Μπαταριες και Δεκτης!
-
Μπαταριες και Δεκτης!
Καλησπερα σας!!!
Θα ηθελα να ρωτησω αν γνωριζει καποιος αν επηρεαζεται ο δεκτης απο τα C της μπαταριας αν δλδ χρησιμοποιυμε μια λιπο με 25-50c με regulator βεβαια ο δεκτης εχει προβλημα που θα δεχθει τετοια ενταση σε Α η ο μονος παραγοντας για να καει ειναι τα Volt?
Εχω στην τκ μου module και δεκτη της Corona V2 DSSS και επειδη θα χρησιμοποιησω τον 8καναλο δεκτη σε ενα Extra 330S της Great planes 45cc και σκεφτομαι να βαλω 2σελλη λιπο και regulator θελω να ξερω αν επηρεαζεται ο δκετης απο τα C αν με λιγα λογια τα C ειναι ικανα να μου καψουν τον Δεκτη!
Αρκετα φλυαρισα!!!
Σας ευχαριστω παρα πολυ!!!!
Θα ηθελα να ρωτησω αν γνωριζει καποιος αν επηρεαζεται ο δεκτης απο τα C της μπαταριας αν δλδ χρησιμοποιυμε μια λιπο με 25-50c με regulator βεβαια ο δεκτης εχει προβλημα που θα δεχθει τετοια ενταση σε Α η ο μονος παραγοντας για να καει ειναι τα Volt?
Εχω στην τκ μου module και δεκτη της Corona V2 DSSS και επειδη θα χρησιμοποιησω τον 8καναλο δεκτη σε ενα Extra 330S της Great planes 45cc και σκεφτομαι να βαλω 2σελλη λιπο και regulator θελω να ξερω αν επηρεαζεται ο δκετης απο τα C αν με λιγα λογια τα C ειναι ικανα να μου καψουν τον Δεκτη!
Αρκετα φλυαρισα!!!
Σας ευχαριστω παρα πολυ!!!!
-
Απάντηση: Μπαταριες και Δεκτης!
Τα Α δεν παίζουν κανένα ρόλο. Τα ηλεκτρονικά εξαρτήματα τραβάνε όσα εκείνα θέλουν. Ο ρόλος που παίζουν είναι πόσο χρόνο μπορούν να τροφοδοτήσουν τα ηλεκτρονικά. Συνεπώς τα C της μπαταρίας μπορούν να είναι όσα θέλουν χωρίς κανένα πρόβλημα.
Αυτό που έχει σημασία για περίπτωση καταστροφής ενός εξαρτήματος είναι τα Volt.
Αυτό που έχει σημασία για περίπτωση καταστροφής ενός εξαρτήματος είναι τα Volt.
-
Σε ευχαριστω παρα πολυ για την αμεση απαντηση!
Εισαι κατατοπιστικοτατος σε υπερευχαριστω!!!!
-
Chris Calmato 40 Trainer έγραψε: ↑Σε ευχαριστω παρα πολυ για την αμεση απαντηση!
Γιαυτό υπάρχουν τα φόρουμ, για να ανταλλάσουμε απόψεις, εμπειρίες και να βοηθάμε αφιλοκερδώς φίλους εκεί που μας χρειάζονται. +(*)
Ο δεκτης μπορει να καιει οχι απο τα C της μπαταριας αλλα απο την καταναλωση των σερβο .Γιαυτο βλεπουμε τη χρηση PowerBox .
-
tasospap έγραψε: ↑Ο δεκτης μπορει να καιει οχι απο τα C της μπαταριας αλλα απο την καταναλωση των σερβο .Γιαυτο βλεπουμε τη χρηση PowerBox .
Αν δουλεψουν ολα μαζι ετσι?
Στη θέση σου θα τέσταρα τον δέκτη με κάποιο τροφοδοτικό για να δω τι ρεύματα αντέχει. Θα χαλούσα έτσι ένα δέκτη, αλλά θα πετούσα με λιγότερο φόβο...
Επίσης θα μετρούσα τα σέρβο να δω πόσα αμπέρ τραβάνε σε ζόρι.
Σκέφτομαι κι εγώ τους δέκτες της frsky που λένε ότι είναι καλοί.
Αλλά έχω σκοπό να κάψω έναν σε ένα καλό τεστάκι =B=
Επίσης θα μετρούσα τα σέρβο να δω πόσα αμπέρ τραβάνε σε ζόρι.
Σκέφτομαι κι εγώ τους δέκτες της frsky που λένε ότι είναι καλοί.
Αλλά έχω σκοπό να κάψω έναν σε ένα καλό τεστάκι =B=
-
Δεν νομίζω ότι θα χρειαστεί να κάψει κάποιος ένα δέκτη του για να δοκιμάσει τις αντοχές του αρκεί να δει τι δίνει ο κατασκευαστής στο voltage range του και να φροντίσει να μη ξεπεράσει τα όρια
Φυσικά δεν επηρεάζεται από τα C της μπαταρίας Τα C είναι με απλά λόγια η ταχύτητα ασφαλούς εκφόρτισης που έχει μία μπαταρία Άρα δεν έχει καμία σχέση με τα Volt στα οποία δουλεύει ο δέκτης
Φυσικά δεν επηρεάζεται από τα C της μπαταρίας Τα C είναι με απλά λόγια η ταχύτητα ασφαλούς εκφόρτισης που έχει μία μπαταρία Άρα δεν έχει καμία σχέση με τα Volt στα οποία δουλεύει ο δέκτης
Αντώνη δεν εννοώ να κάψω ένα δέκτη δίνοντας όλο και περισσότερα volt, αλλά δίνοντας όλο και περισσότερα Α.
Δλδ αν μετρήσω την κατανάλωση των σέρβο σε ακραίες συνθήκες (κρατώντας τα με το χέρι σε ακινησία) θα έχω μια εικόνα των ρευμάτων που θα διαχειριστεί ο δέκτης.
Αν σ΄αυτά τα αμπέρ ο δέκτης καεί, τότε... κάτι πρέπει να κάνω.
Δλδ αν μετρήσω την κατανάλωση των σέρβο σε ακραίες συνθήκες (κρατώντας τα με το χέρι σε ακινησία) θα έχω μια εικόνα των ρευμάτων που θα διαχειριστεί ο δέκτης.
Αν σ΄αυτά τα αμπέρ ο δέκτης καεί, τότε... κάτι πρέπει να κάνω.
-
Οσο και αν ανέβουν η κατεβουν τα Α ο δέκτης δεν θα καεί ποτέ
Μόνο τα πολλά V θα κάνουν ζημιά αλλα αυτό δεν θα γίνει διότι όσο περισσότερα Α τραβάς με το ζόρι απο τα servos τόσο θα πεφτουν τα V της μπαταρίας με μόνο ενδεχόμενο να πέσουν πολύ(τα V) και να ξεκλειδωσει ο δέκτης
Τα Α που τραβούν τα servos περνούν bypass απο τον δέκτη περνώντας απο τα κόκκινα καλώδια Ο δέκτης δίνει μόνο το σήμα και εκεί δεν ζορίζεται
Μόνο τα πολλά V θα κάνουν ζημιά αλλα αυτό δεν θα γίνει διότι όσο περισσότερα Α τραβάς με το ζόρι απο τα servos τόσο θα πεφτουν τα V της μπαταρίας με μόνο ενδεχόμενο να πέσουν πολύ(τα V) και να ξεκλειδωσει ο δέκτης
Τα Α που τραβούν τα servos περνούν bypass απο τον δέκτη περνώντας απο τα κόκκινα καλώδια Ο δέκτης δίνει μόνο το σήμα και εκεί δεν ζορίζεται
Αντώνης Κριτζάς έγραψε: ↑Τα Α που τραβούν τα servos περνούν bypass απο τον δέκτη περνώντας απο τα κόκκινα καλώδια
Για εξήγησε το μου λίγο αυτό γιατί δεν το κατάλαβα.
Εννοείς να δώσουμε ξεχωριστή τροφοδοσία ρεύματος για τα σέρβο και να παίρνουν μόνο σήμα από το δέκτη;
-
το ρευμα απο την μπαταρία πάει κατευθεία στα servo μέσω των κόκκινων καλωδίων που απλά περνούν απο τον δέκτη και δεν τον επειρεάζουν Τα servos κάνουν την κίνηση παιρνοντας εντολή απο το πορτοκαλί και το μαύρο είναι κοινό
Θα βρώ το σχεδιο και θα το βάλω για να γίνει ποιο κατανοητό
Θα βρώ το σχεδιο και θα το βάλω για να γίνει ποιο κατανοητό
Οκ, κατάλαβα τι λες.
Απλώς εννοώ ότι, αν τα σέρβο πάρουν ρεύμα από το δέκτη,
θέλω να ξέρω πόσα Α σηκώνει αυτός ο δέκτης.
Για μένα είναι άγνωστο προϊόν, σχετικά ανώνυμο και θα ήθελα να ξέρω τι μπορώ να κάνω με ένα τέτοιο δέκτη. Το κόστος του είναι πολύ χαμηλό, οπότε σκέφτομαι, γιατί να μην τεστάρω μέχρι καψίματος έναν τέτοιο δέκτη;
Απλώς για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο, είναι και θέμα ψυχολογίας. ;D
Απλώς εννοώ ότι, αν τα σέρβο πάρουν ρεύμα από το δέκτη,
θέλω να ξέρω πόσα Α σηκώνει αυτός ο δέκτης.
Για μένα είναι άγνωστο προϊόν, σχετικά ανώνυμο και θα ήθελα να ξέρω τι μπορώ να κάνω με ένα τέτοιο δέκτη. Το κόστος του είναι πολύ χαμηλό, οπότε σκέφτομαι, γιατί να μην τεστάρω μέχρι καψίματος έναν τέτοιο δέκτη;
Απλώς για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο, είναι και θέμα ψυχολογίας. ;D
-
Θα κάψεις τα συρματάκια όχι τον δέκτη
-
Τα κυκλώματα του δέκτη δεν υπάρχει περίπτωση να καούν.
Εκείνο που πιθανόν να μην αντέξει είναι οι χαλκολωρίδες του τυπωμένου, που όπως πολύ σωστά είπε παραπάνω ο Αντώνης, το ρεύμα περνάει bypass,
Στην φωτογραφία του παρακάτω δέκτη που επισυνάπτω φαίνεται καθαρά οτι όλες οι αρνητικές και θετικές τάσεις του ρεύματος είναι παράλληλα συνδεμένες και αυτό που είναι τελείως ξεκάρφωτο είναι το σήμα που δίνει ο δέκτης στα servo.
Αυτό που μπορεί να κάνει κάποιος αν θέλει περισσότερη σιγουριά είναι να γεφυρώσει επιπλέον με καλώδιο και τις 2 χαλκολωρίδες σε όλα τα κανάλια του δέκτη. (Οι κόκκινες γραμμές).
Εκείνο που πιθανόν να μην αντέξει είναι οι χαλκολωρίδες του τυπωμένου, που όπως πολύ σωστά είπε παραπάνω ο Αντώνης, το ρεύμα περνάει bypass,
Στην φωτογραφία του παρακάτω δέκτη που επισυνάπτω φαίνεται καθαρά οτι όλες οι αρνητικές και θετικές τάσεις του ρεύματος είναι παράλληλα συνδεμένες και αυτό που είναι τελείως ξεκάρφωτο είναι το σήμα που δίνει ο δέκτης στα servo.
Αυτό που μπορεί να κάνει κάποιος αν θέλει περισσότερη σιγουριά είναι να γεφυρώσει επιπλέον με καλώδιο και τις 2 χαλκολωρίδες σε όλα τα κανάλια του δέκτη. (Οι κόκκινες γραμμές).
- Συνημμένα
-
- 15012.JPG (66.91 KiB) Προβλήθηκε 58 φορές