μια συμβουλη
μια συμβουλη
Γειά σας! Είμαι καινούριος εδώ και ελπίζω σύντομα να ξεκινήσω να ασχολούμαι με τον αερομοντελισμό. Προς το παρόν κάνω έρευνα αγοράς και ψάχνω για συμβουλές και tips γιατί είμαι άσχετος με το σπορ. Έχω ακούσει ότι για ξεκινημα καλό είναι τα lama. Έχω δει 2 μοντέλα και θα ήθελα τη γνώμη σας αλλά και περαιτέρω προτάσεις. Να διευκρινίσω ότι δεν θέλω να μου βγει πάνω από 150 ευρώ και επίσης δεν θέλω να μπλέξω με θερμικά μιας και έχω αυτοκινητάκι θερμικό και δεν μου πολυαρέσει η ιδέα.... Ευχαριστώ εκ των πρωτέρον...
Τα μοντέλα είναι: E-Sky Hunter , ορίστε και το site που το είδα: http://www.heliland.com/catalog/index.php?main_page=product_info&cPath=1_108_110&products_id=2361
E-Sky Lama V4 και το site: http://www.heliland.com/catalog/index.php?main_page=product_info&cPath=1_108_110&products_id=2361
(δεν κάνω promotion απλά παραθέτω αυτό το site γιατί εδώ το βρήκα με πληροφορίες κτλ.)
Τα μοντέλα είναι: E-Sky Hunter , ορίστε και το site που το είδα: http://www.heliland.com/catalog/index.php?main_page=product_info&cPath=1_108_110&products_id=2361
E-Sky Lama V4 και το site: http://www.heliland.com/catalog/index.php?main_page=product_info&cPath=1_108_110&products_id=2361
(δεν κάνω promotion απλά παραθέτω αυτό το site γιατί εδώ το βρήκα με πληροφορίες κτλ.)
-
Απάντηση: μια συμβουλη
καλώς ήρθες στο petame
Τα δύο μοντέλα hunter και V4 είναι ακριβώς το ίδιο ελικόπτερο Αλλάζει μόνο η καλύπτρα Πάρε αυτό που σου αρέσει Εναι πολύ καλό ελικόπτερο για αρχή με πολλά και οικονομικά ανταλακτικά
εγώ θα έπαιρνα αυτό http://www.heliland.com/catalog/index.php?main_page=product_info&cPath=1_108_110&products_id=3775
με τον πομπό 2,4
Τα δύο μοντέλα hunter και V4 είναι ακριβώς το ίδιο ελικόπτερο Αλλάζει μόνο η καλύπτρα Πάρε αυτό που σου αρέσει Εναι πολύ καλό ελικόπτερο για αρχή με πολλά και οικονομικά ανταλακτικά
εγώ θα έπαιρνα αυτό http://www.heliland.com/catalog/index.php?main_page=product_info&cPath=1_108_110&products_id=3775
με τον πομπό 2,4
Συμφωνώ με τον Αντώνη. Ίσως όμως με μια επιφύλαξη γιατί στα ν4 και το hunter δεν ξέρω κατά πόσο το ντύσιμο τους (fuselage) μπορεί να αντέξει ένα καλό χτύπημα μιας που θα μαθαίνεις. Αν είναι το ίδιο υλικό όπως και το canopy (η μπροστινή μάσκα) του ν3 δεν πιστεύω να έχεις πρόβλημα γιατί αντέχει. Και βαθούλωμα να γίνει το βγάζεις και το πιέζεις από την μέσα μεριά προς τα έξω και φτιάχνει.
Πάντως πέρα του καλύμματος σε όλες τις εκδόσεις, είναι ένα ελικόπτερο που θα σε μάθει τα βασικά και έχει φτηνά ανταλλακτικά σε όποια έκδοση και να προτιμήσεις.
Πάντως πέρα του καλύμματος σε όλες τις εκδόσεις, είναι ένα ελικόπτερο που θα σε μάθει τα βασικά και έχει φτηνά ανταλλακτικά σε όποια έκδοση και να προτιμήσεις.
-
το canopy του v4 σπαει δύσκολα αλλα αν συμβέι μπορέις να αγοράσεις χώρια το μπροστά η το πίσω κομάτι
Για να σπάσει όμως θα πρεπει να έχεις γερή πτώση και τότε θα έχεις άλλα πράγματα να κοιτάς
Αν είσαι προσεκτικός στην αρχή και δεν κάνεις απερίσκεπτη πτήση δεν έχεις να φοβηθείς τίποτα
Για να σπάσει όμως θα πρεπει να έχεις γερή πτώση και τότε θα έχεις άλλα πράγματα να κοιτάς
Αν είσαι προσεκτικός στην αρχή και δεν κάνεις απερίσκεπτη πτήση δεν έχεις να φοβηθείς τίποτα
Ευχαριστώ για την άμεση απάντησή σας. Ποιά η διαφορά του v4 και του v4 upgrade? Και γιατί έχει διαφορετικό όνομα και διαφορετική τιμή το v4 με το hunter? Το hunter νομίζω κοστίζει κάπου στα 130 ευρώ και το v4 (το απλό) στα 100 ευρώ. Γιατί?
Χωρίς να είμαι σίγουρος, η διαφορά τιμής πρέπει να οφείλεται στα λαμπάκια που έχει το upgrade καθώς δεν εντόπισα κάτι διαφορετικό από την άλλη έκδοση.
Δεν ξέρω αν αυτό δικαιολογεί την διαφορά τιμής αλλά καλύτερα να επικοινωνήσεις με έναν έμπορο που τα προμηθεύεται και τα 2 και να ρωτήσεις απευθείας τις διαφορές.
Γενικά όμως μην αγχώνεσαι, όλα (v3, v4, hunter) είναι ακριβώς ο ίδιος μηχανισμός που κάνει σε όλες τις εκδόσεις ακριβώς το ίδιο πράγμα.
Είναι ένα ελικόπτερο εσωτερικού χώρου που απλά θα σε μάθει τα βασικά πριν προχωρήσεις σε κάτι μεγαλύτερο. Προσωπική άποψη πάρε την φτηνότερη έκδοση (κομπλέ όλα) μιας που σίγουρα αν μείνεις στο χώρο θα επενδύσεις σε κάτι μεγαλύτερο όταν είσαι έτοιμος για το επόμενο στάδιο.
Αυτό είναι ένα ελικοπτεράκι που θα κάνεις τα πρώτα σου βήματα και όταν εσύ θα έχεις προχωρησει, μπορείς να μυήσεις με αυτό και κάποιον φίλο σου στο χώρο. Αντέχει πολύ και τα ανταλλακτικά είναι φτηνά. Ίσως η καλύτερη δασκάλα για ελικόπτερο σε σχέση αντοχής/ανταλλακτικών στα 4 κανάλια. Οι μικροδιαφορές σε εκδόσεις είναι απλά ατραξιόν για τα διάφορα γουστά και προσέλκυση περισσότερων πελατών στην αγορά κάποιας από τις πολλές εκδόσεις του ελικοπτέρου τις E sky (η εταιρία που βγάζει όλες τις εκδόσεις αυτές).
Δεν ξέρω αν αυτό δικαιολογεί την διαφορά τιμής αλλά καλύτερα να επικοινωνήσεις με έναν έμπορο που τα προμηθεύεται και τα 2 και να ρωτήσεις απευθείας τις διαφορές.
Γενικά όμως μην αγχώνεσαι, όλα (v3, v4, hunter) είναι ακριβώς ο ίδιος μηχανισμός που κάνει σε όλες τις εκδόσεις ακριβώς το ίδιο πράγμα.
Είναι ένα ελικόπτερο εσωτερικού χώρου που απλά θα σε μάθει τα βασικά πριν προχωρήσεις σε κάτι μεγαλύτερο. Προσωπική άποψη πάρε την φτηνότερη έκδοση (κομπλέ όλα) μιας που σίγουρα αν μείνεις στο χώρο θα επενδύσεις σε κάτι μεγαλύτερο όταν είσαι έτοιμος για το επόμενο στάδιο.
Αυτό είναι ένα ελικοπτεράκι που θα κάνεις τα πρώτα σου βήματα και όταν εσύ θα έχεις προχωρησει, μπορείς να μυήσεις με αυτό και κάποιον φίλο σου στο χώρο. Αντέχει πολύ και τα ανταλλακτικά είναι φτηνά. Ίσως η καλύτερη δασκάλα για ελικόπτερο σε σχέση αντοχής/ανταλλακτικών στα 4 κανάλια. Οι μικροδιαφορές σε εκδόσεις είναι απλά ατραξιόν για τα διάφορα γουστά και προσέλκυση περισσότερων πελατών στην αγορά κάποιας από τις πολλές εκδόσεις του ελικοπτέρου τις E sky (η εταιρία που βγάζει όλες τις εκδόσεις αυτές).
-
εκεί που είναι η μεγαλύτερη διαφορά είναι η TC.......... κάποια έχουν 2,4 και είναι λίγο ακριβότερα
Καλησπέρα! Είδα ότι το hunter έχει έναν έλικα και το v4 upgrade έχει 2 έλικες. Τί διαφορά έχουν? Τί σημαίνει?
Και το hunter έχει 2 έλικες κανονικά, απλά η φωτογραφία του Heliland που παρέθεσες έχει "κοπει" και δεν είναι ολόκληρη.
Αν το ψάξεις από άλλες ιστοσελίδες θα δεις ότι είναι 2.
Αν το ψάξεις από άλλες ιστοσελίδες θα δεις ότι είναι 2.
Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση. Ανάμεσα στο v4 upgrade, v4 και hunter ποιό προτείνεται (ακόμα και στην παραμικρή λεπτομέρεια). Επίσης μίλησα με ένα γνωστό και μου είπε να μην πάρω κάποιο από αυτά αλλά κατευθείαν το big lama γιατί θα φυσάει έστω και λίγο και δεν θα μπορώ να παίξω έξω αν έχω κάποιο από αυτά. Να διευκρινίσω ότι με ενδιαφέρει και το μέσα και το έκω παιχνίδι αλλά λίγο περισσότερο το έξω (καλοκαιράκι είναι...). Ποιά είναι η γνώμη σας? Και μια καμερούλα για να καταγράφω τις πτήσεις μου πόσο κοστίζει?
Κάτι ακόμα...μήπως ξέρετε σε ποια μαγαζιά μπορώ να απευθυνθώ τα οποία συνεργάζονται με την E-sky? Πάντα για Θεσ/νίκη μιλώντας...
Κάτι ακόμα...μήπως ξέρετε σε ποια μαγαζιά μπορώ να απευθυνθώ τα οποία συνεργάζονται με την E-sky? Πάντα για Θεσ/νίκη μιλώντας...
Θα συμφωνησω με τον φιλο σου.
Και εγω ειχα το αναλογο διλημμα με εσενα.
Αγορασα το big lama και ξεγνοιασα.
Το πεταω μεσα (με πολυ προσοχη) και εξω (απολαυση).
Γενικα πολυ καλη αγορα, την ευχαριστηθηκα και ειναι ενα μοντελο που σου γεμιζει και λιγο το ματι (δεν ειναι μικροσκοπικο να το κοιτας με μεγεθυντικο φακο).
Και εγω ειχα το αναλογο διλημμα με εσενα.
Αγορασα το big lama και ξεγνοιασα.
Το πεταω μεσα (με πολυ προσοχη) και εξω (απολαυση).
Γενικα πολυ καλη αγορα, την ευχαριστηθηκα και ειναι ενα μοντελο που σου γεμιζει και λιγο το ματι (δεν ειναι μικροσκοπικο να το κοιτας με μεγεθυντικο φακο).
Εντάξει στο μήκος δεν έχει καμιά μεγάλη διαφορά σε σχέση με το v4 upgrade και το hunter. Θα μπορεί να ανταπεξέλθει σε λίγα μποφοράκια? Ή η διαφορά του με τα άλλα 2 είναι μηδαμινή? Και από φωτάκια τι παίζει στο big lama? Στο v4 upgrade και στο hunter τα έχει προεγκατεστημένα. Και κάτι ακόμα...στη Θεσ/νίκη πού μπορώ να τα βρω αυτά τα ελικοπτεράκια (και γενικότερα της E-Sky)? Έψαξα σε ιστοσελίδες κτλ αλλά δεν βρήκα τίποτα. Δεν βρίσκω επίσημο αντιπρόσωπο που θα μου προσφέρει άμεσα ανταλλακτικά. Πχ. το hobbyland είναι επίσημος αντιπρόσωπος (αυτός που το έχει) της kyosho. Κάτι αντίστοιχο για την E-Sky?
Για το μεγεθος εγω συγκρινα με το απλο lama.
Μην μπλεκεσαι με τρελες διαφορες και ζαλιζεσαι χωρις λογο.
Αγορασε και αρχισε να πετας.
Ελικοπτερακι απλο αγοραζεις, οχι αυτοκινητο.
Για Θεσσαλονικη δεν ξερω, κοιτα στον γουγκλη.
Αλεξης έγραψε: ↑Για το μεγεθος εγω συγκρινα με το απλο lama.
Και με τα φωτάκια τι γίνεται?
Προσωπική άποψη...είναι παντελώς άχρηστα.
Να ήταν ένα καλό scale με λεπτομέρειες και να είχε και διακόπτη on/off για τα φωτάκια να πεις εντάξει. Πετάω ένα ελικόπτερο scale apache....
http://www.youtube.com/watch?v=eC_MAev0eyk
και να του βάλω και τα κανονικά φωτάκια που έχει το συγκεκριμένο, ακριβώς εκεί που τα έχει για όταν ψιλοσκοτεινιάζει (προσοχή όχι όταν σκοτεινιάσει ) με διακόπτει on/off να δίνει ακόμα πιο scale και πραγματική αίσθηση λες εντάξει.
Αν δεν μπορείς έστω να ανοιγο-κλείνεις τον διακόπτη όποτε θες με το καλημέρα σε κάθε πτήση θα έχει ένα ιπτάμενο "χριστουγεννιάτικο" δέντρο. !s!2
Δεν θα διαφέρει πολύ από τα παιχνίδια που παίρνουν τα παιδιά και όσο παίζουν αναβοσβήνουν λαμπάκια μέχρι να τελειώσει η μπαταρία.
Ειλικρινά δεν αξίζει. Συμφωνώ με τον Αλέξη, μην κοιτάς την λεπτομέρεια, αγοράζεις ένα απλό εκπαιδευτικό ελικόπτερο και όλα όσα προ-αναφέρθηκαν λειτουργούν μια χαρά για αρχάριους σαν δασκάλες.
Μην κοιτάς την εξωτερική εμφάνιση τόσο πολύ σε αυτά. Είναι απλά εκπαιδευτικά πλαστικά ελικοπτεράκια που δεν διαφέρουν σε εμφάνιση από μερικά 3κάναλα που πουλάνε οι κινέζοι στους πάγκους στα παζάρια.
Έχοντας πει και αυτό, πιστεύω ότι πρέπει να πάρεις όποιο εσένα σου αρέσει καλύτερα άσχετα τα παραπάνω που έγραψα και που ήταν δική μου άποψη. Γενικά όλα αυτά είναι καλά για να αρχίσεις.
Έχε κατά νου όμως ότι, όσο αρχίζεις να ανεβαίνεις θα μπορείς να βάζεις ότι θες επάνω και όπως το θες στο κατάλληλο μοντέλο και να δείχνει και ωραίο. ;;)
Να ήταν ένα καλό scale με λεπτομέρειες και να είχε και διακόπτη on/off για τα φωτάκια να πεις εντάξει. Πετάω ένα ελικόπτερο scale apache....
http://www.youtube.com/watch?v=eC_MAev0eyk
και να του βάλω και τα κανονικά φωτάκια που έχει το συγκεκριμένο, ακριβώς εκεί που τα έχει για όταν ψιλοσκοτεινιάζει (προσοχή όχι όταν σκοτεινιάσει ) με διακόπτει on/off να δίνει ακόμα πιο scale και πραγματική αίσθηση λες εντάξει.
Αν δεν μπορείς έστω να ανοιγο-κλείνεις τον διακόπτη όποτε θες με το καλημέρα σε κάθε πτήση θα έχει ένα ιπτάμενο "χριστουγεννιάτικο" δέντρο. !s!2
Δεν θα διαφέρει πολύ από τα παιχνίδια που παίρνουν τα παιδιά και όσο παίζουν αναβοσβήνουν λαμπάκια μέχρι να τελειώσει η μπαταρία.
Ειλικρινά δεν αξίζει. Συμφωνώ με τον Αλέξη, μην κοιτάς την λεπτομέρεια, αγοράζεις ένα απλό εκπαιδευτικό ελικόπτερο και όλα όσα προ-αναφέρθηκαν λειτουργούν μια χαρά για αρχάριους σαν δασκάλες.
Μην κοιτάς την εξωτερική εμφάνιση τόσο πολύ σε αυτά. Είναι απλά εκπαιδευτικά πλαστικά ελικοπτεράκια που δεν διαφέρουν σε εμφάνιση από μερικά 3κάναλα που πουλάνε οι κινέζοι στους πάγκους στα παζάρια.
Έχοντας πει και αυτό, πιστεύω ότι πρέπει να πάρεις όποιο εσένα σου αρέσει καλύτερα άσχετα τα παραπάνω που έγραψα και που ήταν δική μου άποψη. Γενικά όλα αυτά είναι καλά για να αρχίσεις.
Έχε κατά νου όμως ότι, όσο αρχίζεις να ανεβαίνεις θα μπορείς να βάζεις ότι θες επάνω και όπως το θες στο κατάλληλο μοντέλο και να δείχνει και ωραίο. ;;)