Χρειάζομαι βοήθεια!
Απάντηση: Χρειάζομαι βοήθεια!
Φίλε μου συμφωνώ απόλυτα μαζί σου, εμείς οι Έλληνες περάσαμε πολλά, πολέμους, κατοχές και διάφορες άλλες "αρρώστιες" κι όμως καταφέραμε να έχουμε την Ελλάδα μας και να ζούμε ελεύθεροι σ'αυτήν. Μήπως τελικά καταφέραν να μας κάνουν να μισήσουμε την Ελλάδα και να αναζητούμε άλλους τόπους για να ζούμε??? Μήπως τελικά στην Ελλάδα θα ζούν ξένοι κι εμείς θα είμαστε έξω απ' αυτήν?? Έχουμε μείνει απλοί παρατηρητές και δεν κάνουμε τίποτα για την χώρα μας, εμείς είμαστε αυτοί που θα πρέπει να δράσουμε και να διώξουμε όλους τους "βολεμμένους", εμείς είμαστε αυτοί που θα πρέπει να ξεσηκωθούμε και να διεκδικήσουμε ένα καλλίτερο βιοτικό επίπεδο, με ότι αυτό συνεπάγεται!!! Απλά πρέπει να ξυπνήσουμε και ν'αλλάξουμε πρώτα εμείς προς το καλλίτερο κι όχι όταν μας συμφέρει και βολευόμαστε να τα ξεχνάμε όλλα!!! Συγνώμη για το off topic αλλά με έπιασε το εθνικό φρόνιμα.
abadon έγραψε: ↑Μπορεί κάποιος γνώστης να μου κοστολογήσει το παρακάτω σετακι?
Mini titan με gyro 401, servo ουράς 9257 και τηλ/ση Futaba T6EX 2.4 Ghz
Ποιά θα ήταν μια καλή τιμή?
Μια καλή τιμή πιστεύω θα ήταν γύρω στα 300 με 350 ευρώ...Στο ebay μπορεί και 250, αν είσαι και λίγο τυχερός....Με επιφύλαξη, γιατί από τον μικρό τιτάνα δεν πέρασα...Εχω τον μεγαλο (50).
Γιώργος
tanfoglio έγραψε: ↑Μια καλή τιμή πιστεύω θα ήταν γύρω στα 300 με 350 ευρώ...Στο ebay μπορεί και 250, αν είσαι και λίγο τυχερός....Με επιφύλαξη, γιατί από τον μικρό τιτάνα δεν πέρασα...Εχω τον μεγαλο (50).
Γιώργος
Κάπου εκεί το βρήκα και εγώ Γιώργο αλλά με πειράζει η δέσμευση της τηλεκατεύθυνσης, θα προτιμούσα να πάρω μια άλλη με 7 κανάλια και ίσως περισσότερα αλλά το σετακι δυστυχώς δε σπάει, η τα παίρνεις όλα η τίποτα και το σκέφτομαι.
Αρχίζω και κοιτώ με άλλο μάτι όμως και το t-rex μιας και αρχικά το είχα απορρίψει, είναι ισάξιο του titan, μήπως θα είναι ποιο εύκολο για ξεκίνημα;
Αν και δεν έχω πετάξει το μικρό titan, ενώ αντιθέτως έχω ακόμα το Trex 450,
θεωρώ ότι κυρίως λόγω φιλοσοφίας της εταιρείας, το titan είναι ευκολότερο. Το Align, είναι πιο νευρικό και μπορείς να κάνεις και άλλα πράγματα.
Όντως μία 7άρα Τ/Κ είναι ότι καλύτερο, αλλά ποτέ δεν μπορείς να τα έχεις και όλα...Άρα titan και εξάρα με μεγαλύτερη σταθερότητα ή 450 και 7άρα με δυνατότητα και για πολλά παραπάνω...
Γιώργος
θεωρώ ότι κυρίως λόγω φιλοσοφίας της εταιρείας, το titan είναι ευκολότερο. Το Align, είναι πιο νευρικό και μπορείς να κάνεις και άλλα πράγματα.
Όντως μία 7άρα Τ/Κ είναι ότι καλύτερο, αλλά ποτέ δεν μπορείς να τα έχεις και όλα...Άρα titan και εξάρα με μεγαλύτερη σταθερότητα ή 450 και 7άρα με δυνατότητα και για πολλά παραπάνω...
Γιώργος
Επειδη τυχαινει να εχω και τα 2 θα σας πω οτι και τα 2 ε/π μπορουν να κανουν τα παντα ολα ειναι θεμα σεταρισματος και setup με κορυφαιο απο ποιοτητα κατασκευης το titan.
m1john έγραψε: ↑Επειδη τυχαινει να εχω και τα 2 θα σας πω οτι και τα 2 ε/π μπορουν να κανουν τα παντα ολα ειναι θεμα σεταρισματος και setup με κορυφαιο απο ποιοτητα κατασκευης το titan.
Ποιο θα πρότεινες για ξεκίνημα;
Αναλογα με τι θελεις να πληρωσεις. Εγω θα ξεκινουσα με κατι φθηνοτερο κι απ τα δυο αλλα αν δεν τιθετε θεμα οικονομικο οποιο σου αρεσει.
m1john έγραψε: ↑Αναλογα με τι θελεις να πληρωσεις. Εγω θα ξεκινουσα με κατι φθηνοτερο κι απ τα δυο αλλα αν δεν τιθετε θεμα οικονομικο οποιο σου αρεσει.
Ναι, να σημειώσω πως δεν θα είναι οι παρθενικές μου πτήσεις με το mini titan μιας και είχα ένα lama v4 κάποια στιγμή.
Θεωρείς πως είναι μεγάλο βήμα από το lama να πάω στο mini titan ή σε κάποιο άλλο 450αρι;
Υ.Γ: Χτύπησα πριν λίγο στο eBay ένα walkera 4#3 (θεωρώντας πως θα έχω μια ομαλή μετάβαση από το lama στο mini titan)αλλά δυστυχώς δεν το πήρα.. Θα συνιστούσες κάτι τέτοιο ή όχι;
Το θεμα δεν ειναι τι θα παρεις αλλα ποιος και πως θα το σεταρει.
Το Λάμα με το 450 δεν έχουν καμία μα καμία σχέση. Θα έλεγα να πάρεις εάν δεν έχεις, έναν καλό εξωμειωτή για να δεις τις διαφορές στην πτήση και να σε βοηθήσει και αργότερα...
Γιώργος
Γιώργος
m1john έγραψε: ↑Το θεμα δεν ειναι τι θα παρεις αλλα ποιος και πως θα το σεταρει.
Μου τα χαλάς τώρα!!
Με μοντελισμό δεν ασχολούνται μόνο αυτοί που ξέρουν. Φαντάζομαι πως αυτοί που δεν ξέρουν, αποτελούν την πλειοψηφία.
Το να μου το σετάρει κάποιος άλλος το ελικόπτερο και μετά να πάρω να το πετάξω εγώ δεν νομίζω πως λέει και πολλά.
Και αν ξεσεταριστεί από καμιά βούτα; Πάλι πρέπει να είναι ο άλλος διπλά μου για να μου το σετάρει; Και ως πότε θα έχω έναν άλλο δίπλα μου; Και τελικά εγώ πότε θα μάθω εάν έχω αυτόν τον άλλο μόνιμα δίπλα μου;
Το δίλλημα ήταν και είναι το εξής, είμαι αρχάριος και θέλω να φύγω από το lama και να πάω σε κάτι άλλο. Δεν έχω την πολυτέλεια να έχω κάποιο έμπυρο δίπλα μου για βοήθεια, άρα ζητώ την πολύτιμη γνώμη και γνώση των παλιών, να μου που ποια θα είναι μια σοφή αγορά ελικοπτέρου με τα παραπάνω δεδομένα.
tanfoglio έγραψε: ↑Το Λάμα με το 450 δεν έχουν καμία μα καμία σχέση. Θα έλεγα να πάρεις εάν δεν έχεις, έναν καλό εξωμειωτή για να δεις τις διαφορές στην πτήση και να σε βοηθήσει και αργότερα...
Γιώργος
Εχω δύο εξομοιωτές Γιώργο , AeroFly Professional και PhoenixRC, (δεν ξέρω εάν είναι καλοί η κακοί, μπορούν να μου πουν αυτοί που ξέρουν) δεν έχω τηλεκατεύθυνση όμως, όπως λέω και σε αλλά μηνύματα μου ποιο πάνω, ξεκίνησα να ψάχνω πρώτα για μια καλή τηλ/ση σαν αρχή γιατί έτσι θα μπορούσα ναι μεν να κάνω μια αρχή στο να μαζέψω σιγά σιγά τον εξοπλισμό και από την άλλη θα μπορούσα να κάνω εξάσκηση στον εξομοιωτή, μετά όμως μπήκε το δίλλημα να πάρω κάποιο έτοιμο σετ όπως αυτό με το mini titan και την Futaba 6EX και κάπου εκεί μάλλον έμπλεξε και η κουβέντα
abadon έγραψε: ↑Μου τα χαλάς τώρα!!
Με μοντελισμό δεν ασχολούνται μόνο αυτοί που ξέρουν. Φαντάζομαι πως αυτοί που δεν ξέρουν, αποτελούν την πλειοψηφία.
Το να μου το σετάρει κάποιος άλλος το ελικόπτερο και μετά να πάρω να το πετάξω εγώ δεν νομίζω πως λέει και πολλά.
Και αν ξεσεταριστεί από καμιά βούτα; Πάλι πρέπει να είναι ο άλλος διπλά μου για να μου το σετάρει; Και ως πότε θα έχω έναν άλλο δίπλα μου; Και τελικά εγώ πότε θα μάθω εάν έχω αυτόν τον άλλο μόνιμα δίπλα μου;
Το δίλλημα ήταν και είναι το εξής, είμαι αρχάριος και θέλω να φύγω από το lama και να πάω σε κάτι άλλο. Δεν έχω την πολυτέλεια να έχω κάποιο έμπυρο δίπλα μου για βοήθεια, άρα ζητώ την πολύτιμη γνώμη και γνώση των παλιών, να μου που ποια θα είναι μια σοφή αγορά ελικοπτέρου με τα παραπάνω δεδομένα.
Εχεις πμ....................
Πάνω από όλα ψυχραιμία και μην βιαζόμαζστε. Κανένας δεν απαντά με σκοπό να σε μπλέξει. Από τα παθήματά μας προτείνουμε το καλύτερο για όποιον ξεκινά να μην κάνει τα λάθη που κάναμε και εμείς. Τα λάθη κοστίζουν σε χρήμα -σημαντικό και σε χρόνο επίσης πολύ σημαντικό για πολλούς από εμάς που περιμένουμε να πάμε να πετάξουμε μια ελεύθερη μέρα την εβδομάδα με καλό καιρό.
Για να βάλουμε τα πράγματα σε σειρά ο εξομοιωτής Phoenix - και εγώ με αυτόν έχω και καλός είναι και θα διαβάσεις ότι είναι αναγνωριμένος από όλους. Εάν υπάρχει και άλλος που μπορεί να είναι λίγο καλύτερος και σε κάποιες περιπτώσεις οκ εξέτεσασέ το.
Οι έμπειροι άνθρωποι δίπλα μας σε εμάς τους αρχάριους έχουν ανεκτίμητη συμβολή και τα ευχαριστώ είναι πολύ λιγα για να εκφράσουν ότι μας έχουν δώσει. Προσωπικό παράδειγμα ο φίλος μου ο Γιάννης που γνώρισα μέσα από το petame.gr με βοήθησε να σετάρουμε ένα blade 400 που έχω και όχι μόνο. Πριν να γνωριστούμε είχα διαβάσει και εγώ, νόμιζα ότι ήξερα κάποια πράγματα. Στην πράξη όμως κάτι που μου διέφευγε ή κάτι που χρειάζεται απόλυτη ακρίβεια το blade ήθελα να το στείλω από εκεί που ήρθε γιατί η πτήση (ο Θέος να την κάνει...) πριν την πτώση ή την άτσαλη προσγείωση στην καλύτερη διαρκούσε 5 με 10 δελπτα το πολύ... τώρα μπορώ και προπονούμε κανονικά - ακόμα βέβαια κάνω απλά πράγματα ακόμα hover, μικρές πορείες αριστερά δεξιά αλλά κάνω 5 με 6 εξάλεπτα κάθε φορά που θα πω ότι πάω και ευχαριστιέμαι. Εάν δε υπάρξει κάποια απρόβλεπτη πτώση είμαι σε θέση να το επαναφέφω όπως ήταν πριν ή στο 95%΄οπότε και πάλι όταν βρισκόμαστε και το ελέγχει τα λέμε και αποκτώ και το 5% της γνώσης για τη ρύθμιση που δεν είχα.
Για το αεροπλάνο δεν έχω λόγια για την βοήθεια από τον Αντώνη Κριτζά, τον Αντώνη Lotus, τον Κώστα bladeskiller και ο Παναγιώτης που πετάξαμε τις πρώτες φορές και πήρα το βάπτισμα του πηρός και γυρίσε το σκάφος ατόφιο.
Τα παιδιά αγαπούν τόσο πολύ αυτό που κάνουν οι ίδιοι αλλά και όσους ασχολούνται με αυτό. Για τον λόγο αυτό δίνουν αμέριστη βοήθεια σε όλους εμάς που όπως ξαναείπα τα ευχαριστώ είναι πολύ λίγα.
Να είναι ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ όλη η παρέα του petame !!!
Για να βάλουμε τα πράγματα σε σειρά ο εξομοιωτής Phoenix - και εγώ με αυτόν έχω και καλός είναι και θα διαβάσεις ότι είναι αναγνωριμένος από όλους. Εάν υπάρχει και άλλος που μπορεί να είναι λίγο καλύτερος και σε κάποιες περιπτώσεις οκ εξέτεσασέ το.
Οι έμπειροι άνθρωποι δίπλα μας σε εμάς τους αρχάριους έχουν ανεκτίμητη συμβολή και τα ευχαριστώ είναι πολύ λιγα για να εκφράσουν ότι μας έχουν δώσει. Προσωπικό παράδειγμα ο φίλος μου ο Γιάννης που γνώρισα μέσα από το petame.gr με βοήθησε να σετάρουμε ένα blade 400 που έχω και όχι μόνο. Πριν να γνωριστούμε είχα διαβάσει και εγώ, νόμιζα ότι ήξερα κάποια πράγματα. Στην πράξη όμως κάτι που μου διέφευγε ή κάτι που χρειάζεται απόλυτη ακρίβεια το blade ήθελα να το στείλω από εκεί που ήρθε γιατί η πτήση (ο Θέος να την κάνει...) πριν την πτώση ή την άτσαλη προσγείωση στην καλύτερη διαρκούσε 5 με 10 δελπτα το πολύ... τώρα μπορώ και προπονούμε κανονικά - ακόμα βέβαια κάνω απλά πράγματα ακόμα hover, μικρές πορείες αριστερά δεξιά αλλά κάνω 5 με 6 εξάλεπτα κάθε φορά που θα πω ότι πάω και ευχαριστιέμαι. Εάν δε υπάρξει κάποια απρόβλεπτη πτώση είμαι σε θέση να το επαναφέφω όπως ήταν πριν ή στο 95%΄οπότε και πάλι όταν βρισκόμαστε και το ελέγχει τα λέμε και αποκτώ και το 5% της γνώσης για τη ρύθμιση που δεν είχα.
Για το αεροπλάνο δεν έχω λόγια για την βοήθεια από τον Αντώνη Κριτζά, τον Αντώνη Lotus, τον Κώστα bladeskiller και ο Παναγιώτης που πετάξαμε τις πρώτες φορές και πήρα το βάπτισμα του πηρός και γυρίσε το σκάφος ατόφιο.
Τα παιδιά αγαπούν τόσο πολύ αυτό που κάνουν οι ίδιοι αλλά και όσους ασχολούνται με αυτό. Για τον λόγο αυτό δίνουν αμέριστη βοήθεια σε όλους εμάς που όπως ξαναείπα τα ευχαριστώ είναι πολύ λίγα.
Να είναι ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ όλη η παρέα του petame !!!
Μόλις γύρισα από μια βόλτα σε ένα μαγαζί που έχει ηλεκτρονικό εξοπλισμό και κάποια πράγματα για μοντελισμό, πήγα για καμιά φτηνή τηλ/ση για να μπορώ να παίξω στο εξομοιωτή αλλά τζίφος.
Σωκράτη, μάλλον παρεξήγησες αυτά που λέω.
Δεν έχω κάτι να χωρίσω με κανέναν εδώ μέσα και πόσο μάλλον από αυτούς που γνωρίζουν το άθλημα άρα μπορούν να μου δώσουν πολύτιμη γνώση και πληροφορίες. Όταν ήταν ακόμα στην αρχή όλη αυτή η κουβέντα έγραψα τα εξής: «Κάτι που παρέλειψα να κάνω είναι να πω από ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Mogolo στον asterixx25 στον nasa και σε όλους τους υπόλοιπους που θα μου προσφέρουν τις συμβουλές τους και τις γνώσεις τους.»
Δεν επιτέθηκα λοιπών στον Γιάννη, δεν έχω λόγο έξαλλου, χάριν του διαλόγου όμως έκανα για λίγο τον συνήγορο του διαβόλου, και από ότι είδα το κατάλαβε αυτό ο Γιάννης μιας και έσπευσε να μου δώσει το τηλέφωνο του το παιδί για να μιλήσουμε για να μου ΦΥΓΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΠΟΡΙΕΣ όπως ακριβώς μου είπες. Εμένα αν μου την έλεγε κάποιος δεν θα τον έλεγα πάρε με τηλέφωνο να σε βοηθήσω, φαντάζομαι το ίδιο θα έκανε και ο Γιάννης. Θέλω να καταλήξω λοιπόν πως κατάλαβε ο Γιάννης με ποιο σκεπτικό μιλούσα και κυριολεκτικά έσπευσε να με βοηθήσει και τον ευχαριστώ παρά πολύ για αυτό (ίσως σε καλέσω κάποια στιγμή Γιάννη).
Η αλήθεια είναι πως ο καθένας από εμάς έχει την δική του οπτική γωνία για το κάθε θέμα, για παράδειγμα εγώ θεωρώ πως αν δε πάθεις δε μαθαίνεις, χωρίς αυτό βέβαια να αναιρεί το γεγονός ότι εάν έχεις άτομα που γνωρίζουν και μπορούν να σε βοηθήσουν τα πράγματα θα είναι πολύ καλλίτερα. Δυστυχώς είμαι σε μια ξένη χώρα που ακόμα δεν έχω μάθει τη γλώσσα τους, άρα είναι δύσκολο να μπορώ να μάθω από κάποιον εδώ, μιας και δεν θα καταλαβαίνω τι μου λέει!!!!!
Υ.Γ: «Δεν ξέρω αν το καταλάβατε, πάντως είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα……» (Με την καλή έννοια!!!)
Σωκράτη, μάλλον παρεξήγησες αυτά που λέω.
Δεν έχω κάτι να χωρίσω με κανέναν εδώ μέσα και πόσο μάλλον από αυτούς που γνωρίζουν το άθλημα άρα μπορούν να μου δώσουν πολύτιμη γνώση και πληροφορίες. Όταν ήταν ακόμα στην αρχή όλη αυτή η κουβέντα έγραψα τα εξής: «Κάτι που παρέλειψα να κάνω είναι να πω από ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Mogolo στον asterixx25 στον nasa και σε όλους τους υπόλοιπους που θα μου προσφέρουν τις συμβουλές τους και τις γνώσεις τους.»
Δεν επιτέθηκα λοιπών στον Γιάννη, δεν έχω λόγο έξαλλου, χάριν του διαλόγου όμως έκανα για λίγο τον συνήγορο του διαβόλου, και από ότι είδα το κατάλαβε αυτό ο Γιάννης μιας και έσπευσε να μου δώσει το τηλέφωνο του το παιδί για να μιλήσουμε για να μου ΦΥΓΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΠΟΡΙΕΣ όπως ακριβώς μου είπες. Εμένα αν μου την έλεγε κάποιος δεν θα τον έλεγα πάρε με τηλέφωνο να σε βοηθήσω, φαντάζομαι το ίδιο θα έκανε και ο Γιάννης. Θέλω να καταλήξω λοιπόν πως κατάλαβε ο Γιάννης με ποιο σκεπτικό μιλούσα και κυριολεκτικά έσπευσε να με βοηθήσει και τον ευχαριστώ παρά πολύ για αυτό (ίσως σε καλέσω κάποια στιγμή Γιάννη).
Η αλήθεια είναι πως ο καθένας από εμάς έχει την δική του οπτική γωνία για το κάθε θέμα, για παράδειγμα εγώ θεωρώ πως αν δε πάθεις δε μαθαίνεις, χωρίς αυτό βέβαια να αναιρεί το γεγονός ότι εάν έχεις άτομα που γνωρίζουν και μπορούν να σε βοηθήσουν τα πράγματα θα είναι πολύ καλλίτερα. Δυστυχώς είμαι σε μια ξένη χώρα που ακόμα δεν έχω μάθει τη γλώσσα τους, άρα είναι δύσκολο να μπορώ να μάθω από κάποιον εδώ, μιας και δεν θα καταλαβαίνω τι μου λέει!!!!!
Υ.Γ: «Δεν ξέρω αν το καταλάβατε, πάντως είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα……» (Με την καλή έννοια!!!)