GRAUPNER eleKtro Rookie QR
-
GRAUPNER eleKtro Rookie QR
Να που τελικά βρήκα κάτι καλύτερο από το easy star
Πρόκειται για το επίσης Γερμανοτραφές GRAUPNER
Το μοντέλο λέγεται eleKtro Rookie QR (δώστε βάση στο QR)
http://www.v-eastonline.com/products/Elektro-Rookie-QR.html
Πρόκειται για το επίσης Γερμανοτραφές GRAUPNER
Το μοντέλο λέγεται eleKtro Rookie QR (δώστε βάση στο QR)
http://www.v-eastonline.com/products/Elektro-Rookie-QR.html
- Συνημμένα
-
- 4239_Elektro_Rookie_QR_002__35100_zoom.jpg (7.52 KiB) Προβλήθηκε 145 φορές
-
- P031011_15.34.jpg (96.75 KiB) Προβλήθηκε 145 φορές
-
- P031011_15.37.jpg (92.19 KiB) Προβλήθηκε 145 φορές
-
Απάντηση: GRAUPNER eleKtro Rookie QR
Το βρηκα εδω http://nem.gr/graupner-wp-elektro-rookie-qr-w-brushless-motor-bl-esc-prop-item-4239-p33375.html
129 ευρα.Αυριο παω να το δω ετσι για αλλαγη να το παρω της κυρας μου να μαθει να πλεει.Φαινεται ισως λιγο καλυτερη κατασκευη απο το ιζισταρακι+aileron made by default,διαχρονικη αξια η multiplex θα μου πεις,ειδωμεν...απο κοντα κι αποφασιζουμε!
129 ευρα.Αυριο παω να το δω ετσι για αλλαγη να το παρω της κυρας μου να μαθει να πλεει.Φαινεται ισως λιγο καλυτερη κατασκευη απο το ιζισταρακι+aileron made by default,διαχρονικη αξια η multiplex θα μου πεις,ειδωμεν...απο κοντα κι αποφασιζουμε!
-
Αυτό που τράβηξε την προσοχή πρώτα από όλα ήταν η καταπληκτική ποιότητα του υλικού …………….ίσως το καλύτερο που έχω δει μέχρι τώρα σε EPP
Η συνεργασία της graupner με την UHU μάλλον εκτός από χρηματοδότηση έφερε και καλύτερη ποιότητα
Το υλικό που η graupner ονομάζει solidpor έχει απίστευτη υφή και ελαστικότητα στα σημεία που πρέπει
http://www.petame.gr/forumv/attachment.php?attachmentid=26888&d=1317664670
Η συνεργασία της graupner με την UHU μάλλον εκτός από χρηματοδότηση έφερε και καλύτερη ποιότητα
Το υλικό που η graupner ονομάζει solidpor έχει απίστευτη υφή και ελαστικότητα στα σημεία που πρέπει
http://www.petame.gr/forumv/attachment.php?attachmentid=26888&d=1317664670
- Συνημμένα
-
- P031011_15.35_[01].jpg (98.25 KiB) Προβλήθηκε 145 φορές
-
..........και τώρα το καλό
Με 129,00 ευρώ τιμή που βρήκα στο κατάστημα NEM http://www.nem.gr/
το μοντέλο διαθέτει εργοστασιακά ailerons ,μοτέρ brushless και speed control
(Τα ailerons πιστεύω οτι θα ήταν δραστικότερα αν ήταν μεγαλύτερα)
Το μόνο που θα χρειαστεί είναι 4 servos (ακόμη 20-30 ευρώ) φυσικά μπαταρία και δέκτη
Η βέργα που κρατά τα φτερά είναι carbon και μάλιστα σε μήκος τέτοιο που δεν θα χρειαστεί να κάνουμε προσθήκη όπως στο easy star για να αυξήσουμε την αντοχή της πτέρυγας
Η πτέρυγα με διπλή δίεδρο εγγυάται άψογη και απροβλημάτιστη πτήση ακόμη και στα χέρια αρχάριου
Μία ακόμη διαφορά από το αντίπαλο easy star είναι ότι διαθέτει ουρά Τ tail με δυνατότητα αφαίρεσης του stabilizer για ευκολότερη μεταφορά και αποθήκευση Τα πλεονεκτήματα του Τ tail είναι γνωστά μα ένα από σημαντικότερα είναι ότι δεν υπάρχει περίπτωση να πάθει ζημιά στην προσγείωση
Με 129,00 ευρώ τιμή που βρήκα στο κατάστημα NEM http://www.nem.gr/
το μοντέλο διαθέτει εργοστασιακά ailerons ,μοτέρ brushless και speed control
(Τα ailerons πιστεύω οτι θα ήταν δραστικότερα αν ήταν μεγαλύτερα)
Το μόνο που θα χρειαστεί είναι 4 servos (ακόμη 20-30 ευρώ) φυσικά μπαταρία και δέκτη
Η βέργα που κρατά τα φτερά είναι carbon και μάλιστα σε μήκος τέτοιο που δεν θα χρειαστεί να κάνουμε προσθήκη όπως στο easy star για να αυξήσουμε την αντοχή της πτέρυγας
Η πτέρυγα με διπλή δίεδρο εγγυάται άψογη και απροβλημάτιστη πτήση ακόμη και στα χέρια αρχάριου
Μία ακόμη διαφορά από το αντίπαλο easy star είναι ότι διαθέτει ουρά Τ tail με δυνατότητα αφαίρεσης του stabilizer για ευκολότερη μεταφορά και αποθήκευση Τα πλεονεκτήματα του Τ tail είναι γνωστά μα ένα από σημαντικότερα είναι ότι δεν υπάρχει περίπτωση να πάθει ζημιά στην προσγείωση
- Συνημμένα
-
- P031011_15.36.jpg (86.63 KiB) Προβλήθηκε 145 φορές
-
- P031011_15.35.jpg (90.95 KiB) Προβλήθηκε 145 φορές
-
- P031011_15.34_[03].jpg (87.99 KiB) Προβλήθηκε 145 φορές
-
- P031011_15.34_[02].jpg (93.87 KiB) Προβλήθηκε 145 φορές
-
- P031011_15.34_[01].jpg (92.27 KiB) Προβλήθηκε 145 φορές
-
Οσο έγραφα ............έγραψες και εσύ το μήνυμα Στέφανε
Πράγματι στον Nem το βρήκα και με εντυπωσίασε
Πράγματι στον Nem το βρήκα και με εντυπωσίασε
-
Τελειώνοντας την μικρή αυτή παρουσίαση θα κάνω μία σύγκριση με το αγαπημένο μου easy star
To easy star είναι πασίγνωστο για την παροιμιώδη αντοχή του, και τη γλυκιά πτήση του
Στα αρνητικά του είναι η έλλειψη aileron και το ασθενικό καρβουνάτο μοτέρ Ακόμη και αυτό το ruder που έχει θέλει μεταποίηση για να κάνει αξιοπρεπείς στροφές
Αν στο κόστος της αγοράς του προσθέσεις μοτέρ και speed control ξεπερνάς κατά πολύ την τιμή του graupner και φυσικά θέλει αρκετή δουλειά για να βάλεις ailerons
Ένα πράγμα μένει για να δούμε αν το easy star θα συνεχίσει να κρατά το σκήπτρο της βασιλείας του Αυτό είναι η πτήση
Το easy star έχει μακράν την καλύτερη πτήση …………..πλευση θα έλεγα από όλα της κατηγορίας του
Όλα τα άλλα όμως είναι Κινέζικα και μακράν πίσω στην ποιότητα
Ας κάνουμε υπομονή να δούμε και το graupner στον αέρα γιατί φοβάμαι ότι καμία βασιλεία δεν κρατά για πάντα
Στο video που ακολουθεί μία πτήση απο το προηγούμενο χωρίς ailerons
http://www.youtube.com/watch?v=RP_ZGaovfwQ
To easy star είναι πασίγνωστο για την παροιμιώδη αντοχή του, και τη γλυκιά πτήση του
Στα αρνητικά του είναι η έλλειψη aileron και το ασθενικό καρβουνάτο μοτέρ Ακόμη και αυτό το ruder που έχει θέλει μεταποίηση για να κάνει αξιοπρεπείς στροφές
Αν στο κόστος της αγοράς του προσθέσεις μοτέρ και speed control ξεπερνάς κατά πολύ την τιμή του graupner και φυσικά θέλει αρκετή δουλειά για να βάλεις ailerons
Ένα πράγμα μένει για να δούμε αν το easy star θα συνεχίσει να κρατά το σκήπτρο της βασιλείας του Αυτό είναι η πτήση
Το easy star έχει μακράν την καλύτερη πτήση …………..πλευση θα έλεγα από όλα της κατηγορίας του
Όλα τα άλλα όμως είναι Κινέζικα και μακράν πίσω στην ποιότητα
Ας κάνουμε υπομονή να δούμε και το graupner στον αέρα γιατί φοβάμαι ότι καμία βασιλεία δεν κρατά για πάντα
Στο video που ακολουθεί μία πτήση απο το προηγούμενο χωρίς ailerons
http://www.youtube.com/watch?v=RP_ZGaovfwQ
-
Να συμπληρώσω ότι ο άνθρωπος που το κατασκεύασε πρέπει να είχε χάσει πολλά canopy από μοντέλα
Δεν εξηγείται αλλιώς
Το canopy έχει την ποιο σφικτή εφαρμογή που έχω δει σε foam Δεν υπάρχει περίπτωση να χαθεί
Την ίδια σφικτή εφαρμογή έχει και η σύνδεση του φτερού με την άτρακτο Τόσο που στην αρχή νομίζεις πως τα φτερά είναι κολλημένα
στην φωτό φαίνεται το σύστημα που το συγκρατε.ί Αρα τερμα οι μαγνήτες οι ταινίες και τα λάστιχα...
ακόμη βλέπουμε την χωνευτή θέση της μπαταρίας που πλέον δεν θα κάνει βόλτα στο μοντέλο έτσι και ξεκολλήσει απο το velcro
Το speed control το τράβηξα απο την θέση του για να το δώ
δείτε ακόμη πόσο χονδρό είναι το υλικό στο ευαίσθητο σημείο της μούρης
http://www.petame.gr/forumv/attachment.php?attachmentid=26892&d=1317666008
Δεν εξηγείται αλλιώς
Το canopy έχει την ποιο σφικτή εφαρμογή που έχω δει σε foam Δεν υπάρχει περίπτωση να χαθεί
Την ίδια σφικτή εφαρμογή έχει και η σύνδεση του φτερού με την άτρακτο Τόσο που στην αρχή νομίζεις πως τα φτερά είναι κολλημένα
στην φωτό φαίνεται το σύστημα που το συγκρατε.ί Αρα τερμα οι μαγνήτες οι ταινίες και τα λάστιχα...
ακόμη βλέπουμε την χωνευτή θέση της μπαταρίας που πλέον δεν θα κάνει βόλτα στο μοντέλο έτσι και ξεκολλήσει απο το velcro
Το speed control το τράβηξα απο την θέση του για να το δώ
δείτε ακόμη πόσο χονδρό είναι το υλικό στο ευαίσθητο σημείο της μούρης
http://www.petame.gr/forumv/attachment.php?attachmentid=26892&d=1317666008
-
Αντωνη στο βιντεακι ο τυπος το πεταγε στα ορια του stall και εδειχνε εντυπωσιακα ανθεκτικο!Εχει πολλα πλεονεκτηματα φαινομενικα οπως αναφερεις εναντι του easy star,ειδα μπαταρια στο δικο σου 2500mah,σωστα?ετσι ζυγιζει η μηπως καλυτερα να κρατηθει λιγο χαμηλοτερα το συνολικο βαρος,συγχωρεσε με εχω μια μανια να κρατιουνται τα βαρη χαμηλα ειδικα στην παρθενικη τους και μετα.......5λιτρο λιθιο-μολυβι+βουρ για τα 40 μποφωρ!!!Να ευχηθω καλοριζικο??
Υ.Γ.Τα συστηματα ασφαλειας+wing joiners τα συνανταμε σε πρωτου βαθμου συγγενειας εταιρειες,βλεπε Cularis κ.τ.λ.π.
Υ.Γ.Τα συστηματα ασφαλειας+wing joiners τα συνανταμε σε πρωτου βαθμου συγγενειας εταιρειες,βλεπε Cularis κ.τ.λ.π.
-
Δυστυχώς δεν είναι δικό μου Βρέθηκα εκεί για άλλη αγορά............πράγματι μου κίνησε την περιέργεια και το δοκίμασα στο χέρι
Ηταν ελαφρά μπροστόβαρο κάτι που σημαίνει οτι και με μία 1500 θα είναι εξίσου σωστό
Μια που ανaφερθήκαμε στο βάρος θα πώ οτι μου φάνηκε βαρύτερο απο το easystar κάτι που με προβληματίζει για το αν θα τα καταφέρνει εξίσου καλά με με τα θερμικούλια
Ηταν ελαφρά μπροστόβαρο κάτι που σημαίνει οτι και με μία 1500 θα είναι εξίσου σωστό
Μια που ανaφερθήκαμε στο βάρος θα πώ οτι μου φάνηκε βαρύτερο απο το easystar κάτι που με προβληματίζει για το αν θα τα καταφέρνει εξίσου καλά με με τα θερμικούλια
Αντώνης Κριτζάς έγραψε: ↑Δυστυχώς δεν είναι δικό μου Βρέθηκα εκεί για άλλη αγορά............
Ουφ.... Μέχρι να διαβάσω αυτό, άρχισα να προβληματίζομαι που το πάει ο Δάσκαλος μου.....
καλημέρα
πράγματι είναι πολύ ωραίο μοντελάκι και στιβαρό
Είχα την δυνατότητα να κάνω πτήση με αυτό στο Βέλγιο Το είχαν μοντελιστές για εκπαιδευτικό Αρκετά ταλαιπωρημένο αλλά ακέραιο
Πετάει πολύ όμορφα και παρά το αυξημένο βάρος του έρχεται για προσγείωση ποιο αργά από το easystar μου
Πράγματι τα ailerons είναι οριακά για κάποια κόλπα και το setup λίγο αδύναμο αλλα αξιοπρεπές σε σχέση με αυτό που βάλαμε στο δικό μου που είναι πύραυλος
Αν θα το αγόραζα ? Ναι γιατί δεν είμαι Αντώνης να κάνω όλες αυτές τις αλλαγές που έκανε στο δικό μου easy star
Για κάποιον που τα καταφέρνει το easystar είναι ταχύτερο με ποιο ανάλαφρη πτήση ,κάνει roll και ανάποδη πτήση και τελικά μπορεί να βγει οικονομικότερο αν σκεφτεί κάποιος να αλλάξει το setup του Graupner
Προτείνω να το προτιμήσει κάποιος αρχάριος γιατί έχει ποιο μαλακή και ήρεμη πτήση από ένα πουσαρισμένο easystar και δεν θα χρειαστεί να κάνει μετατροπές Η δε τιμή του είναι άπιαστη για την ποιότητα του (δεν θα κάνω καμιά σύγκριση με τα Κινέζικα κουρέλια)
πολύ καλό και για FPV αντέχει πολύ βάρος και έχει αρκετό χώρο σε συνδυασμό με την ήρεμη πτήση του
http://www.youtube.com/watch?v=_-dmbtlv9BQ
πράγματι είναι πολύ ωραίο μοντελάκι και στιβαρό
Είχα την δυνατότητα να κάνω πτήση με αυτό στο Βέλγιο Το είχαν μοντελιστές για εκπαιδευτικό Αρκετά ταλαιπωρημένο αλλά ακέραιο
Πετάει πολύ όμορφα και παρά το αυξημένο βάρος του έρχεται για προσγείωση ποιο αργά από το easystar μου
Πράγματι τα ailerons είναι οριακά για κάποια κόλπα και το setup λίγο αδύναμο αλλα αξιοπρεπές σε σχέση με αυτό που βάλαμε στο δικό μου που είναι πύραυλος
Αν θα το αγόραζα ? Ναι γιατί δεν είμαι Αντώνης να κάνω όλες αυτές τις αλλαγές που έκανε στο δικό μου easy star
Για κάποιον που τα καταφέρνει το easystar είναι ταχύτερο με ποιο ανάλαφρη πτήση ,κάνει roll και ανάποδη πτήση και τελικά μπορεί να βγει οικονομικότερο αν σκεφτεί κάποιος να αλλάξει το setup του Graupner
Προτείνω να το προτιμήσει κάποιος αρχάριος γιατί έχει ποιο μαλακή και ήρεμη πτήση από ένα πουσαρισμένο easystar και δεν θα χρειαστεί να κάνει μετατροπές Η δε τιμή του είναι άπιαστη για την ποιότητα του (δεν θα κάνω καμιά σύγκριση με τα Κινέζικα κουρέλια)
πολύ καλό και για FPV αντέχει πολύ βάρος και έχει αρκετό χώρο σε συνδυασμό με την ήρεμη πτήση του
http://www.youtube.com/watch?v=_-dmbtlv9BQ
-
Απάντηση: Phoenix 2000 η κατι αλλο!
Σημερα παρελαβα το Graupner electro rookie το επελεξα για τα καλυτερα χαρακτηριστικα του πτησης και ποιοτητα μπορει να εκανα λαθος στην επιλογη μου το μελλον θα δειξη!!!! Επισης θα πρεπει να ευχαρηστισω πολυ μα παρα πολυ εναν συμφοριτη μας για τις συμβουλες του και για τις απαντησεις στα ερωτηματα μου που ειναι ακομη πολλα επισης και για τον χρονο που εδωσε και τον 'κατεβασα' στο μαγαζι που το αγορασα και επεβλεψε την αγορα του μοντελου!!!
Socratesb ξανα ευχαριστω+(*)
Socratesb ξανα ευχαριστω+(*)
-
πολύ καλή επιλογή!!!!! Καλές πτήσεις
-
μερικες κακες φωτο απο το πρωτο πεταγμα του Graupner
Υποσχομαι στον φιλο μου που με βοηθησε παρα μα παρα πολυ+(*) σε καλυτερες φωτο!!!
Υποσχομαι στον φιλο μου που με βοηθησε παρα μα παρα πολυ+(*) σε καλυτερες φωτο!!!
- Συνημμένα
-
- DSC00556.jpg (71.31 KiB) Προβλήθηκε 145 φορές
-
- DSC00530.jpg (72.3 KiB) Προβλήθηκε 145 φορές
-
- DSC00527.jpg (95.03 KiB) Προβλήθηκε 145 φορές
-
- DSC00543.jpg (96.41 KiB) Προβλήθηκε 145 φορές
-
με γειες με γειές ωράιο κομάτι
Μία σύσταση:
Όταν ρίχνεις το ανεμόπτερο ποτέ δεν του δίνεις κλίση προς τα επάνω Το ρίχνεις ίσια σχεδόν παράλληλα με το έδαφος και μόλις πάρει ενέργεια τότε τραβάς για να σηκωθεί Μπορεί το συγκεκριμένο να έχει τα κότσια αλλά πρέπει να συνηθίσεις από τη αρχή στη σωστή κίνηση Εδικά όταν έχει αέρα να προσέχεις γιατί αν το σηκώσει λίγο παραπάνω μπορεί να πέσεις σε απώλεια στήριξης Για αυτό πάντα ίσια
.......εφόσον το μοντέλο σου πλέον είναι το rookie τα τελευταία μυνήματα που αναφέρονται σε αυτό μεταφέρθηκαν εδώ
Ελπίζουμε σε περισσότερες φωτογραφίες και με το καλό ένα βίντεο
Μία σύσταση:
Όταν ρίχνεις το ανεμόπτερο ποτέ δεν του δίνεις κλίση προς τα επάνω Το ρίχνεις ίσια σχεδόν παράλληλα με το έδαφος και μόλις πάρει ενέργεια τότε τραβάς για να σηκωθεί Μπορεί το συγκεκριμένο να έχει τα κότσια αλλά πρέπει να συνηθίσεις από τη αρχή στη σωστή κίνηση Εδικά όταν έχει αέρα να προσέχεις γιατί αν το σηκώσει λίγο παραπάνω μπορεί να πέσεις σε απώλεια στήριξης Για αυτό πάντα ίσια
.......εφόσον το μοντέλο σου πλέον είναι το rookie τα τελευταία μυνήματα που αναφέρονται σε αυτό μεταφέρθηκαν εδώ
Ελπίζουμε σε περισσότερες φωτογραφίες και με το καλό ένα βίντεο