Αρχάριος σε... απόγνωση!

jbkhellas

Αρχάριος σε... απόγνωση!

Δημοσίευση από jbkhellas »

Καλησπέρα σε όλους του πιλότους!

Όπως φαντάζομαι πολλοί από εσάς έτσι κι εγώ είχα το μικρόβιο της αεροπλοΐας από πιτσιρίκι...
Τι βιβλία, τι περιοδικά τι τι τι... φυσικά δεν έγινα πιλότος (με κόψαν λόγο ύψους, όριο 1.88) αλλά το μικρόβιο παρέμεινε...

Μου είχαν πάρει οι γονείς μου κάποτε ένα ανεμόπτερο της Robbe, το οποίο δεν συναρμολογήθηκε ποτέ καθώς μας έλειπε ο χειρισμός και κάτι άλλα μπιχλιμπίδια οπότε και δεν έγινε ποτέ η συναρμολόγηση...

Λοιπόν.. Τέλος με τα μελώ και τα μπλα μπλα...

Θέλω να θέσω ενα ζήτημα...
Θέλω να ασχοληθώ με το θέμα ΑΛΛΑ δεν διαθέτω σε αυτήν την φάση της ζωής μου τον απαραίτητο χρόνο!
Τι θέλω να πω....

Θέλω να πάρω το αεροπλανάκι μου, να παω να πεταξω Χ λεπτά και μετά να πάω όποτε μπορέσω ξανά. Δεν θέλω δηλαδη να ασχοληθώ με το τι κινητήρα, τι χειρισμό κτλ κτλ...
Είμαι σίγουρος ότι είναι το μεγαλύτερο μέρος της διασκέδασης αλλά δεν μπορώ...

Οπότε θα ήθελα από τους έμπειρους του αθλήματος,
να μου προτείνουν, κατα προτίμηση ΑΚΡΙΒΩΣ, ποιο μοντέλο και ποιά παρεμφερη να αγοράσω ώστε να ξεκινήσει το ταξίδι...

πχ Είδα ότι κάποιοι προτείνουν το CALMATO 40 SPORTS αλλά ρε παιδιά... ΧΑΘΗΚΑ! θελει κι αυτό θέλει κι εκείνο και και και.. έψαχνα στα ηλεκτρονικά καταστήματα αλλά δεν μπορούσα να καταλάβω ποιο κομμάτι είναι το κατάλληλο... Θα μου κάνατε μεγάλη χάρη αν μπορούσατε να μου πείτε τι ακριβώς να πάρω!

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων
Καλές πτήσεις!
Δημήτρης
Skywalker

Απάντηση: Αρχάριος σε... απόγνωση!

Δημοσίευση από Skywalker »

Καλησπέρα και καλωσήρθες στην παρέα!

Αν πας για θερμικό (αν και σούπερ) θα μπλέξεις γιατί θέλουν μανούρα και στην φάση που είσαι δεν νομίζω να το θες. Πιο πολύ μου φαίνεται ότι θες κάτι πολύ ευέλικτο χωρίς πολλά μπιχλιμπίδια που μόλις πεταξεις μέσα σε 5 λεπτά να μαζέψεις και να φύγεις.

Για αυτό πιστεύω ότι και για να μάθεις αλλά και για να μην μπλέκεσαι θες ένα ηλεκτρικό ανεμόπτερο όπως τα παρακάτω.

http://www.petame.gr/forum/viewtopic.php?t=841

http://www.petame.gr/forum/viewtopic.php?t=7868

http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=972336

Η διαφορά είναι στην ποιότητα αλλά και στην τιμή αλλά ουσιαστικά κάνουν το ίδιο πράγμα με τις κριτικές σε όλα τα φόρα να μην είναι ξεκάθαρες υπέρ κάποιου σε επιδόσεις, από άτομα που έχουν και τα 2 άλλοι υποστηρίζουν το ένα και άλλοι το άλλο. Με αυτά τα 2 αλλά και άλλα του ίδιου στυλ μπορείς να μάθεις να πετάς γιατί είναι καλά για αρχάριους αλλά κυρίως λύνονται αμέσως και δεν έχουν πολλά μέρη να σε απασχολούν.

θέλει σέρβο
1 μοτέρ με προπέλα
2 φτερά
1 ατρακτος
1 δέκτης
1 ESC
1 Τηλεκατεύθυνση
και όσες μπαταρίες θες για να πετάς όσο θες

Αυτή είναι η προσωπική μου άποψη αν θες να πετάς και να τελειώνεις γρήγορα.

Τώρα για τηλεκατεύθυνση το θέμα είναι....μέχρι πόσα δίνεις?? !@/-=}{{
nasa

Δημοσίευση από nasa »

...κσλημέρα φίλε Δημήτρη και χρόνια σου πολλά...

...αν θέλεις πες μας για την όποια μέχρι σήμερα 'πτητική' αλλά και μοντελιστική - κατασκευαστική σου εμπειρία ώστε να μπορέσουν να βοηθήσουν οι φίλοι στο φόρουμ...

φιλικά,

Νίκος
η ταν, η, τα πετάν...
jbkhellas

Χαίρεται και ευχαριστώ για τις ευχές, να είστε καλά!

Λοιπόν.. οι εμπειρίες μου οσο αφορά τον μοντελισμό είναι συναρμολογούμενα αεροπλάνα τυπου Revell, Hasegawa...καμία σχέση δηλαδή με μηχανικά κτλ...

Δεν εχω πετάξει ποτέ μου τηλεκατευθυνόμενο ο,τιδηποτε...

άρα ειμαι 100% παρθένος!

Για τον τηλεχειρισμό φιλε skywalker, δεν ξέρω πόσα αλλά σίγουρα δεν προκειται να δώσω εναν μισθο... ελπίζω νακαταλαβαινεις...
Ειδικά όχι στην αρχή...
Skywalker

Δημοσίευση από Skywalker »

Απλά ρωτάω γιατί μπορεί να μπορείς να διαθέσεις και να θες να δώσεις πολλά είτε ασχοληθείς είτε όχι. Κυρίως βασικός παράγοντας είναι το χρηματικό. Τα μοντέλα που ανέφερα είναι για 4κανάλια οπότε πολύ απλά μπορείς να πάρεις μια τηλεκατεύθυνση που να σε καλύψει ως εκεί άντε 1-2 κανάλια παραπάνω. Μάρκες υπάρχουν πολλές και τιμές για όλα τα γούστα.

Καλό θέμα για να πάρεις μια ιδέα είναι αυτό, θα βρεις χρήσιμες πληροφορίες.

http://www.petame.gr/forum/viewtopic.php?t=3309

Τα μοντέλα που σου είπα είναι πανεύκολα στην συναρμολόγηση, το AXN που το έχω εγώ για παράδειγμα πρέπει να πήρε 20-30 λεπτά. Ουσιαστικά απλά τοποθετείς τα φτερά κατευθείαν εκεί που σου λέει και στα πίσω βάζεις κόλλα για να μείνουν. Οπότε το μοντέλο είναι 2 φτερά και η άτρακτος που τα βάζεις και τα βγάζεις αμέσως. Δεν είναι καθόλου περίπλοκα ώστε να σου πάρουν χρόνο και φυσικά δεν υπάρχει πιθανότητα να κάνεις λάθος.

Πάντως είναι ιδανικά μοντέλα για αρχάριο σε θέμα σταθερότητας και ταχύτητας.

Το καλύτερο πάντως που έχεις να κάνεις είναι μέσα σε αυτό το φόρουμ να μπεις στο υποφόρουμ με τα ηλεκτρικά αεροπλάνα και να ρίξεις μια ματιά. Αν και μερικά θεματα μπορεί να μην σε ενδιαφέρουν σίγουρα θα πάρεις χρήσιμες πληροφορίες.

http://www.petame.gr/forum/viewforum.php?f=17

Μετά για τηλεκατεύθυνση μπες πάλι εδώ

http://www.petame.gr/forum/viewforum.php?f=36

να δεις συζητήσεις πάνω σε πομπούς και δέκτες.

Μπορει να φας χρόνο για να τα δεις σιγά σιγά αλλά αξίζει.

Καλό είναι επίσης να πας ένα σ/κ σε κάποιο από τα μέρη που πετάνε φίλοι αερομοντελιστές να συζητήσεις και μαζί τους. Αρκετοί έχουν και το easystar που σου ανέφερα το οποίο ίσως μπορούν αν συνενοηθείς μαζί τους μπορεί να το φέρουν να το δεις να πετάει. Έτσι θα δεις και μοντέλο αλλά και δέκτες, θα πάρεις και ιδέες αλλά θα έχεις πάει και διαβασμένος ξέροντας τι να ρωτήσεις από απορίες που θα σου έχουν δημιουργηθεί μέσα από το διάβασμα στο φόρουμ.

Μπορεί να σου φαίνονται πολλά αλλά είναι μια όμορφη διαδρομή που και θα σε χαλαρώνει απο την καθημερινότητα, θα σου προσφέρει πολλές γνώσεις αλλά και νέες παρέες!!
Αντώνης Κριτζάς

Δημοσίευση από Αντώνης Κριτζάς »

καλησπέρα !

καλώς ήρθες στο petame !!

με το καλό και στον αέρα !!!

το βασικότερο χρόνια σου πολλά και καλά !!!!!!!!!!!!!!!!!

Μετά τον πρόλογο που έκανες θα σου πω ότι λες “μπαρούφες”
Πριν όμως το πάρεις στραβά ..............Λέω “μπαρούφες” γιατι σε βλέπω να κολλάς με την πτήση άρα το σκεπτικό ........αεροπλανάκι για να πετάω που και που κλπ το βλέπω χλωμό Θα κολλήσεις και θα θες κι άλλο κι άλλο θα κοιμάσαι και θα ονειρεύεσαι πτήση και μοντέλα
Είναι αρρώστια
Μετά τον δικό μου άρρωστο πρόλογο ας σοβαρευτώ
Πρώτα πρέπει να πάρεις ένα μοντέλο εκπαιδευτικό άρα εύκολο απροβλημάτιστο και ανθεκτικό
Πολύ σωστές οι προτάσεις που ήδη θα έχεις δει είναι το easystar και το AXN Floater Jet αλλά καλύτερο αυτή την εποχή είναι το eleKtro Rookie QR http://www.petame.gr/forum/viewtopic.php?t=8232

Απο αυτά τα μοντέλα προτεινόμενο κατά την άποψη μου το elektro rookie
Εχουν αυτά που χρειάζεσαι για τα πρώτα φτερουγίσματα με ένα πλεονέκτημα -μειονέκτημα ότι δεν απαιτούν διάδρομο
Αν θέλεις κάτι που να έχει και ρόδες προτείνω το funclub της Μultiplex η wilga 2000 της sapac
Επειδή όπως σου είπα θα κολλήσεις θα πρέπει να πάρεις αποφάσεις για την τηλεκατεύθυνση
Μια τετρακάναλη οικονομική και αξιόπιστη είναι η τετρακάναλη της spektrum http://www.heliland.com/catalog/index.php?main_page=product_info&cPath=127_130&products_id=4540
που μαζί με ένα δέκτη orange θα σου κοστίσουν 50 ευρώ και είναι μια χαρά για τα μοντέλα που σου προτείνω

Αν αντέχει η τσέπη σου καλύτερη η 5καναλη και ακόμη καλύτερη η 6καναλη που έχει μνήμες για 10 μοντέλα και χρήσιμες μίξεις........ για να την έχεις αρκετό καιρό
Άσχετα από την επιλογή μοντέλου προτίμησε να μη πάρεις RTF γιατί οι τηλεκατευθύνσεις που έχουν μέσα είναι αναξιόπιστες
Φυσικά ανάλογα το μοντέλο θα χρειαστείς μπαταρίες και φορτιστή
Τελειώνοντας θα σου πω ότι το βασικότερο για να μάθεις να πετάς είναι να έχεις δίπλα σου κάποιους εμπειρότερους που θα σε βοηθήσουν στο στήσιμο του μοντέλου και στις πρώτες πτήσεις Έτσι θα μάθεις να πετάς χωρίς να σπάσεις άδικα το καινούριο μοντέλο σου και χωρίς να απογοητευτείς
Εδώ μέσα υπάρχουν πολλοί εθελοντές με πρώτο και καλύτερο εμένα αρκεί να μένεις Αθήνα
Έλα στους χώρους που πετάμε και θα σε βοηθήσουμε σε ότι χρειαστεί
jbkhellas

Καλημέρα παιδιά!

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις! Θέλω να σας πω ότι έχω εκπλαγεί με την συμπεριφορά σε αυτό το φόρουμ! Είναι ίσως το πιο ευγενικό και σοβαρό που έχω συναντήσει!

Και είστε όλοι πολύ εξυπηρετικοί! Μπράβο σας!

Διαπίστωσα τις τελευταίες μέρες ότι ο αερομοντελισμός έχει τρομερό βάθος... Δεν είχα κατανοήσει ότι είναι τόσο εξελιγμένο χόμπυ/ τρόπος ζωής!

Μπορώ να πω ότι αρχίζει και μου αρέσει! ^%^

Στα δικά μου/μας τώρα...
Κατανοώ ότι η Τ/Κ (πσσσς.. μαθαίνω και τις συντομογραφίες :D) είναι το πιο σημαντικό και κατά πάσα πιθανότητα το μόνο που θα σου μείνει αν τα.. σκατώσεις!

Πιστεύεται ότι η Spectrum DX5e που προτείνουν σε άλλο πόστ είναι κατάλληλη για να κάνω τις πρώτες πτήσεις και πτώσεις?
Τι είναι τα Mode 2, 1 ?

Ερώτηση, τι διάρκεια ζωής έχουν στο περίπου οι μπαταρίες από τα ηλεκτροκίνητα?

Επίσης, η γνώμη σας για το http://nem.gr/vq-sirius-ep-gp-trainer-airplane-p31480.html

?

Μήπως είναι κάποιος από εσάς στην (ευρύτερη) περιοχή του Βόλου ή Λάρισα? Μια συνάντηση θα ήταν πολύ ενδιαφέρον...
jbkhellas

ξέχασα...

έχω κάτι μέρες που σπαω το κεφάλι μου να θυμηθώ ποιο μοντέλο της Robbe είχα....

Ήταν ανεμοπλάνο, και στη συσκευασία το χρώμα του αεροπλάνου ήταν λευκό με πολύχρωμες... βούλες! μιλάμε για την δεκαετία του 90 και συγκεκριμένα μου το πήραν το 94...

μήπως ξέρει κανεις?
Mogolos

Δημοσίευση από Mogolos »

Καλημερα και από μενα Δημητρη
Εχουμε και λέμε...
1. Η DX5 ειναι μια χαρά για αρχή. Θα σε καλύψει για απλά αεροπλάνα (χωρις flaps, retracts, μύξεις πολλές κλπ)
2. Ο μοντελο της VQ ειναι μια χαρά
3. Τα ηλεκτρικά ασχέτως μεγεθους κρατανε 8-12 λέπτά. Εκτώς και εαν προκειται για ανεμοπτερα οπότε οι χρόνοι αλλάζουν. Ο χρόνος ζωής των μπαταριων εξαρταται από την χρήση. Ειναι για 200-300 περίπου φορτίσεις. Αλλα εαν τις ξεζουμίζεις ή δεν τις φορτίζεις σωστά ο χρόνος ζωής μικραίνει. Αντίθετα εαν τις προσεχεις μπορεις να φτασεις και 400-500 φορτίσεις. Φυσικά εξαρτάται και από την ποιότητα της μπαταρίας.

ps: Διαβαζοντας ότι εχεις γραψει παραπάνω, θα σου προτεινα ενα μικρό ηλεκτρικό φοαμακι για αρχή. Μικρό κόστος μεγάλη ευχαρίστηση

Γιαννης
jbkhellas

Γιάννη, σε ευχαριστώ για την απάντηση...
Λίγο κρατάνε οι μπαταρίες πάντως.. δεν προλαβαίνει ούτε να το ρίξεις... (που λέει ο λόγος)

Μήπως έχεις να προτείνεις κανένα?

Επίσης, τι άλλο θα χρειαστώ εκτός απο το ΤΚ για το μοντέλο της VQ?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων....
ankon

Δημοσίευση από ankon »

Φιλε μου
Αν εισαι στο Βολο θα σε καλυψουν για τις πρωτες πτησεις τα παιδια απο την ΑΕΜΑ που εχουν και μοντελοδρομιο στην Καρλα .Αν εισαι στην Λαρισα θα σε καλυψουν τα παιδια απο το Μελισοχωρι που υπαρχει και εκει μοντελοδρομιο πισω απο τους μυλους κοντα στο χωριο. Πες μου που εισαι να σου δωσω ονοματα.
Καθε αρχη και δυσκολη ...παρ'ολα αυτα ενα μικρο φοαμενιο μοντελακι θα σου εδινε μεγαλη χαρα και ομορφες πτησεις και σε λιγο πας σε ενα εκπαιδευτικο θερμικο για να δεις τις αληθινες πτησεις .Οταν μαθεις σε αυτα ,διαλεγεις οτι σου αρεσει.
nasa

Δημοσίευση από nasa »

jbkhellas έγραψε: Λίγο κρατάνε οι μπαταρίες πάντως.. δεν προλαβαίνει ούτε να το ρίξεις... (που λέει ο λόγος)

...καλά...για κάτσε με το σβέρκο να βλέπεις ψηλά με τεταμένη προσοχή για 8-10min συνεχόμενα και μετά το ξανασυζητάμε αν αρκεί ο χρόνος των μπαταριών, η, όχι... :D
η ταν, η, τα πετάν...
LotuS

Δημοσίευση από LotuS »

Επίσης, τι άλλο θα χρειαστώ εκτός απο το ΤΚ για το μοντέλο της VQ?
-μιζα,κινητηρα,κατσαβιδι(α),καυσιμο,αντλια,μπουζο πιπα,διακοπτη,προερετικα βαση,οινοπνευμα η αζαξ,πατσαβουροπανο,εναν 3Φ προχειρο για την παρθενικη:D,ορεξη και ωρα να κανεις μπανιο σπιτι γιατι θα βρωμας καπνιλα, μια αλλαξια ρουχα για μετα το μπανιο..γενικα εχει ιεροτελεστια το θερμικο>:(
Αντώνης Κριτζάς

Δημοσίευση από Αντώνης Κριτζάς »

πράγματι ο χρόνος που σου δίνει μία μπαταρία είναι περίπου 8-10 λεπτά αλλά ειδικά στις πρώτες πτήσεις είναι υπέρ αρκετός Πέραν τούτου μία στάση για αλλαγή μπαταρίαs θα σε ξεκουράσει
Τα μοντέλα τύπου easystar λογω του ανεμοπτερικού χαρακτήρα πετούν με την ίδια μπαταρία πάνω από 15 λεπτά με συντηρητική χρήση ενώ στην πλαγιά η με θερμικά ρεύματα ώρες

Στην ερώτηση σου τώρα :Για κάποιο λόγο οι πομποί χωρίζονται σε mode ανάλογα με την χώρα για την οποία προορίζονται Στην Ευρώπη έχουμε το mode 2
H διαφορά είναι στον καταμερισμό των λειτουργιών που κάνουν τα sticks
Για να καταλάβεις καλύτερα δες την εικόνα
Συνημμένα
rc-transmitter-mode1-vs-mode2.jpg
rc-transmitter-mode1-vs-mode2.jpg (76.54 KiB) Προβλήθηκε 81 φορές
jbkhellas

@Ankon: Βόλο μένω, μετά απο 7 χρόνια Σαλλλλλλονίκη και έχει αρχίζει να μου τη δίνει στα νεύρα! :-)

@nasa: Δεν το σκέφτηκα έτσι... χαχαχαχαχα..... μάλλον αρκετά είναι τα δεκα λεπτά! !@/-=}{{

@LotuS: Σε ευχαριστώ για την αναλυτική παρουσίαση αλλα σκεφτόμουν στο συγκεκριμένο να μπλέξω με ηλεκτρικό για αρχή, καθώς όπως διάβασα, μπορεί να πάρει και ηλεκτρικό και θερμικό?!

@Αντώνης: Κατάλαβα.. κάτι σαν τις PAL/NTSC τηλεοράσεις...

Μια ακόμη ερώτηση: (Σιγά μην γλιτώνατε)

Πόσα είδη κινητήρων υπάρχουν?
Αν κατάλαβα σωστα...
Ηλεκτρικοι
Θερμικοί
Νίτρο
Βενζίνη
.................
Σωστα? ή τα έμπλεξα?

Ξέρουμε αν στο Βόλο είναι ενεργοί? Δηλαδή αν πάω στο μοντελοδρόμιο θα βρω καμια ψυχη να... ζαλίσω?
Απάντηση

Επιστροφή στο “Αεροπλάνα/RC Airplanes”