Προς το παρόν δεν έχω πάει από κοντά. Λογικά θα πάω το Σ/Κ αυτό αν το επιτρέψει ο καιρός αλλά μόνο για βόλτα μιας που δεν έχω κανένα μοντέλο εδώ ακόμα.
Εκ πρώτης όψης μπορώ να πω ότι είναι οκ.
Είχα στείλει μαιλ στο πρόεδρο τους και του είπα ότι έχω πρόβλημα μεταφοράς πριν κάνω εγγραφή στο φόρουμ τους. Αμέσως μου έδωσε το μαιλ ενός άλλου φοιτητή που μπήκε τώρα στο σύλλογο τους από την Σλοβακία ο οποίος μένει κοντά μου αν θέλω να κανονίζω με και με αυτόν γιατί έχει το ίδιο πρόβλημα.
Μπαίνοντας στο φόρουμ τους είπα ότι δεν έχω μεταφορικό μέσο και αν μπορεί κανείς να με παίρνει όλη την χρονιά από το κέντρο της πόλης που μένω στην εστία και να μοιράζόμαστε βενζίνη (για να μην είμαι και τζαμπατζής) και βρέθηκε αμέσως ένας να με πηγαίνει. Γενικά στο φόρουμ έγραψα ότι είμαι από Ελλάδα και έλαβα θερμό καλωσόρισμα και με φιλική διάθεση.
Πάντος επί της ουσίας, όπως λέει και ο Αντώνης, θα πάω και θα δω και βλέπουμε. Προς το παρόν δεν έχω παράπονο, οι εικόνες όντως φαίνονται amazing αλλά στην πράξη θα δούμε.
Πέρα από τα αερομοντελιστικά οι Άγγλοι δεν μπορούν να σκεφτούν outside the box όπως οι Έλληνες. Τα πάντα πρέπει να είναι by the book. Απλά επειδή στην Ελλάδα επειδή δεν δουλεύει τίποτα όπως πρέπει όλο κάνουμε πατέντες και έτσι στροφάρουμε περισσότερο. Ενω εδώ απλά πράγματα τους ζητάς να τα κάνουν και κομπλάρουν και σε κοιτάνε ή αρνούνται. Είναι να τους :./>,<.
Πάντος Αντώνη όντως δεν γίνεται να τα κάνουμε όλα με τα αγγλικά κριτήρια γιατί όντως δεν θα δούλευαν επειδή είναι Ελλάδα. Αλλά συμπεριφορά μπορούμε να αλλάξουμε.
Μπορούμε να κατακρίνουμε και μέσα στα φόρουμ, άτομα που πετάνε επικίνδυνα. Αν δεν κάνω λάθος το τόπικ αυτό ήταν σχετικά με το πέταγμα πάνω από το ΟΑΚΑ. Ποιος μίλησε να πει στους συγχομπίστες μας που πετάνε εκεί ότι αυτό είναι λάθος από τους παλιότερους? Ότι αν γίνει κάτι θα επηρρεάσει το χόμπυ με αρνητικά σχόλια? Κανείς ούτε σε αυτό το φόρουμ αλλά ούτε στο aeromodelling.gr. Απλά θα δεις και άλλους να ρωτάνε πως πάμε εκεί και που ακριβώς πετάμε, αν υπάρχουν φύλακες κτλ. Και παραθέτω και εκεί το ποστ μου
http://www.aeromodelling.gr/ForumS/index.php?topic=23321.msg182293#msg182293
Αυτή είναι η ουσία λοιπόν....
Οπότε σε μερικά πρέπει να αλλάξουμε, να πειθαρχήσουμε και ας γίνουμε και σαν τους Άγγλους by the book και για την ασφάλεια των αμάχων από κάτω αλλά και για να εξελίξουμε το χόμπυ και πάνω από όλα όσοι παλιώνουν να μάθουν να πετάνε σωστά και μετά να μαθαίνουν και άλλους σωστα...
Φαντάσου δάσκαλο να λέει στο νέο αερομοντελιστή, "έλα ρε, πάμε στο ΟΑΚΑ να πετάξουμε, και κοντά είναι και άπλα έχει και θα στο προσγειώνω στο δρόμο δίπλα στο αμάξι. Ίσως το βάλω και κατευθείαν στο πορτ μπαγκαζ."
Συνολικά λοιπόν, αν όντως θέλουμε αλλαγή εφόσον συμφωνούμε, πρέπει να καταδικάζουμε ορισμένες πτήσεις σε αλάνες και μοντελοδρόμια ακόμα και αν πετάνε άτομα με τα οποία βρισκόμαστε σε άλλα πεδία και πετάμε. Ας παρεξηγηθούν, είναι για το καλό όλων.