπίζω να κατάλαβες με ζωντανό παράδειγμα εμένα τι γίνεται, και τί να κάνεις.

Πήγαινε σε ένα κατάστημα, δές μια FUTABA, αγόρασε μία εφτακάναλη με μίξεις, για αεροπλάνο ελικόπτερο, ανεμόπτερο, διάβασε τις οδηγίες, και θα πετάς μια ζωή.

Δές και άλλες εταιρίες, αλλά να θυμάσαι, '' το φθηνό είναι ακριβό. ''

Και θα με θυμηθείς.
Ελπίζω να βοήθησα.

Καλή απόφαση και καλές πτήσεις.
oblackbird

Δημοσίευση από oblackbird »

Παρα πολυ μου αρεσε η απαντηση σου και ευχαριστω για τον κοπο που κατεβαλες για να την γραψεις,αλλα και για τις συμβουλες...Να εισαι καλα +(*)
Corsair

Δημοσίευση από Corsair »

oblackbird έγραψε: Παρα πολυ μου αρεσε η απαντηση σου και ευχαριστω για τον κοπο που κατεβαλες για να την γραψεις,αλλα και για τις συμβουλες...Να εισαι καλα +(*)

Με μεγάλη χαρά σου έγραψα τα παραπάνω,
μα και σύ χαρά μεγάλη
με αυτά που μου γραψες
μου έδωσες ακόμα παραπάνω.+(*)

Με αυτή την μικρή αυτοσχέδια μαντινάδα
σου απαντώ και έυχομαι ειλικρινά, να πάρεις την καλύτερη,
για εσένα απόφαση.@P@

Μια χάρη μόνο σου ζητάω,
όταν κάνεις την αγορά πές μου μονάχα που κατέληξες.
stelios1978

Δημοσίευση από stelios1978 »

+1 φιλε corsair και επαυξανω, καλυτερα στα επωνυμα και 'ακριβα' παρα στα 'φτηνα΄ ανωνυμα αμφιβολου προελευσης.προχθες ενα φιλαρακι μου του ηρθε η τ/κ 2.4 απο hobbyking και μαντεψε... οι μοχλοι κολλανε ελαφρως τζαμπα τα 40ε.... αντε πετα μετα με ρισκο να καταστρεψεις το ακριβοπληρωμενο αεροπλανακι σου.αν δεν παθεις δεν θα μαθεις..
nikkpepa

Δημοσίευση από nikkpepa »

συμφωνω και γω.καλη τηλεκατευθυνση για να μην ψαχνουμε τα μοντελα μας!!
Απάντηση

Επιστροφή στο “Τηλεκατεύθυνση - Πομπός - Δέκτης - Servo - accessories & Flight Simulators”