να αγορασω αυτο για αρχη???

legaliga

να αγορασω αυτο για αρχη???

Δημοσίευση από legaliga »

Μάριος Παπαδόπουλος

Απάντηση: να αγορασω αυτο για αρχη???

Δημοσίευση από Μάριος Παπαδόπουλος »

Γειά σου και πάλι φίλε μου.
Κοίτα να δείς αυτά τα αεροπλάνα που πουλιούνται είναι αποκλειστικά και μόνο παιχνίδια.
Το συγκεκριμένο από όσο γνωρίζω μετά από καμμιά δεκαριά πτήσεις έχει πρόβλημα στο μοτέρ το οποίο ''πέφτει'' και αρχίζουν τα προβλήματα.
Εγώ θέλωντας να σε συμβουλέψω θα σου πώ το εξείς αφού έχω 23 χρόνια στο ''άθλημα''.
Αν για κάποιο λόγο θέλεις να ξεκινήσεις με κάτι ποιό εύκολο και όχι με το αεροπλάνο που έφτιαξες τότε κοιτά κάτι σε Easystar ή Greekwings σε πτερυγούλα που δεν σπάει και εύκολα.
Τόσο όσο αφορά την αγορά Τ/Κ μην κάνεις το λάθος να πάρεις καμμιά από αυτές που δίνουν μαζί με το αεροπλάνο γιατί μετά από το ''σπάσιμό του'' που μπορεί να γίνει ή να μην γίνει αλλά και φθορά κάποιου υλικού του αεροπλάνου που θα το κάνει ''ανενέργο'' (εξαρτάται από τις ικανότητες σου και την αντίληψη σου στην πτήση) θα την ''παντρεύτεις'' με αποτέλεσμα να θέλεις να ξαναγοράσεις άλλη.
Κατά την γνώμη μου όσο αφορά την Τ/Κ θα πάρεις μία η οποία ναί μεν είναι οικονομική αλλά με τα εξείς χαρακτηριστικά. Πρώτον και κυριότερο να είναι Mode 1, δεύτερον να είναι 2,4Ghz, τρίτον να έχει μνήμες η Τ/Κ για περισσότερα από ένα μοντέλο, τέταρτον να έχει ηλεκτρονικές μίξης για τουλάχιστον V-tail αεροπλάνα ή ανεμόπτερα και πέμπτον τουλάχιστον 6κάναλη. Με αυτά τα ελάχιστα χαρακτηριστικά τουλάχιστον τελειώνεις μιά γιά πάντα από το θέμα Τ/Κ εκτός αν εσύ θέλεις το κατι παραπάνω αλλά όχι το απαραίτητο και μπορείς να πετάξεις και αεροπλάνο και ανεμόπτερο αλλά και ελικόπτερο όλων των τύπων.
m1john

Δημοσίευση από m1john »

Μάριος Παπαδόπουλος έγραψε: Γειά σου και πάλι φίλε μου.
Κοίτα να δείς αυτά τα αεροπλάνα που πουλιούνται είναι αποκλειστικά και μόνο παιχνίδια.
Το συγκεκριμένο από όσο γνωρίζω μετά από καμμιά δεκαριά πτήσεις έχει πρόβλημα στο μοτέρ το οποίο ''πέφτει'' και αρχίζουν τα προβλήματα.
Εγώ θέλωντας να σε συμβουλέψω θα σου πώ το εξείς αφού έχω 23 χρόνια στο ''άθλημα''.
Αν για κάποιο λόγο θέλεις να ξεκινήσεις με κάτι ποιό εύκολο και όχι με το αεροπλάνο που έφτιαξες τότε κοιτά κάτι σε Easystar ή Greekwings σε πτερυγούλα που δεν σπάει και εύκολα.
Τόσο όσο αφορά την αγορά Τ/Κ μην κάνεις το λάθος να πάρεις καμμιά από αυτές που δίνουν μαζί με το αεροπλάνο γιατί μετά από το ''σπάσιμό του'' που μπορεί να γίνει ή να μην γίνει αλλά και φθορά κάποιου υλικού του αεροπλάνου που θα το κάνει ''ανενέργο'' (εξαρτάται από τις ικανότητες σου και την αντίληψη σου στην πτήση) θα την ''παντρεύτεις'' με αποτέλεσμα να θέλεις να ξαναγοράσεις άλλη.
Κατά την γνώμη μου όσο αφορά την Τ/Κ θα πάρεις μία η οποία ναί μεν είναι οικονομική αλλά με τα εξείς χαρακτηριστικά. Πρώτον και κυριότερο να είναι Mode 1, δεύτερον να είναι 2,4Ghz, τρίτον να έχει μνήμες η Τ/Κ για περισσότερα από ένα μοντέλο, τέταρτον να έχει ηλεκτρονικές μίξης για τουλάχιστον V-tail αεροπλάνα ή ανεμόπτερα και πέμπτον τουλάχιστον 6κάναλη. Με αυτά τα ελάχιστα χαρακτηριστικά τουλάχιστον τελειώνεις μιά γιά πάντα από το θέμα Τ/Κ εκτός αν εσύ θέλεις το κατι παραπάνω αλλά όχι το απαραίτητο και μπορείς να πετάξεις και αεροπλάνο και ανεμόπτερο αλλά και ελικόπτερο όλων των τύπων.

Μαλλον mode 2 ηθελες να πεις φιλε Μαριε.
Μάριος Παπαδόπουλος

Ωχ να με συγχωρέσετε ρε παιδιά γιατί σήμερα έτρεχα από το πρωί και είμαι κουδούνι!!!
Εκλεισα 14 ώρες τρέξιμο μία με τα διαβατήρια μία με τις καινούργιες ταυτότητες και στον Πειραία για τη @#$$% φορολογική δήλωση.
orck

Δημοσίευση από orck »

Μάριος Παπαδόπουλος έγραψε:

Συμφωνω και εγω στο ΟΧΙ.
Αρκετες ΤΚ με ολα τα παραπανω χαρακτηριστικα ειναι αρκετα "εξυπνες" ωστε μεσω software (μια ρυθμιση) να αλλαζουν και τα τεσσερα mode.
Μάριος Παπαδόπουλος

Ερχεσε κουδούνι από 6 μήνες μπάρκο στην Ελλάδα να ξεκουραστείς και σιγά μην σε αφήσουν.
Μία να τρέχεις να ξανακάνεις σε ισχύει τα διπλώματα σου, μία να σε πέρνουν για σεμινάρια, μιά να σου ξαναμαθαίνουνε αυτά που έμαθες, μιά να στα αλλάζουν γιατί δεν τους βολεύουν και στο τέλος να έχεις 30 διπλώματα για να μπαρκάρης που στην στεριά δεν κάνουν ούτε για σκουπιδιάρης να γίνεις!!!! ΕΛΕΟΣ ΤΗΝ ΑΤΥΧΙΑ ΜΟΥ ΜΕΣΑ.
Αντώνης Κριτζάς

Δημοσίευση από Αντώνης Κριτζάς »

Πράγματι δεν αξίζει για πρώτο μοντέλο Μπορείς να δείς το wilga που είναι πολύ καλύτερο εκπαιδευτικό http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.990079
και να το στήσεις με BRUSHLESS μοτέρ και με τηλση planet t5 αξίας 55 ευρώ και με αυτό το σετ μοτερ -speedcontrol http://www.bizgreece.com/gr/ek5-0084b-twf-brushless-motor-set-1000rpm-v-25a.html

Συνολικό κόστος μαζι με τα 3 σερβο 115 ευρώ χωρίς μπαταρία φυσικά http://www.petame.gr/forum/viewtopic.php?t=986

Αλλη λύση το easy star που με την planet που σου είπα παέι περίπου 110 ευρώ και θα το καταχαρείς http://www.petame.gr/forum/viewtopic.php?t=841
Corsair

Δημοσίευση από Corsair »

.........................................................................................................
καλημέρα,
αυτό που μας δείχνεις ανήκει στην κατηγορία του παιγχνιδιού.

Τώρα πώς κατορθώνει και απευθύνεται σε αρχάριους μοντελιστές αλλά και επαγγελματίες μοντελιστές, αυτό μπορεί να μας το εξηγήσει μόνο αυτός που έγραψε την περιγραφή.
Θα ήθελα πάρα πολύ να μου το εξηγούσε και μένα, που δεν είμαι αρχάριος αλλά ούτε και επαγγελματίας μοντελιστής.

Υπάρχουν άραγε στην Ελλάδα επαγγελματίες μοντελιστές
και πετάνε τέτοια αεροπλανάκια;

Δέν έχω δεί πουθενά, τουλάχιστον ακόμα.

Σέ ρώτησα και προχθές, εάν θέλεις να μας πείς λίγα λόγια για σένα, και την εμπειρία σου. Τήν ηλικία σου, τον Νομό που κατοικής.

Για να σε βοηθήσουμε με τον καλύτερο και εξατομικευμένο τρόπο, όσο το δυνατόν για σένα._Β_Ο

Εγώ θα σου έλεγα, στην περιοχή που μένεις, κάπου θα πετάνε μοντελιστές.@P@

Πήγαινε κοντά τους, δές τι πετάνε, μιλησέ τους, ρώτησέ τους, δές απο΄κοντά τα μοντέλα τους να πάρεις μία ιδέα, από κοντά.

Δές και στο φόρουμ μας, τα πεδία πτήσεων, κάποιο πρέπει να είναι κοντά σου.
Πήγαινε εκεί, και κοίτα.

Πήγαινε και σε ένα σωστό αερομοντελιστικό κατάστημα και σε άλλο, να ενημερωθείς.
Σκέψου και πόσα χρήματα μπορείς να διαθέσεις, για όλο το πακέτο. Μοντέλο, τηλεκατεύθυνση, κινητήρα, παρελκόμενα και ότι χρειάζεται.

Τα μικρά μοντέλα με φτερό 50εκατοστά δεν είναι για τις συνθήκες της Ελλάδας, που πάντα υπάρχει ένα αεράκι.

Πότε θα πετάς;

Όταν δεν φυσάει;

Μα πότε δεν φυσάει; Σχεδόν ποτέ.

Μάζεψε τα χρηματά σου για κάτι που θα είναι μαζί σου καιρό, για χρόνια ίσως, και θα σε εκπαιδεύσει σωστά.

Ότι και άν αποφασίσεις , καλή εκλογή και καλή επιτυχία στην αποφασή σου.
legaliga

αγορασα αυτο το αεροπλανο

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.990139

για αυτην την τιλεκατεφθινση μπορω να βρω δεκτες πομπους και σερβο???
KM

Απάντηση: αγορασα αυτο το αεροπλανο

Δημοσίευση από KM »

Γι' αυτήν την τηλεκατεύθυνση μιλάς?
Εικόνα
legaliga

δεν μου βγαζει καμια τιλεκατεφθινση :(
bladeskiller

Δημοσίευση από bladeskiller »

Καταρχην σε αυτό το αεροπλάνο ο δέκτης και τα σερβό αποτελούν μια εννιαία μονάδα. Οι μικροσκοπικοί σερβομηχανισμοί βρίσκονται πάνω στην πλακέτα του δέκτη και συνεπώς δεν πωλούνται ξέχωρα. Αν πάθει κάτι αλλάζει όλο μαζί σαν μονάδα. Κάτι τέτοιο είναι http://www.throttlestore.com/spare_parts/electric_powered_planes/nine_eagle_extra_300_receiver_set.aspx?lang=EN

και τα σερβάκια είναι τα κυλινδρικά εξαρτήματα που γυαλίζουν.

Φιλικά Κώστας.
Αντώνης Κριτζάς

Δημοσίευση από Αντώνης Κριτζάς »

Θα σε παρακαλέσω legaliga να μην ανοίγεις συνεχώς νέα θέματα με το ίδιο η παρόμοιο περιεχόμενο
Αυτό μπερδεύει όσους θέλουν να σου δώσουν απαντήσεις και εσύ δεν παίρνεις αυτό που ζητάς
Αυτή την φορά έγινε συγχώνευση των δύο τελευταίων θεμάτων (όπως και στα δύο προηγούμενα)
Το επόμενο θα διαγραφεί
legaliga

δηλαδη δεν γινετε να παρω αλλα σερβο και να τα κανω να περνουν εντολες απο αυτην την τηλεκατεύθυνση??

αντωνη συγνωμη δν θα ξαναγινει.......
legaliga

μπορει να μου απαντηση καποιος στην παραπανω ερωτηση??
Απάντηση

Επιστροφή στο “Ηλεκτρικά Αεροπλάνα”