παρεμβολές στον Μαραθώνα?

LotuS

Απάντηση: Μαραθώνας - Σχινιάς

Δημοσίευση από LotuS »

πολυ δυσκολο να χανουν ΟΛΑ τα σκαφη περιπου στο ιδιο σημειο το ρευμα λες και εκει υπαρχει vortex εκει..

θα ηταν λογικο εαν ηταν πιο λιγα τα περιστατικα θα ηταν πιθανο να ηταν απώλεια ρευματος, αλλα ειναι πολλα τα πανομοιοτυπα περιστατικα.. απωλεια σηματος εχω παθει και εγω για 15+ δευτερολεπτα και ξαναπιασα σημα 5μ απο το εδαφος..
andreastwin

Δημοσίευση από andreastwin »

george202 έγραψε: λυπαμαι για τις πτωσεις σας.
Εγω πιστευω πως και η μπαταρια ηταν μικρη και δεν ειναι απιθανο να εκανε βυθιση τασης και να εκανε reset ο δεκτης.
εγω σε τετοιους δεκτες oi οποιοι εχουν μεγαλη καταναλωση βαζω lipo+bec.
αυτο που μπορεις να κανεις για να διαπιστωσεις αν ειναι οκ ο δεκτης, ειναι χωρις να πατας το κουμπι να δεις ποσα μετρα εμβελεια εχεις.
στο εδαφος πρεπει να εχεις τουλαχιστον 200-300 μετρα.
george202 αν εχει στο εδαφος 200-300- μετρα θα πεφτανε για πλακα τα μοντελα,στο εδαφος εχω δει στο internet και εχω διαβασει πιανουν τα 800 μετρα.για full range λεμε._Β_Ο
andreastwin

Δημοσίευση από andreastwin »

το προβλημα ειναι σε συγκεκριμενο σημειο παντα,στην εισοδο και δεξια προς τα αλογα, αν κανω λαθος διορθωστε με, οι φιλοι που μενουν στιν περιοχη και που μπορει να ασχολουνται με λινκ κατι παραπανω θα ξερουν.λοτε λαγονικο, βαλε την μυτη σου να δουλεψει. High Power Cellphone Scrambler (CDMA / GSM / 3G / DCS PHS)
...High Power Cellphone Scrambler - with sensitivity control that enables you to partially and selectively block any cell phone signals, including GSM, CDMA, 3G and DCS PHS in a 40 meter radius! αυτο σας λεει τιποτα, το εχετε σκεφτει.και υπαρχουν τετοια μηχανηματα με εμβελια 400-500 μετρα και βαλε.
LotuS

Δημοσίευση από LotuS »

Αυτου του ειδους οπως και τα φορητα με τις 3-4 κεραιες scramblers εχουν μικρη εμβελεια και εχουν σχεδιαστει για μικρους χωρους οπως γραφεια κτλ. για να μπλοκαρουν τα 2.4 για να μην το παρακανουν με τα τηλεφωνα οι εργαζομενοι και εχουν εμβελεια 12(φορητα)-30(στατικα) μετρα μαξιμουμ ..τα μικρα εχουν περιπου 250 δολαρια με 12μ ακτινα.. χλωμο καποιος περιοικος να εχει ψαξει και βρει και αγορασει αφου αλλωστε το πιο κοντινο κτιριο απο το σημειο που γινονται τα βουντου απεχει 95+ μετρα..πραγμα αδυνατο εκτος και εαν εχει βρει booster για jammer με πολλα Db ..θεωρω πολυ τραβηγμενο να εκανε ερευνα και να πραγματοποιησε καποιος σχεδιο εξοντωσης αρκετα δαπανηρο για να μην παιζουμε πανω απ'το κεφαλι του...
Συνημμένα
distance1.jpg
distance1.jpg (66.98 KiB) Προβλήθηκε 55 φορές
george202

Δημοσίευση από george202 »

andreastwin έγραψε: george202 αν εχει στο εδαφος 200-300- μετρα θα πεφτανε για πλακα τα μοντελα,στο εδαφος εχω δει στο internet και εχω διαβασει πιανουν τα 800 μετρα.για full range λεμε._Β_Ο

Αυτο το ειπα για να κανει δοκιμη το παλικαρι που εχει τον δεκτη πιο πανω,για να δει αν εχει καποιο προβλημα , ενα range check στο εδαφος εχει μικροτερη εμβελεια απο οτι στον αερα.
asterixx25

Δημοσίευση από asterixx25 »

Στο σημείο που υπάρχουν προβλήματα, έχουν γίνει δοκιμές με συστήματα FM-PCM ή με φτηνές Κινέζικες τ/κ?
Wizard

Δημοσίευση από Wizard »

LotuS έγραψε: υπαρχει ενα αμφιδρομο 2.4 λινκ απο μια βιοτεχνια και απο την αλλη η βαση ελικοπτερων ναυτικου.... ενα απο τα δυο κανει τις ζημιες ενιοτε εικαζω......
εαν δεν βρεθει spektrum analyzer ποτε δεν θα μαθουμε...

Αν υπαρχει Link για μεταφορα Data τοτε σιγουρα 8α υπαρχει προβλημα. Ειναι σαν τα Fpv που δεν πεταμε με 2.4 video γιατι κανει παρεμβολη στην τ/κ.
H παρεμβολη που γινετε ειναι 2-3 δευτερολεπτα και χανει το σημα το σκαφος μεχρι να βρει καθαρη συχνοτητα ο δεκτης.
Στα χαρτια αυτο γινετε σε κλασματα αλλα στην πραξη που το εχω δει θελει ωρα.
Σε ενα απο τα βιντεο μου φαινεται το fail safe που ενεργοποιηται μολις περασα μπροστα απο λινκ του σκαι στο σεφ ... δεν ημουν πανω απο 400 μετρα μακρια
King Kostas

Δημοσίευση από King Kostas »

Wizard έγραψε:
Αν υπαρχει Link για μεταφορα Data τοτε σιγουρα 8α υπαρχει προβλημα. Ειναι σαν τα Fpv που δεν πεταμε με 2.4 video γιατι κανει παρεμβολη στην τ/κ.

+1

Wizard έγραψε:
H παρεμβολη που γινεται ειναι 2-3 δευτερολεπτα και χανει το σημα το σκαφος μεχρι να βρει καθαρη συχνοτητα ο δεκτης.
Στα χαρτια αυτο γινετε σε κλασματα αλλα στην πραξη που το εχω δει θελει ωρα.
Σε ενα απο τα βιντεο μου φαινεται το fail safe που ενεργοποιηται μολισ περασα μπροστα απο λινκ του σκαι στο σεφ ... δεν ημουν πανω απο 400 μετρα μακρια

+1000

Οπότε, μόνο η Βιργινία Λεούση μπορεί να δώσει λύση.

Πάντως, τα όσα γράφετε παίδες δεν αφορούν παρεμβολή. Ακόμα και αν η ναυτική βάση έκανε τα δικά της, θα έπρεπε το φαινόμενο να ήταν συνολικό και όχι τοπικό.

Για μένα είναι κλασική περίπτωση πτώσεως τάσης, άσχετα με Spektrum, Futaba ή Jr…και αφορά τρια πράματα.

1. Κουρασμένη μπαταρία.
2. Επαφές
3. Εξωτερικές συνθήκες. (κρύο ή πολύ ζέστη)

Στην περίπτωση σας νομίζω (μια σκέψη κάνω, μη πέσετε να με φάτε), το κρύο είναι καταλυτικό. Εάν πχ στο έδαφος έχεις 5 βαθμούς, το μοντέλο μετά από την απογείωση αλλά και πτήση στα 100 μέτρα και την ταχύτητα την οποία αναπτύσσει, αρχίζει να γίνεται κασάτο….

Το να κλειδώσει το μοντέλο τρώγοντας συνεχόμενη παρεμβολή είναι ακραίο. Ειδικά στην περίπτωση της Futaba (με την προϋπόθεση ότι είχε FAAST) είναι απλά αδύνατο.

Τώρα το σενάριο, να έχει περίοικος τόσο super duper gadget, για να ρίχνει τα μοντέλα το αποκλείω διότι απλά προϋποθέτει γνώσεις και φυσικά πολύ διάθεση να κάνει ζημιά. Βέβαια μεταξύ μας, τους έχετε πρήξει και τα ριπαπά στο Μαραθώνα.
Dimitris08

Δημοσίευση από Dimitris08 »

King Kostas έγραψε:

Για μένα είναι κλασική περίπτωση πτώσεως τάσης, άσχετα με Spektrum, Futaba ή Jr…και αφορά τρια πράματα.

1. Κουρασμένη μπαταρία.
2. Επαφές
3. Εξωτερικές συνθήκες. (κρύο ή πολύ ζέστη)

Στην περίπτωση σας νομίζω (μια σκέψη κάνω, μη πέσετε να με φάτε), το κρύο είναι καταλυτικό. Εάν πχ στο έδαφος έχεις 5 βαθμούς, το μοντέλο μετά από την απογείωση αλλά και πτήση στα 100 μέτρα και την ταχύτητα την οποία αναπτύσσει, αρχίζει να γίνεται κασάτο….

Δηλαδη Κωστα λες οτι το κρυο επηρεαζει τους δεκτες και υπαρχει περιπτωση να χαθει μοντελο απο τη θερμοκρασια περιβαλλοντος και μονο;
Wizard

Δημοσίευση από Wizard »

King Kostas έγραψε: +1

Το να κλειδώσει το μοντέλο τρώγοντας συνεχόμενη παρεμβολή είναι ακραίο. Ειδικά στην περίπτωση της Futaba (με την προϋπόθεση ότι είχε FAAST) είναι απλά αδύνατο.

Δεν χρειαζετε να ειναι συνεχομενη. Μπορει απλα να περασει απο μπροστα . Μπορει το φαινομενο να ειναι πιο συχνο και να μην πεφτει στην αντιληψη γιατι απλως την ωρα του κλειδωματος πετας ευθεια η δεν κανεις καποια μεγαλη κινηση για να το δεις.
Το φαινομενο (κλειδωμα) ΔΕΝ μπορει να ειναι συνολικο γιατι στο σεναριο του λινκ η δεσμη ειναι στενη και κατευθυντικη
οποτε πρεπει να περασεις απο μεσα της για να εχει το προβλημα.
Εαν πραγματη ειναι λινκ τοτε αυτο μπορει να μην δουλεθει και συνεχεια οποτε ειναι ακομα ποιο δυσκολο να το επιβεβαιωση καποιος

8ερμοκρασια δυσκολο γιατι αυτοι που πετανε σε πραγματικο κρυο δεν 8α πεταγανε καθολου
RedCharly

Δημοσίευση από RedCharly »

Κυριοι

Παρακολουθω μερες την ανταλλαγη απόψεων η οποία μου θυμίζει λίγο την ελληνική κρίση. Ο κάθε ένας από εμάς έχει μια άποψη η οποία έχει λογική και μπορεί να σταθεί αφήνει όμως και επιχειρήματα στους λοιπούς να δευτερολογήσουν.

Για εμένα που έχασα την RC "γκόμενα" μου από "μπόμπα ποτό" (η αλλιώς χωρίς να είμαι σίγουρος το γιατί) ένα πράγμα είναι πολύ βασικό: Ο κίνδυνος να προξενήθει ατύχημα είναι πάρα πολύ μεγάλος και θυμάμαι τον εαυτό μου να τρέχει με το αυτοκίνητο και να σκέπτεται αν θα γυρίσω το βράδυ στο σπίτι η στο κρατητήριο.

Δεν ξέρω αν το κρύο χάλασε κάτι, αν η βάση κάνει τεστ για προσεχή πόλεμο, αν ο απέναντι πονοκεφαλιασμένος γείτονας πήρε μαθήματα στο Harvard και κατασκεύασε το τέλειο μηχάνημα, ξέρω όμως ο φόβος του ακυβέρνητου αεροσκάφους τι γεύση έχει και για εμένα προσωπικά ο Μαραθώνας δεν είναι για κάτι παραπάνω από ένα parkzone mini ή το πολύ parkzone κανονικό.

Τα υπόλοιπα άρχισα ήδη να τα ψάχνω και να τα ξανακατασκευάζω.
Σπύρος

Wizard

Δημοσίευση από Wizard »

oav163 έγραψε: Κυριοι

Παρακολουθω μερες την ανταλλαγη απόψεων η οποία μου θυμίζει λίγο την ελληνική κρίση. Ο κάθε ένας από εμάς έχει μια άποψη η οποία έχει λογική και μπορεί να σταθεί αφήνει όμως και επιχειρήματα στους λοιπούς να δευτερολογήσουν.

Για εμένα που έχασα την RC "γκόμενα" μου από "μπόμπα ποτό" (η αλλιώς χωρίς να είμαι σίγουρος το γιατί) ένα πράγμα είναι πολύ βασικό: Ο κίνδυνος να προξενήθει ατύχημα είναι πάρα πολύ μεγάλος και θυμάμαι τον εαυτό μου να τρέχει με το αυτοκίνητο και να σκέπτεται αν θα γυρίσω το βράδυ στο σπίτι η στο κρατητήριο.

Δεν ξέρω αν το κρύο χάλασε κάτι, αν η βάση κάνει τεστ για προσεχή πόλεμο, αν ο απέναντι πονοκεφαλιασμένος γείτονας πήρε μαθήματα στο Harvard και κατασκεύασε το τέλειο μηχάνημα, ξέρω όμως ο φόβος του ακυβέρνητου αεροσκάφους τι γεύση έχει και για εμένα προσωπικά ο Μαραθώνας δεν είναι για κάτι παραπάνω από ένα parkzonemini ή το πολύ parkzone κανονικό.

Τα υπόλοιπα άρχισα ήδη να τα ψάχνω και να τα ξανακατασκευάζω.
Σπύρος

Η υγιης ανταλλαγη αποψεων για να λυθει ενα προβλημα δεν νομιζο οτι 8υμιζει καμια ελληνικη κριση. Εγω παντως εαν εχανα αεροπλανο θα ηθελα πολύ να ξερω το γιατι παντα πανω σε μια πιο λογικη υποθεση και οχι αοριστιες.
Οσο αφορα τον Μαραθωνα και κα8ε τετοιου ειδους αλανες τα προβληματα που αναφερεις ειναι σωστα και ο μονος δρομος λεγεται μοντελοδρομιο με ασφαλιση.
gxaid

Δημοσίευση από gxaid »

asterixx25 έγραψε: Στο σημείο που υπάρχουν προβλήματα, έχουν γίνει δοκιμές με συστήματα FM-PCM ή με φτηνές Κινέζικες τ/κ?

Ηλία γιατί το ρωτάς αυτό?? Για πές τι θα μας έδειχνε?

Το σίγουρο είναι πως στο valley και συγκεκριμένα πάνω από τα άλογα υπάρχει κάποιο θέμα. ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ αν το δούμε, τα τελευταία 2 χρόνια που συχνάζω εκεί, 7 στις 10 πτώσεις με ανεξιχνίαστα αίτια γίνονται στο συγκεκριμένο σημείο.

Εκεί έχασα και εγώ καινούριο σκάφος με δέκτη spektrum οποίος δεν είχε χάσει ρεύμα και σήμερα πετάει σε άλλο σκάφος. Την ίδια μέρα έπεσε και άλλο καινούριο σκάφος, ένα δικινητήριο, στο ίδιο σημείο, ελάχιστα μετρα πιο πρίν και είχε και κάμερα επάνω. Η πτώση του έχει καταγραφεί και είναι σε video σε αυτό το thread.

Και ναί μπορεί η ζεύξη της Spektrum να μην είναι όντως η πλέον αξιόπιστη, γιαυτό και εμφανίζεται ως η πιο ευάλωτη, αλλά σκάφη με Spektrum (και όχι μόνο) πετάνε παντού. Τέτοια συγκέντρωση ανεξιχνίαστων πτώσεων δεν συναντάται σε άλλους χώρους ή μοντελοδρόμια και μάλιστα σε καθορισμένο σημείο...
asterixx25

Δημοσίευση από asterixx25 »

Εννοώ...επειδή τα επώνυμα συστήματα 2.4Ghz βγάζουν προβλήματα στο συγκεκριμένο σημείο (και ίσως να φταίει η συχνότητα), μήπως τα πιο απλά δεν έχουν πρόβλημα
Έπίσης το πρόβλημα είναι αποκλειστικά με τα 2.4 ή υπάρχει πρόβλημα και στα 5.8Ghz, πχ.
Κάποια παιδιά πιο πίσω μίλησαν και για προβλήματα με τα κινητά.
Αφου γνωρίζετε το σημείο, θα μπορούσε να πάει κάποιος με συχνόμετρο να μετρήσει τι γίνεται...
Θυμίζει κάτι απο τρίγωνο των Βερμούδων...
LotuS

Δημοσίευση από LotuS »

κατα τη γνωμη μου οι παρεμβολες-πτωσεις επικεντρωνονται στις ζωνες που ειναι με κοκκινο στην κατωθι φωτογραφια...
Συνημμένα
problem area.jpg
problem area.jpg (95.75 KiB) Προβλήθηκε 55 φορές
Απάντηση

Επιστροφή στο “Ελεύθερη συζήτηση - Διαγωνισμοί”