Ζωντανές αναμνήσεις
Απάντηση: Ζωντανές Αναμνήσεις
Aυτη την φωτογραφια πρεπει να την κανουμε poster μεγαλο και να την βαλουμε στο δωματιακι στο μοντελοδρομιο ::)
Ουτε που την θυμαμαι.... ( αθανατο Concept !!!!!! )
Ουτε που την θυμαμαι.... ( αθανατο Concept !!!!!! )
-
Στο βάθος φαίνεται και ο μαστρο Στέλιος που παλεύει τον καρκαλέτζο της komodino-models.
Φιλικά κώστας.
Φιλικά κώστας.
Λοιπόν κύριοι άντε ανεβάστε και εσείς κάτι τις... Είμαι σίγουρος ότι κάτι έχετε στο αρχείο σας. Δεν είναι δικό μου το θέμα, δικό μας είναι.
Γιώργο όντως απίστευτη πλάκα τότε. Ακόμη όταν την βλέπουν στο γραφείο με ρωτούν αν είναι δικό μου, και φυσικά πάντα απαντώ... Ε ΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΣ???
Κώστα το κομοδίνο είναι το ίδιο και απαράλλαχτο, όπως και τα μοντέλα άλλωστε...
Γιώργο όντως απίστευτη πλάκα τότε. Ακόμη όταν την βλέπουν στο γραφείο με ρωτούν αν είναι δικό μου, και φυσικά πάντα απαντώ... Ε ΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΣ???
Κώστα το κομοδίνο είναι το ίδιο και απαράλλαχτο, όπως και τα μοντέλα άλλωστε...
Κυριε Μιχαηλιδη θα σας καταγγειλω για κλοπη πνευματικης ιδιοκτησιας και πλαστοπροσωπια.../!/!* ::)
Ευτυχως που μαλλον δεν σε πιστευει κανενας !!!
ΥΓ Καπου εχω φωτογραφιες ... θα κοιταξω...
Ευτυχως που μαλλον δεν σε πιστευει κανενας !!!
ΥΓ Καπου εχω φωτογραφιες ... θα κοιταξω...
Συκοφαντίες…w
- Συνημμένα
-
- Storm450.jpg (39.66 KiB) Προβλήθηκε 149 φορές
Τρεις δικές μου φωτογραφίες από την εποχή που ξεκίνησα πριν 10 περίπου χρόνια. Το Cessna 182 ήταν το πρώτο μου αεροπλάνο που ¨κατάφερα¨ να χτίσω μόνος μου χωρίς καμία γνώση και βοήθειαw
- Συνημμένα
-
- Arising Star.jpg (97.22 KiB) Προβλήθηκε 149 φορές
-
- Pica Cessna 182 2.jpg (97.21 KiB) Προβλήθηκε 149 φορές
-
- Pica Cessna182.jpg (93.1 KiB) Προβλήθηκε 149 φορές
-
καλημέρα και χρόνια πολλά
Κώστα δεν ανοιγεις και ένα θέμα να βάλουμε όλοι το πρώτο μας μοντέλο
Κώστα δεν ανοιγεις και ένα θέμα να βάλουμε όλοι το πρώτο μας μοντέλο
Καλημερα και Ευτυχισμενος ο Νεος Χρονος !! !s!2
Κωστα, βαζε τις σωστες φωτογραφιες !!!!
Η δικια σου ειναι την στιγμη που τρεχαμε να κρυφτουμε :D !@/-=}{{
Κωστα, βαζε τις σωστες φωτογραφιες !!!!
Η δικια σου ειναι την στιγμη που τρεχαμε να κρυφτουμε :D !@/-=}{{
- Συνημμένα
-
- phpkhPEw8AM.jpg (69.32 KiB) Προβλήθηκε 149 φορές
Βρηκα 3 φωτογραφιες.. Πρεπει να ειναι απο το 2001 !! Τοποθεσια το RC Hotel στην Κερκυρα. Ειχε διoργανωσει ενα Fly In και πηγαμε. Στην πρωτη ο διαδρομος και το μερος που πεταγαμε και καπου εκει στον κοσμο ο Γιαννης ο Κουτσουλας , ο Στελιος Κουτσος, ο Βαγγελης Μαυραγακης (Πεταμεεεεε, πεταμεεε !!! ::) ) Στην δευτερη μαζι με τον Σπυρο (στην μεση με τα γυαλια..) υπευθυνο του RC Hotel και καθισμενους με τα μπλε μια παρεα απο το Αγγλικο περιοδικο Model World που ειχαν ερθει για διακοπες εκεινη την εποχη (φοβεροι τυποι..) Στην τριτη το αεροπλανο (πρωτη προσπαθεια στις βενζινες..... θεος σχωρεστο :-&& μεγαλη τρυπα στην Αναβυσσο. στην 3-4 πτηση :'( ) Την φωτογραφια την χαλασε ο Κουτσουλας που επεμενε να φωτογραφηθει μαζι του w
- Συνημμένα
-
- phpIxhKNTAM.jpg (60.6 KiB) Προβλήθηκε 149 φορές
-
- phpcCv0otAM.jpg (58.99 KiB) Προβλήθηκε 149 φορές
-
- php1FlsfQAM.jpg (89.83 KiB) Προβλήθηκε 149 φορές
Και πάλι συκοφαντίες... όχι δείτε με τι σιγουριά και άνεση το πετάω _P_P.
(και καλά...w
(και καλά...w
Ακολουθούν δύο πολύ ωραία βίντεο που ανέβασε ο Αργύρης Γιαννετάκης με θέμα την Ικαριάδα που είχε γυρίσει η ΕΤ2 το 1989. Νομίζω ότι πρέπει να βρίσκονται και εδώ και ευχαριστώ τον Αργύρη που επέτρεψε να τα αναρτήσω.
Πολλά γνωστά πρόσωπα του μοντελισμού στο 2ο βίντεο (Σεβαστός, Βενάρδος, Ψαρουδάκης, Παπασπύρου, Μαρτίνος, Παπαδόπουλος Αντώνης, Παναγιώτης Σοφός, Άγγελος Σκουρλής, κ.α.).
Ήταν τότε που η κρατική τηλεόραση έκανε αυτό που θα έπρεπε να κάνει και τώρα που συνεχίζει να πληρώνεται από εμάς...
http://www.youtube.com/user/ARGYPILATUS#p/u/0/du-JxDATF2s
http://www.youtube.com/user/ARGYPILATUS#p/u/1/wTCguahcw1M
Πολλά γνωστά πρόσωπα του μοντελισμού στο 2ο βίντεο (Σεβαστός, Βενάρδος, Ψαρουδάκης, Παπασπύρου, Μαρτίνος, Παπαδόπουλος Αντώνης, Παναγιώτης Σοφός, Άγγελος Σκουρλής, κ.α.).
Ήταν τότε που η κρατική τηλεόραση έκανε αυτό που θα έπρεπε να κάνει και τώρα που συνεχίζει να πληρώνεται από εμάς...
Κώστας Μιχαηλίδης έγραψε: ↑Ακολουθούν δύο πολύ ωραία βίντεο που ανέβασε ο Αργύρης Γιαννετάκης με θέμα την Ικαριάδα που είχε γυρίσει η ΕΤ2 το 1989. Νομίζω ότι πρέπει να βρίσκονται και εδώ και ευχαριστώ τον Αργύρη που επέτρεψε να τα αναρτήσω.
........................................................................................................
Ευχάριστη έκπληξη να δώ το 2ο βίντεο.
1989 υπηρετούσα στην Σούδα, όπως έχω ξαναπεί, και τα φιλαράκια μου γινόντουσαν...........αστέρες στην τηλεόραση, κατά την απουσία μου.
Πολύ καλά έκανες Κώστα και το έβαλες και πολύ καλά στο έδωσε ο άνθρωπος.
Έτσι ώστε να θυμηθούν οι παλαιότεροι, αλλά και να μάθουν οι νεώτεροι, τα πρόσωπα που μεσουρανούσαν τότε, και με την βοηθειά τους,
μικρή ή μεγάλη, ο αερομοντελισμός έφθασε σήμερα στο σημείο που γνωρίζουμε με την βοήθεια αυτών των ανθρώπων.
Βεβαίως και πολλών άλλων, λιγότερο γνωστών ή όχι, αλλά και εκτός Αθηνών.
Μήν ξεχνάμε ότι, Ελλάδα δεν είναι μόνο η Αθήνα.
Βέβαια, τότε ή Αθήνα, και η Ε.Α.Α. συγκεκριμένα, είχε νομίζω μοναδικές εγκαταστάσεις αερομοντελοδρομίου στον Ελλαδικό χώρο.
Για λόγους τάξης, αλλά και σεβασμού και υποχρέωσης,
και σαν είδη φόρου τιμής σε κάποιους που εδώ και χρόννια, δεν είναι πλέον μαζί μας .
Να πετάνε μαζί μας, αλλά και να θαυμάζουνε, πιστέυω το επίπεδο που υπάρχει πλέον, στην χώρα μας από αθλήτές, αλλά και ασχολούμενους με τον αερομοντελισμό γενικότερα, στο σύνολο δηλαδή έμψυχο και άψυχο υλικό.
Και επειδή όπως έχω πεί και γράψει,
ο Λάκης Μαρτίνος είναι ο άνθρωπος που μου έμαθε να πετάω τηλεκατευθυνόμενο αερομοντέλο, αλλά και επειδή όλους τους υπόλοιπους είχα την χαρά και την ευκαιρία, να τους γνωρίσω, συναστραφώ. Να γίνουμε φίλοι, και κάτι να πάρω από τις γνώσεις τους.
Θα ήθελα να κάνω την παρουσίαση των προσώπων με την σωστή σειρά παρουσίασης των ονομάτων τους, στο μικρό ντοκυμαντέρ της ιστορίας του Αερομοντελισμού στην Ελλάδα.
Στην εισαγωγή αλλά και στον επίλογο, λοιπόν έχουμε τον Βίκτωρ Ψαρουδάκη, ( κατά την ταπεινή μου 'αποψη είναι ο άνθρωπος που μεγάλωσε το σκαίηλ στην Ελλάδα) στο εργαστηρίο του με το ακροβατικό COLUMBIA (σχεδίασε ο Γιώργος Σεβαστός)
Κατόπιν, βλέπουμε στο εργαστήριο 3 άτομα που βαστούν ένα άλλο COLUMBIA.
Aυτοί είναι , ο Γιώργος Σεβαστός ( με γυαλιά και μουστάκι )
Αρχιτέκτων-Πολιτικός Μηχανικός, Πρόεδρος της Ε.Α.Α. για χρόννια, σχεδιαστής πολλών γνωστών μοντέλων στο ελλαδικό χώρο, στα F3A.
Σχεδίασε και εξέλιξε το COLUMBIA.
Aντώνης Παπαδόπουλος (με γυαλιά )
τωρινός Πρόεδρος της ΕΛΑΟ, τέως γραμματέας της Ε.Α.Α. για σωρεία ετών.
Λάκης Μαρτίνος
ο εκπαιδευτής μου στο Q.B.15H, Βαλκανιονίκης και πρωταθλητής Ελλάδος στην κατηγορία F3A δεν θυμάμαι την χροννιά.
Κατόπιν στο μοντελοδρόμιο, με το ακροβατικό ΜΙΔΑΣ,
ο Κώστας Παπασπύρου (σχεδίασε το ακροβατικό ΜΙΔΑΣ)
Μηχανικός Αεροσκαφών στην ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ, αθλητής (συγνώμη δ'εν θυμάμε εάν ήταν και πρωταθλητής Ελλάδος στην F3A )
σίγουρα 2α και 3η θέση είχε πάρει. Πέταγε με mode 1.
Αργότερα, ασχολήθηκε με Αετούς, τα αιωρόπτερα, και τηλεκατευθυνόμενα ελικόπτερα.
Βλέπουμε τον Παντελή Βενάρδο, με τα ελικόπτερα του.
Αθλητής στην F3A, μα και στα σκαφάκια, έτρεχε με O.S. max Engines 81Marine.
Πρωτοπόρος στην Ελλάδα στα ελικόπτερα.
Είναι ο πρώτος που έκανε ανάποδη πτήση στην Ελλάδα.
Και μάλιστα με παλιό ελικόπτερο Schluterr.
Mετά καταφθάνει ο Άγγελος Σκουρλής με το RX7, που σηκώνει χώμα.
Και κατεβαίνουν μαζί με τον Παναγιώτη Σοφό (γνωστός βιοτέχνης μοντέλων )
Ο Άγγελος πετάει τον Καρχαρία ( μοντέλο του Σοφού ) με καπνογόνο, και κάποια στιγμή προσγειώνεται ανάποδα στον διάδρομο με ελάχιστες ζημιές (ο Άγγελος πάντα πετούσε εντυπωσιακά και ριψοκίνδυνα. Άγγελε συγνώμη αλλά δεν θυμάμε τα κυπελά σου ).
Σε κάποια πλάνα εμφανίζεται ο Φωκάς,( παλιός μοντελιστής που επέστρεψε από την Νότια Αφρική ) και ο Γιώργος Κωνσταντουδάκης ( model one ).
Και κλείνουμε με Βίκτωρα Ψαρουδάκη.
Δημήτρη πολύ ωραία η περιγραφή για να γνωρίζουμε όλους αυτούς που είδαμε στο βίντεο.
Πάντως εμένα μεγάλη εντύπωση μου έκανε η πινακίδα που φαίνεται στο πλάνο που παραθέτω εδώ.
Και το ερώτημα είναι, δεν θα μπορούσε να υπάρχει έστω και ένα εργοστάσιο-βιοτεχνία που θα σχεδιάζει-παράγει-εξάγει ποιοτικά είδη μοντελισμου made in Greece;
Φυσικά το ίδιο ερώτημα έχω όχι μόνο για το hobby που ασχολούμαι αλλά και για πολλές άλλες κατηγορίες ειδών που θα μπορούσαμε να ξεχωρίζουμε.
Δεν μιλώ για αυτοκίνητα και βαριά βιομηχανία αλλά για ήδη υψηλής τεχνολογίας και ποιότητας.
Δεν περιμένω απάντηση γιατί ότι και να ακούσω θα μείνω, απ' ότι φαίνεται, με αυτό το ερώτημα για πάντα...
Πάντως εμένα μεγάλη εντύπωση μου έκανε η πινακίδα που φαίνεται στο πλάνο που παραθέτω εδώ.
Και το ερώτημα είναι, δεν θα μπορούσε να υπάρχει έστω και ένα εργοστάσιο-βιοτεχνία που θα σχεδιάζει-παράγει-εξάγει ποιοτικά είδη μοντελισμου made in Greece;
Φυσικά το ίδιο ερώτημα έχω όχι μόνο για το hobby που ασχολούμαι αλλά και για πολλές άλλες κατηγορίες ειδών που θα μπορούσαμε να ξεχωρίζουμε.
Δεν μιλώ για αυτοκίνητα και βαριά βιομηχανία αλλά για ήδη υψηλής τεχνολογίας και ποιότητας.
Δεν περιμένω απάντηση γιατί ότι και να ακούσω θα μείνω, απ' ότι φαίνεται, με αυτό το ερώτημα για πάντα...
- Συνημμένα
-
- sofos ad.jpg (79.51 KiB) Προβλήθηκε 149 φορές
-
Κώστας Μιχαηλίδης έγραψε: ↑
...δεν θα μπορούσε να υπάρχει έστω και ένα εργοστάσιο-βιοτεχνία που θα σχεδιάζει-παράγει-εξάγει ποιοτικά είδη μοντελισμου made in Greece...
Θες να πάμε για καφέ;_Β_Ο
Κωστή όλα παίζουν, απλά πρέπει να γίνει οργανωμένα το πράμα, και στην επαρχεία, όχι στην Αθήνα.
Παλιά μας μεγαλεία κοιτώντας τα να κλαίς.
Θυμάμαι τον Ψαρουδάκη που τον είχα τότε σαν παράδειγμα προς μίμηση.
Τότε ήταν η δεύτερη χρονία μου σαν δόκιμο μέλος.
Ελεγά λοιπόν ότι να .....κοιτάχτε αυτόν το Κύριο ακόμα και με μπαστουνάκι πέρνει αγκαλιά το μοντέλο του και έρχεται να πετάξει παρά τα σωματικά του προβλήματα.
Στο δεύτερο βίντει μέχρι και την συχωρεμένη την μάνα μου είδα που με ακολουθούσε στην τρέλα μου μαζί.
Πραγματικά δάκρυσα που είδα αυτό το βίντεο.
Ετσι αντιλαμβάνεσε πως περνάνε τα χρόνια και δεν το καταλαβαίνεις.
Τι να πω για τον τρελό τον Αγγελο με τα κατορθώματα του.
Τι να πω για τον Παναγιώτη μαζί τότε με τον πιτσιρικά τον γιό του που έγινε καλύτερος από τον πατέρα του.
Τι να πώ για όλες τις φυσιογνωμίες των Σπάτων (Μπούνο ο Βαρώνος).
Τι να πω για τα αμούστακα παιδιά τους φίλους που μεγαλώσανε.
Πολλές οι αναμνήσεις.
Να είστε καλά που το ανεβάσατε και μου θυμίσατε ανέμελες εποχές με το τότε ''μαργαριτάρι'' της Αθήνας.
Θυμάμαι τον Ψαρουδάκη που τον είχα τότε σαν παράδειγμα προς μίμηση.
Τότε ήταν η δεύτερη χρονία μου σαν δόκιμο μέλος.
Ελεγά λοιπόν ότι να .....κοιτάχτε αυτόν το Κύριο ακόμα και με μπαστουνάκι πέρνει αγκαλιά το μοντέλο του και έρχεται να πετάξει παρά τα σωματικά του προβλήματα.
Στο δεύτερο βίντει μέχρι και την συχωρεμένη την μάνα μου είδα που με ακολουθούσε στην τρέλα μου μαζί.
Πραγματικά δάκρυσα που είδα αυτό το βίντεο.
Ετσι αντιλαμβάνεσε πως περνάνε τα χρόνια και δεν το καταλαβαίνεις.
Τι να πω για τον τρελό τον Αγγελο με τα κατορθώματα του.
Τι να πω για τον Παναγιώτη μαζί τότε με τον πιτσιρικά τον γιό του που έγινε καλύτερος από τον πατέρα του.
Τι να πώ για όλες τις φυσιογνωμίες των Σπάτων (Μπούνο ο Βαρώνος).
Τι να πω για τα αμούστακα παιδιά τους φίλους που μεγαλώσανε.
Πολλές οι αναμνήσεις.
Να είστε καλά που το ανεβάσατε και μου θυμίσατε ανέμελες εποχές με το τότε ''μαργαριτάρι'' της Αθήνας.