Καλησπέρα φίλοι συνχομπίστες, φέτος λόγω του ότι ήμουν καλό παιδί όλο τον χρόνο, ήρθε νωρίτερα ο Αι Βασίλης και μου έφερε ένα καταπληκτικό δώρο!!!! Νάτο λοιπόν:
Ελπίζω να μην έχει πρόβλημα ο φίλος Ηρακλής να ποστάρω κι εγώ την κατασκευή μου εδώ, μιας κι αυτός ξεκίνησε το θέμα!!! Απλά καλό είναι να είναι μαζεμμένα για να υπάρχουν συγκεντρωμμένες πληροφορίες!
Λοιπόν άνοιξα το κουτί και είδα πολύ προσεγμένη δουλειά από την great planes, όλα συσκευασμένα πολύ καλά και τακτοποιημένα!
Το μοντέλο προορίζεται να γίνει κάτι σαν bush plane οπότε λοιπόν έχουν παραγγελθεί και τα ακόλουθα αξεσουάρ:
1. Dubro ρόδες φουσκωτές 6'' δηλαδή 15,2εκ!!!
2. Dubro tailwhel με ελατήρια μέγεθος 40-90!
3. Σύστημα pull-pull για το rudder της sullivan
4. Συρματόσχοινα για την στερέωση του rudder με το elevator της hangar9, έτσι για πιό scale εμφάνιση! και
5. Φώτα navigation (τα οποία δεν ξέρω αν θα τα χρησιμοποιήσω, θα δούμε)
Τώρα κινητήρα θα χρησιμοποιήσω έναν os max 55 ax δίχρονο με pitts mufler που υπάρχει και δουλεύει μια χαρά. Λόγω οικονομικών δυσχερειών θα θυσιάσω τον πολύ ωραίο και scale ήχο ενός τετράχρονου κινητήρα!! Τί να κάνουμε, πρέπει να κάνουμε και θυσίες, τώρα αργότερα θα δούμε πως θα πάμε κι αν αντέχει ακόμη η τσέπη μας χτυπάμε κι έναν κινητηράκο!!! Ηλεκτρονικά υπάρχουν από παλιότερα μοντέλα, θα χρησιμοποιηθούν 5 servo futaba S3001!!!
Συνημμένα
20101211175839185.jpg (91.15 KiB) Προβλήθηκε 93 φορές
$(KGrHqR,!igE6M5wILm(BOu+Hp6p7!~~60_12.JPG (6.91 KiB) Προβλήθηκε 93 φορές
!CFU,75Q!mk~$(KGrHqJ,!iQE1NFm81wBBNUtPCYZPw~~0_12.JPG (17.02 KiB) Προβλήθηκε 93 φορές
!B9q7Ym!!2k~$(KGrHqYOKpoEy+jC0D5BBM6cPEfy-Q~~0_12.JPG (17.7 KiB) Προβλήθηκε 93 φορές
!B9h!lpQ!Wk~$(KGrHqEOKpIEy+jC0SuoBM6C3dmljw~~0_12.JPG (13.41 KiB) Προβλήθηκε 93 φορές
Ευχαριστώ φίλε Γιώργο, τελικά έλεγα για warbird αλλά επέλεξα το piper cub μιας και κατέχει μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου, είναι απ' τα αγαπημένα μου μοντέλα κι έχω πετάξει κι με ένα τέτοιο σαν συνεπιβάτης φυσικά!!!
Λίγες φωτό ακόμα στις οποίες διακρίνεται και το pitts mufler που είναι ένα κόσμημα!!! Η αλήθεια είναι ότι με έπιασε ένας πανικός μόλις είδα όλα αυτά τα κομμάτια, γιατί στην ουσία είναι ηπρώτη μου κατασκευή!!!
Κανενα προβλημα...Με γεια...
Ειναι πολυ ευκολο στην κατασκευη του αρκει να πας by the book..._Β_Ο
Θελει λιγο προσοχη στο κοψιμο του cowl..και αρκετα αισθητικα κολπακια οταν θα κοψεις το υφασμα για να βαλεις τα τζαμακια...
Επισης κατα την γνωμη μου καλυτερο ειναι να βαλεις μεντεσεδακια παρα το υφασμα στα flaps..
Νavigation δεν εχει αυτο το αεροπλανο(κανονικα...)
Μην λυπηθεις την κολλα στην ενωση των φτερων...
Φίλε Ηρακλή αυτό με το ύφασμα στα τζαμάκια το παρατήρησα κι εγώ, μεντεσεδάκια θα βάλω κι εγώ εχω προμηθευτεί τα παρακάτω της φωτό:
Να σε ρωτήσω, με τι χρώματα έβαψες το τζαμάκι, το ξύλο και το dummy engine? Και κάτι ακόμη εκεί που έβαλες το dummy engine το έκοψες το cowl ή απλά το κόλλησες πάνω?
Θα ήθελα να ρωτήσω το φίλο ηρακλή ή όποιος άλλος ξέρει , το firewall πρέπει να το τρυπήσω αρκετά ώστε να βγεί λίγο το ντεπόζιτο (η άκρη του) ή τόσο ώστε να περνούν μόνο τα σωληνάκια?
Καλημέρα !
Οι δυο εκδοχές είναι παραδεκτές ! Μπορείς να ανοίξεις μια τρύπα να περάσει το στρογγυλό καπάκι του δοχείου στο firewall και να δέσεις στηρικτικά το δοχείο απο πίσω ή να ανοίξεις μια τρύπα να περάσουν τα σωληνάκια απο το firewall αλλά εκει θα δέσεις το δοχείο μποστά και πίσω.Προσωπικά η πρώτη λύση είναι καλύτερη. ¨Ολα βέβαια εξαρτώνται από το κέντρο βάρους του μοντέλου.Το Tank πρέπει να βρίσκεται όσο το δυνατόν στο κοντινότερο σημείο του ΚΒ του μοντέλου.