Κινέζικες Τηλ/σεις 2.4GHz

hlsat

Απάντηση: Κινέζικες Τηλ/σεις 2.4GHz

Δημοσίευση από hlsat »

Καλησπερα στην παρεα.Η δικη μου αποψη ειναι διαφορετικη.Πρωτον για εναν που ξεκιναη το χομπυ τωρα πρεπη να ζυγιση πολλα πραγματα πριν προβη σε ακριβες αγορες και φυσικα και μοντελα μαρκες βρε αδελφε.Ας δοκιμαση κατι σε φθηνο απλο για αρχη και εφοσον δη στην συνεχεια οτι πρωτον αντεχη να συνεχιση το χομπυ απο χρονο χρημα διαθεση αποτυχιες ως να μαθη κ.λ.π ας προβη σε ενα ακριβοτερο ειδος αρκη και παλι η επιλογη να ειναι σωστη και αξιοποιησημη.Δεν ειμαι καθολου αυτη ειδικα την δυσκολη εποχη της αποψης παρε κατι καλο ακριβο σαν επενδυση για την συνεχεια.Απλα παρα πολυ γρηγορα τα μοντελα ξεφτιλιζονται οι τιμες πεφτουν και η ζωη συνεχειζεται.Δυσκολη καιροι παιδες.
Skywalker

Δημοσίευση από Skywalker »

Ισχύει αυτό. Απλά το λέω για κάποιον που σκοπεύει να συνεχίσει το hobby με τους όποιους ρυθμούς μπορεί για χρόνια.

Skywalker έγραψε: Κ

Βασικά πιστεύω ότι αν κάποιος θέλει να ασχοληθεί έστω και χαλαρά αξίζει να πάρει με την μια κάτι καλό. Και από θέμα αξιοπιστίας, υποστήριξης, αλλά και σε κανάλια από θέμα σταδιακών απαιτήσεων του χρήστη.

Αν κάποιος σκοπεύει να συνεχίσει και κρίνει ότι μπορεί έστω και με οικονομίες, τότε προσωπική άποψη είναι μπαμ και κάτω κάτι καλό.

Αρχικά όπως είπα κοίταγα για Hobbyking μεριά να πάρω ή μια hobbyking ή μια Turnigy. Τα όσα είπε ο Bladeskiller πιο πάνω περί ρυθμίσεων από Pc για τις hobbyking με έκαναν να τους ρίξω άκυρο. Oι Turnigy που με κάλυπταν και σε αριθμό καναλιών έδειχναν πολλά ελαττώματα απ' όσους τις πήραν.
Με αυτά αντί να ψάξω τα περί Κίνας παραπάνω λέω, ρε Αντώνη (εγώ), αφού θα ασχοληθείς, πάρε κάτι καλό να το έχεις, να τελειώνεις και να έχεις και το κεφάλι σου ήσυχο (επώνυμο όσο γίνεται).

Το κινέζικο αν χαλάσει κάτι τρέχα στην Κίνα να ψάχνεις τεχνική υποστήριξη...

Κοινώς πας και νέα τηλεκατεύθυνση εκ νέου γιατί δεν αξίζει το να επικοινωνείς με αυτούς από εκεί που την πήρες και να πληρώνεις μπρος πίσω ταχυδρομικά για επισκευές για μια τηλεκατεύθυνση των 50-80 ευρώ μιας που βάζεις άλλα 10-20 ευρώ και παίρνεις μια μια ίδια τέτοια αλλά πάλι κινέζικη....

Στο χρηματικό πάντως πιστεύω ότι μακροπρόθεσμα βγαίνει το ίδιο αν όχι πιο φτηνά η αγορά μιας τηλεκατεύθυνσης των 300-400 ευρώ (Διαίρεση χρημάτων/χρόνος που θα πετάς με αυτή) πέρα τα περί αξιοπιστίας και ασφάλειας που είναι το βασικότερο.

Οκ, δεν είναι όλες αναξιόπιστες αλλά με μια κινέζικη έχεις αυξημένες πιθανότητες να παίζεις το μοντέλο στον αέρα κορόνα γράμματα κατά γενική ομολογία πέρα και που θα βρει αν πέσει. Εγώ προτιμώ να έχω το κεφάλι μου ήσυχο εφόσον θέλω και μπορώ να ασχοληθώ και ας δουλεύουμε με την τεχνική του κουμπαρά όπως οι περισσότεροι. ^%^
King Kostas

Δημοσίευση από King Kostas »

Skywalker έγραψε:
Στο χρηματικό πάντως πιστεύω ότι μακροπρόθεσμα βγαίνει το ίδιο αν όχι πιο φτηνά η αγορά μιας τηλεκατεύθυνσης των 300-400 ευρώ (Διαίρεση χρημάτων/χρόνος που θα πετάς με αυτή) πέρα τα περί αξιοπιστίας και ασφάλειας που είναι το βασικότερο.

Με την Τ/Κ δε παίζουμε. Πάντα επώνυμα.!@/-=}{{

Μέχρι σήμερα και από το 1993 έχω αλλάξει μόνο 2 Τ/Κ. ότι αγοράζεται σε εξοπλισμό να το βλέπετε σε βάθος χρόνου.+(*)

Αν κάποιος οικονομικά δεν μπορεί να δώσει λεφτά σε τέτοια πράματα καλύτερα να μένει εκτός έως_Β_Ο να βρεθούν τα λεφτά, μιας και σε αυτές τις περιπτώσεις αν κάνεις του κεφαλιού σου πληρώνεις διπλά και τρίδιπλα σε βάθος χρόνου…και το χειρότερο όλων είναι η απογοήτευση που σε πιάνει μετά από κάποια ζημιά.
exteng

Δημοσίευση από exteng »

King Kostas έγραψε: Με την Τ/Κ δε παίζουμε. Πάντα επώνυμα.!@/-=}{{

Μέχρι σήμερα και από το 1993 έχω αλλάξει μόνο 2 Τ/Κ. ότι αγοράζεται σε εξοπλισμό να το βλέπετε σε βάθος χρόνου.+(*)

Αν κάποιος οικονομικά δεν μπορεί να δώσει λεφτά σε τέτοια πράματα καλύτερα να μένει εκτός έως_Β_Ο να βρεθούν τα λεφτά, μιας και σε αυτές τις περιπτώσεις αν κάνεις του κεφαλιού σου πληρώνεις διπλά και τρίδιπλα σε βάθος χρόνου…και το χειρότερο όλων είναι η απογοήτευση που σε πιάνει μετά από κάποια ζημιά.

Δικιο εχεις απ τη μια .......απ την αλλη 3 Spectrum των 400 ευρω ξεκλειδωσαν μπροστα στα ματια μου μεσα σε 2 μηνες και τη μια φορα το μοντελο εσκασε 10 μετρα απο εκει που ειχαμε μαζευτει καμια 20αρια ατομα......ολα σχετικα ειναι......
Αντώνης Κριτζάς

Δημοσίευση από Αντώνης Κριτζάς »

...........είσαι σίγουρος οτι ξεκλείδωσαν ????????
Skywalker

King Kostas έγραψε: Με την Τ/Κ δε παίζουμε. Πάντα επώνυμα.!@/-=}{{

Συμφωνώ σε αυτό. 300-450 ευρώ (ανάλογα και τον δέκτη) πάνω κάτω βγαίνει η 8κάναλη Futaba που πιστεύω θα με καλύψει για αρκετά χρόνια.
palafdim

Δημοσίευση από palafdim »

Θα ξαναπώ κάτι που έχω ξαναπεί και σε άλλο Θέμα. Futaba και ξερό ψωμί.
Κατ' αρχήν έχει ενεργά εν πτήσει και τα 2 κανάλια (κεραίες) του δέκτη σκανάρωντας τις συχνότητες, γεγονός που σημαίνει ελάχιστη έως μηδενική πιθανότητα κλειδώματος. Δεν είναι τυχαίο που τα υπόλοιπα συστήματα αναβαθμίζονται ενώ το Fasst σταθερό!!
2 φορές γρηγoρότερη απόκριση στα servo κλπ.
Για καλύτερη ενημέρωση:
http://www.futaba-rc.com/technology/fasst.html

Και οι τιμές πέφτουν σιγά σιγά.
Με τα μάτια μου έχω δει να πέφτουν αεροπλάνα με τεχνολογία Spectrum. Και δεν έφταιγε ο πιλότος ο οποίος φυσικά πλέον πετά με Futaba και ησύχασε.
Οπότε γεννάται το ερώτημα σωστά και από προλαλήσαντες....τι είναι ποιό ΦΤΗΝΟ?
Μια τ/κ ή ένα σπασμένο μοντέλο?
orck

Δημοσίευση από orck »

Απο την στιγμη που οι περισσοτεροι θεωρουν οτι οι κινεζικες δεν ειναι αξιοπιστες, γιατι καταληγουμε στο αλλο ακρο να λεμε οτι μονο με μια ακριβη ΤΚ της ταξης των 350 μπορει καποιος να κανει την δουλεια του;
Με μια 6αρα Futaba η Spektrum στα 150 δεν πεταει αεροπλανο;
Τι θα του λειψει;
Στο rcgroups βεβαια λενε εντελως διαφορετικα πραγματα, δεν ξερω ισως να εχουν αλλα κριτηρια εκει...
Skywalker

Για τηλεκατεύθυνση φυσικά και με μια επώνυμη των 150 ευρω στα 6 κανάλια πετάς αλλά από εκεί και πέρα είναι καθαρά τι θες να πετάς (πχ ελικόπτερο που να κάνει παπάδες) ή πόσα εξτρά θα φορτώσεις ακόμα και ένα αεροπλάνο (μην ξεχνάμε τους πατεντάκηδες).

Οι τιμές 300-400 που έβαλα παραπάνω μπήκαν με γνώμονα την 8κάναλη Futaba σαν προσωπικό παράδειγμα. Και αυτό γιατί επειδή με ξέρω... ακόμα και 6 να με βολέψουν τώρα σε 1 χρόνο θα πάω για άλλη σίγουρα. Η αναβαθμίσιμη 8αρα είναι λουκούμι μιας που θα ασχοληθώ και με ελικόπτερα αλλά και αεροπλάνα.

Το θέμα δεν είναι τα κανάλια, μια οποιαδήποτε επώνυμη που να καλύπτει τις ανάγκες του χρήστη σε βάθος χρόνου είναι οκ.
bladeskiller

Δημοσίευση από bladeskiller »

Πάντως ,για τα κλειδωματα των σπέκτρουμ που αναφέρθηκαν παραπάνω και παρότι είμαι φουταμπάκιας λόγω frequency hopping ,που είναι ότι ασφαλέστερο ,πρέπει να σημειώσω ,για να είμαστε και αντικειμενικοί ,ότι πολλοί κάνουν όσον αφορά τη χρήση αυτής της τηλεκατεύθυνσης ,ένα πολύ σοβαρό λάθος και δεν ξέρω κιόλας αν το manual επισημαίνει αυτό το σημείο, που το θεωρώ πολύ σημαντικό. Πέρα λοιπόν από κλειδώματα που οφείλονται σε βυθίσεις τάσης ή κεραίες τοποθετημένες όπως όπως ,υπάρχει και το εξής. Κατά την εκκίνηση, ο πομπός της σπέκτρουμ κάνει ανίχνευση μπάντας για να βρει δυο ελεύθερα κανάλια. Κάνει λήψη δηλαδή για λίγο για να σκανάρει την μπάντα. Πολλοί λοιπόν όταν ενεργοποιούν τον πομπό, τον έχουν μέσα στο αμάξι ή ακουμπημένο στο έδαφος με την κεραία ξάπλα. Ετσι όμως, η δυνατότητα λήψης περιορίζεται πάρα πολύ, με αποτέλεσμα να υπάρχει σοβαρή πιθανότητα ο πομπός να κλειδώσει σε δύο συχνότητες που τις "νομίζει" για καθαρές ενώ στην πραγματικότητα δεν είναι και μόλις απομακρυνθεί κάπως το μοντέλο... Γεια σας.
Ο σωστός τρόπος λοιπον για να περιορίσουμε όσο το δυνατό μια τέτοια πιθανότητα είναι, κατά την εκκίνηση του πομπού ,να κρατάμε τον πομπό στα χέρια μας με την κεραία του κατακόρυφη και μακρυά όσο μπορούμε από το σώμα μας για να γίνει σωστό σκανάρισμα.

Φιλικά Κώστας.
King Kostas

Παραθέτω την άποψη μου και απαντώ σε διάφορα πράματα που είπαμε παραπάνω.

Το λοιπόν, με την T8FG (που πλέον έχει γίνει 12+2 καναλιών μόνο μέσω του update της) πολύ φτηνά μπορείς να έχεις το καλύτερο σύστημα που μπορείς να αγοράσεις στα 400 ευρώ……ακόμα και εγώ όταν την πήρα είχα κάποιες αμφιβολίες. Η Τ/Κ είναι πολύ καλή και πλέον έχει και σχετικά φτηνούς δέκτες.

Το FASST είναι πλέον το πιο αλεξίσφαιρο σύστημα που υπάρχει, και λέω πλέον διότι υπήρχε διαμάχη με το αντίστοιχο της JR που και αυτό είναι επίσης πολύ καλό, απλά το FASST κάνει πιο γρήγορη αναπήδηση αν παρεμβληθεί το σήμα και κλειδώνει και πάλι τόσο γρήγορα που δεν γίνεται καν αντιληπτή η πατατιά…..η μόνη παραφωνία και ίσως και αδυναμία των JR είναι η χρήση δορυφόρων με τον δέκτη..

Οι Spektrum αν και κλώνος της JR είναι καλές Τ/Κ, δε ξέρω όμως αν είναι στην ίδια κατηγορία με Futaba και JR. Σχετικά με τις Spektrum υπάρχει μια γκρίνια από αρκετό κόσμο, αυτό όμως είναι πράγμα που σηκώνει πολύ κουβέντα…..και μου είναι δίσκολο να φανταστώ ότι μια DX ευθύνεται για την πτώση ενός μοντέλου. Αν κρίνω από αυτά που βλέπω στα διάφορα πεδία, η πλειοψηφία μας, θα έσπαγε μοντέλα ακόμα και αν όλα τα έκανε από μόνη της μια Τ/Κ. Ας μην ξεχνάμε ότι σωστός μοντελιστής είναι αυτός που έχει πείρα να κρίνει ακόμα και αν δουλεύει όπως θα έπρεπε ένα σύστημα Τ/Κ.

Επίσης μην ξεχνάμε ότι ασχέτου πραγματικότητας, όπου πλέον η πλειοψηφία των μοντέλων είναι Plug-and-Play, αυτό ίσως να κάνει και τα πράματα ακόμα πιο δύσκολα σε νέο κόσμο, αλλά και λίγο παλιότερο, να μάθει ΣΩΣΤΑ να πετά…..και όταν λέμε να πετά, δεν εννοούμε τα 3 λεπτά της πτήσης, αλλά την διαδικασία που χρειάζεται να περάσει κάποιος μέχρι αυτά τα 3 λεπτά της πτήσης…..άλλωστε το μοντέλο αρχίζει να πετά μόλις στηθεί στο πάγκο, ότι συμβεί εκεί ευθύνεται κατά 80% για το αν θα πετάξει…..

Ατάκες του είδους, «πετούσαν με χ και ψ Τ/Κ και έπαθαν ζημιά……» σηκώνουν πολύ κουβέντα…..το λέω διότι υπάρχει μια σειρά πραγμάτων που πρέπει να τηρείς ευλαβικά όπως σωστή τοποθέτηση κεραίας, σωστή τοποθέτηση βυσμάτων, σωστή τοποθέτηση RX, προστασία RX από βιμπράρισματα και θορύβους συχνοτήτων και επαγωγικών ρευμάτων, σωστή φύλαξη του RX κτλ κτλ κτλ…. Το πιο σπάνιο είναι να χάσεις μοντέλο από Τ/Κ τηρώντας τα παραπάνω ….υπόψη, το πιο σπάνιο λέω, όχι ότι δε γίνεται, υπάρχει και το σενάριο ελαττωματικής Τ/Κ και Rx, αλλά σπάνιο.

Ααααα, και να πούμε εδώ ότι αν έχουμε έστω και μια μικρή υπόνοια ότι Τ/Κ και Rx έχουν θέμα, απλά ΔΕ πετάμε…..προσωπικά έχω σουτάρει 6άρι FM Rx της JR από υπόνοια και μόνο.

Σε ότι αφορά στις επώνυμες Τ/Κ σε FM ή και core module των 5-6 καναλιών στα 160 ευρώ θα έλεγα να μην τις συγκρίνουμε με τις κινέζικες. Ο μοναδικός λόγος που είναι πλέον τόσο οικονομικές είναι διότι οι εταιρείες πέρασαν σε καθαρά 2.4 συστήματα, full digital και με πολλά κανάλια. Εννοείτε ότι είναι μια χαρά συστήματα. Με την παλιά μου Τ/Κ JR max-aero 5-6 channel FM analog….πετάω ακόμα…..να πω εδώ ότι η Futaba σε θέματα λαβής και χειριστηρίων δεν πιάνει απλά ΜΙΑ μπροστά στη JR…..

Εχθρικά πάντα και με μίσος Κώστας.

Υ.Γ.: Το «Εχθρικά πάντα και με μίσος Κώστας» δεν το γράφω στοχευμένα, το γράφω διότι πιστεύω ότι κανένας εδώ μέσα δε γράφει με σκοπό να την «πει» στον άλλο. Αν βέβαια υπάρχει έστω και ένας…τότε να του καεί η Τ/Κ. Οπότε το «φιλικά» το θεωρώ πλεονασμό…..
bladeskiller

Δημοσίευση από bladeskiller »

Το πως θα κλείσω εγώ τα μηνύματά μου είναι δικό μου θέμα και δεν θα το κάνω με βάση το το "θεωρείς" εσύ πλεονασμό και τι όχι. Οι ειρωνίες λοιπόν να σου λείπουν.
Aquarius

Δημοσίευση από Aquarius »

Peace brothers Peace !!
King Kostas

bladeskiller έγραψε: Το πως θα κλείσω εγώ τα μηνύματά μου είναι δικό μου θέμα και δεν θα το κάνω με βάση το το "θεωρείς" εσύ πλεονασμό και τι όχι. Οι ειρωνίες λοιπόν να σου λείπουν.

Χωρίς λόγια.......+(*)

Aν και ήταν off topic η παρατήρηση που έκανα, απλά μου κάνει πολύ μεγάλη εντύπωση που πάρα πολύ κόσμος το γράφει....και απλά έγραψα μια σκέψη.

Το λοιπόν, φιλικά σου ζητώ συγνώμη....αν και αρπάχτηκες αδίκως μιας και δεν έγινε στοχευμένα σε σένα...όπως και έγραψα άλλωστε.

Εννοείτε ότι δεν ειρωνεύομαι κανένα….sorry και πάλι.

Chill out bro and keep flying…..
palafdim

Δημοσίευση από palafdim »

Επειδή έχουν γίνει αναφορές ως προς την ικανότητα την πτητική και κατασκευαστική των μοντελιστών οι οποίοι αναφέρονται ως προς τα συστήματα τηλεχειρισμού, έχω να πω ότι οι αναφορές μου αφορούν πιλότο με 30 χρόνια πείρα και το σύστημα κλείδωσε δις!!!! πάει να πεί πάνε 2 ακριβά μοντέλα!!!

Δυστυχώς εδώ γίνομαι ξεροκέφαλος και επιμένω λοιπόν:
FUTABA και ξερό ψωμί....
(ίδια ακριβώς άποψη και με ειδικού ηλεκτρονικού και παμπάλαιου μοντελιστή πολύ γνωστού στο χώρο)!!

Δημήτρης
Απάντηση

Επιστροφή στο “Τηλεκατεύθυνση - Πομπός - Δέκτης - Servo - accessories & Flight Simulators”