AXN Floater Jet
AXN Floater Jet
AXN Floater Jet, ίσως ένας από τους πολλούς κλώνους του Easy Star της Multiplex ή ένα glider με εντελώς δικά του χαρακτηριστικά έχει καταφέρει να κατακτήσει πολλούς αερομοντελιστές που το υπερασπίζονται σε διάφορα φόρα. Σε αρκετές περιπτώσεις αερομοντελιστές που έχουν πετάξει και τα 2 διαλέγουν το ΑΧΝ ως καλύτερο. Αξίζει να σημειωθεί ότι το ΑΧΝ σε μερικά σημεία παρουσιάζει διαφορές στο σχεδιασμό από το easy star.
Πέρα των πτητικών χαρακτηριστικών στα οποία αρκετοί που τα έχουν και τα 2 παρουσιάζουν το AXN ως ανώτερο το τελευταίο πωλείται με brushless motor και διαθέτει aileron. Κάτι που δεν διαθέτει το easy star αναγκάζοντας αρκετούς κατόχους του να πληρώσουν εξτρα χρήματα για να κάνουν τις απαραίτητες αναβαθμίσεις.
Το AXN Floater Jet πωλείται μέσω του Hobbyking και στην πλήρη έκδοση του με όλα μέσα και αποστέλλεται προς 67 ευρώ, τιμή που είναι περίπου η μιση από την αγορά του easy star.
Συνήθως ως ένα από τα bestseller προϊόντα (η κομπλέ έκδοση του) γίνεται πάντα ανάρπαστο σε 1-2 μέρες αν όχι μέσα λίγες ώρες από την παραλαβή νέου στοκ κάθε φορά.
http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idProduct=8359
Ένα μειονέκτημα έναντι του easy star είναι το ελαφρώς κατώτερο υλικό κατασκευής (EPO). Είναι ανθεκτικό αλλά όχι όσο το easy star (EPP).
Ανταλλακτικά μπορεί να μην υπάρχουν ετοιμαπαράδοτα αλλά με την γνωστή αναλογία χρημάτων το συγκεκριμένο αεροπλάνο σε περίπτωση ανάγκης πωλείται μόνο με τον σκελετό χωρίς ηλεκτρονικά με αποστολή προς 38 ευρώ και τα περιέχει όλα. Δηλαδή αν έχετε τα ηλεκτρονικά από το προηγούμενο (υποθετικά σπασμένο) ουσιαστικά σε αυτή την τιμή παίρνετε ολοκαίνουργιο axn. Φυσικά τα κομμάτια αυτά μπορούν να χρησιμοποιηθούν και μεμονωμένα για διάφορα ανεπανόρθωτα σπασίματα που σε άλλες περιπτώσεις μπορούν να κολληθούν.
Ακόμα και σε τάπες αν έχουμε μπάσιμο σε κάποιο σημείο αφαιρούμε ηλεκτρονικά, βράζουμε κατσαρόλα και βάζουμε μέσα το κομμάτι το οποίο επανέρχεται στο αρχικό του στάδιο εύκολα. Γενικά το συγκεκριμένο είναι ανθεκτικό και σηκώνει και FPV με παραδείγματα τα παρακάτω:
http://www.youtube.com/watch?v=a0b8MRO8jPg&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=NUIa-V5ivqU&feature=related
Ξεκινώντας την σκέψη μου ότι όλα αυτά είναι ηλεκτρικά ανεμοπτεράκια για χαβαλέ εκμάθηση αλλά και με δεδομένο τις κριτικές ατόμων που έχουν και πέταξαν και τα δυο που αναφέρθηκαν, αλλά και σε σχέση τιμής και του τι περιλαμβάνει το AXN floater και το easy star με οδήγησαν στο να πάρω το ΑΧΝ.
Πρώτες εντυπώσεις από την κούτα σε λίγες ώρες...
Απάντηση: AXN Floater Jet
Τώρα πιο χαλαρός (γιατί πριν έπεφτε παντόφλα από την κοπέλα μου που ήθελε να πάει βόλτα μιας που γύρισα χτες από Αγγλία για διακοπές) θα συνεχίζω τις πρώτες εντυπώσεις από το ΑΧΝ.
Σχετικά με την παραγγελία αξίζει μια γενική παρατήρηση γιατί παρακολουθώ το προϊόν στον Hobbyking από τον περασμένο Σεπτέμβρη σχεδόν συνέχεια.
Επειδή συνήθως δεν προλαβαίνει κανείς να αγοράσει το glider πριν εξαφανιστεί όλο το στοκ, σε σημείο να ανοίγετε το μαιλ που έφτασε πριν λίγες ώρες και που σας ειδοποιεί ότι έφτασε στοκ στον hobbyking, να μπαίνετε καπάκια και να βλεπετε ότι δεν έμεινε ούτε δείγμα, καλό είναι όποιον τον ενδιαφέρει να το κάνει προπαραγγελία και ας μην υπάρχει στοκ και να περιμένει το backorder.
Με αυτό το σκεπτικό εγώ έδωσα παραγγελία 7 περίπου μέρες πριν το Πάσχα όταν το glider είχε τελειώσει και πριν το δώσουν ακόμα για backorder. Ήμουν ο νούμερο -19. Ο λόγος που το παρήγγειλα τότε ήταν γιατί είναι ένας σίγουρος τρόπος να εξασφαλίσεις το κομμάτι σου για όποτε το φέρουν αλλά και να το έχω για τέλη Μαιου σπίτι μου όταν και ξεκινάνε οι καλοκαιρινες διακοπές μου (ξεκίνησαν!!!!!).
Όντως ήρθε πριν 1,5 εβδομάδα συστημένο και το μάζεψαν οι γονείς μου.
Μαζί με το glider παρήγγειλα και μια Turnigy 2200mAh 3S 20C Lipo Pack.
Σε ξεχωριστή παραγγελία 1 εβδομάδα μετά παρήγγειλα ακόμα 2 μπαταρίες για περισσότερη ώρα πτήσεων... Τώρα έχω τρεις. !@/-=}{{
Να συμπληρώσω γιατί το ξέχασα, ότι για αυτό το glider προτείνεται, 1800~2200mAh 3s Lipoly μπαταρία. Εγώ διάλεξα την 2200 επειδή αναφέρουν οι κάτοχοι του ότι δίνει και καλύτερο ζύγισμα.
Σχετικά με την παραγγελία αξίζει μια γενική παρατήρηση γιατί παρακολουθώ το προϊόν στον Hobbyking από τον περασμένο Σεπτέμβρη σχεδόν συνέχεια.
Επειδή συνήθως δεν προλαβαίνει κανείς να αγοράσει το glider πριν εξαφανιστεί όλο το στοκ, σε σημείο να ανοίγετε το μαιλ που έφτασε πριν λίγες ώρες και που σας ειδοποιεί ότι έφτασε στοκ στον hobbyking, να μπαίνετε καπάκια και να βλεπετε ότι δεν έμεινε ούτε δείγμα, καλό είναι όποιον τον ενδιαφέρει να το κάνει προπαραγγελία και ας μην υπάρχει στοκ και να περιμένει το backorder.
Με αυτό το σκεπτικό εγώ έδωσα παραγγελία 7 περίπου μέρες πριν το Πάσχα όταν το glider είχε τελειώσει και πριν το δώσουν ακόμα για backorder. Ήμουν ο νούμερο -19. Ο λόγος που το παρήγγειλα τότε ήταν γιατί είναι ένας σίγουρος τρόπος να εξασφαλίσεις το κομμάτι σου για όποτε το φέρουν αλλά και να το έχω για τέλη Μαιου σπίτι μου όταν και ξεκινάνε οι καλοκαιρινες διακοπές μου (ξεκίνησαν!!!!!).
Όντως ήρθε πριν 1,5 εβδομάδα συστημένο και το μάζεψαν οι γονείς μου.
Μαζί με το glider παρήγγειλα και μια Turnigy 2200mAh 3S 20C Lipo Pack.
Σε ξεχωριστή παραγγελία 1 εβδομάδα μετά παρήγγειλα ακόμα 2 μπαταρίες για περισσότερη ώρα πτήσεων... Τώρα έχω τρεις. !@/-=}{{
Να συμπληρώσω γιατί το ξέχασα, ότι για αυτό το glider προτείνεται, 1800~2200mAh 3s Lipoly μπαταρία. Εγώ διάλεξα την 2200 επειδή αναφέρουν οι κάτοχοι του ότι δίνει και καλύτερο ζύγισμα.
Το κουτί το οποίο περιείχε το glider βρισκόταν μέσα σε μια μεγαλύτερη κούτα η οποία είχε αρκετά "μπαλονάκια αέρα"
H μεγαλύτερη κούτα να σημειωθεί ήταν λίγο μεγαλύτερη από εκείνη του glider έτσι ώστε να μπουν αρκετά μπαλονάκια μέσα και να προστατεύουν την κανονική. Και αφού βγήκεβγαίνει το glider από την μεγαλή κούτα δείχνει έτσι:
H μεγαλύτερη κούτα να σημειωθεί ήταν λίγο μεγαλύτερη από εκείνη του glider έτσι ώστε να μπουν αρκετά μπαλονάκια μέσα και να προστατεύουν την κανονική. Και αφού βγήκεβγαίνει το glider από την μεγαλή κούτα δείχνει έτσι:
Παρατήρησα την κούτα με το glider ανοιγμένη, δηλαδή οι ταινίες που κλείνει την κούτα ήταν κομμένη. Ανοίγοντας είδα το γιατί... Αρκετά μπαλονάκια απο πάνω ξανά.. προφανώς η κούτα ανοίχτηκε για να βάλουν μέσα τα αερομαξιλαράκια.
και βγάζοντας τα και αυτά πάλι αρκετά μπαλονάκια και στα πλάγια και από τις 2 πλευρές είχαν τα κομμάτια στην μέση.
το χαρτόνι πάνω στο οποίο είναι τα κομμάτια του glider ήταν καλυμμένα με το κλασσικό νάιλον με τις φουσκίτσες.
και βγάζοντας τα και αυτά πάλι αρκετά μπαλονάκια και στα πλάγια και από τις 2 πλευρές είχαν τα κομμάτια στην μέση.
το χαρτόνι πάνω στο οποίο είναι τα κομμάτια του glider ήταν καλυμμένα με το κλασσικό νάιλον με τις φουσκίτσες.
Ακόμα και τα κομμάτια μεμονωμένα έχουν κάλυψη του νάιλον με τις φούσκες.
Γενικά μπορώ να πω ότι η συσκευασία είναι αρκετή ώστε να γλιτώσει το περιεχόμενο από ένα "λογικό" χτύπημα κατά την μεταφορά.
Γενικά μπορώ να πω ότι η συσκευασία είναι αρκετή ώστε να γλιτώσει το περιεχόμενο από ένα "λογικό" χτύπημα κατά την μεταφορά.
To έχει πάρει ένας γνωστός μου και είναι αρκετά καλό πτητικά και αρκετά γρήγορο. Ίσως χρειαστεί να ρυθμίσεις την κλίση του μοτέρ αν σου κάνει αρκετά down όταν δίνεις πολύ throttle. Kαλές πτήσεις!
Ευχαριστώ πολύ για την πληροφορία. Σήμερα αν όλα πάνε καλά πάμε για στήσιμο και παρθενική στο Ελληνικό!
Χαιρετώ την παρέα!
Η παρθενική πτήση άργησε 3 μέρες λόγω επισκευών μετά από βλάβη στο esc, που έκαψε 2 σερβο (τελικός απολογισμός) και ανάγκασε το axn σε βουτιά με το καλημέρα και ενώ όλα έδειχναν οκ. Αποτέλεσμα 1/3 του canopy σπασμένο όπως ζημιές στο κυρίως σώμα μια που έπεσε με την μούρη από τα 25-30 μέτρα καρφωτό.
Με λίγη κυανοακρυλική, την βοήθεια των παιδιών στο Eλληνικό και το μαγικό χέρι του Στρατηγού, που ειδικά στο σπασμένο canopy κόλλησε στην κυριολεξία κομματάκι κομματάκι όσα μαζεύτηκαν από το σημείο που κατέπεσε το glider και τα έχτισε, όλα έγιναν καινούργια. Το νέο esc, ένα Turnigy αντικατέστησε το παλιό και όλα ξανά good to go.
Οι πρώτες πτήσεις (εκπαιδευτικές) σήμερα ήταν συναρπαστικές αν και ζόρικες μιας που δεν έχω πετάξει ποτέ, ούτε καν με sim και με το καλημέρα πέσαμε στα σύννεφα (σαν το glider μες το γάλα)! Ομολογώ ότι δυσκολεύτηκα αλλά ήταν η πρώτη μέρα με μοναδική εμπειρία ένα ελικόπτερο λάμα ν3 (κακές συνήθειες!).
Το ΑΧΝ γρήγορα μπορεί να φτάσει στο Θεό, σταθερό, διορθώνει και μόνο του και αν κρίνω από την πτώση που έφαγε και ότι είναι σαν καινούργιο με λίγη κόλλα αν και πίστευα ότι είχε έρθει το τέλος του είναι πολύ σκληρό για να πεθάνει.
Μερικές φωτογραφίες του AXN μετά τις επισκευές και τις πρώτες μου 3 πτήσεις μαζί του σήμερα.
Το χτίσιμο στο canopy που λέγαμε... απλά σαν καινούργιο εξωτερικά.
Τα συμπεράσματα: τελικά υπάρχουν κινέζικα και "κινέζικα". Εγώ έπεσα σε "κινέζικο" esc και μας έσωσε το κινέζικο Turnigy μετά. Σαν κατασκευή ευχαριστημένος απόλυτα.
Όταν με τον καιρό το μάθω θα βάλω και βίντεο, φωτογραφίες καθώς και πατέντες που έχουν κάνει άλλοι με το συγκεκριμένο.
Η παρθενική πτήση άργησε 3 μέρες λόγω επισκευών μετά από βλάβη στο esc, που έκαψε 2 σερβο (τελικός απολογισμός) και ανάγκασε το axn σε βουτιά με το καλημέρα και ενώ όλα έδειχναν οκ. Αποτέλεσμα 1/3 του canopy σπασμένο όπως ζημιές στο κυρίως σώμα μια που έπεσε με την μούρη από τα 25-30 μέτρα καρφωτό.
Με λίγη κυανοακρυλική, την βοήθεια των παιδιών στο Eλληνικό και το μαγικό χέρι του Στρατηγού, που ειδικά στο σπασμένο canopy κόλλησε στην κυριολεξία κομματάκι κομματάκι όσα μαζεύτηκαν από το σημείο που κατέπεσε το glider και τα έχτισε, όλα έγιναν καινούργια. Το νέο esc, ένα Turnigy αντικατέστησε το παλιό και όλα ξανά good to go.
Οι πρώτες πτήσεις (εκπαιδευτικές) σήμερα ήταν συναρπαστικές αν και ζόρικες μιας που δεν έχω πετάξει ποτέ, ούτε καν με sim και με το καλημέρα πέσαμε στα σύννεφα (σαν το glider μες το γάλα)! Ομολογώ ότι δυσκολεύτηκα αλλά ήταν η πρώτη μέρα με μοναδική εμπειρία ένα ελικόπτερο λάμα ν3 (κακές συνήθειες!).
Το ΑΧΝ γρήγορα μπορεί να φτάσει στο Θεό, σταθερό, διορθώνει και μόνο του και αν κρίνω από την πτώση που έφαγε και ότι είναι σαν καινούργιο με λίγη κόλλα αν και πίστευα ότι είχε έρθει το τέλος του είναι πολύ σκληρό για να πεθάνει.
Μερικές φωτογραφίες του AXN μετά τις επισκευές και τις πρώτες μου 3 πτήσεις μαζί του σήμερα.
Το χτίσιμο στο canopy που λέγαμε... απλά σαν καινούργιο εξωτερικά.
Τα συμπεράσματα: τελικά υπάρχουν κινέζικα και "κινέζικα". Εγώ έπεσα σε "κινέζικο" esc και μας έσωσε το κινέζικο Turnigy μετά. Σαν κατασκευή ευχαριστημένος απόλυτα.
Όταν με τον καιρό το μάθω θα βάλω και βίντεο, φωτογραφίες καθώς και πατέντες που έχουν κάνει άλλοι με το συγκεκριμένο.
-
.............μα πού το ξανα άκουσα το Κινέζικα και Κινέζικα ???????
Από κάποιον άλλο αμαρτωλό! ^%^
-
........τί λες θα το δούμε και στον Μαραθώνα?????
Εννοείται! Να μάθω λίγο τα βασικά στην "βάση" του δασκάλου και το φέρνω πάνω μια Κυριακή ώστε και να το απολαύσουμε χαλαρά σαν σκηνικό με όλα τα παιδιά αλλά και να μπορώ να κάνω και καμία πτήση της προκοπής χωρίς να είμαι στις πρώτες εκπαιδευτικές.
Για την ιστορία μια διευκρίνιση, στις παραπάνω φωτογραφίες με τις επισκευές δεν φαίνεται καθόλου ότι μπροστά είχε ανοίξει όλη η μούρη από το κατακόρυφο καρφωτό χτύπημα με αποτέλεσμα και η μπαταρία LiPo να έχει παραμορφωθεί από την πρόσκρουση και να είναι εκτός αεροπλάνου.
Η μπαταρία πήγε για μπανιο διαρκείας σε αλατόνερο.
Η μπαταρία πήγε για μπανιο διαρκείας σε αλατόνερο.
-
το μοντελάκι είναι κατάλληλο και για πτήση στο βουνό Εκεί θα το απολαύσεις θα πετάξεις μέχρι να βαρεθείς εσύ και όχι η μπαταρία μια και το έργο της ενέργειας θα το αναλάβει ο καλός θεούλης Δωρεάν ενέργεια για να τριμάρεις τα χέρια σου οπότε κανόνισε βοριά Κερατέα νοτιά Πεντέλη
Το ανεμόπτερο μετά από κάμποσες πτήσεις έφαγε και μια καλή πτώση μιας που ο αέρας μου το έφερε καπάκι και έφυγε με τέρμα τα γκάζια κάτω με την μούρη και έγινε καλοκαιρινό...
Τα φτερά βγήκαν από την πτώση με ελάχιστες γραντζουνιές, η ουρά ξεκόλλησε από την "κοιλιά" της ατράκτου αλλά έμεινε ανέπαφη και το σπάσιμο ήταν και σε τέλεια εφαρμογή για να κολληθεί κατά την επισκευή. Η μόνη ζημιά έγινε στην μούρη που άνοιξε σαν μπανάνα. Το canopy σώθηκε μιας που ήταν σεταρισμένο να εκτινάσεται σε πρόσκρουση. !@/-=}{{
Απολογισμός:
Μια 3σελη 2200Mah κατεστραμμένη, άτρακτος κομμένη στα 2 και το μπροστινό μέρος κομμάτια, ένα horn-ακι από το αριστερό μέρος του φτερού άφαντο, και 2 σέρβο με φαγωμένα δοντάκια εκ των οποίων το ένα σώθηκε με αλλαγή γραναζιού. Στο άλλο ακόμα δεν έχω γραναζάκι αλλά που θα πάει...
Παραθέτω φωτογραφίες που είχα τραβήξει το βράδυ εκείνο όταν γύρισα σπίτι.
Τραβηγμένο από μπροστά δίνοντας το βάθος της κατεστραμμένης ατράκτου πριν ξεκινήσω την να βγάζω τα μηχανικά μέρη.
Κάπως έτσι ήταν... οι επιλογές που είχα ήταν 3.
1. Το πετάω και για τα λεφτά του αγοράζω νέο σκέτο κάπου 50 ευρώ (έχοντας ήδη τα μηχανικά μέρη).
2. Παίρνω νέο και το έχω ώς ανταλλακτικά μέρη του παλιού όποτε μου χρειάζονται.
3. Επισκευάζω το παλιό από το 0, αποκτώ εμπειρία, γνώση, περνάω κενές ώρες ευχάριστα αλλά παράλληλα βγάζω ένα μοντέλο που είναι άχρηστο ξανά στον αέρα.
Επέλεξα να το επισκευάσω-ανακατασκευάσω γιατί οι πρώτες 2 είναι οι εύκολες λύσεις και δεν θα μου προσέφεραν και τίποτα να μάθω και όσο να ΄ναι θα ήταν και μια ήττα.
Και ξεκινάμε...
Τα φτερά βγήκαν από την πτώση με ελάχιστες γραντζουνιές, η ουρά ξεκόλλησε από την "κοιλιά" της ατράκτου αλλά έμεινε ανέπαφη και το σπάσιμο ήταν και σε τέλεια εφαρμογή για να κολληθεί κατά την επισκευή. Η μόνη ζημιά έγινε στην μούρη που άνοιξε σαν μπανάνα. Το canopy σώθηκε μιας που ήταν σεταρισμένο να εκτινάσεται σε πρόσκρουση. !@/-=}{{
Απολογισμός:
Μια 3σελη 2200Mah κατεστραμμένη, άτρακτος κομμένη στα 2 και το μπροστινό μέρος κομμάτια, ένα horn-ακι από το αριστερό μέρος του φτερού άφαντο, και 2 σέρβο με φαγωμένα δοντάκια εκ των οποίων το ένα σώθηκε με αλλαγή γραναζιού. Στο άλλο ακόμα δεν έχω γραναζάκι αλλά που θα πάει...
Παραθέτω φωτογραφίες που είχα τραβήξει το βράδυ εκείνο όταν γύρισα σπίτι.
Τραβηγμένο από μπροστά δίνοντας το βάθος της κατεστραμμένης ατράκτου πριν ξεκινήσω την να βγάζω τα μηχανικά μέρη.
Κάπως έτσι ήταν... οι επιλογές που είχα ήταν 3.
1. Το πετάω και για τα λεφτά του αγοράζω νέο σκέτο κάπου 50 ευρώ (έχοντας ήδη τα μηχανικά μέρη).
2. Παίρνω νέο και το έχω ώς ανταλλακτικά μέρη του παλιού όποτε μου χρειάζονται.
3. Επισκευάζω το παλιό από το 0, αποκτώ εμπειρία, γνώση, περνάω κενές ώρες ευχάριστα αλλά παράλληλα βγάζω ένα μοντέλο που είναι άχρηστο ξανά στον αέρα.
Επέλεξα να το επισκευάσω-ανακατασκευάσω γιατί οι πρώτες 2 είναι οι εύκολες λύσεις και δεν θα μου προσέφεραν και τίποτα να μάθω και όσο να ΄ναι θα ήταν και μια ήττα.
Και ξεκινάμε...