Θέλω να αγοράσω ενα υποηχητικό προφυσιο , αλλα δε γνωρίζω που να απευθυνθώ .
Για οποίον δε κατάλαβε σωλήνα που να ανοίγει σα χωνί θέλω από 47 mm να παει στα 54 mm εσωτερική διάμετρο σωλήνας πάντα και αυτό να γίνετε μέσα σε 40 cm ΟΜΟΙΟΜΟΡΦΑ και να μην ειναι 3 κοματια αλλα ΕΝΑ .
Να είναι ανοξείδωτη και να αντέχει 1000 + βαθμούς θερμοκρασία αν θα ήθελα να το τραβήξω απο τα μαλλιά θα ήθελα και κράμα που να διαστέλλεται έντονα .
Εχω βρει να το φτιάξω απο αλουμίνιο σε γνωστό του Ανδρέα άλλα το αλουμίνιο λιώνει εύκολα :(
Παραθετω μια photo και μη μου πειτε οτι ειναι 3 κοματια δεν ειναι τοσο μεγαλο το δικο μου :P http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/8/83/Raketend%C3%BCse.jpg
Καμιά ιδέα ? Ευχαριστω
Κατασκευή προφυσιου
Απάντηση: Κατασκευή προφυσιου
...Πάνο καλησπέρα...
...προφανώς θα εννοείς ακροφύσιο και όχι προφύσιο...ούτως η άλλως αυτό που ζητάς δεν είναι εύκολο ιδιαίτερα όσον αφορά την θερμοκρασιακή αντοχή των 1000C που αναφέρεις...μα καλά πως κατέληξες σε τέτοια μεγέθη θερμοκρασίας..?...μπορείς να φανταστείς τι σημαίνει 1000C...?
...πάντως δεν ξέρω κατά πόσο θα σε εξυπηρετούσε κάποια ανοξείδωτη ομόκεντρη συστολή (π.χ. δες εδώ ... http://www.chryssafidis.com/items.php?row=2&catid=361
) ...τέτοιες βρίσκεις σε προμηθευτές όπως ο 'Χρυσαφίδης' (Αγρινίου 3 Ταύρος), η, 'Γιόξας' (Π. Ράλλη 42 Αιγάλεω)... το θέμα είναι όμως ότι μάλλον θα πρέπει να συμβιβαστείς με παραπλήσιες διαστάσεις...εκτός εάν σε κάποιο μηχανουργείο σε βοηθήσουν...
Φιλικά,
Νίκος
PS: πολλούς χαιρετισμούς στον PapaKaza...
...προφανώς θα εννοείς ακροφύσιο και όχι προφύσιο...ούτως η άλλως αυτό που ζητάς δεν είναι εύκολο ιδιαίτερα όσον αφορά την θερμοκρασιακή αντοχή των 1000C που αναφέρεις...μα καλά πως κατέληξες σε τέτοια μεγέθη θερμοκρασίας..?...μπορείς να φανταστείς τι σημαίνει 1000C...?
...πάντως δεν ξέρω κατά πόσο θα σε εξυπηρετούσε κάποια ανοξείδωτη ομόκεντρη συστολή (π.χ. δες εδώ ... http://www.chryssafidis.com/items.php?row=2&catid=361
) ...τέτοιες βρίσκεις σε προμηθευτές όπως ο 'Χρυσαφίδης' (Αγρινίου 3 Ταύρος), η, 'Γιόξας' (Π. Ράλλη 42 Αιγάλεω)... το θέμα είναι όμως ότι μάλλον θα πρέπει να συμβιβαστείς με παραπλήσιες διαστάσεις...εκτός εάν σε κάποιο μηχανουργείο σε βοηθήσουν...
Φιλικά,
Νίκος
PS: πολλούς χαιρετισμούς στον PapaKaza...
η ταν, η, τα πετάν...
Οχι λεγεται προφυσιο αλλα στη περιπτωση μου ναι θα ειναι ακροφυσιο .
Η θερμοκρασιες εχουν ώς εξης :
Τα νουμερα ειναι πραγματικα απο αλλο ΙΔΙΟ αμαξι με πυρομετρο .
Το πυρομετρο δειχνη 800 βαθμους κελσιου πριν τον προκαταλυτη σε νορμαλ προς σπορ οδήγηση οταν ομως ξεκινησεις να του πινεις το αίμα ανεβαινει στους 1050 καπου εκει ο εγκεφαλος αντιδραει κανει πιο πλουσιο το μιγμα και η θερμοκρασια πεφτει ελαφρώς .
Σχετικα με το τι θα τραβηξει το εξαρτημα ειναι σαφεστατα μικροτερα θερμικα φορτια καθως εχει προκαταλύτη μετα καταλυτη 2 μεσαια ελευθερας με μονωση τελικου και εκει μπαίνει το εξαρτημα που αναφερω αρα η θερμοκρασια πεφτει Αλλα θα ηθελα να αντέχει την υποθετικη Maximum .
Η θερμοκρασιες εχουν ώς εξης :
Τα νουμερα ειναι πραγματικα απο αλλο ΙΔΙΟ αμαξι με πυρομετρο .
Το πυρομετρο δειχνη 800 βαθμους κελσιου πριν τον προκαταλυτη σε νορμαλ προς σπορ οδήγηση οταν ομως ξεκινησεις να του πινεις το αίμα ανεβαινει στους 1050 καπου εκει ο εγκεφαλος αντιδραει κανει πιο πλουσιο το μιγμα και η θερμοκρασια πεφτει ελαφρώς .
Σχετικα με το τι θα τραβηξει το εξαρτημα ειναι σαφεστατα μικροτερα θερμικα φορτια καθως εχει προκαταλύτη μετα καταλυτη 2 μεσαια ελευθερας με μονωση τελικου και εκει μπαίνει το εξαρτημα που αναφερω αρα η θερμοκρασια πεφτει Αλλα θα ηθελα να αντέχει την υποθετικη Maximum .
...μα καλά συγγνώμη...εγώ νόμιζα ότι μίλαγες για κινητήρα rc ...ενώ εσύ μιλάς για κινητήρα ΜΕΚ αυτοκινήτου (1000C θα σήκωνε μία ντιζελομηχανή όπου σε συμπίεση 25:1 η αυτανάφλεξη του μίγματος καυσίμου-αέρα θα ήταν κοντά σε αυτές τις θερμοκρασίες)...τι να σου πω...καλά ξεμπερδέματα...^%^
η ταν, η, τα πετάν...
Υπετροφοδοτουμενο ΜΕΚ .
Ο σκοπος απλώς να ανεβασω το βαθμό αποδοσης του κατα βαση και κατα δευτερο την αποδοση αλλα βασικα το πρωτο .
PS Τους υπολογισμους κτλ κτλ δε τα εχω κανει εγω καθως δεν της γνωσεις αλλος ειναι απο πισω ^^ .
Ο σκοπος απλώς να ανεβασω το βαθμό αποδοσης του κατα βαση και κατα δευτερο την αποδοση αλλα βασικα το πρωτο .
PS Τους υπολογισμους κτλ κτλ δε τα εχω κανει εγω καθως δεν της γνωσεις αλλος ειναι απο πισω ^^ .