Σουλούπωμα καλωδίων για 450 αρι ! ?
Σουλούπωμα καλωδίων για 450 αρι ! ?
Για ρίξτε καμία φωτογραφία από τα 450 άρια σας να δω και να πάρω καμία ιδέα ( ο φρέσκος ! :P ) πως πρέπει να σουλουπώσω τα καλώδια και που βολεύει να μπει το κάθε εξάρτημα... ... !! :-\
Ευχαριστώ !
Ευχαριστώ !
Απάντηση: Σουλούπωμα καλωδίων για 450 αρι ! ?
Δηλαδή να φροντίσω να κοιτάνε αλλού τα καλώδια του moteur ?
Ρωτώ γιατί νομίζω πως θα πέσει ένα γενικό στρίμωγμα …
Ρωτώ γιατί νομίζω πως θα πέσει ένα γενικό στρίμωγμα …
- Συνημμένα
-
- moteur.JPG (81.62 KiB) Προβλήθηκε 49 φορές
Λοιπόν το στρίμωγμα είναι μεγαλύτερο από ότι φανταζόμουν… !!!
1 εικόνα ίσον 1000 λέξεις
4 εικόνες ίσον 4000 λέξεις ???
Θα πέσει σουλούπωμα … !
Αλλά για τώρα έπρεπε να δώσουμε(ο mkaza... και εγώ) περισσότερο βάση σε πιο ζωτικά σημεία …
1 εικόνα ίσον 1000 λέξεις
4 εικόνες ίσον 4000 λέξεις ???
Θα πέσει σουλούπωμα … !
Αλλά για τώρα έπρεπε να δώσουμε(ο mkaza... και εγώ) περισσότερο βάση σε πιο ζωτικά σημεία …
- Συνημμένα
-
- souloup 4.jpg (98.03 KiB) Προβλήθηκε 49 φορές
-
- souloup 3.JPG (93.66 KiB) Προβλήθηκε 49 φορές
-
- souloup 2.JPG (77.91 KiB) Προβλήθηκε 49 φορές
-
- souloup 1.jpg (96.05 KiB) Προβλήθηκε 49 φορές
Πλάτωνα: προσοχή μην ξεχάσεις να βαλεις locktite στο ball link του swash που παει στο anti rotation bracket .
Και μια συμβουλή για την τακτοποίηση των καλωδίων.
Υπάρχουν "δεματικά καλωδίων" υφασμάτινα βέλκρο αποφεύγοντας εκείνα τα καταραμένα πλαστικά που μόνο ζημιά κάνουν, πληγώνοντας τα ευαίσθητα καλώδια των ελικοπτέρων μας.
Μια άλλη μέθοδος, για να μειώσουμε το μήκος των καλωδίων, ειναι να τα περιστρέψουμε με προσοχή τυλίγοντας τα σε έναν στυλό, δίνοντας τους το σχήμα του ελατηρίου.
Τίποτα από αυτά όμως δεν ισχύει, για το καλώδιο της κεραίας του δέκτη. Οσο πιο ελεύθερο το έχουμε, τόσο αυξάνουμε την ασφάλεια την δική μας και του μοντέλου.
Υπάρχουν "δεματικά καλωδίων" υφασμάτινα βέλκρο αποφεύγοντας εκείνα τα καταραμένα πλαστικά που μόνο ζημιά κάνουν, πληγώνοντας τα ευαίσθητα καλώδια των ελικοπτέρων μας.
Μια άλλη μέθοδος, για να μειώσουμε το μήκος των καλωδίων, ειναι να τα περιστρέψουμε με προσοχή τυλίγοντας τα σε έναν στυλό, δίνοντας τους το σχήμα του ελατηρίου.
Τίποτα από αυτά όμως δεν ισχύει, για το καλώδιο της κεραίας του δέκτη. Οσο πιο ελεύθερο το έχουμε, τόσο αυξάνουμε την ασφάλεια την δική μας και του μοντέλου.
- Συνημμένα
-
- 40-2004B.jpg (7.51 KiB) Προβλήθηκε 49 φορές
Ναι Δημήτρη ...
Έχω σκοπό να τα σουλουπώσω και να χρησιμοποιήσω τα βέλκρο που λες ... γιατί και μένα δεν μου αρέσει το δερματικό σαν υλικό ...
Είναι προσωρινή η κατάσταση αυτή ...
B
Έχω σκοπό να τα σουλουπώσω και να χρησιμοποιήσω τα βέλκρο που λες ... γιατί και μένα δεν μου αρέσει το δερματικό σαν υλικό ...
Είναι προσωρινή η κατάσταση αυτή ...
B
- Συνημμένα
-
- soulouloupo 5.JPG (83.32 KiB) Προβλήθηκε 49 φορές
Λοιπόν mastor …
Βρήκα 2 διαφορετικά καταπληκτικά βελκρο ! :p
Το ένα έχει κόλλα απ έξω από την κάθε πλευρά, και το άλλο είναι λουρίδα όπου έχει αρσενικό από την μια και θηλυκό από την άλλη !
Και έτσι το σουλούπωμα κατά το 99% τελείωσε ;;)
Βρήκα 2 διαφορετικά καταπληκτικά βελκρο ! :p
Το ένα έχει κόλλα απ έξω από την κάθε πλευρά, και το άλλο είναι λουρίδα όπου έχει αρσενικό από την μια και θηλυκό από την άλλη !
Και έτσι το σουλούπωμα κατά το 99% τελείωσε ;;)
- Συνημμένα
-
- soulouloup10.JPG (73.01 KiB) Προβλήθηκε 49 φορές
-
- soulouloup11.JPG (93.22 KiB) Προβλήθηκε 49 φορές
Και το αποτέλεσμα …
<:-)>>
<:-)>>
- Συνημμένα
-
- soulouloup9.jpg (97.76 KiB) Προβλήθηκε 49 φορές
-
- soulouloup8.jpg (97.97 KiB) Προβλήθηκε 49 φορές
-
- soulouloup7.jpg (97.9 KiB) Προβλήθηκε 49 φορές
-
- soulouloup6.jpg (97.63 KiB) Προβλήθηκε 49 φορές
-
- soulouloup5.jpg (100.41 KiB) Προβλήθηκε 49 φορές
Άψογα Πλάτωνα !!!! Στην δεύτερη και τρίτη φώτο, βλέπω όμως κάποια καλώδια να ακουμπάνε επανω στους μεταλλικούς αποστάτες του σασί. Αυτό δεν ειναι και τόσο καλό!!!! Χαλάρωσε τα λίγο .
Μια παρατήρηση ακόμα, έχει διαπιστωθεί ότι τα φισάκια που κουμπώνουν στον δέκτη, με τους κραδασμούς χαλαρώνουν.
Επίσης την στιγμή που έχεις χρησιμοποιήσει γυροσκόπιο futaba και σέρβο hitec οι σύνδεση αυτών με τα όμοια μεν, άλλα διαφορετικά δε φις, κουμπώνουν και αυτά χαλαρά.
Στην τέτοιες περιπτώσεις, χρησιμοποιούμε ειδικές ασφάλειες φις, και εάν δεν βρίσκουμε, η λύση ειναι το θερμοσυστελόμενο πλαστικό σωληνάκι. Ένα κομματάκι σε κάθε σύνδεση, στην συνέχειά ζέσταμα, και τα φις ασφάλισαν οριστικά !!!!
Επίσης την στιγμή που έχεις χρησιμοποιήσει γυροσκόπιο futaba και σέρβο hitec οι σύνδεση αυτών με τα όμοια μεν, άλλα διαφορετικά δε φις, κουμπώνουν και αυτά χαλαρά.
Στην τέτοιες περιπτώσεις, χρησιμοποιούμε ειδικές ασφάλειες φις, και εάν δεν βρίσκουμε, η λύση ειναι το θερμοσυστελόμενο πλαστικό σωληνάκι. Ένα κομματάκι σε κάθε σύνδεση, στην συνέχειά ζέσταμα, και τα φις ασφάλισαν οριστικά !!!!
Mastora … :)
Λόγο ότι τα καλώδια παίζουν σημαντικό ρόλο στην ζωή μου έχω μάθει να μην τα ζορίσω ! φαίνεται τσίτα το καλώδιο απάνω στους μεταλλικούς αποστάτες που λες, αλλά είναι οκ ! χωρίς ζόρι !
"ειδικές ασφάλειες φις" ??
B
Λόγο ότι τα καλώδια παίζουν σημαντικό ρόλο στην ζωή μου έχω μάθει να μην τα ζορίσω ! φαίνεται τσίτα το καλώδιο απάνω στους μεταλλικούς αποστάτες που λες, αλλά είναι οκ ! χωρίς ζόρι !
"ειδικές ασφάλειες φις" ??
B
Δεν εννοώ ότι ειναι τσίτα, άλλα ότι ακουμπούν επάνω στις μεταλλικές επιφάνειες carbon κτλ, με αποτέλεσμα να έχουμε σοβαρό λόγο παρεμβολών.
Οι ασφάλειες των φίς εεε !!!!!@/-=}{{ και που θα τις βρούμε. Δώσε μου λίγο χρόνο και θα ψάξω.
Οι ασφάλειες των φίς εεε !!!!!@/-=}{{ και που θα τις βρούμε. Δώσε μου λίγο χρόνο και θα ψάξω.
-
μαλλον πρεπει να ασχολειθω με τα καλωδια του belt λιγο?