Κατασκευή HK450GT - Απορία!
Κατασκευή HK450GT - Απορία!
Καλησπέρα σε όλους.
Έκανα κ εγώ την κίνηση μετά απο αρκετή σκέψη να αγοράσω ένα HK450GT.
Πρίν απο 2 μέρες έφτασε και ξεκίνησα λοιπόν με ενθουσιασμό να το συναρμολογώ!!
Γνώριζα ήδη(μετά απο διάβασμα εδώ και σε άλλα forum) οτι υπάρχει ένα θέμα αξιοπιστίας του tail drive gear και έτσι θα πάρω ένα γνήσιο της Align για αντικατάσταση του,μιάς και δεν υπάρχει λόγος για 6e να παίζω με την τύχη μου και όσων πιθανόν βρέθουν γύρω μου όταν πετάω.
Το kit έφτασε με προ-συναρμολογιμένο σκελετό,κεφαλή και ουρά.
Επειδή όμως δέν εμπιστεύομαι καθόλου για να είμαι ειλικρινής την συναρμολόγιση που έχει γίνει απο το εργοστάσιο,αποφάσισα με βάση το manual του T-rex 450SE V2 να αποσυναρμολογίσω τα ήδη "έτοιμα" κομμάτια και να τα δέσω απο την αρχή χρησημοποιώντας και τις προτινόμενες κόλλες της Align. Τ43 και R48. Για να πώ την αλήθεια,επειδή δεν βρήκα πουθενά απο Ελλάδα το πακετάκι της Align που περιλαμβάνει και τις δύο,βάζω ZAP PT-42(μπλέ) για την Τ43 και Loctite 270 για την R48(θα μου πείτε οτι πρέπει να βάλω την κόκκινη,δηλαδή την 271,αλλα επειδή και πάλι δεν βρήκα,ανακάληψα οτι η 271 ειναι η Αμερικανική έκδοση της 270,μέσα απο το site της loctite.Οπότε ουσιαστικά είναι ίδιες με τη διαφορά οτι η 270 έχει εγκρίση για χρήση σε βιομηχανίες τροφήμων ενώ η 271 για στρατιωτικές εφαρμογές).
Για να μήν πολυλογώ άλλο και σας ζαλίζω:
Φτάνοντας στην ουρά,και λύνοντας τίς 3 βίδες που έχω κυκλώσει με πράσινο στη φωτογραφία,έπεσαν 2 ροδέλες που πραγματικά δέν είχα παρατηρίσει που ακριβώς ήταν. w2 ενώ εγώ έλυσα και τα 3 κολλάρα μαζί και δέν ξέρω σε ποιά 2 πρέπει να τις βάλω!!
Στις βίδες 1-2 , 2-3 ή 1-3;;;;
Άν υπάρχει κάποιος που έχει το ίδιο μοντέλο και μπορεί να ελέγξει το δικό του,η ανταπόκρισή του θα είναι πραγματικά πολύτιμη για μένα!
Ευχαριστώ προκαταβολικά
Τάκης.
Έκανα κ εγώ την κίνηση μετά απο αρκετή σκέψη να αγοράσω ένα HK450GT.
Πρίν απο 2 μέρες έφτασε και ξεκίνησα λοιπόν με ενθουσιασμό να το συναρμολογώ!!
Γνώριζα ήδη(μετά απο διάβασμα εδώ και σε άλλα forum) οτι υπάρχει ένα θέμα αξιοπιστίας του tail drive gear και έτσι θα πάρω ένα γνήσιο της Align για αντικατάσταση του,μιάς και δεν υπάρχει λόγος για 6e να παίζω με την τύχη μου και όσων πιθανόν βρέθουν γύρω μου όταν πετάω.
Το kit έφτασε με προ-συναρμολογιμένο σκελετό,κεφαλή και ουρά.
Επειδή όμως δέν εμπιστεύομαι καθόλου για να είμαι ειλικρινής την συναρμολόγιση που έχει γίνει απο το εργοστάσιο,αποφάσισα με βάση το manual του T-rex 450SE V2 να αποσυναρμολογίσω τα ήδη "έτοιμα" κομμάτια και να τα δέσω απο την αρχή χρησημοποιώντας και τις προτινόμενες κόλλες της Align. Τ43 και R48. Για να πώ την αλήθεια,επειδή δεν βρήκα πουθενά απο Ελλάδα το πακετάκι της Align που περιλαμβάνει και τις δύο,βάζω ZAP PT-42(μπλέ) για την Τ43 και Loctite 270 για την R48(θα μου πείτε οτι πρέπει να βάλω την κόκκινη,δηλαδή την 271,αλλα επειδή και πάλι δεν βρήκα,ανακάληψα οτι η 271 ειναι η Αμερικανική έκδοση της 270,μέσα απο το site της loctite.Οπότε ουσιαστικά είναι ίδιες με τη διαφορά οτι η 270 έχει εγκρίση για χρήση σε βιομηχανίες τροφήμων ενώ η 271 για στρατιωτικές εφαρμογές).
Για να μήν πολυλογώ άλλο και σας ζαλίζω:
Φτάνοντας στην ουρά,και λύνοντας τίς 3 βίδες που έχω κυκλώσει με πράσινο στη φωτογραφία,έπεσαν 2 ροδέλες που πραγματικά δέν είχα παρατηρίσει που ακριβώς ήταν. w2 ενώ εγώ έλυσα και τα 3 κολλάρα μαζί και δέν ξέρω σε ποιά 2 πρέπει να τις βάλω!!
Στις βίδες 1-2 , 2-3 ή 1-3;;;;
Άν υπάρχει κάποιος που έχει το ίδιο μοντέλο και μπορεί να ελέγξει το δικό του,η ανταπόκρισή του θα είναι πραγματικά πολύτιμη για μένα!
Ευχαριστώ προκαταβολικά
Τάκης.
- Συνημμένα
-
- rearcloseuphk450gt (Medium).jpg (85.76 KiB) Προβλήθηκε 68 φορές
Απάντηση: Κατασκευή HK450GT - Απορεία!
καλή σου μέρα,
δεν μας ζαλίζεις καθόλου με αυτά που έψαξες και βρήκες για τα λόκτάιτ,
καλό είναι να τα ξαναθυμόμαστε.
Στην ερωτησή σου _Β_Ο για το ΗΚ450, περιμένω και εγώ, με αγωνία _P_P γιατί ενδιαφέρομε και εγώ να αγοράσω 1 ελικοπτεράκι στο μέγεθος 450.
Οπότε ας μας πούν αυτοί που τα έχουν δουλέψει.@P@
δεν μας ζαλίζεις καθόλου με αυτά που έψαξες και βρήκες για τα λόκτάιτ,
καλό είναι να τα ξαναθυμόμαστε.
Στην ερωτησή σου _Β_Ο για το ΗΚ450, περιμένω και εγώ, με αγωνία _P_P γιατί ενδιαφέρομε και εγώ να αγοράσω 1 ελικοπτεράκι στο μέγεθος 450.
Οπότε ας μας πούν αυτοί που τα έχουν δουλέψει.@P@
Απάντηση: Κατασκευή HK450GT - Απορία!
Καλημερα κ καλη σαρακοστη.
Η απορια η δικη μου ειναι η εξης manual δεν εχει μεσα το κιτ που αγορασες?Δεν σε κοροιδευω αλλα αυτο θα ειναι πιο εντυπωσιακο κ απο την δικη σου απορια να μην εχει οδηγιες.
Φιλικα Ηλιας_P_P.
Η απορια η δικη μου ειναι η εξης manual δεν εχει μεσα το κιτ που αγορασες?Δεν σε κοροιδευω αλλα αυτο θα ειναι πιο εντυπωσιακο κ απο την δικη σου απορια να μην εχει οδηγιες.
Φιλικα Ηλιας_P_P.
Καλή σαρακοστή και σε εσάς!
Σε κανένα απο τα HK,μεγαλύτερο ή μικρότερο,δεν υπάρχει manual.{}>@.?<
Απ'όσο γνωρίζω και στους περισσότερους κλόνους το ίδιο συμβαινει.
Συγκεκριμένα το HK450GT ειναι κατά 99% ίδιο με το T-rex 450SE v2 σε αντίθεση με άλλες εκδόσεις του HK που κάποια μέρη ειναι απο 450SE,άλλα απο 450 PRO,άλλα απο SE v1 κλπ.
Το manual του T-rex λοιπόν πρακτικά είναι αρκετό(θεωρόντας πάντα οτι και αυτό ειναι ενα καλό manual.Που κατα τη γνώμη δέν είναι και το καλύτερο!!),αν εξαιρέσουμε τη συγκεκριμένη διαφορά που σε μένα έχει ροδέλλες ή τουλάχιστον εν έχω εντοπίσει κάποια άλλη εγώ προσωπικά.
Κάτι άλλο επίσης που δεν προσδιορίζεται στον κλόνο,είναι οτι τα
Linkage Rods δέν έχουν κάποιο γράμμα που να λέει απο ποιά πλευρά κουμπώνουν.:-\
Έχουν ωστόσο απο τη μία πλευρά έναν δακτύλιο προς τα μέσα(δηλαδή η πλευρά με τον δακτύλιο είναι μεγαλύτερης διαμέτρου).
Στην κεφάλη που όπως είπα ήρθε συναρμολογιμένη λοιπον,τον δακτύλιο τον κουμπώνουν πάντα απο τη μέσα μερία των linkcages.Οπότε αυτό πήρα και εγώ σαν "μπούσουλα" !!!
Συγκεκριμένα το HK450GT ειναι κατά 99% ίδιο με το T-rex 450SE v2 σε αντίθεση με άλλες εκδόσεις του HK που κάποια μέρη ειναι απο 450SE,άλλα απο 450 PRO,άλλα απο SE v1 κλπ.
Το manual του T-rex λοιπόν πρακτικά είναι αρκετό(θεωρόντας πάντα οτι και αυτό ειναι ενα καλό manual.Που κατα τη γνώμη δέν είναι και το καλύτερο!!),αν εξαιρέσουμε τη συγκεκριμένη διαφορά που σε μένα έχει ροδέλλες ή τουλάχιστον εν έχω εντοπίσει κάποια άλλη εγώ προσωπικά.
Έχουν ωστόσο απο τη μία πλευρά έναν δακτύλιο προς τα μέσα(δηλαδή η πλευρά με τον δακτύλιο είναι μεγαλύτερης διαμέτρου).
Στην κεφάλη που όπως είπα ήρθε συναρμολογιμένη λοιπον,τον δακτύλιο τον κουμπώνουν πάντα απο τη μέσα μερία των linkcages.Οπότε αυτό πήρα και εγώ σαν "μπούσουλα" !!!
gamemile έγραψε: ↑Καλή σαρακοστή και σε εσάς!
Τωρα πραγματικα εντυπωσιαστηκα>:(χωρις manual.Ποσο κοστιζει το συγκεκριμενο κιτ κ τι περιεχει μεσα?Ru@%
Φιλικα Ηλιας.
Περιέχει κυριελεκτικά τα πάντα!Main frame,κεφαλή,ουρά,ιμάντα,blades,αντιβαρα..Έχει ακόμη και τα battery straps και τα tyrap που θα χρειαστείς.Όλα με 46ευρω.
Φίλε Τάκη,
Επειδή δε βλέπω να σου το λέει κανείς άλλος, τα πράγματα είναι απλά: λείπει μία ροδέλα :D
Φιλικά,
Νίκος
Επειδή δε βλέπω να σου το λέει κανείς άλλος, τα πράγματα είναι απλά: λείπει μία ροδέλα :D
Φιλικά,
Νίκος
Νικο σε ευχαριστώ για την απάντηση,ήταν το πρώτο που σκέφτηκα και εγώ!
Καλό ειναι να περιμένουμε και τη γνώμη κάποιου που έχει το ίδιο μοντέλο για επιβεβαίωση! :p
Καλό ειναι να περιμένουμε και τη γνώμη κάποιου που έχει το ίδιο μοντέλο για επιβεβαίωση! :p
ditman έγραψε: ↑Φίλε Τάκη,
Φιλικά,
Νίκος
Εδώ λείπει ολόκληρο manual κ για μια ροδέλα κάνουμε κουβέντα τώρα?*SAR*
Φιλικα Ηλιας.!@/-=}{{
Φίλε gamemile μέτρα την τρύπα των ροδελών αν είναι 3mm, αν όντως είναι
πολύ πιθανόν να πηγαίνουν στο αξονάκι σαν αποστάτες!!
Για καλό και για κακό κάνε την εξής δοκιμή, βίδωσε ξανά το πλαϊνό της ουράς
με τις τρείς βίδες χωρίς τις ροδέλες και δοκίμασε αν το αξονάκι (τραβώντας το
μέσα έξω) έχει μπόσικα, αν έχει τις βάζεις εκεί τις ροδέλες. :>)
Κοίτα αν το αξονάκι από την άλλη μεριά έχει ροδέλα, αν δεν έχει καλό είναι για εμένα να βάλεις μία και μία για να κεντραριστεί το γραναζάκι από το αξονάκι.
πολύ πιθανόν να πηγαίνουν στο αξονάκι σαν αποστάτες!!
Για καλό και για κακό κάνε την εξής δοκιμή, βίδωσε ξανά το πλαϊνό της ουράς
με τις τρείς βίδες χωρίς τις ροδέλες και δοκίμασε αν το αξονάκι (τραβώντας το
μέσα έξω) έχει μπόσικα, αν έχει τις βάζεις εκεί τις ροδέλες. :>)
Κοίτα αν το αξονάκι από την άλλη μεριά έχει ροδέλα, αν δεν έχει καλό είναι για εμένα να βάλεις μία και μία για να κεντραριστεί το γραναζάκι από το αξονάκι.
MarkHelis η εσωτερική διάμετρος ειναι 2mm και η εξωτερική 3.6 με 0.5πάχος,ειναι ακριβώς ίδιες,εσωτερική εξωτερική με τα αλουμινένια κολλάρα..!
Τάκης
Τάκης
Καλησπερα και πάλι,
μου ήρθε σήμερα το tail driver gear.
Το γραναζάκι του ιμάντα όμως δέν ειναι τοποθετημένο στον άξονα.
ερώτηση: Το βάζω σφηνωτό και με loctite 270 ή με κυανοακρυλική;;
Τακης.
μου ήρθε σήμερα το tail driver gear.
Το γραναζάκι του ιμάντα όμως δέν ειναι τοποθετημένο στον άξονα.
ερώτηση: Το βάζω σφηνωτό και με loctite 270 ή με κυανοακρυλική;;
Τακης.
καλο θα ηταν να εχεις καπιο manual γιατι καπια πραγματα στα ε/π πεζουν με τα χιλιοστα.αν θελεις εχω ενα manual απο τ-ρεχ 450.αν σε βοηθαει.πολυ ευχαριστως να στο δοσω αν θες.κ μακαρι να σε βοηθισει....θεσσαλονικι μενω.αν το χρειαστης στειλε μου pm.κ βεβαια αν μπορω να σε βοηθισω :)ειτε θεωρητικα ειτε πρακτηκα.:)
Nickolas έγραψε: ↑καλο θα ηταν να εχεις καπιο manual γιατι καπια πραγματα στα ε/π πεζουν με τα χιλιοστα.αν θελεις εχω ενα manual απο τ-ρεχ 450.αν σε βοηθαει.πολυ ευχαριστως να στο δοσω αν θες.κ μακαρι να σε βοηθισει....θεσσαλονικι μενω.αν το χρειαστης στειλε μου pm.κ βεβαια αν μπορω να σε βοηθισω :)ειτε θεωρητικα ειτε πρακτηκα.:)
Εδώ συμφωνώ και εγώ που δεν είναι ειδικός στα t-rex.
Είμαι όμως της παλαιάς σχολής καλών τεχνών του............concept 30 KYOSHO.
Το εγχειρίδιο, ευλαβικά, και κάτω από το μαξιλάρι._Β_Ο
Το ελικόπτερο όσο ωραίο, ευαίσθητο και λεπτεπίλεπτο είναι, τόσο άγριο και φονικό μπορεί να γίνει.Ru@%
This is not a boys toy.@P@
Καλημέρα,
2 βίντεο από το youtube με την κατασκευή:
http://www.youtube.com/watch?v=IeSwGSFQdv0
http://www.youtube.com/watch?v=99a8ACBYv74&feature=related
Ελπίζω να σε βοηθήσουν!
2 βίντεο από το youtube με την κατασκευή:
http://www.youtube.com/watch?v=IeSwGSFQdv0
http://www.youtube.com/watch?v=99a8ACBYv74&feature=related
Ελπίζω να σε βοηθήσουν!