Χρειάζομαι βοήθεια!

m1john

Απάντηση: Χρειάζομαι βοήθεια!

Δημοσίευση από m1john »

abadon έγραψε: Μόλις γύρισα από μια βόλτα σε ένα μαγαζί που έχει ηλεκτρονικό εξοπλισμό και κάποια πράγματα για μοντελισμό, πήγα για καμιά φτηνή τηλ/ση για να μπορώ να παίξω στο εξομοιωτή αλλά τζίφος.

Σωκράτη, μάλλον παρεξήγησες αυτά που λέω.
Δεν έχω κάτι να χωρίσω με κανέναν εδώ μέσα και πόσο μάλλον από αυτούς που γνωρίζουν το άθλημα άρα μπορούν να μου δώσουν πολύτιμη γνώση και πληροφορίες. Όταν ήταν ακόμα στην αρχή όλη αυτή η κουβέντα έγραψα τα εξής: «Κάτι που παρέλειψα να κάνω είναι να πω από ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Mogolo στον asterixx25 στον nasa και σε όλους τους υπόλοιπους που θα μου προσφέρουν τις συμβουλές τους και τις γνώσεις τους.»
Δεν επιτέθηκα λοιπών στον Γιάννη, δεν έχω λόγο έξαλλου, χάριν του διαλόγου όμως έκανα για λίγο τον συνήγορο του διαβόλου, και από ότι είδα το κατάλαβε αυτό ο Γιάννης μιας και έσπευσε να μου δώσει το τηλέφωνο του το παιδί για να μιλήσουμε για να μου ΦΥΓΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΠΟΡΙΕΣ όπως ακριβώς μου είπες. Εμένα αν μου την έλεγε κάποιος δεν θα τον έλεγα πάρε με τηλέφωνο να σε βοηθήσω, φαντάζομαι το ίδιο θα έκανε και ο Γιάννης. Θέλω να καταλήξω λοιπόν πως κατάλαβε ο Γιάννης με ποιο σκεπτικό μιλούσα και κυριολεκτικά έσπευσε να με βοηθήσει και τον ευχαριστώ παρά πολύ για αυτό (ίσως σε καλέσω κάποια στιγμή Γιάννη).
Η αλήθεια είναι πως ο καθένας από εμάς έχει την δική του οπτική γωνία για το κάθε θέμα, για παράδειγμα εγώ θεωρώ πως αν δε πάθεις δε μαθαίνεις, χωρίς αυτό βέβαια να αναιρεί το γεγονός ότι εάν έχεις άτομα που γνωρίζουν και μπορούν να σε βοηθήσουν τα πράγματα θα είναι πολύ καλλίτερα. Δυστυχώς είμαι σε μια ξένη χώρα που ακόμα δεν έχω μάθει τη γλώσσα τους, άρα είναι δύσκολο να μπορώ να μάθω από κάποιον εδώ, μιας και δεν θα καταλαβαίνω τι μου λέει!!!!!

Υ.Γ: «Δεν ξέρω αν το καταλάβατε, πάντως είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα……» (Με την καλή έννοια!!!)

Καλο θα ηταν φιλε μου πριν κανεις οποιαδηποτε κινηση να μου κανεις ενα τηλ. Σιγουρα θα αποφυγεις πολλα δυσαρεστα για σενα πραγματα. Πριν καιρο εκανα κι εγω ενα τηλ σ ενα φιλο απο εδω και σημερα τον ευχαριστω πολυ.
socratesb

Δημοσίευση από socratesb »

Τα παιδιά που απαντούν στο forum μοιράζουν τις γνώσεις τους. Με το να πάθεις μόνο δεν εξασφαλίζεις ότι θα μάθεις κι όλας. Έχεις μεράκι να μάθεις όπως κι εγώ και πολλοί άλλοι. Μα ακόμα και να σου χαρίσουν ένα σωστό ε/π η πιθανότητα να αρχίσεις να μαθαίνεις και να εξασκείσαι είναι μικρή. Μπορεί να έρθει η πτώση πριν το καταλάβεις. Στις ρυθμίσεις δε ο εμπειρος χειριστής μπορεί να σηκώνει ένα σχετικά αρύθμιστο ε/π να επεμβαίνει όπου χρειάζεται και μετά να μπορεί ο αρχάριος να κάνει τα πρώτα του βήματα. Θα ξέρει όμως ποια είναι αυτά. Στον εξοιμοιωτη θα έχει κάνει πολύ πιο προχωρημένες ασκήσεις - συγκεκριμμένες όμως. Καταλαβαίνω το μεράκι σου, όμως τι θα είναι πιο καλό να κάνεις βήματα αργά και πιο σίγουρα ή γρήγορα και αβέβαια? Φθηνή τ/κ που θα παίζεις εξομοιωτή μπορείς να παραγγείλεις και από το internet εάν δεν έχει ο τοπικός σου έτσι δεν είναι ?
abadon

Δημοσίευση από abadon »

Δεν διαφωνώ ρε Σωκράτη με τα όσα λες, απλά ξανά λέω πως εγώ τον έμπυρο φίλο που θα με βοηθήσει στα πρώτα μου βήματα, δεν μπορώ να τον έχω! Ο μόνος τρόπος είναι να πάρω το αεροπλάνο και να έρθω Αθήνα να σας βρω, να τα πούμε από κοντά να ανταλλάξουμε απόψεις να δω και να μάθω, αλλά και αυτό όπως καταλαβαίνεις είναι δύσκολο.
Ο μόνος τρόπος λοιπόν για να πάρω λίγο από την γνώση των παλεων είναι μέσο του διαλόγου.
Τώρα μένω στο Μόναχο, μεγάλη πόλη και απλά πήγα σε ένα κοντινό μαγαζί Conrad λέγετε και έριξα μια μάτια, σίγουρα έχει και άλλα μαγαζιά και ειδικευόμενα στο είδος. Απλά κατέληξα στο ότι αντί να δώσω κάνα 50αρικο ίσως και παραπάνω για μια τηλ/ση για υπολογιστή και να πάει τζάμπα στο τέλος, να το προσθέσω στα λεφτά που θα διαθέσω για τηλ/ση για να πάρω μια και καλή μια καλή τηλ/ση και με αυτή να παίζω και sim.
Skywalker

Δημοσίευση από Skywalker »

Το σίγουρο είναι ότι θα χρειαστείς κάποιον δίπλα σου, εγώ προτείνω να κάνεις κονέ με τους ντόπιους Γερμανούς και για να τους έχεις δίπλα σου αλλά και να σε βοηθάνε. Καλά είναι τα φόρουμ αλλά στην πράξη βλέπεις πάρα πολλά πράγματα.

Εφόσον δεν είσαι Ελλάδα μπορείς να διαβάζεις τα φόρουμ αλλά θα χρειαστείς και παρέα αλλά και εμπειρότερους να σε βοηθάνε όσο παράλληλα μαθαίνεις και να πετάς αλλά και το που πετάς και υπό ποια νομοθεσία.
bladeskiller

Δημοσίευση από bladeskiller »

Αν έχεις πάντως ακόμη την τηλεκατεύθυνση του λάμα μπορείς να παίξεις και με αυτή στον φοίνικα. Αν πάλι την έχεις δώσει μπορείς να βρεις μια μετάχειρη σε πολύ χαμηλή τιμή. Ας είναι τετρακάναλη. Τις ρυθμίσεις για τα υπόλοιπα κανάλια και τις ελικοπτερικές μίξεις μπορείς να τις κάνεις και από το πρόγραμμα. Εκεί θα χρειαστείς κάποια βοήθεια αν δε βγάζεις άκρη.
Για τα υπόλοιπα τώρα το κονραντ στο Μόναχο το έχω επισκεφτεί κάποιες φορές και είναι ένα μαγαζί που πουλάει από καρφίτσες μέχρι διαστημόπλοιο που λέει κι ο λόγος οπότε δεν μπορείς εκεί να βρεις ειδικευμένη βοήθεια σε αερομοντελιστικά θέματα. Ακόμη είσαι φρέσκος εκεί και λογικό είναι να μην μπορείς να βρεις άκρη που θα πας και ποιους θα βρεις. Ρωτώντας όμως πας στην πόλη και σίγουρα κάποιος θα ξέρει κάποιο αερομοντελιστικό κλαμπ εκεί. Μάλιστα θυμάμαι ότι πήγαμε μια φορά να πετάξουμε ένα μικρό ελικοπτεράκι σε ένα πάρκο και κάτι μας είχαν πει σχετικά οι φρίτσηδες αλλά δεν μπορώ να θυμηθώ τώρα για να σου πω συγκεκριμένα που και πως. Μην ανυσηχείς όμως θα βρεις εκεί σίγουρα ανθρώπους να σε βοηθήσουν.

Φιλικά Κώστας.
tanfoglio

Δημοσίευση από tanfoglio »

abadon έγραψε: Εχω δύο εξομοιωτές Γιώργο , AeroFly Professional και PhoenixRC, (δεν ξέρω εάν είναι καλοί η κακοί, μπορούν να μου πουν αυτοί που ξέρουν) δεν έχω τηλεκατεύθυνση όμως, όπως λέω και σε αλλά μηνύματα μου ποιο πάνω, ξεκίνησα να ψάχνω πρώτα για μια καλή τηλ/ση σαν αρχή γιατί έτσι θα μπορούσα ναι μεν να κάνω μια αρχή στο να μαζέψω σιγά σιγά τον εξοπλισμό και από την άλλη θα μπορούσα να κάνω εξάσκηση στον εξομοιωτή, μετά όμως μπήκε το δίλλημα να πάρω κάποιο έτοιμο σετ όπως αυτό με το mini titan και την Futaba 6EX και κάπου εκεί μάλλον έμπλεξε και η κουβέντα

Μια χαρά είναι οι εξομειωτές σου. Είχα τον πρώτο, τώρα τελευταία "πετάω" στον δεύτερο. Δυστυχώς δεν μπορείς να τα πετύχεις όλα...Αυτό που λέμε, με έναν σμπάρο δύο τριγώνια!. Η καλή τ/κ δεν πουλιέται με rtf μοντέλα. Γενικά πάντως αν είσαι μόνος (όπως και εγώ στην αρχή), θα πρέπει να διαβάσεις πολύ και να πετάξεις πολύ στον εξομειωτή για να μην απογοητευθείς. Το σετάρισμα δεν είναι δύσκολο, θέλει όμως διάβασμα και λεπτομέρεια στην αρχή!

Γιώργος
Αντώνης Κριτζάς

Δημοσίευση από Αντώνης Κριτζάς »

Ένα σετάρισμα μπορεί να σε πάει στα ουράνια η να σε ρίξει πολύ βαθειά
Στα χέρια ενός έμπειρου ένα κακοσεταρισμένο ελικόπτερο θα πετάξει Στου πρωτάρη ........κλάψτε
Νομίζω ότι το καλύτερο είναι να ζητήσεις βοήθεια από το μοντελιστικό κατάστημα της περιοχής και να ενημερωθείς που πετάνε οι μοντελιστές
Το διάβασμα και οι ερωτήσεις στα forum βοηθάνε αλλά ποτέ όσο η άμεση επαφή
Το sim είναι πολύ καλός βοηθός για να τριμάρεις τα χέρια αλλά μόνο αν βάλεις ώρες στην πράξη θα δεις βελτίωση
.........αν κάτσει στραβή μη απογοητευτείς τα ωραία είναι πίσω
abadon

Δημοσίευση από abadon »

Ακούω συνέχεια για διάβασμα διάβασμα και πάλι διάβασμα, έχει να μου προτείνει κανείς κάτι;
Αντώνης Κριτζάς

Δημοσίευση από Αντώνης Κριτζάς »

..........τι άλλες προτάσεις περιμένεις ??
Εκτός από μοντέλο τηλ/ση και απαντήσεις επάνω στα sim που ήδη έχουν απαντηθεί
Η προτροπή για διάβασμα στα forum έχει ακριβώς αυτό τον σκοπό Να πάρεις απαντήσεις και να σου λυθούν απορίες σε ζητήματα και θέματα που σε απασχολούν Πάντα όμως οι τελικές αποφάσεις θα ανήκουν σε σένα
Πολλά από αυτά που σε προβληματίζουν έχουν αναλυθεί σε ανάλογα θέματα

……..και πάλι για ότι θέλεις εδώ είμαστε για να δώσουμε απαντήσεις στο μέτρο του δυνατού
abadon

Δημοσίευση από abadon »

Άκουγα για διάβασμα και θεώρησα πως αναφέρεστε σε τίποτε βιβλία ή εγχειρίδια πτήσης, σεταρίσματος κτλ.
Το διάβασμα στο forum το ρίχνω πρωί βράδυ έτσι και αλλιώς!!!!!!!!
abadon

Δημοσίευση από abadon »

Σκεπτόμενος διάφορα και συνυπολογίζοντας αυτά που διαβάζω και τα όσα είπαμε εδώ μέσα με όλους εσάς, κλείνω προ της εξής λύση, να ξεκινήσω σιγά σιγά να μαζεύω εξοπλισμό ξεκινώντας από τηλ/ση και τελειώνοντας στο ελικόπτερο.
Από μάρκα κατέληξα στη Futaba, από μοντέλα κατέληξα σε δυο, το ένα είναι η Futaba 10CG και η άλλη Futaba 7C, η αγορά θα γίνει από Αμερική γιατί βλέπω πως η διαφορά στην τιμή είναι σεβαστή!
Το ερώτημα και το δίλημμα είναι: Να πάρω την 10CG ή όχι; Μήπως πληρώσω κάτι που ποτέ δεν θα κάνω χρήσης στο 100% τον δυνατοτήτων της; Γιατί αν είναι έτσι να επιλέξω την 7C.
Υπάρχει κάτι που πρέπει να προσέξω για αγορά από Αμερική;
Skywalker

Δημοσίευση από Skywalker »

O πίνακας σύγκρισης της Futaba είναι εδώ για να δεις διάφορες τηλεκατευθύνσεις της εταιρίας:

http://www.futaba-rc.com/systems/feature-compare.html

Δεν ξέρω πόσα θέλεις να διαθέσεις αλλά μια πολύ καλή επιλογή σε futaba είναι h 8FG. Βγαίνει από το εργαστάσιο με 8 κανάλια και με ένα δωρεάν update λογισμικού τα κάνει 12+2 κανάλια.

Για αγορές από Αμερική προς Γερμανία πρέπει να μάθεις τι παίζει με το τελωνείο και πέρα απ' αυτό να έχεις κατά νου μήπως χρειαστεί να την στείλεις πίσω για το χ,ψ πρόβλημα και άρα πληρώσεις μεταφορικά μπρος, πίσω σε Αμερική. Αυτά απ' όσο μπορώ να σκεφτώ τώρα. Ελπίζω να βοήθησα.
tanfoglio

Δημοσίευση από tanfoglio »

abadon έγραψε: Ακούω συνέχεια για διάβασμα διάβασμα και πάλι διάβασμα, έχει να μου προτείνει κανείς κάτι;

Οι ρυθμίσεις (σετάρισμα) ενός ελικοπτέρου δεν γίνονται με υπαγόρευση...Ή θα πρέπει να είναι κάποιος δίπλα σου και να σου δείχνει, ή θα πρέπει να ανοίξεις βιβλία, forum, άρθρα, youtube κ.λ.π. για να ξεκινήσεις να μπαίνεις στο νόημα. Ο πρώτος τρόπος είναι πολύ πιο εύκολος. Ο δεύτερος πιο δύσκολος και πιο γοητευτικός (και πολύ πιο χρονοβόρος). Πετώντας πολλά χρόνια αεροπλάνα, ξαφνικά γύρισα σχεδόν στο μηδέν όταν άρχισα να πετάω ελικόπτερα (πριν από ένα χρόνο). Αλλά το άγνωστο και η δυσκολία είναι αυτά που γοητεύουν...
Όσον αφορά την τηλεκατεύθυνση, δεν νομίζω να χρειαστείς ποτέ πάνω από 7 αντε 8 κανάλια. Αν φτάσεις να θες παραπάνω, τότε δεν θα ασχολείσαι με 450 αλλά με πολύ πολύ μεγαλύτερα, αλλά τότε δεν θα έχεις και δειλήματα τι να πάρεις.

Φιλικά,
Γιώργος
abadon

Δημοσίευση από abadon »

Skywalker έγραψε: O πίνακας σύγκρισης της Futaba είναι εδώ για να δεις διάφορες τηλεκατευθύνσεις της εταιρίας:

http://www.futaba-rc.com/systems/feature-compare.html

Δεν ξέρω πόσα θέλεις να διαθέσεις αλλά μια πολύ καλή επιλογή σε futaba είναι h 8FG. Βγαίνει από το εργαστάσιο με 8 κανάλια και με ένα δωρεάν update λογισμικού τα κάνει 12+2 κανάλια.

Για αγορές από Αμερική προς Γερμανία πρέπει να μάθεις τι παίζει με το τελωνείο και πέρα απ' αυτό να έχεις κατά νου μήπως χρειαστεί να την στείλεις πίσω για το χ,ψ πρόβλημα και άρα πληρώσεις μεταφορικά μπρος, πίσω σε Αμερική. Αυτά απ' όσο μπορώ να σκεφτώ τώρα. Ελπίζω να βοήθησα.

Την είδα αυτή που μου λες αλλά ξεφεύγει αρκετά φίλε μου, σκέψου πως για την 10CG υπολογίζω αγορά μαζί με μεταφορικά κάπου στα 200-220 και η 7C βγαίνει 160 μαζί με τα μεταφορικά, ενώ αυτή που μου πρότεινες πάει πάνω από 400 (για να μη μιλήσω τον κίνδυνο πνιγμού με τόσα κανάλια……)

Μεταξύ των δυο που προτείνω εγώ τι έχεις να πεις;
abadon

Δημοσίευση από abadon »

tanfoglio έγραψε: Οι ρυθμίσεις (σετάρισμα) ενός ελικοπτέρου δεν γίνονται με υπαγόρευση...Ή θα πρέπει να είναι κάποιος δίπλα σου και να σου δείχνει, ή θα πρέπει να ανοίξεις βιβλία, forum, άρθρα, youtube κ.λ.π. για να ξεκινήσεις να μπαίνεις στο νόημα. Ο πρώτος τρόπος είναι πολύ πιο εύκολος. Ο δεύτερος πιο δύσκολος και πιο γοητευτικός (και πολύ πιο χρονοβόρος). Πετώντας πολλά χρόνια αεροπλάνα, ξαφνικά γύρισα σχεδόν στο μηδέν όταν άρχισα να πετάω ελικόπτερα (πριν από ένα χρόνο). Αλλά το άγνωστο και η δυσκολία είναι αυτά που γοητεύουν...
Όσον αφορά την τηλεκατεύθυνση, δεν νομίζω να χρειαστείς ποτέ πάνω από 7 αντε 8 κανάλια. Αν φτάσεις να θες παραπάνω, τότε δεν θα ασχολείσαι με 450 αλλά με πολύ πολύ μεγαλύτερα, αλλά τότε δεν θα έχεις και δειλήματα τι να πάρεις.

Φιλικά,
Γιώργος

Άρα κατά τη γνώμη σου όποια από της δυο και αν επιλέξω με καλύπτει μιας και η μια έχει 7 κανάλια και η άλλη 8+2. Θα πρότεινες κάποια από της δυο;
Απάντηση

Επιστροφή στο “Ελικόπτερα/RC Helicopters/multicopter”