Ελληνικό spitfire ΜΥΣΤΡΑΣ
Απάντηση: Ελληνικό spitfire ΜΥΣΤΡΑΣ
...Αντώνη μπράβο για την προσπάθεια και επιμονή σου στην αναβίωση ενός Ελληνικού θέματος...σπάνια βλέπουμε κάτι παρόμοιο στις αλάνες κ' τα μοντελοδρόμια...συνήθως τέτοια θέματα εκτίθενται απο άλλους φίλους σε εκθέσεις στατικού μοντελισμού μόνον...είμαι σίγουρος ότι θα είναι καλοπέταχτο στα χέρια σου...σύντομα να το δούμε κ' στο MarVal..._P_P
η ταν, η, τα πετάν...
-
κανόνια , κεραία, διαροές και λοιπές αισθητικές επεμβάσεις
- Συνημμένα
-
- DSCN3336.jpg (91.5 KiB) Προβλήθηκε 36 φορές
-
- DSCN3333.jpg (90.99 KiB) Προβλήθηκε 36 φορές
-
- DSCN3332.jpg (85.09 KiB) Προβλήθηκε 36 φορές
-
- DSCN3330.jpg (89.81 KiB) Προβλήθηκε 36 φορές
-
- DSCN3329.jpg (89.25 KiB) Προβλήθηκε 36 φορές
Πολύ ωραία δουλειά Αντώνη!!
Πολύ ωραίο και το θέμα που διάλεξες!!;;)
Ανυπομονώ να το δώ να πετάει στην MarVal..!_P_P
Πολύ ωραίο και το θέμα που διάλεξες!!;;)
Ανυπομονώ να το δώ να πετάει στην MarVal..!_P_P
-
Ελπίζω σύντομα να το δούμε παρέα ………
Δυστυχώς υπήρξαν κάποιες ανατροπές στα σχέδια…….
Οι μηχανισμοί για τα ανασυρόμενα δεν λειτούργησαν όπως έπρεπε και έτσι αναγκάστηκα να τους βγάλω και να αποκαταστήσω τα κενά Έχω βάλει σταθερά σκέλη πλέον αλλά μπορούν εύκολα να αφαιρεθούν για ποιο όμορφη εμφάνιση στον αέρα
Δυστυχώς υπήρξαν κάποιες ανατροπές στα σχέδια…….
Οι μηχανισμοί για τα ανασυρόμενα δεν λειτούργησαν όπως έπρεπε και έτσι αναγκάστηκα να τους βγάλω και να αποκαταστήσω τα κενά Έχω βάλει σταθερά σκέλη πλέον αλλά μπορούν εύκολα να αφαιρεθούν για ποιο όμορφη εμφάνιση στον αέρα
Αντώνη, ωραίο το αποτέλεσμα. Κρίμα για τα ανασυρόμενα...... Ποιό ήταν το πρόβλημα;
-
καλημέρα Ανδρέα
το spit σε αντίθεση με πολλά αεροπλάνα ανοίγει τα σκέλη προς τα έξω Τα έμβολα των ανασυρόμενων που μου έδωσες όπως ήταν φυσικό είχαν φορά προς την άκρη του φτερού αφού μπήκαν ανάποδα
Έπρεπε λοιπόν κα κάνω πατέντα για να μπορέσουν να πάρουν και κίνηση ανάποδα Αυτό έγινε αλλά οι ντίζες έβλεπαν το έμβολο λοξά
Ο συνδυασμός αυτός με την ποιότητα των μηχανισμών που ήταν αρκετά σκληροί έκαναν το σύνολο να είναι δυσκίνητο ακόμη και με τα metalgear servos που έβαλα {}>@.?<
Ε! δεν μου άρεσε ,δεν θα καθόμουν να ταλαιπωρηθώ άλλο για ένα μικρό φοαμένιο και σε μία στιγμή τσαντίλας τα έβγαλα >:(,έκλεισα τις τρύπες και έβαλα σταθερά σκέλη που όταν θελήσω αφαιρούνται εύκολα (θα βάλω φώτο)
Θα μπορούσα να κάνω και άλλη προσπάθεια αλλα δεν ήθελα να κουράσω άλλο την λεπτή πτέρυγα :'(
το spit σε αντίθεση με πολλά αεροπλάνα ανοίγει τα σκέλη προς τα έξω Τα έμβολα των ανασυρόμενων που μου έδωσες όπως ήταν φυσικό είχαν φορά προς την άκρη του φτερού αφού μπήκαν ανάποδα
Έπρεπε λοιπόν κα κάνω πατέντα για να μπορέσουν να πάρουν και κίνηση ανάποδα Αυτό έγινε αλλά οι ντίζες έβλεπαν το έμβολο λοξά
Ο συνδυασμός αυτός με την ποιότητα των μηχανισμών που ήταν αρκετά σκληροί έκαναν το σύνολο να είναι δυσκίνητο ακόμη και με τα metalgear servos που έβαλα {}>@.?<
Ε! δεν μου άρεσε ,δεν θα καθόμουν να ταλαιπωρηθώ άλλο για ένα μικρό φοαμένιο και σε μία στιγμή τσαντίλας τα έβγαλα >:(,έκλεισα τις τρύπες και έβαλα σταθερά σκέλη που όταν θελήσω αφαιρούνται εύκολα (θα βάλω φώτο)
Θα μπορούσα να κάνω και άλλη προσπάθεια αλλα δεν ήθελα να κουράσω άλλο την λεπτή πτέρυγα :'(
Κατανοητό. Τι ροπή είχαν τα servos που χρησιμοποίησες?
Σε μια δοκιμή που έκανα με servo 2.5Kg 12gr δεν είχα πρόβλημα αλλά μάλλον σε 'σενα σημαντικό ρόλο έπαιξε η γωνία ντίζας εμβόλου.
Σε μια δοκιμή που έκανα με servo 2.5Kg 12gr δεν είχα πρόβλημα αλλά μάλλον σε 'σενα σημαντικό ρόλο έπαιξε η γωνία ντίζας εμβόλου.
-
Λίγο η γωνία ,λίγο η λεπτή πτέρυγα και περισότερο η έλειψη υπομονής απο μέρους μου.............
Καλημέρα
Αντώνη το spitfire με άφησε άφωνο με την εμφάνιση του και περήφανο που έχει πάνω του τα Ελληνικά χρώματα
Για μια ακόμη φορά έδειξες ότι δεν χρειάζεται να έχει κάποιος ένα ακριβό μοντέλο για να είναι μοναδικό
Με αγάπη για τον μοντελισμό και λίγη η πολύ δουλειά ακόμη και ένα μικρό φθηνό μοντέλο μπορεί να είναι ένα μικρό αριστούργημα
Θαύμασα το fennec και τα υπόλοιπα Τ 28 που έφτιαξες αλλά νομίζω ότι αυτό είναι πολύ ποιο όμορφο και ξεχωριστό
Καλό Πάσχα και καλή Ανάσταση
Αντώνη το spitfire με άφησε άφωνο με την εμφάνιση του και περήφανο που έχει πάνω του τα Ελληνικά χρώματα
Για μια ακόμη φορά έδειξες ότι δεν χρειάζεται να έχει κάποιος ένα ακριβό μοντέλο για να είναι μοναδικό
Με αγάπη για τον μοντελισμό και λίγη η πολύ δουλειά ακόμη και ένα μικρό φθηνό μοντέλο μπορεί να είναι ένα μικρό αριστούργημα
Θαύμασα το fennec και τα υπόλοιπα Τ 28 που έφτιαξες αλλά νομίζω ότι αυτό είναι πολύ ποιο όμορφο και ξεχωριστό
Καλό Πάσχα και καλή Ανάσταση
-
καλημέρα και καλό Πάσχα
Νομίζω οτι υπερβάλεις Σάββα Στα χέρια ενός στατικού μοντελιστή θα μπορούσε να ήταν πολύ καλύτερο Εκανα ότι μπορούσα με τα μέσα και τις γνώσεις που διαθέτω
Δες μερικές ακόμη φώτο με το τελικό αποτέλεσμα
Σπίνερ ,τροχοί και φθορές ...........
Νομίζω οτι υπερβάλεις Σάββα Στα χέρια ενός στατικού μοντελιστή θα μπορούσε να ήταν πολύ καλύτερο Εκανα ότι μπορούσα με τα μέσα και τις γνώσεις που διαθέτω
Δες μερικές ακόμη φώτο με το τελικό αποτέλεσμα
Σπίνερ ,τροχοί και φθορές ...........
- Συνημμένα
-
- DSCN3346.jpg (92.04 KiB) Προβλήθηκε 36 φορές
-
- DSCN3345.jpg (95.65 KiB) Προβλήθηκε 36 φορές
-
- DSCN3342.jpg (96.11 KiB) Προβλήθηκε 36 φορές
-
- DSCN3341.jpg (91.37 KiB) Προβλήθηκε 36 φορές
-
- DSCN3340.jpg (96.3 KiB) Προβλήθηκε 36 φορές
-
.............το μοντέλο βγήκε 555gr μαζί με την 1500 3σελη αλλα δυστυχώς για να ζυγίσει σωστά στο 1/4 τσίμπισε άλλα 100γρ!!!!!!
Τώρα είμαι σε αναμονή για την πτήση .....Ισως να μή περιμένω την επόμενη Κυριακή και να συναντηθούμε στο γνωστό μέρος την Τετάρτη .........Θα σε πάρω τηλ να τα πούμε
Τώρα είμαι σε αναμονή για την πτήση .....Ισως να μή περιμένω την επόμενη Κυριακή και να συναντηθούμε στο γνωστό μέρος την Τετάρτη .........Θα σε πάρω τηλ να τα πούμε
- Συνημμένα
-
- DSCN3349.jpg (93.61 KiB) Προβλήθηκε 36 φορές
-
- DSCN3348.jpg (94.03 KiB) Προβλήθηκε 36 φορές
-
- DSCN3347.jpg (93.2 KiB) Προβλήθηκε 36 φορές
-
Έτσι λοιπόν ολοκληρώθηκε το spitfire με αρκετά καλό αποτέλεσμα θα έλεγα
Το συνολικό κόστος ήταν πολύ χαμηλό
Το μοντέλο αγοράστηκε από το fasma models με 35 ευρώ μαζί με ένα ζευγάρι λεπτούς τροχούς
Το μοτέρ και το speed control της esky από το bizgreece μόνο με 15 ευρώ και τα δύο
Από το nem πήρα τα servos αξίας 17 ευρώ συνολικά
Το spinner από το hobby world 2,5 ευρώ
Η προπέλα από wilga 2000 δωράκι από τον pansot αλλά το κόστος της είναι 2,5 ευρώ
Τα χρώματα γύρω στα 10 ευρώ και περίσσεψαν
Σύνολο 82 ευρώ
http://www.petame.gr/forumv/attachment.php?attachmentid=25187&d=1304208802
Το συνολικό κόστος ήταν πολύ χαμηλό
Το μοντέλο αγοράστηκε από το fasma models με 35 ευρώ μαζί με ένα ζευγάρι λεπτούς τροχούς
Το μοτέρ και το speed control της esky από το bizgreece μόνο με 15 ευρώ και τα δύο
Από το nem πήρα τα servos αξίας 17 ευρώ συνολικά
Το spinner από το hobby world 2,5 ευρώ
Η προπέλα από wilga 2000 δωράκι από τον pansot αλλά το κόστος της είναι 2,5 ευρώ
Τα χρώματα γύρω στα 10 ευρώ και περίσσεψαν
Σύνολο 82 ευρώ
http://www.petame.gr/forumv/attachment.php?attachmentid=25187&d=1304208802
- Συνημμένα
-
- P300411_14.18_[01].jpg (99.81 KiB) Προβλήθηκε 36 φορές
-
- P300411_14.18.jpg (98.71 KiB) Προβλήθηκε 36 φορές
Πανέμορφο! Έκανες πολύ καλή δουλειά! Καλοπέταχτο να είναι Αντώνη! Σου εύχομαι να το απολαύσεις. Καλές πτήσεις αλλά και προσγειώσεις.
-
Ευχαριστώ .........ανεβάζω βιντεο απο τη πρώτη πτήση..........
-
Πολυ ομορφο εγινε...Μπραβο...ειμαι σιγουρος οτι θα βαλεις και τις τελευταιες βελτιωσεις και πινελιες που θελεις για να κανεις αυτο το ομορφο με ελληνικο θεμα αεροσκαφος....