Αλάνες vs μοντελοδρόμια

Skywalker

Απάντηση: Αλάνες vs μοντελοδρόμια

Δημοσίευση από Skywalker »

Δεν έγραψα στο ποστ μου ότι πετάνε σε μοντελοδρόμια... απλά έγραφα ότι τηρούν κανόνες και το κλίμα και ο χώρος δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από ένα μοντελοδρόμιο!!! Και φυσικά από εκεί ξεκινάνε όλα...

Και φυσικά σε αλάνα πετάνε τα περισσότερα κλαμπ και όχι μοντελοδρόμια, απλά έχουν:

1. έρθει σε συνεννόηση για να πετάξουν εκεί με όλα τα παρελκόμενα από:

αρμοδίους, ιδιοκτήτες χώρου, τήρηση κανόνων ασφαλείας κτλ από την BMFA (πχ να είναι στο Θεό μακριά από σπίτια και κεντρικό δρόμο) για να πάρουν και την πιστοποίηση του κλαμπ -αν την πάρουν.

Πάνω απ' όλα έχουν φτιάξει και προσέχουν τους χώρους που πετάνε, κούρεμα γρασιδιού, δημιουργία διαδρόμων κτλ κτλ...

Ουσιαστικά ξεκινάς από μια αλάνα και στο μέλλον ποιος ξέρει... μπορεί καλή ώρα να εξελιχθεί ένα πανέμορφο μοντελοδρόμιο... Αυτό είναι κάτι που θέλουν όλοι νομίζω.

Και για λίγες φωτογραφίες από την... αγγλική αλάνα του κλαμπ που θα πάω όταν πάρω μοντέλο...

Εικόνα

Εικόνα
Εικόνα
Skywalker

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

Κάθε αλάνα έχει προοπτικές μοντελοδρομίου με την κατάλληλη οργάνωση και συνεννόηση και πανω απ' όλα με την προσπάθεια όλων. Δεν έχουμε τίποτα να ζηλέψουμε απο τους έξω. Απλά είμαστε οχαδερφιστές σαν λαός γενικά. Αν αλλάξει αυτό κάνουμε θαύματα ^%^
gxaid

Δημοσίευση από gxaid »

orck έγραψε: Πολυ ωραια τα γραφεις. Δυσκολευομαι παντως να καταλαβω πως μπορει να υπαρξει υγιης μοντελοδρομιο, το οποιο φανταζομαι σαν πρωτο σημαδι υγιας θα ειναι οτι εχει και κοσμο που πεταει. Απο την στιγμη που ζητανε ενα σημαντικο ποσο για συνδρομη και το κοστος βενζινης ειναι επισης μεγαλο. Μην ξεχναμε οτι μιλαμε για την Ελλαδα της τροικας που θελει ακομη χαμηλοτερους μισθους απο 700 και αυτο φυσικα αν βρεις δουλεια.
Ο σημαντικοτερος λογος που εκγατελειψα/εβαλα στην ακρη αλλο αηεραθλημα ειναι οτι δεν εχω την οικονομικη επιφανεια για το κοστος βενζινης για 2-3 επισκεψεις τον μηνα. w

Παναγιώτη την οικονομική επιφάνεια που στερείσαι εσύ τη στερούμαι και εγώ και τη τελευταία 2ετία που οι συνθήκες αλλάζουν ραγδαία θα προσαρμοστώ ανάλογα. Αυτό όμως δε μου αφαιρεί τη διάθεση να οραματίζομαι ένα υγιές μοντελοδρόμιο.

Υγιές μοντελοδρόμιο όπως το έχω στο μυαλό μου είναι:

σαφώς ένα μοντελοδρόμιο που έχει μέλη τα οποία με τη συνδρομή τους εξασφαλίζουν την επιβίωσή του.
Άραγε θέλουμε να αποδεχτούμε πως όταν σου παρέχεται κάτι, έχει και το αντίτιμό του?

ένα μοντελοδρόμιο που διαθέτει αυστηρούς κανονισμούς με στόχο πάντοτε 1/ την ασφάλεια όλων 2/ την εξυπηρέτηση όλων και τους εφαρμόζει
¨Αραγε είμαστε διατεθειμένοι να σεβαστούμε κανόνες και συνάνθρωπο?

ένα μοντελοδρόμιο που δεν εμφανίζει συμπτώματα "ελιτισμού". Υπάρχει νόμος που απαγορεύει μετά από 4min πτήσης jet να πετάξει 6min easystar και μετά 10min ανεμόπτερο με ρυμούλκα?
Άραγε μήπως είμαστε πολύ ανταγωνιστικοί και παρτάκηδες σε ένα πεδίο (χόμπυ) που είναι απλά άκυρο αν όχι γραφικό να είσαι ανταγωνιστικός και παρτάκιας?

Αντώνιε:
Στο ίδιο μοντελοδρόμιο πετάγαμε παρέα και ας είχα μόνο δύο φοαμένια τότε. Επειδή όμως όχι μόνο απόδειξη δεν έλαβα από εκεί, ούτε καν τη κάρτα μέλους δε μου δώσανε, το "ΧΙ" που έχω ρίξει πρέπει να το δείς από δορυφόρο για να καταλάβεις ποιό γράμμα είναι... Αυτό δε σημαίνει πως πρέπει να κολλήσω lifetime στην αλάνα.

Από κει και πέρα, έλα να πετάξουμε στο FSX το 747. Αυτό δε σημαίνει πως είναι ότι καλύτερο να το επιχειρήσω στη πραγματικότητα. Έλα να πάμε μια κόντρα στο Need for speed. Καλό θα ήταν και αυτό να "μην το επιχειρήσουμε στο σπίτι"... Αυτά σχετικά με τις αλάνες των simulator.

Φίλε Skywalker:
Αυτές είναι πανέμορφες εικόνες που μεταφέρεις, μην ξεχνάμε όμως πως Αγγλίες, Γερμανίες και Αμερικές απολαμβάνουν τη φυσική ευλογία της άνεσης χώρου, κάτι που σαφέστατα βοηθά πολύ και στη περίπτωσή μας δεν είναι διαθέσιμο. Ένας λόγος παραπάνω λοιπόν να αντιγράψουμε θετικά στοιχεία που βλέπουμε σε αυτές τις εικόνες, ξεκινώντας από αυτή την ευτελή γ***κορδέλα που βλέπω να οριοθετεί με σαφήνεια θεατές και parking από pits και πάει λέγοντας.

Αλάνα? Αλάνα λοιπόν αλλά και άλλη νοοτροπία. Μπας και στα 65 μας καταφέρουμε να πετάξουμε και σε μοντελοδρόμιο...
Για να πετύχεις κάτι πρέπει να κάνεις το κόπο να το στοχεύσεις πρώτα.

Κάποιος φίλος το έγραψε πολύ εύστοχα πριν: 5μύρια κόσμος / 2 μοντελοδρόμια και ο Skywalker λέει 3-4 club σε κάθε χωριό στη Βρετανία και μη ξεχνάτε ότι λόγω καιρικών συνθηκών πετάνε μόνο το 1/3 του έτους.
Okay. Μή ψάχνουμε πολύ. Οι αριθμοί λένε τουλάχιστον πολλά, όταν δεν τα λένε όλα.

Γ.Χ.
Mogolos

Δημοσίευση από Mogolos »

Πρώτα απ΄ολα θα ηθενα να πώ, οτι το "Αλανες vs μοντελοδρόμια" δεν υφίσταται!!
Τι θα πει "VS"?? Πατε καλά?
Δεν μπορεις να συγκρίνεις διαφορετικά πράγματα. Αλλο η αλανα και αλλο το οργανωμένο μοντελοδρόμιο. Διαφορετικά σκάφη πετανε στο ενα και διαφορετικά στο αλλο.
Για να βαλουμε λοιπόν τα πράματα σε μια σειρά.
1. Οπως ειπε και ο Γιωργος, ΜΟΝΤΕΛΙΣΜΟΣ ΧΩΡΙΣ ΜΟΝΤΕΛΟΔΡΟΜΙΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ. Μπορειτε να φανταστείτε ποδοσφαιρο χωρίς γήπεδα? Φυσικά υπάρχει και το ποδόσφαιρο της αλανας, αλλα αυτο ειναι παιχνιδι οχι ποδοσφαιρο.
2. Η ασφάλεια ειναι ο πρώτος παράγοντας που πρέπει να εχουμε ΟΛΟΙ μας στο μυαλό μας. Ασφάλεια στις αλανες δεν υπάρχει. Και ο λόγος ειναι απλός...
...δεν πετανε τα καταλληλα σκάφη. Εαν στις αλανες πετούσαν φοαμακια και park flyer θα υπήρχε μια σχετική ασφάλεια οσο αφορά το μεγεθος της ζημιας που μπορούν να προκαλέσουν. Αλλα ακόμα και με αυτά, ενας χειριστής μπορεί ευκολα να προκαλέσει μεγάλη ζημια εαν δεν ακολουθει μερικούς απλούς κανονες ασφαλειας. (τους προανεφερε ο Αντώνης, κυκλος αεροδρομιου κλπ)
Το κυριο ζητημα με την αλανα και την ασφάλεια ειναι οτι δεν μπορείς να υποχρεώσεις κανεναν να πετά με συγκεκριμμένο τρόπο. Ο καθένας μπορει να κάνει ότι θελει και ό,τι του επιτρέπει η λογική του.
3. Πάρκα και εξωτερικο.
Πράγματι στο εξωτερικό πολοί φιλοι του hobby μας, πετούν σε πάρκα. Το βλέπουμε σε ολα αυτά τα video του youtube.
Για πέστε μου όμως, υπαρχουν τελεια πάρκα στην Ελλαδα? Φανταστείτε να πετανε αεροπλάνα στο πάρκο του Τριτση, ή στον Εθνικό κήπο, ή στο κτημα Συγγρού!!! Δυστυχώς δεν εχουμε την πολυτελεια των μεγαλων πάρκων όπως στο εξωτερικό.
4. Η Αθηνα ΔΕΝ ΠΕΤΑΕΙ.
Μην ξεχνάτε ότι τα φαινομενα που αναφέρουμε, και ο προβληματισμός που εχουμε, προερχεται από την πόλη που ζούμε. Μια τετοια κουβέντα δεν θα την έκανε ποτέ ενας μοντελιστής της επαρχίας. Ολοι καταλαβαίνετε τους λόγους. (Χωροι εκει υπάρχουν. Οχι σαν το "λεφτα υπάρχουν")
5. Μοντελοδρόμια.
Εδώ ερχόμαστε στο ζουμί του ζητήματος. Ολα τα μοντελοδρόμια, από το καλύτερο εως το χειρότερο, ειναι προτιμότερα σημεια πτήσης από την αλανα, ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΜΕΝΑ ΣΚΑΦΗ. Ειναι χαζό ενας νεος με ενα φοαμακι να πρέπει να κάνει 200χλμ και να πληρώνει συνδρομή για να πετάξει το parkzone του. Από την άλλη ειναι χαζό και ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟ να πετάω εγώ τη 2μετρη βενζίνα των 10 κιλών στην αλανα. Συνεπώς για τον νέο η αλανα ειναι μονοδρομος όπως και για μενα το μοντελοδρόμιο.

Μακαρι να ζουσαμε σε μια χώρα με κουλτουρα στο θεμα του μοντελισμού, και να υπήρχαν 100 μονελοδρόμια και 1000 πάρκα στην πόλη μας. Δυστυχώς ομως δεν ειναι ετσι. Θα πρέπει λοιπόν να ζησουμε με αυτα που εχουμε και να παλέψουμε για το καλύτερο αυριο.

Αυτη την στιγμή γυρω από την Αττική υπάρχουν 3 χωροι πτήσεων (αν κάνω λάθος συγχωρέστε με) και ολοι ειναι ιδιωτικοί χώροι.
Φυσικά θα υπάρχει και αναλογο κόστος. Ο κάθε ιδιώτης δεν το κάνει για την ψυχή της μάνας του!

Τι μπορούμε να κάνουμε εμεις σαν hobbηστες?

1. Εαν πετάμε σε αλανες
α) Να φροντίζουμε να εχουμε μικρά σκάφη.
β) Να φροντίζουμε οσο καλύτερα μπορούμε τον εξοπλισμό μας
γ) Εαν δεν εχουμε πείρα να ζηταμε την βοήθεια από αλλους. Δεν θα μας κοροϊδεψει κανεις, ουτε ειναι υποτιμητικο να μην γνωριζουμε κάτι.
δ) Να ειμαστε πάντα σε συνενόηση με τους υπόλοιπους που πετανε.

2. Εαν εχουμε μεγάλα σκάφη
Το μοντελοδρόμιο ειναι μονοδρομος.
Κάθε φορά που σηκώνουμε ενα μεγαλο σκάφος στην αλανα παίζουμε κορώνα-γράμματα. Φυσικά τις δυσκολες εποχές που περνάμε, τα 200-250 ευρώ + οι βενζίνες εχουν γίνει απαγορευτικοί παραγοντες.

Ειτε ομως ειμαστε "αλανιαρηδες", ειτε "μοντελοδρομιάκηδες", όλοι μαζί θα πρέπει να πάρουμε με τις πέτρες τους κυρίους αυτούς που μας εφεραν σε αυτη την καταντια. (Μου αρεσει που υπάρχει και ομοσπονδια, τρομάρα τους!! `M`)
Διοτι κυριε, πρώτα φτιαχνεις τον χωρο και μετα κάνεις πάρτυ και προσκαλεις ανθρώπους και οχι το αναποδο
palafdim

Δημοσίευση από palafdim »

Αγαπητέ Αντώνη, θα συμφωνήσω με τον Skywalker....Πουθενά δεν τηρείται ο παραμικρός κανόνας ασφαλείας στις αλάνες....και ενδεικτικά σας λέω ότι γι αυτό το λόγο τσακώθηκα με μέλος του ΠΕΤΜΕ για το θέμα του Ασπροπύργου όταν του ανέφερα ότι δεν είναι δυνατόν όταν πετάνε αεροπλάνα να σηκώνονται ταυτόχρονα και ελικόπτερα, γεγονός που κατέληξε τελικά σε διαπροσωπική διαμάχη....ένα γεγονός που απλά δηλώνει ότι τα θέματα ασφαλείας και κανόνων είναι καθαρά στο μυαλό του καθενός και ότι κουβαλάει αυτό μέσα του!! Ένας λόγος που λυπήθηκα για το τερματισμό του 90 ήταν ακριβώς η ησυχία που είχαμε εκεί και η οργάνωση μιας και είμασταν λίγα άτομα. Είναι δε απαράδεκτο ακόμα και το γεγονός το πως αφήνουν οι μοντελιστές τα χώρο που πετάνε.....ακόμα και στο 90 παρατηρούσα στο χώρο μας σκουπίδια από τυχάρπαστους που περνούσαν εκεί άλλες ώρες, γιατί όσο είμασταν οι γνωστοί ελέγχαμε το χώρο. Από την άλλη έχω να παρατηρήσω ότι δεν είναι δυνατόν επαγγελματίες χρόνια πολλά στο μοντελισμό να κοιτούν μόνο τη πώληση και όχι τη προώθηση αυτού καθ' αυτού του μοντελισμού που στο φινάλε από αυτόν ζουν. Θα έπρεπε να είχαν οργανωθεί χρόνια τώρα...αλλά έλα που ο ένας τα έβαζε και τα βάζει ακόμα με τον άλλο και τελικά ο καθένας τραβά το δικό του μπαεράκι!!! Ακόμα και εδώ μέσα προέκυψαν τέτοιες παρεξηγήσεις...(βλπ. τι έγινε στο Ακραίφνιο)...Πόσες φορές δεν έχω πει μέσα σε μοντελιστικά μαγαζιά το πόσο απαράδεκτοι είναι στο θέμα αυτό....και μιλώ για τους επαγγελματίες μιας και αυτοί είναι και μοντελιστές αλλά ζουν και από αυτό...αν περιμένουμε από τους άλλους στην Ελλάδα, με όλα αυτά που είπα περί νοοτροπίας δεν πρόκειται να γίνει ποτέ τίποτα.
Φυσικά πλέον η κρίση μας επηρεάζει όλους οικονομικά αλλά είναι πλέον αργά να θυμηθούμε ότι είμαστε ανοργάνωτοι.....όσο για τις αλάνες τις Αγγλίας....ε δεν έχουν καμιά σχέση με αυτό που εμείς ονομάζουμε αλάνα....π.χ. το Valey είναι Parking και όχι αλάνα!!!! και βλέπω να πετάτε εκεί και μεγάλα μοντέλα...Ο Θεός βηθός....αλλά δε θα τα εναποθέτουμε όλα στο Θεό...εμείς τι κάναμε....και αφού δεν είμασταν ποτέ σοβαροί μη περιμένουμε να μας αντιμετωπίζουν σοβαρά τώρα οι άλλοι...
Μου άρεσε το σχόλιο του Άγγλου: ένα λάθος θα μας πάει χρόνια πίσω...δείχνει πόσο σοβαρά οι άνθρωποι αντιμετωπίζουν το χόμπυ και τι δουλειά έχουν κάνει μέχρι τώρα.
Νομίζω πως δε θα βρούμε σε αυτό εύκολα λύσεις...όσο για το νέο μοντελοδρόμιο εύχομαι όλα να γίνουν όπως τα ονειρεύεστε, να είναι πραγματικό μοντελοδρόμιο και να απευθύνεται σε όλους τους μοντελιστές παλιούς και νέους, ποπολάρους και κόντηδες. Τότε θα βρει και την ανάλογη υποστήριξη. Ειδάλλως θα καταλήξει και αυτό ένα κλαμπάκι για μερικούς "φίλους" το οποίο οι απέξω θα το βρίζουν και θα το πολεμούν ως είθισται στην Ελλάδα.
george_karasoulas

Δημοσίευση από george_karasoulas »

Με την ευκαιρία -και μια που το έφερε ο λόγος- μήπως ο κ. Κριτζάς, ως ιδρυτικό μέλος της ΠΕΤΜΕ θα μπορούσε να μας ενημερώσει αν υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος χρονικός ορίζοντας (π.χ. 2 , 4 ή 6 μήνες) για την υλοποίηση του επόμενου σταδίου της κατασκευής του μοντελοδρομίου της ΠΕΤΜΕ, όποιο και αν είναι αυτό;

Αν πάλι για κάποιους λόγους, αυτό δεν (πρέπει να) είναι ανακοινώσιμο, τότε συγχωρείστε με και αγνοείστε την ερώτηση μου.

Φιλικά

Γιώργος Καρασούλας
Αντώνης Κριτζάς

Δημοσίευση από Αντώνης Κριτζάς »

Η αιτία της καθυστέρησης Γιώργο Κ είναι η γραφειοκρατία
Αυτά τα δεσμά της γραφειοκρατίας που δεν αφήνουν τίποτα σε αυτόν τον τόπο να πάει μπροστά Ούτε το ποιο απλό πράγμα Αναβολές επί αναβολών .........και μετά αναρωτιόμαστε για την κατάντια μας (αναφέρθηκε παραπάνω )

Αυτό που είναι ευχάριστο είναι ότι οι λίγοι (!) που συμμετέχουμε στην κουβέντα σε γενικές γραμμές συμφωνούμε
Με τον ghaid φύγαμε από το μοντελοδρόμιο για του ίδιους λόγους και πετάμε στην ίδια αλάνα
Με τον mogolos ~!!πετάμε στην αλάνα και τσακωνόμαστε για το μέγεθος των μοντέλων που φέρνει αλλά είναι και αντιπάρεδρος στον σύλλογο για την δημιουργία του ποθητού οργανωμένου και ασφαλή χώρου που ονειρευόμαστε
Μα και όλοι οι υπόλοιποι τα ίδια λέμε άσε που ξεχωρίζουμε εκφράσεις για να διαφωνήσουμε συμφωνώντας *SAR*
Οσο μου αρέσει και όσο χαίρομαι για αυτά τα χούγια μας τόσο μας κακίζω που δεν κάνουμε κάτι ενάντια σε αυτούς που μας έχουν φέρει σε αυτή την κατάντια
Αντώνης Κριτζάς

Να πω και κάτι ακόμη
Από την επαφή μου με τους Άγγλους (Είχα και εγώ αυτή την εμπειρία Αντώνη) θα πω ότι το club και η snob αρία είναι στο αίμα τους
Αυτοί κάνουν club και για τους παρατηρητές ψύλλων
Δεν θα έλεγα ότι είναι και το καλύτερο παράδειγμα προς μίμηση άσχετα με την πρώτη εικόνα αλλα αυτό θα μας το πεί ο Αντώνης όταν βρεθεί κοντά τους
palafdim

Σε αυτό φίλε Αντώνη έχεις απόλυτο δίκιο. Δυστυχώς και σε σοβαρότερους τομείς η γραφειοκρατία σκοτώνει την επιχειρηματικότητα. Αλλά και εδώ πάλι (χωρίς καμμιά προσωπική μομφή) φταίμε που δε μας δίνουν άδειες ή μας κηνυγάνε...δε νομίζω ότι μας θεωρούν σοβαρούς. Μπορεί να ενθουσιάζονται όταν βλέπουν αερομοντέλα αλλά μέχρι εκεί. Έγιναν κάποιες προσπάθειες δημοσιότητας του χόμπυ στις τηλεοράσεις αλλά όλα παραμένουν σε ένα πολύ πρόχειρο στάδιο. Από τη στιγμή που δεν υπάρχει κάποιο οργανωμένο σχέδιο, συγκεκριμένες προτάσεις, ενέργειες κλπ. αλλά συντεχνιακές και μόνο κινήσεις, κατά τη ταπεινή μου άποψη όλα θα είναι και έτσι και αλλοιώς. Ναι μεν οι Άγγλοι είναι σνομπαρίες αλλά μεταξύ τους έχουν μεγάλη οργάνωση σε πάρα πολλούς τομείς και πετυχαίνουν πράγματα...παρόλα αυτά τους λείπει η σπιρτάδα των Ελλήνων των οποίων τους λείπει η ομαδικότητα...και όρεξη να λέμε διάφορα. Δεν είμαστε κατώτεροι σε μυαλό αλλά είμαστε πολύ κατώτεροι σε σύμπνοια, ομαδικότητα σεβασμό και συνεργασία. Το παν μέτρον άριστον ειπώθηκε από Έλληνες αλλά για Έλληνες που δυστυχώς δεν έχουν ...μέτρο.
Mogolos

Δημοσίευση από Mogolos »

Αυτό ειναι που μας εχει φάει! Σαν ΠΕΤΜΕ ειπαμε να πάμε οργανωμένα, με σχεδια, μακέτες, χρονοοικονομικές μελέτες, και παρ΄όλα αυτα η γραφειοκρατία μας σκίζει!!!!!!
Ισως τελικά για να κάνεις κατι πρέπει να εισαι λαμογιο ή "ανοιχτοχέρης" στα καταλληλα απλωμένα χερια!
Το σιγουρο ειναι ενα...
...δεν εγκαταλείπουμε. Οσο χρονο κι αν μας πάρει το ονειρο θα γινει πραγματικότητα. Ειδικά που πλέον εχουμε "φάει τον γαϊδαρο και μένει η ουρά του"
palafdim

Mogolos έγραψε: Αυτό ειναι που μας εχει φάει! Σαν ΠΕΤΜΕ ειπαμε να πάμε οργανομένα, με σχεδια, μακέτες, χρονοοικονομικές μελέτες, και παρ΄όλα αυτα η γραφειοκρατία μας σκίζει!!!!!!
Ισως τελικά για να κάνεις κατι πρέπει να εισαι λαμογιο ή "ανοιχτοχέρης" στα καταλληλα απλωμένα χερια!
Το σιγουρο ειναι ενα...
...δεν εγκαταλείπουμε. Οσο χρονο κι αν μας πάρει το ονειρο θα γινει πραγματικότητα. Ειδικά που πλέον εχουμε "φάει τον γαϊδαρο και μένει η ουρά του"

Δεν μπορώ να πω για την ΠΕΤΜΕ γιατί είμαι άσχετος με τις κινήσεις που κάνετε παιδιά και έχεις απόλυτο δίκιο...δυστυχώς μόνο η λαμογιά περνάει, αλλά πλέον ξέρουμε όλοι ότι έχει ημερομηνία λήξης και μάλιστα άσχημη. Μιλούσα Γιάννη γενικότερα και όχι για σας....σας το εύχομαι και κανονικά πρέπει να σας βρω και αν μπορώ να συνδράμω σε ότι μπορώ και όχι μόνο να αερολογώ. Οπότε εδώ μου τα χώνετε εσείς......
Αντώνης Κριτζάς

........δεν έχεις άδικο Δημήτρη
Αυτές είναι ιδιαιτερότητες του λαού μας γι αυτό νομίζω ότι δεν πρέπει να παίρνουνε σαν παράδειγμα τους Άγγλους γιατί αν πάμε να κάνουμε κάτι με τα δικά τους κριτήρια εδώ θα αποτύχει Πρέπει να προσαρμοστούμε στις δικές μας ιδιαιτερότητες
Δεν ξέρω αν τα πράγματα έχουν αλλάξει αλλά εκεί έτσι και ζητήσεις ένα εργαλείο θα σε κοιτάξουν λοξά και μπορεί να μη στο δώσουν Εδώ μοιραζόμαστε τα κασελάκια μας και τα ανταλλακτικά μας και κανείς δεν θα σε κατηγορήσει που δεν είσαι πλήρης εργαλείων
palafdim

Είναι σοβινιστές Αντώνη μέχρι εκεί που δεν πέρνει άλλο...τους ζω καθημερινά στη δουλειά μου και ξέρω...δεν υπολογίζουν αλλοδαπούς και ειδικά ..."τριτοκοσμικούς"...γιατί έτσι μας θεωρούν....Τέλος πάντων...υπόσχομαι να σας βρω παιδιά και να τα πούμε από κοντά....μέχρι τότε...ασφαλείς πτήσεις σας εύχομαι!!!
Skywalker

Προς το παρόν δεν έχω πάει από κοντά. Λογικά θα πάω το Σ/Κ αυτό αν το επιτρέψει ο καιρός αλλά μόνο για βόλτα μιας που δεν έχω κανένα μοντέλο εδώ ακόμα.

Εκ πρώτης όψης μπορώ να πω ότι είναι οκ.

Είχα στείλει μαιλ στο πρόεδρο τους και του είπα ότι έχω πρόβλημα μεταφοράς πριν κάνω εγγραφή στο φόρουμ τους. Αμέσως μου έδωσε το μαιλ ενός άλλου φοιτητή που μπήκε τώρα στο σύλλογο τους από την Σλοβακία ο οποίος μένει κοντά μου αν θέλω να κανονίζω με και με αυτόν γιατί έχει το ίδιο πρόβλημα.

Μπαίνοντας στο φόρουμ τους είπα ότι δεν έχω μεταφορικό μέσο και αν μπορεί κανείς να με παίρνει όλη την χρονιά από το κέντρο της πόλης που μένω στην εστία και να μοιράζόμαστε βενζίνη (για να μην είμαι και τζαμπατζής) και βρέθηκε αμέσως ένας να με πηγαίνει. Γενικά στο φόρουμ έγραψα ότι είμαι από Ελλάδα και έλαβα θερμό καλωσόρισμα και με φιλική διάθεση.

Πάντος επί της ουσίας, όπως λέει και ο Αντώνης, θα πάω και θα δω και βλέπουμε. Προς το παρόν δεν έχω παράπονο, οι εικόνες όντως φαίνονται amazing αλλά στην πράξη θα δούμε.

Πέρα από τα αερομοντελιστικά οι Άγγλοι δεν μπορούν να σκεφτούν outside the box όπως οι Έλληνες. Τα πάντα πρέπει να είναι by the book. Απλά επειδή στην Ελλάδα επειδή δεν δουλεύει τίποτα όπως πρέπει όλο κάνουμε πατέντες και έτσι στροφάρουμε περισσότερο. Ενω εδώ απλά πράγματα τους ζητάς να τα κάνουν και κομπλάρουν και σε κοιτάνε ή αρνούνται. Είναι να τους :./>,<.

Πάντος Αντώνη όντως δεν γίνεται να τα κάνουμε όλα με τα αγγλικά κριτήρια γιατί όντως δεν θα δούλευαν επειδή είναι Ελλάδα. Αλλά συμπεριφορά μπορούμε να αλλάξουμε.

Μπορούμε να κατακρίνουμε και μέσα στα φόρουμ, άτομα που πετάνε επικίνδυνα. Αν δεν κάνω λάθος το τόπικ αυτό ήταν σχετικά με το πέταγμα πάνω από το ΟΑΚΑ. Ποιος μίλησε να πει στους συγχομπίστες μας που πετάνε εκεί ότι αυτό είναι λάθος από τους παλιότερους? Ότι αν γίνει κάτι θα επηρρεάσει το χόμπυ με αρνητικά σχόλια? Κανείς ούτε σε αυτό το φόρουμ αλλά ούτε στο aeromodelling.gr. Απλά θα δεις και άλλους να ρωτάνε πως πάμε εκεί και που ακριβώς πετάμε, αν υπάρχουν φύλακες κτλ. Και παραθέτω και εκεί το ποστ μου

http://www.aeromodelling.gr/ForumS/index.php?topic=23321.msg182293#msg182293

Αυτή είναι η ουσία λοιπόν....

Οπότε σε μερικά πρέπει να αλλάξουμε, να πειθαρχήσουμε και ας γίνουμε και σαν τους Άγγλους by the book και για την ασφάλεια των αμάχων από κάτω αλλά και για να εξελίξουμε το χόμπυ και πάνω από όλα όσοι παλιώνουν να μάθουν να πετάνε σωστά και μετά να μαθαίνουν και άλλους σωστα...

Φαντάσου δάσκαλο να λέει στο νέο αερομοντελιστή, "έλα ρε, πάμε στο ΟΑΚΑ να πετάξουμε, και κοντά είναι και άπλα έχει και θα στο προσγειώνω στο δρόμο δίπλα στο αμάξι. Ίσως το βάλω και κατευθείαν στο πορτ μπαγκαζ."

Συνολικά λοιπόν, αν όντως θέλουμε αλλαγή εφόσον συμφωνούμε, πρέπει να καταδικάζουμε ορισμένες πτήσεις σε αλάνες και μοντελοδρόμια ακόμα και αν πετάνε άτομα με τα οποία βρισκόμαστε σε άλλα πεδία και πετάμε. Ας παρεξηγηθούν, είναι για το καλό όλων.
Mogolos

Δημοσίευση από Mogolos »

Ενα πράγμα ειναι σίγουρο...
...οτι θα γίνουμε "Αγγλοι", οσο αφορά την ασφάλεια, μετα το "πολύνεκρο".
Οπως κάνουμε σε ολα. Δες για παραδειγμα τους δρόμους. Επρεπε να σκοτωθούν 21 μαθητες στα Τεμπη και αλλοι 10 στις Θερμοπύλες για να αποφασίσουν να φτιαξουν τον δρόμο. Ετσι και στο χόμπυ μας. Οταν ανοιξει κάποιο κεφάλι, στο ΟΑΚΑ, ΣΕΦ, Μαραθωνα κλπ, τότε θα ξανασκεφτουμε την ασφάλεια πτησεων. Τοτε οι κύριοι ανευθυνουπευθυνοι, αφού ριξουν στην πυρά τον χειριστή, θα μας πείσουν ότι κάνουν προσπάθειες για να βρεθει ασφαλής χώρος!! Αυτοί φυσικά εχουν βγαλει τον εαυτό τους από τον "κουβά".
Αυτοί νομοθετήσανε... και ειναι νομιμοι!!!!
Απάντηση

Επιστροφή στο “Πεδία Πτήσεων - Μοντελοδρόμια/flight fields”