Κινέζικες Τηλ/σεις 2.4GHz

Αντώνης Κριτζάς

Απάντηση: Κινέζικες Τηλ/σεις 2.4GHz

Δημοσίευση από Αντώνης Κριτζάς »

palafdim έγραψε: Επειδή έχουν γίνει αναφορές ως προς την ικανότητα την πτητική και κατασκευαστική των μοντελιστών οι οποίοι αναφέρονται ως προς τα συστήματα τηλεχειρισμού, έχω να πω ότι οι αναφορές μου αφορούν πιλότο με 30 χρόνια πείρα και το σύστημα κλείδωσε δις!!!! πάει να πεί πάνε 2 ακριβά μοντέλα!!!

Δυστυχώς εδώ γίνομαι ξεροκέφαλος και επιμένω λοιπόν:
FUTABA και ξερό ψωμί....
(ίδια ακριβώς άποψη και με ειδικού ηλεκτρονικού και παμπάλαιου μοντελιστή πολύ γνωστού στο χώρο)!!

Δημήτρης

Δημήτρη νομίζω ότι οι προλαλήσαντες δεν αναφέρονται σε κάποιον συγκεκριμένο μοντελιστή που με την πείρα του μπορεί να δει τουλάχιστον πριν η κατόπιν που υπάρχει πρόβλημα αλλά σε γενικότερες καταδίκες συστημάτων
Προσωπικά πιστεύω πως αυτού του είδους οι αναφορές σφαλμάτων που μπορεί να μας ρίξουν ένα μοντέλο κάνουν καλό και ενημερώνουν
.........Τώρα θα γράψω φιλικά
(πα πα πα τι είστε εσείς βρέ παιδιά με το παραμικρό αρπάζεστε χι χι *SAR*)
exteng

Δημοσίευση από exteng »

Αντώνης Κριτζάς έγραψε: ...........είσαι σίγουρος οτι ξεκλείδωσαν ????????

Ειδικα στη μια περιπτωση ημουν διπλα απο το χειριστη και το αεροπλανο πριν πεσει εκανε για περιπου 5 δευτερολεπτα περιεργη πτηση χωρις να ακουει σε καμια εντολη απο το χειριστη......
King Kostas

Δημοσίευση από King Kostas »

palafdim έγραψε:
....έχω να πω ότι οι αναφορές μου αφορούν πιλότο με 30 χρόνια πείρα και το σύστημα κλείδωσε δις!!!! πάει να πεί πάνε 2 ακριβά μοντέλα!!!

…και όχι μόνο, διότι πέρα των ωρών δουλειάς αλλά και του οικονομικού παράγοντα σε πιάνει και ένα παράπονο αλλά και μια γενικότερη αμφιβολία γύρο από το τι παίχτηκε τελικά. Αυτά είναι άσχημα πράματα.

Σε ότι αφορά τώρα τα 30 χρόνια, την πατατιά μπορεί να την κάνει ακόμα και ο πιο έμπειρος, άλλωστε οι μεγαλύτερες αεροπορικές τραγωδίες παιχτήκαν από τους πιο έμπειρους....
Αντώνης Κριτζάς

Ειδικα στη μια περιπτωση ημουν διπλα απο το χειριστη και το αεροπλανο πριν πεσει εκανε για περιπου 5 δευτερολεπτα περιεργη πτηση χωρις να ακουει σε καμια εντολη απο το χειριστη......

.........ας πούμε όπως θα έκανε αν σπινθήρισε ένας διακόπτης από τον κραδασμό και έκλεισε ο δέκτης η κάποιο από τα βύσματα της μπαταρίας ήταν χαλαρό η κάτι από τα πολλά που μπορούν να σταματήσουν την τροφοδοσία του δέκτη Φυσικά και μία παρεμβολή που τον αχρήστευσε προσωρινά δεν την βγάζουμε έξω αλλά βλέπεις ποτέ δεν θα είμαστε σίγουροι

Υπάρχει ένα βοήθημα που μπορεί να μας δώσει μία εικόνα του τι συμβαίνει στον δέκτη μας κατα την διάρκεια της πτήσης ........κάτι σαν μαύρο κουτί http://www.spektrumrc.com/Products/Default.aspx?ProdID=SPM9540

Αυτό μπορεί να βοηθήσει να απομυθοποιήσουμε η και να μάθουμε πραγματικά αν ξεκλειδώνει ο δέκτης μας

Εδώ θα μπορούσα να επικαλεστώ την μαρτυρία του φίλου μου aircosta όταν σε ανεμοπτερική πτήση με futaba έχασε για μερικά δευτερόλεπτα το σήμα και το ανεμόπτερο χάρη στο fail safe απλά πήγαινε ευθεία Ευτυχώς μετά από λίγο είχαμε και πάλι επαφή Όλα αυτά ήταν και η μοναδική πραγματική απώλεια επαφής που έχω δει

Στον Μαραθώνα έχουμε δει αρκετά περιστατικά ύποπτων πτώσεων όπως ένα ηλεκτρικό beaver του φίλου μου Γιώργου που και μόνο από την σχολαστικότητα που τον διακατέχει μπορώ να πω ότι τάπα πρέπει να έφαγε διότι όσο και αν το ψάξαμε δεν βρήκαμε κάτι άλλο

Μόνο που για μια ακόμη φορά ξεφύγαμε από το θέμα που έχει να κάνει με τις Κινέζικες η nonameτηλ/σεις Όλα αυτά που συζητάμε είναι χρήσιμα για όλους μας και πολύ περισσότερο για τους νέους μοντελιστές αλλά ας επικεντρωθούμε στην αξιοπιστία των Κινέζικων
orck

Δημοσίευση από orck »

Αντωνη πολυ σωστα αυτα που λες αλλα εαν ακους/διαβαζεις συνεχεια να εχει προβληματα μονο ο ενας απο τους δυο μεγαλους κατασκευαστες ΤΚ τοτε ισως να αρχιζεις να υποψιαζεσαι οτι μπορει τελικα να μην ειναι ολες οι περιπτωσεις απο σπινθηρισμο διακοπτη, κακη επαφη μπαταριας κλπ

Δεν εχω διαβασει ιδιατερα προβληματα για την Turnigy και εχω διαβασει τα καλυτερα για τα module της FrSky, το οποιο ειναι επισης Κινεζικο. Παρολα αυτα οι περισσοτεροι ειναι ιδιαιτερα επιφυλακτικοι χωρις να εχουν κατι χειροπιαστο εναντιων του.

Τεχνικα θεωρω οτι η συνεχης αναπηδηση συχνοτητας ειναι το καλυτερο συστημα για εξαλειψη του προβληματος των παρεμβολων, σαφως καλυτερο απο την χρηση δυο συχνοτητων που δεν μπορουν να αλλαξουν δυναμικα κατα την διαρκεια της χρησης. Ξερω οτι η FrSky λειτουργει με συνεχεις αναπηδησεις συχνοτητας, ας το πουμε απλοικα οτι ειναι παρομοιο αλλα οχι συμβατο συστημα με της Futaba. Δεν ξερω τι τροπο εχει η Τurnigy για την εκπομπη.
Αντώνης Κριτζάς

Ένα πρόβλημα με τα Κινέζικα είναι ότι δεν ξέρεις η είναι πολύ δύσκολο να βρεις σε τι σύστημα δουλεύουν Έχω μία planet T5 2,4 την οποία την έχω προτείνει σε πολλούς Δεν έχει κάνει ποτέ το παραμικρό και σε κανέναν Τώρα δεν φαντάζομαι να έχει αναπήδηση η τέτοια καλούδια Βέβαια το ότι την αντιπροσωπεύει ο j perkins ίσως κάτι λέει
Αυτό όμως που λέω εγώ ότι κάνουν μόνο για parlflyer
Όσο για την spectrum δεν είναι τυχαίο που κινείται προς την μέθοδο της futaba Σε κάνει να προβληματίζεσαι
Skywalker

Δημοσίευση από Skywalker »

Αναφορικά με τις Turnigy μιας που ήμουν πολύ κοντά στην αγορά μιας από τον Hobbyking.com παρατήρησα πολλά παράπονα από αγοραστές. Να σημειώσω ότι στην περίπτωση άλλων αντικειμένων (και Turnigy) ή και του glider που πήρα από εκεί τα σχόλια ηταν μια χαρά. Άρα δεν μπορούμε να πούμε ότι οι συγκεκριμένοι και μόνο για αυτό το προϊόν λένε ψέμματα. Έχοντας πει αυτό παραθέτω σχόλια μετά την αγορά της Turnigy 2.4 Mhz.

Χωρίς ιδιαίτερο ψάξιμο με το καλημέρα ένα ένα τα σχόλια όλα αρνητικά. (πηγή στο τέλος των παραθέσεων)

I receive the radio with a broken back cover, a stick , and the buttons dont work (it takes about 3 to 5 seconds to change.
we don t have no professinal service fair and Fast......

I pay afther i wait for about 3 months for the radio 43 Us and imagine the warranty of hobbie king :
Warranty
Other stores will force you to ship the product back to China in full retail packaging every time!
Hobbyking's warranty service is professional, fair and fast.
You are going to pay again , to wait or not for a new item and pay again a post and the customs !
VERY BAD SERVICE :LIKE WE SAY THE CHEAP IS VERY EXPENSIVE!!!!

After much waiting, I received my TGY 9X v2 6 days ago and just today started to set it up. Only to find that the Acro & Glid modes are totally non-functional/defective. Only the Heli mode seems to work (?). This unit was NEVER TESTED after the v2 re-flashing. It could not have been! Needless to say, I am one unhappy customer. I think it is criminal to expect the customer to do the QC. Until it gets fixed, I won't be buying anything from HK. But, I am not going thru the expense & time of sending it back to HK.
Bad quality control .The display don t show 4 lines in LCD display .No quality in testing product.
The order comes with real price for customs not what we make in the inicial when we buy 30 70 (whatever).
Very bad servise afther waiting 2 months.
No refund of payment of post and if you wan t to guet warranty you must spend new 40 Us and then wait again for the new one and then pay again tax in customs.

after waiting for months, my Turnigy 9x arrived and i opened the parcel at once with anxiety. frustrated to see that left stick is not centered and stays loose. it doesnt come down when you leave it. im upset about this and dont want to return the item. the overall quality is good. the pack doesnt include any user manuals. have to search the web for that... this is the first time i receive a faulty item from HK.. i am also upset about the fact that noone responds to my support mail about this faulty item... :(

Πηγή: http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idProduct=8992

Ναι σίγουρα υπάρχουν και καλές που έτυχε να έχουν βγει αλλά ένας πελάτης όταν διαβάζει τα παραπάνω σκέφτεται:

Δίνοντας λεφτά σε αυτό το προϊόν, παίζεις με τις πιθανότητες να σου κάτσει μια κακή τηλεκατεύθυνση. Πέρα από αυτό οι προδιαγραφές κατασκευής φαίνονται αστείες με πολλά ελαττώματα. Αν χρειαστεί να επικοινωνήσεις για να βγάλεις άκρη (επισκευή ή αντικατάσταση) πέρα από τα έξοδα αποστολής... ξεκινάς μια Οδύσσεια... Άξιο προσοχής είναι αυτό που είπε ο πρώτος.

"Το φτηνό είναι πολύ ακριβό"

Μπορεί να πούμε ότι φταίει μια παρτίδα κτλ αλλά δεν θέλω να δώσω λεφτά σε κάτι που είναι τόσο σημαντικό για το hobby και να υπάρχει έστω και ένα 3% πιθανότητα να βγει χάλια από το κουτί, πέρα της ποιότητας και για υποστήριξη να ψάχνομαι.

Οπότε άφησα και τις Turnigy που μου είχαν πει ότι είναι καλές (θέμα τύχης απ' ότι φαίνεται) στην άκρη και ξεκίνησα να ψάχνω μετά σε Futaba.
nickboul

Δημοσίευση από nickboul »

Για HITEC γιατί δεν μιλάει κανείς; Δεν θεωρούνται από τις καλές;
hlsat

Δημοσίευση από hlsat »

Καλημερα.Αν και το θεμα εδω μιλαη για Κινεζικες Τηλεκατευθυνσεις εγω λογο της ιδιοτητας μου ως χομπυστας αλλα και ως επαγγελματιας ηλεκτρονικος θα αναφερω ενα συμβαν για μαθημα σε οσους ασχολουνται βαθυτερα με το θεμα.Καποιος φιλος μοντελιστης μου εφερε την τηλεκατευθυνση του να την δω γιατι ειχαι χαση πολλα μοντελα απο αυτη.Δεν λεω την μαρκα αν και το ιδιο προβλημα το βρηκα και σε αλλη μαρκα και οι δυο επωνυμες.Της εφαγα να τις ψαχνω επι ωρες γιατι να μην εχουν επαφη οποτε θελαν με τον δεκτη και να πεφτη το μοντελο.Μετα απο πεδεματα και απειρες δοκιμες βρεθηκε το υλικο που δημιουργουσε το προβλημα και ηταν και στις δυο μαρκες το ιδιο και σαν υλικο αλλα και σαν μαρκα υλικου και σε αυτο κατεληξα λογο της εμπειριας μου περισσοτερο και δικαιοθηκα γιατι το ιδιο υλικο το εβρησκα να μου κανη προβλημα και σε αλλου ειδους συσκευες.Τελος καλο ολα καλα.Θα μου πειτε ποιο ηταν το υλικο.Οκ οσο και να μην θελεται να το πιστεψετε ηταν τα δυο τριμ ποντεσιομετρακια που υπαρχουν στο μοντουλ η στην πλακετα του πομπου που ρυθμιζουν την διαμορφωση.Αλαχτηκαν και ρυθμιστικαν και τελος οι πτωσεις μοντελων απο αυτες τις τηλεκατευθηνσεις.Για ψαχτετο και εσεις οσοι εχουν προβληματα μηπως εισασται απο εκει και μαλιστα βαλτε στην θεση τους καλυτερη μαρκα υλικου οχι ιδιας απλα να ειναι ιδιας τιμης σε αντισταση και πριν πειραξετε την ρυθμηση απο το παλιο κρατηστε την θεση ρυθμησης μαρκαροντας την για να μην ξεφυγεται και παιδευεστε.
King Kostas

Θα μπορούσες να γίνεις λίγο πιο σαφής με καμιά εικόνα, σε τι μοντέλα έγιναν τα χειρουργεία κτλ.....με αυτό τον τρόπο θα καταλάβουμε τι να δούμε, τι να ψάξουμε κτλ.

Επίσης πιο είναι το συγκεκριμένο υλικό, τι στοιχεία έχει και που βρίσκουμε εναλλακτά.

Thanks για το post, διότι μας βάζεις σε ένα δρόμο σκέψης και αξίζει να το ψάξουμε.
sav.in

Δημοσίευση από sav.in »

.........Οταν δίνω 300 400 500 τα δ'ινω για να πάρω ένα προιόν με καλά υλικά αλλιώς καλύτερα να πάρω Κινέζικο
Αντώνης Κριτζάς

Σάββα στα 400 πχ πληρώνεις την τεχνολογία και σε πολλές περιπτώσεις το όνομα Ένα όνομα που για να κτιστεί έχουν πέσει εκατομμύρια Το Κινέζικο πολλές φορές είναι αντιγραφή με κακής ποιότητας υλικά, no name και πάει λέγοντας
Όχι ότι οι μεγαλύτερες η γνωστότερες εταιρείες δεν κάνουν τις πατατιές τους Στην DX6i πχ που έχω βγαίνει το καπάκι από τις μπαταρίες με κίνδυνο να φύγουν κατά την πτήση Ακόμη τα διακοπτάκια των τριμ σπάνε πολύ εύκολα
Παρόμοια περιστατικά έχω ακούσει για αρκετά επώνυμα μοντέλα
orck

Δημοσίευση από orck »

hlsat έγραψε: Καλημερα.Αν και το θεμα εδω μιλαη για Κινεζικες Τηλεκατευθυνσεις εγω λογο της ιδιοτητας μου ως χομπυστας αλλα και ως επαγγελματιας ηλεκτρονικος θα αναφερω ενα συμβαν για μαθημα σε οσους ασχολουνται βαθυτερα με το θεμα.Καποιος φιλος μοντελιστης μου εφερε την τηλεκατευθυνση του να την δω γιατι ειχαι χαση πολλα μοντελα απο αυτη.Δεν λεω την μαρκα αν και το ιδιο προβλημα το βρηκα και σε αλλη μαρκα και οι δυο επωνυμες.Της εφαγα να τις ψαχνω επι ωρες γιατι να μην εχουν επαφη οποτε θελαν με τον δεκτη και να πεφτη το μοντελο.Μετα απο πεδεματα και απειρες δοκιμες βρεθηκε το υλικο που δημιουργουσε το προβλημα και ηταν και στις δυο μαρκες το ιδιο και σαν υλικο αλλα και σαν μαρκα υλικου και σε αυτο κατεληξα λογο της εμπειριας μου περισσοτερο και δικαιοθηκα γιατι το ιδιο υλικο το εβρησκα να μου κανη προβλημα και σε αλλου ειδους συσκευες.Τελος καλο ολα καλα.Θα μου πειτε ποιο ηταν το υλικο.Οκ οσο και να μην θελεται να το πιστεψετε ηταν τα δυο τριμ ποντεσιομετρακια που υπαρχουν στο μοντουλ η στην πλακετα του πομπου που ρυθμιζουν την διαμορφωση.Αλαχτηκαν και ρυθμιστικαν και τελος οι πτωσεις μοντελων απο αυτες τις τηλεκατευθηνσεις.Για ψαχτετο και εσεις οσοι εχουν προβληματα μηπως εισασται απο εκει και μαλιστα βαλτε στην θεση τους καλυτερη μαρκα υλικου οχι ιδιας απλα να ειναι ιδιας τιμης σε αντισταση και πριν πειραξετε την ρυθμηση απο το παλιο κρατηστε την θεση ρυθμησης μαρκαροντας την για να μην ξεφυγεται και παιδευεστε.

Εκτιμω πολυ τετοια μυνηματα που τεκμηριωμενα λενε καποια πραγματα, καθησες και εψαξες κατι, βρηκες κατι σημαντικο και μας το λες. Αυτο που δεν καταλαβα ειναι που υπαρχουν τριμ ποτενσιομετρα στα module των 2,4GHz. Καλο ειναι επισης να αναφερεις τις ΤΚ αυτες που βρηκες αυτο το προβλημα και οτι φωτογραφια εχεις.
hlsat

Δημοσίευση από hlsat »

Καλησπερα.Δεν αναφερα καθολου για 2,4 γιατι δεν εχω ανοιξη να δω αν εχουν τριμ ποντεσιομετρακια στον πομπο στην πρωτη ευκαιρια θα ανοιξω την δικια μου Futaba.
Τωρα για τις αλλες που αναφερω η μια ηταν Hitec στα 35 με μοντουλ για πομπο ειναι φιλου εδω στην Ξανθη θα την ξαναπαρω θα την ανοιξω βγαζοντας τις λαμαρινες απο το μοντουλ για να φανουν τα τριμ και θα την φωτογραφησω μιας και δεν το εκανα οταν την επεσκευασα πριν περιπου εναμησι μηνα.Η δευτερη ηταν Futaba χωρις μοντουλ με πλακετα εσωτερικα πομπου με το ιδιο προβλημα αλλα αυτη ηταν απο μακρια οχι απο εδω κατι που δεν μπορω να φωτογραφησω απο εκεινη αλλα μπορω απο μια περιπου ομοια δικια μου.Και αυτη ηταν 35αρα.Για οποια βοηθεια θελεται εδω ειμαι.Η τιμη του τριμ αναφερεται επανω στο παλιο πρεπη να ειναι ιδια.
King Kostas

Να σε καλά φίλε. Thanks για το reply.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Τηλεκατεύθυνση - Πομπός - Δέκτης - Servo - accessories & Flight Simulators”