ST Model Blaze
ST Model Blaze
Το πρωτο μου αεροπλανο ηταν ενα discovery της stmodel. Τοτε δεν ηξερα απο αεροπλανα αλλα μου ειχε κανει τρομερη εντυπωση η ποιοτητα του, η πολυ καλη σχεδιαση του η συμπεριφορά του και καποια αλλα πραγματα οπως ο χωρος για τις μπαταριες κα.
Σημερα μετα απο την επισκεψη της Κυριακης στο βουνο, αγορασα αλλο ενα stmodels. Αυτο http://www.sussex-model-centre.co.uk/shopexd.asp?id=31862
χωρις ομως κινητηρα μια που εχω και το Radian Pro.
H τιμη 85 euro με τα servo κατι που με ενθαρρυνε να το αγορασω. Η κατασκευη (κατα την γνωμη μου) άψογη. Ακαμπτα φτερα, πολυ καλη κατασκευη.
Αντε να δω αν θα βρω χρονο αυριο να το παω επανω...
Σπυρος
Σημερα μετα απο την επισκεψη της Κυριακης στο βουνο, αγορασα αλλο ενα stmodels. Αυτο http://www.sussex-model-centre.co.uk/shopexd.asp?id=31862
χωρις ομως κινητηρα μια που εχω και το Radian Pro.
H τιμη 85 euro με τα servo κατι που με ενθαρρυνε να το αγορασω. Η κατασκευη (κατα την γνωμη μου) άψογη. Ακαμπτα φτερα, πολυ καλη κατασκευη.
Αντε να δω αν θα βρω χρονο αυριο να το παω επανω...
Σπυρος
-
Απάντηση: ST Model Blaze
Στο βουνό θα δείξει τι καπνό φουμάρει!!!!!!
Γειά, λοιπόν το έχω σαν Hype-WoW. Ωραίο, λένε ότι δεν είναι πολύ γρήγορο, επινόησαν και τον όρο 'warmliner', εμένα τρέμαν τα πόδια μου στην πρώτη πτήση. Προσγειώνετα εύκολα, οι επιφάνειες των ailerons θα μπορούσαν να είναι και λιγάκι μεγαλύτερες (αμα δώσεις throwς νομίζω κάπου βρίσκει η ντίζα), επίσης το Κ.Β. που δίνει ο κατασκευαστής είναι μάλλον για άπνοια και πτήση με το μοτέρ. Σημείο που θέλει προσοχή είναι η συναρμογή των πίσω επιφανειών, αν δεν κουμπώσουν ελεύθερα τα φτερά δεν στέκοντα ίσια και παιρνει από δω και από κει, το δικό μου χρειάστηκε να σκάψω λίγο το foam για να μπαίνουν τα βύσματα των servo τέρμα μέσα και να μήν εμποδίζουν στο κούμπωμα. Κάνει και ωραίο ήχο ΖΖΖΖζζζζζζζ...... Καλές πτήσεις!
- Συνημμένα
-
- DSCF3172.JPG (57.41 KiB) Προβλήθηκε 193 φορές
-
- DSCF3144.jpg (82.94 KiB) Προβλήθηκε 193 φορές
εγω μεταξυ αυτου και του multiplex blizzard ταλαντευομουν μεχρι που ειδα ποσο πιο ενισχυμενο ειναι το blizzard δεδομενου οτι σχεδον ΟΛΗ η ατρακτος εχει καρμπον σιριτι για ακαμψια και αντοχη ....
-
..........και όμως το blizzard έχει πολλά θέματα με flutter όπως διάβασα στα ξένα φορα κάποια στιγμή που το γλυκοκοίταζα
Περιμένω να δώ το ST στο βουνό γιατί έχει καλές κριτικές
Περιμένω να δώ το ST στο βουνό γιατί έχει καλές κριτικές
εγω τα σφυριγματα του blizzard ακουσα και εγιναν οι σειρηνες που καλουν τον αγοραστη... σε καθοδο σε πεδιαδες το ακουσα και κανει τρελο σαμματα
Το μονο που καταλαβα ειναι πως το ST χρειαζεται καλο αερα και αν αυτος ειναι κατω τον 13 knots ..... δεν πεταει. Μπορει ομως να μην ξερω εγω το πως και για αυτο να συμβαινει....
Σπυρος
Σπυρος
Πιπη αμα δεν βαλεις μοτερ προκοπη δεν θα δεις
κοιτα climb που εχουν τα hotliner με μοτερ
http://www.youtube.com/watch?v=EggpmJzOkTQ
κοιτα climb που εχουν τα hotliner με μοτερ
http://www.youtube.com/watch?v=EggpmJzOkTQ
Ναι ρε φιλε αλλα το θεμα ειναι να εχεις κατι κοφτερο οταν εχει ανεβασει πολυ αερα και να το φχαριστιεσαι χωρις να βαραν παλαμακια τα φτερα και με ολα τα χαρακτηριστικα του knife προφιλ. Αλλιως πεταμε marval το striker ......
To radian πως το εσπασες
Σπυρος
To radian πως το εσπασες
Σπυρος
1100 μοτερ 240w στατικο σε μετρηση κ ολα εδειχναν καλα.. μεχρι που ο ευφυεστατος τροπος της PKZ να συγκρατει τις αναδιπλουμενες με απλους πυρους και οχι με βιδες και παξιμαδακια εκτιναξε το ενα φυλο της προπελας με φυσικο αποτελεσμα να ξεζυγιστει ολο το συστημα και να εκραγει ολοκληρη η μουρη λες και το πυροβολησαν στον αερα...
http://www.youtube.com/watch?v=zBEylE2ygMA
επισκευαστηκε σημερα τελειωνει αυριο (περιμενω να στεγνωσει ενας πολυμερικος στοκος και τριβω και βαζω μοτερ) χεχε 1400kv 470w max βγαζει..η θα σκορπισει αυριο η θα μπει σε τροχια
http://www.youtube.com/watch?v=zBEylE2ygMA
επισκευαστηκε σημερα τελειωνει αυριο (περιμενω να στεγνωσει ενας πολυμερικος στοκος και τριβω και βαζω μοτερ) χεχε 1400kv 470w max βγαζει..η θα σκορπισει αυριο η θα μπει σε τροχια
oav163 έγραψε: ↑Το μονο που καταλαβα ειναι πως το ST χρειαζεται καλο αερα και αν αυτος ειναι κατω τον 13 knots ..... δεν πεταει. Μπορει ομως να μην ξερω εγω το πως και για αυτο να συμβαινει....
Σπυρος
Οχι, μην το λες αυτό, βαλε μια μπαταρία 1300mah και δοκίμασε θερμική πτήση, δε θα κακοπεράσεις, μαλακό stall. Επίσης με 5bf+ και λίγο μολύβι νομίζω ότι θα τα καταφέρει, δεν το έχω δοκιμάσει όμως. Για παλαμάκια και τέτοια νομίζω ότι οσο και να προσπαθήσεις δεν θα συμβεί, εκτός αν το σηκώσεις χωρίς main spar (σηκώνεται)^%^
-
H ανεμοπορία χρειάζεται πείρα και ένστικτο που αποκτάς με τον καιρό
Θέλει κάποιες ώρες να μάθεις να διαβάζεις το μοντέλο και τις συνθήκες γύρω του Τότε θα δεις ότι μπορεί να πετάξει με λιγότερο αέρα Όταν πρωτοξεκίνησα έβλεπα μοντέλα να πηγαίνουν στον θεό και ένοιωθα το δικό μου μολύβι και το δάκτυλο μου πήγαινε συχνά στο μοτέρ Με το καιρό τα πράγματα άλλαξαν
Το χαμηλό βάρος και το σωστό ζύγισμα η ρυθμιση των πηδαλίων παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο Πρέπει να μάθεις να εκμεταλλεύεσαι την ενέργεια και το κάθε ανοδικό που συναντάς Οπως έλεγε ο δάσκαλος μου στο βουνό (fazerdreamer) άστο να τρέξει Ψάξε Μη το στολάρεις (ένα λάθος που κάνουμε όλοι στην αρχή)
Ακόμη και μια νέα πλαγιά μπορεί να αλλάξει τον τρόπο και τις απαιτήσεις της πτήσης
Θέλει κάποιες ώρες να μάθεις να διαβάζεις το μοντέλο και τις συνθήκες γύρω του Τότε θα δεις ότι μπορεί να πετάξει με λιγότερο αέρα Όταν πρωτοξεκίνησα έβλεπα μοντέλα να πηγαίνουν στον θεό και ένοιωθα το δικό μου μολύβι και το δάκτυλο μου πήγαινε συχνά στο μοτέρ Με το καιρό τα πράγματα άλλαξαν
Το χαμηλό βάρος και το σωστό ζύγισμα η ρυθμιση των πηδαλίων παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο Πρέπει να μάθεις να εκμεταλλεύεσαι την ενέργεια και το κάθε ανοδικό που συναντάς Οπως έλεγε ο δάσκαλος μου στο βουνό (fazerdreamer) άστο να τρέξει Ψάξε Μη το στολάρεις (ένα λάθος που κάνουμε όλοι στην αρχή)
Ακόμη και μια νέα πλαγιά μπορεί να αλλάξει τον τρόπο και τις απαιτήσεις της πτήσης
οσον αφορα Πιπη την αντοχη στις στρεβλωσεις..έγραψε:Ακαμπτα φτερα, πολυ καλη κατασκευη.
Ψηφιζω MULTIPLEX
Δηλ. αυτό το φτερό είναι καλό για ταχύτητα; απο τι αεροπλάνο είναι; έχει σκελετό μεσα απο το elapor; νομίζω δεν είναι απο blizzard. Πάντως το blaze αν το κανεις έτσι οι ενισχύσεις που έχει απο μέσα δεν θα ενδώσουν, ή κρακ...αίσθηση σιδερώστρας...
Antoniso έγραψε: ↑Δηλ. αυτό το φτερό είναι καλό για ταχύτητα; απο τι αεροπλάνο είναι; έχει σκελετό μεσα απο το elapor; νομίζω δεν είναι απο blizzard. Πάντως το blaze αν το κανεις έτσι οι ενισχύσεις που έχει απο μέσα δεν θα ενδώσουν, ή κρακ...αίσθηση σιδερώστρας...
blizzard ειναι συναρμολογημενο οπως προτεινει η Multiplex ,κοιτα καλα
καμμια μετατροπη.. απο τα rc groups τις βρηκα...ειχανε καποτε θεσει ενα παρομοιο θεματακι περι στρεβλωσεων και διαφορας μεταξυ Elapor της Multiplex και απλου EPP foam της ST models..το ποιος νικησε τις εντυπωσεις δεν χρειαζεται να το πουμε.. οι εικονες μιλανε απο μονες τους...
οσον αφορα το τι εχει μεσα στο ελαπορ φτερο...... πολλες καρμπον και κεβλαρ ενισχυσεις..θα τολμουσα να πω ισως και τις διπλασιες απο οτι βαζουν οι αλλοι..το αποτελεσμα παντως ειναι εντυπωσιακο..