Χρειάζομαι βοήθεια!

abadon

Απάντηση: Χρειάζομαι βοήθεια!

Δημοσίευση από abadon »

Το C δηλαδή σημαίνει πως είναι για αεροπλάνο;
Mogolos

Δημοσίευση από Mogolos »

Εγώ πάντως τόσο καιρό που ασχολούμαι, πέρα από την θεση των διακοπτών δεν εχω δει αλλη διαφορά.

Και για να πώ και την γνωμη μου στον ανθρωπο...
...μια 7αρα, θα σε καλύψει για 2-3 χρόνια ανετα.
abadon

Δημοσίευση από abadon »

Λοιπόν, βρέθηκα (εντελώς κατά λάθος….) με μια Graupner MX-12.

Για αρχή, για το sim δηλαδή, φαντάζομαι θα μου κάνει δουλεία….

Πριν χώσω λεφτά λοιπόν (για να πάρω μια καλύτερη ) και έχοντας και άφθονο χρόνο για ψάξιμο (για να βρω την καλύτερη…..) έχω το εξής ερώτημα, θα κάνει δουλεία αυτή όταν χρειαστεί να πετάξω στα αλήθεια και όχι μέσα από μια οθόνη;

Μήπως έχω πρόβλημα από παρεμβολές κτλ;

Να την κάνω 2,4; Αξίζει ή θα πετάξω απλά κάπου στα 50 ευρώ, μιας και αν δεν κάνω λάθος κάπου τόσα θέλει για να γίνει 2,4.

Από κανάλια πιστεύω πως για αρχή μου φτάνουν, όταν έρθει η ώρα να πάρω άλλη, εδώ είμαστε όλοι να αποφασίσουμε παρέα!
tanfoglio

Δημοσίευση από tanfoglio »

Ξεκίνα!!! Μην ψάχνεσαι τόσο πολύ. Ξεκίνα στο sim, δες τα ελικόπτερα, πέτα....Το πολύ ψάξιμο θα σε κουράσει. Προχώρα και σιγά σιγά δεν θα έχεις απορίες...Αλλά προχώρα! Και μην την κάνεις 2.4 τώρα. Τώρα πέτα!!!

Συγνώμη, αλλά το ξαναλέω. Ο Αερομοντελισμός θέλει λεφτά...Βγάλε από το μυαλό σου, την λογική της μίας αγοράς και τέλος...Είναι εθισμός και αν μπεις στην ιστορία, θα θέλεις πάντα το επόμενο...Και θα κάνεις πολλές αγορές, και κάθε φορά θα λες δεν αγοράζω άλλα, και μετά από λίγο καιρό θα ξεχνάς τι είπες και ούτω το καθ'εξής. Ξεκίνα λοιπόν και μην χάνεις άλλο χρόνο σε σπαζοκεφαλιές...

Φιλικά,
Γιώργος
Αντώνης Κριτζάς

Δημοσίευση από Αντώνης Κριτζάς »

Η τελευταία ερώτηση μεταφέρθηκε στο ανάλογο χώρο των εξομοιωτών http://www.petame.gr/forum/viewtopic.php?t=8136

Δεν είναι δυνατό σε ένα θέμα να απαντηθούν όλα τα ερωτήματα για μοντέλο ,τηλ/ση, sim, ηλεκτρονικά και όποια άλλη απορία έχουμε Οι απαντήσεις δεν βοηθούν μόνο εμάς αλλά και άλλα μέλη η επισκέπτες Για να να γίνει όμως αυτό θα πρέπει να βρίσκονται στις κατάλληλες ενότητες Γι αυτό παρακαλώ να διαχωρίζονται κατα περίπτωση

abadon

Δημοσίευση από abadon »

Καλά Αντώνη, μη βαράς!!!
nektar

Δημοσίευση από nektar »

Αντώνης Κριτζάς έγραψε: Ένα σετάρισμα μπορεί να σε πάει στα ουράνια η να σε ρίξει πολύ βαθειά
Στα χέρια ενός έμπειρου ένα κακοσεταρισμένο ελικόπτερο θα πετάξει Στου πρωτάρη ........κλάψτε
Νομίζω ότι το καλύτερο είναι να ζητήσεις βοήθεια από το μοντελιστικό κατάστημα της περιοχής και να ενημερωθείς που πετάνε οι μοντελιστές
Το διάβασμα και οι ερωτήσεις στα forum βοηθάνε αλλά ποτέ όσο η άμεση επαφή
Το sim είναι πολύ καλός βοηθός για να τριμάρεις τα χέρια αλλά μόνο αν βάλεις ώρες στην πράξη θα δεις βελτίωση
.........αν κάτσει στραβή μη απογοητευτείς τα ωραία είναι πίσω

Καλησπερα κι απο μενα παιδια! Παρακολουθω τη ολη τη συζητηση και κανεις εως τωρα δεν εχει αναφερει για τη δυσκολια πτησης του ελικ/ρου(σε σχεση με το αεροπλανο) και το σημαντικοτερο ποσο επικινδυνο ειναι στα χερια ενος αρχαριου (για τον ιδιο και τους γυρο του) αν δεν εχει διπλα του καποιον εμπειρο για βοηθεια ειδικα στις πρωτες πτησεις.
ubhae

Δημοσίευση από ubhae »

Χμμ...
γιατι δεν ασχολεισαι με ενα fixed pitch 250αρι ελικοπτερο που ειναι και μικρο για μεσα στο σπιτι/γκαραζ. και μπορεις να το βγαλεις κι εξω με λιγο ελαφρυ αερακι.
πχ. απο τα χερια μου εχει περασει το συγκεκριμενο http://www.oomodel.com/walkera-dragonfly-hm-cb180z-with-2402-rc-helicopter-rtf-p-421.html

http://www.helipal.com/walkera-hm-cb180z-helicopter-2-4g-metal-edition.html?gclid=CLiGwLvnrKsCFQMYzQod4lGa5g

θα σε μαθει οτι δεν μπορει να σου μαθει ενα lama πχ, ισιωμα του swashplate. εχει φτηνα ανταλλακτικα, αν και πρεπει να το ριξεις απο πολυ ψηλα για να παθει ζημια μεγαλη.
Εχει καλο κεντρικο γραναζι χωρις πολυ ψιλα δοντακια που αντεχει αρκετες ωρες πτησης, καλα ηλεκτρονικα και 3 axis gyro το οποιο το ανοιγοκλεινεις με ενα διακοπτη.
ΔΕΝ ειναι ακροβατικο, δηλαδη αμα πας τερμα το στικ δεν θα κανει αναστροφη και εχει σχετικα "αργη" forward πτηση ωστε να προσαρμοζεται ματι και χερι και να προλαβαινεις να σχεδιασεις την επομενη κινηση σου.
Τετοιου ειδους ελικοπτερα τα εχουν σαν ενδιαμεσο μεταξυ ομοαξονικου και collective.
Εμενα ακριβως αυτη η συμβουλη με βοηθησε οταν ημουν στο επιπεδο σου , δηλ μετα το "lama που παω?"
Εχει ευκολη τηλεκατευθυνση με καλης ποιοτητας ηλεκτρονικα και το βασικοτερο αν πανικοβληθεις στον αερα και κατι σε τρομαξει και αφησεις το δεξι στικ, το 3axis gyro θα στο ισιωσει ακαριαια και θα στο κρατησει σε "ψιλοαυτοματο"hover.
H τηλεκατευθυνση του παιζει στους εξωμοιωτες. και η μαμισια μπαταρια βγαζει ανετα 8-9 λεπτα hover.
Μη βιαστεις απο lama να πας σε collective pitch,νομιζω θα απογοητευτεις και θα φυγουν πολλα σε ανταλλακτικα.
Εχει καλο esc και οταν το πετας σε forward πτηση δε χανει υψος, (εχω περασει κι εγω απο lama βλεπεις) Επισεις δεν εχει και ιμαντα για την ουρα που ειπες σε χαλαει.
Και απο τα πιο βασικα του ειναι οτι ειναι ενα streight-forward ελικοπτερακι, και να θες να κουμπωσεις κατι λαθος δε μπορεις. Δε χρειαζεσαι εκπαιδευτη, μονο ενα εξομοιωτη σαν το φοινικα.
Αν το αποφασισεις εχω το ιδιο και εχω κανει διατριβη μπορω να σου πω μεχρι και το τελευταιο διακοπτακι τι κανει.

Απλα να ξερεις οτι σαν 250αρακι αποδιδει καλυτερα αν το σηκωσεις στα 3-4 μετρα να ξεφυγει απο το στροβιλο που το ιδιο δημιουργει.

Μην παρεις αμεσως 450αρι collective pitch, μπορει να απογοητευτεις σε βαθμο να τα παρατησεις κιολας. Το lama για να παει μπροστα πρεπει να μετακινησεις το στικ τερμα, στο 450αρι αμα το κανεις αυτο θα κανει loop πιο γρηγορα απ οτι προλαβαινει το ματι.
Χτισε αντανακλαστικα πρωτα σε εναν εξομοιωτη και οποτε νιωσεις ετοιμος προχωρα...
Δυστυχως ολα τα παιδια εχουν δικιο και ολοι εχουμε κι αδικο, για να πεταξεις ελικοπτερακι παιζει ρολο και ο βαθμος δεκτικοτητας και αποροφητικοτητας που εχει ο καθενας μας. Οταν πεφτεις μην μενεις στο οτι επεσε και πρεπει να πληρωσεις για να ξαναπεταξει, προσπαθησε να καταλαβεις τι πηγε λαθος κι επεσες? κολλησε κανα swashplate? καποιο servo δεν ακουσε? μηπως τζογαρει κανας βραχιωνας και πρεπει απο πλαστικο να το αλλαξεις με μεταλλικο? τετοια πραματακια.
Δεν υπαρχει βιβλιαρακι που το διαβαζεις και μαθαινεις, ειναι σαν την μηχανη ή το ποδηλατο θελει εξασκηση.

Ζητω συγγνωμη για το μεγαλο μηνυμα αλλα επειδη σε σενα βλεπω μια καμπυλη δεκτικοτητας και ανησυχιες ιδιες με τις δικιες μου, ειπα μηπως προλαβω το κακο. Απο την αλλη δεν ειμαστε ολοι ιδιοι, εσυ μπορει να τα πιανεις πιο γρηγορα, εγω ας πουμε σχολειο γεωγραφια περασα με σκονακι αν "πιανεις" την αλληγορια μου....
Παντως οτι χρειαστεις εδω το forum εχει καλα παιδια που θα σε κατευθυνουν σωστα, θα εχεις απο καπου να ξεκινησεις αλλα τη συνεχεια την κανεις μοναχος σου (στο εξομοιωτη για αρχη)... κι οτι κουλο βγει εδω ειμαστε κι εμεις, λιγο ο ενας λιγο ο αλλος θα βγαλουμε ακρη...
Αμα δεν πεταξει θα του βαλουμε και πυροβολα και θα στρωσει...οπως διαβαζω κι απο εναν συναδελφο πιλοτο εδω..

Καλο βραδυ και συγνωμη αν σας κουρασα
Απάντηση

Επιστροφή στο “Ελικόπτερα/RC Helicopters/multicopter”