προβλημα κινητηρα T rex 450 v2 (clone)

Απάντηση
chriscross

προβλημα κινητηρα T rex 450 v2 (clone)

Δημοσίευση από chriscross »

καλησπερα σε ολουσ τους αερομοντελιστες

ειμαι νεος στο αθλημα και εχω μια απορια....
εχω αγορασει ενα T REX 450 V2 (CLONO)

μετα την πρωτη μου πτώση αλακασα πολλα πανω στο ελικοπτερο το προβλημα μου ειναι οτι ο κινητηρας στροφαρι αντιθετα
εφοσον ανοιγοκλεισo το γκαζι κανα διο τρεις φορες παιρνει αντιθετη φορα με αποτελεζμα
να γυρναει ο κινητήρας κανονικα και στι φορα του και να γιρνανε τα φτερα του ελικοπτερου.
ο κινητηρας ειναι καινουριος,τα τρια καλωδια του κινητηρα τα εχω αλλαξει πολλες φορες τα χρoματα αλλα και παλι τα ιδια
δεν ξερω σε τι οφιλετε λογο το οτι ειμαι νεος ελπιζω να καταλαβατε την ερώτηση μου ευχαριστω...
asterixx25

Απάντηση: προβλημα κινητηρα T rex 450 v2 (clone)

Δημοσίευση από asterixx25 »

Αν αλλάξεις τα 2 απο τα 3 καλώδια μεταξύ τους ο κινητήρας θα λειτουργήσει ανάποδα.

εφοσον ανοιγοκλεισo το γκαζι κανα διο τρεις φορες παιρνει αντιθετη φορα με αποτελεζμα

Εκτός και αν έχεις χαλάσεi κάποια ρύθμιση στο esc.
Αν έχεις δυνατότητα προσπάθησε να το ξαναπρογραμματίσεις.
chriscross

δεν εχω ιδεα τι ειναι το esc.
πως προγραμματίζεται το μοτερ
asterixx25

Δημοσίευση από asterixx25 »

Το esc είναι ενα ηλεκτρονικό βοήθημα που παρεμβάλεται μεταξύ μπαταρίας και μοτέρ.
Απο την μια μεριά θα δείς οτι έχει 3 καλώδια που πάνε στο μοτέρ και απο την άλλη 2 που πάνε στην μπαταρία.

Το μοτέρ δεν προγραμματίζεται. Αυτό που μπορεί να προγραμματιστεί είναι το esc.
Με το γκάζι στο φούλ σύνδεσε την μπαταρία. Μόλις ακούσεις τα πρώτα ηχητικά σηματα απο το μοτέρ τότε κατέβασε το stick τέρμα κάτω. Στην συνέχεια θα ακούσεις 2-3 μπίπ και το esc έχει κατα κάποιο τρόπο σεταριστεί.
Λέω κατα κάποιο τρόπο γιατί ενα esc έχει πολλές ρυθμίσεις και αν δεν έχεις κάρτα προγραμματισμού θα πρέπει να το κάνεις με τα ηχητικά σήματα.
chriscross

το δοκιμασα μολις τωρα αλλα και παλι τρωει κολλημα
bladeskiller

Δημοσίευση από bladeskiller »

Αν βγάλεις το μοτέρ από το γρανάζι ώστε να γυρνάει ελεύθερα κάνει πάλι τα ίδια ή όχι? Το στροφείο γυρνάει σωστά ή ψιλοφρακάρει λόγω στραβού κεντρικού άξονα? Πάντως ,από άποψη προγραμματισμού του ρυθμιστή ταχύτητας, αυτό που περιγράφεις θα μπορούσε να έχει σχέση με τη ρύθμιση του timing αλλά μην ξέροντας για ποιον ρυθμιστή μιλάμε και πως προγραμματίζεται δεν μπορώ να σου πω συγκεκριμένα πως θα ελένξεις τη σωστή ρύθμιση του timing στον συγκεκριμένο ρυθμιστή.

Φιλικά Κώστας.
chriscross

εχω βγαλει το γραναζι απο το μοτερ και και παλι τα ιδια δλδ κανει διακοπες και μετα απο καπιο χρονικο διαστιμα επανερχετε
ελενξα και το στροφειο και ειναι ισιο δεν φρακαρει...
Απάντηση

Επιστροφή στο “Ηλεκτρικά ελικόπτερα”