Αρχαριος και T-REX450

Απάντηση
cygamer

Αρχαριος και T-REX450

Δημοσίευση από cygamer »

Γεια σας και απο εμενα. Δεν ξερω πως θα σας φανει αλλα δεν εχω πεταξει ποτε με οτιδηποτε και μου καρφωθηκε η εμμονη να παρω το TREX450 PRO και την spektrum dx6i (την παλια ομως, την dsm2 νομιζω). Οπως και να χει ηθελα να ρωτησω αν υπαρχει κανενα βιβλιο στα ελληνικα να μου προτεινετε ωστε να διαβασω και να ενημερωθω για τεχνικα θεματα, ορολογιες και γενικα οτι αφορα τα ελικοπτερα. Αν δεν εχουμε στα ελληνικα τοτε κατι στα αγγλικα...
Ευχαριστω
Dimitris08

Απάντηση: Αρχαριος και T-REX450

Δημοσίευση από Dimitris08 »

Σε οτι αφορα το χειρισμο του δε θα πας μπροστα με το διαβασμα αλλα με την εξασκηση. Και αφου δεν εχεις πεταξει ξανα καλυτερα να το αποφυγεις αυτο το ελικοπτερο.
cygamer

Δημοσίευση από cygamer »

Φιλε δημητρη ευχαριστω για την αμεση απαντηση. Προς το παρον θελω ενα βιβλιο να διαβασω 5-10πραγματα πριν μπω σε simulator. Το Trex δεν θα το πεταξω. Θα το βαλω στο ραφι να το βλεπω και να τρωγομαι...Απλα το βρηκα ευκαιρια τωρα σε ενα μαγαζι που κλεινει. Δεν ξερω ομως κατα ποσο αξιζει να παρω την DX6i ή καποια αλλη. Αν μπορει καποιος ας βοηθησει για την τηλεκατευθυνση. Αν και αυτη πιστευω ειναι η πιο σημαντικη δεν θελω να δωσω πανω απο 150ευρω...
Dimitris08

Δημοσίευση από Dimitris08 »

Θα σου πω κατι που μου λεγανε και μενα πριν 3 μηνες: Η τ/κ ειναι πραγματικα το μονο πραγμα που θα σου μεινει οσα χρονια αποφασισεις να ασχοληθεις με το χομπυ, οποτε παρε μια καλη απο την αρχη για αν την εχεις μεχρι να σου χαλασει..
amartolos

Δημοσίευση από amartolos »

cygamer έγραψε: Γεια σας και απο εμενα. Δεν ξερω πως θα σας φανει αλλα δεν εχω πεταξει ποτε με οτιδηποτε και μου καρφωθηκε η εμμονη να παρω το TREX450 PRO και την spektrum dx6i (την παλια ομως, την dsm2 νομιζω). Οπως και να χει ηθελα να ρωτησω αν υπαρχει κανενα βιβλιο στα ελληνικα να μου προτεινετε ωστε να διαβασω και να ενημερωθω για τεχνικα θεματα, ορολογιες και γενικα οτι αφορα τα ελικοπτερα. Αν δεν εχουμε στα ελληνικα τοτε κατι στα αγγλικα...
Ευχαριστω

φιλε αν το εχεις στο ραφι, αργα η γρηγορα θα επιχειρησεις να το πεταξεις.Το καλυτερο που θα καταφερεις ειναι να το κρασαρεις μεσα σε 3-4 δευτερα το πολυ>το χειροτερο ειναι να προκαλεσεις ατυχημα στον εαυτο σου και στους γυρω σου>Αν σε πετυχουνε τα blades....θα τρεχεις στον Φουστανο.Κοιτα στο youtube τι παθανε ατομα οταν επεσε ενα trex πανω τους απο λαθος χειρισμο.Αντι για διαβασμα παρε ενα simulator και για τεχνικα θεματα το youtube εχει τα παντα.

Ξεκινα απο εδω http://www.rchelicopterfun.com/how-to-fly-rc-helicopters-day1.html

Τα λεει αρκετα απλα.
Daliar

Δημοσίευση από Daliar »

Καλημερα στην παρεα. Να σου πω την αποψη μου απο προσωπικη εμπειρια. Ειμαι αρχαριος και νεος στον χωρο. Παντα μου αρεσαν τα ελικοπτερα και πριν 2 χρονια ειχα παει σε ενα μαγαζι και ειχα παρει ενα E-SKY 2ροτορο... 120+20 μια ακομη μπαταρια :(. Τωρα και μετα απο 2 χρονια και με σχετικα αρκετο ψαξιμο διαπιστωσα οτι πεταξα 150 σχεδον. Και αυτο γιατι πηρα κατι που ειναι RTF αλλα για μια φορα! Μετα απο ενα 2 χτυπηματα ή πτωσεις δεν μπορει να πεταξει οπως την πρωτη φορα και δεν αξιζει να δινεις λεφτα σε κατι τετοιο. Μπηκα στο τρυπακι για κατι καλυτερο. Ημουν ετοιμος να παρω ενα WALKERA 4F180 που ειχε αρκετα καλα πραγματακια επανω αλλα αν πηγαινα σε κατι τετοιο θα εμενα με αυτο ή θα επρεπε να δωσω ξανα χρηματα για κατι καλυτερο. Μετα απο πολυ ψαξιμο στο http://www.petame.gr
και με την βοηθεια ''φιλων'' απο εδω και κυριως απο εναν με τον οποιο μιλαμε κατεληξα σε μια FUTABA T6J Τ/Κ (κυριως λογω χρηματων) και σε ενα κλωνο T-REX 450 τον οποιο ειχα δει να πεταει οποτε δεν επαιρνα γουρουνι στο σακι. Με εναν εξωμειωτη και καλα περιφεριακα, πχ. charger και νομιζω οτι θα κανω αυτο που μου αρεσει και σχεδον με 70 παραπανω απο οτι με το WALKERA! Ακομα ομως εξασκουμαι στο simul γιατι θελει υπομονη!
raptor30

Δημοσίευση από raptor30 »

Προσωπική μου και ταπεινή μου άποψη, το 450άρι είναι ότι χειρότερο για να ξεκινήσει κάποιως και να μπεί στο χώρο του ελικοπτέρου...
Αυτό το διαπίστωσα και εγώ ο ίδιος πρίν κάποια χρόνια πίσω που άρχισα να ασχολούμε με το συγκεκριμένο αντικείμενο.

Έκτος από αρκετές ώρες στο sim (αυτό είναι κάτι που δεν το συζητάμε) η καλύτερη δασκάλα για να μάθεις είναι ένα coaxial (όποιο θέλεις της αρεσκείας σου "δεν παίζει ρόλο") και αφού εξοικιωθείς με τις κινήσεις και κάνεις κανονικά πορεία και nosein τότε προχωράς σε κάτι άλλο (collective pitch Ε/Π) ποιό σύνθετο και ποιό δύσκολο τόσο στο setup του όσο και στο χειρισμό του.

Το ελικόπτερο όπως έχουν επισημάνει και ποιό πάνω είναι πολύ επικίνδυνο και δύσκολο εργαλείο (δεν είναι παιχνίδι) και πρέπει πάντα να το αντιμετωπίζεις με σεβασμό και να τηρείς όλα τα μέτρα ασφαλείας.
Η δυσκολία του πιστεύω στο να το πετάξεις είναι και όλη η ομορφιά και ευχαρίστηση που σου δίνει βλέποντας τα βήματα εξέλιξης που κάνεις...

Αυτά cygamer στα λέω τελείως φιλικά για να ευχαριστηθείς αυτό το πραγματικά υπέροχο χόμπι και να μη χαλάσεις και άσκοπα τα χρήματα και τον χρόνο σου ξεκινώντας λάθος.

Αλλά και πάλι σου λέω ότι είναι η δική μου άποψη πάνω στο θέμα που δεν σημαίνει και απόλυτα πως είναι και η σωστή ...
cygamer

Δημοσίευση από cygamer »

Παιδια σας ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις και το ενδιαφερον που δειξατε. Προς το παρον ειμαι στον σιμ(καλα τα παω μπορω να πω) και σκεφτομαι να αγορασω ενα 4καναλο για περεταιρω εξασκηση. Απ οτι καταλαβα απ αυτα που ειπατε πρεπει να το παω σιγα σιγα και... αυτο θα κανω.
Σας ευχαριστω πολυ.
Daliar

Δημοσίευση από Daliar »

Εγω ακομα με τον σιμ ασχολουμαι μεχρι να νιωσω ετοιμος για να ξεκινησω τα πρωτα μου βηματα στο 450αρι. Εχω και το αλλο το 2 ροτορο αλλα θελει καινουριες μπαταριες γιατι αυτες που εχω δεν το σηκωνουν καν. :(
Slick330

Δημοσίευση από Slick330 »

cygamer έγραψε: Παιδια σας ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις και το ενδιαφερον που δειξατε. Προς το παρον ειμαι στον σιμ(καλα τα παω μπορω να πω) και σκεφτομαι να αγορασω ενα 4καναλο για περεταιρω εξασκηση. Απ οτι καταλαβα απ αυτα που ειπατε πρεπει να το παω σιγα σιγα και... αυτο θα κανω.
Σας ευχαριστω πολυ.

Μήπως τουλάχιστον μπορείς να μοιραστείς το που βρήκες το 450 σχετικά φθηνά?
Μήπως είναι κάτι που αξίζει γιατί και εγώ ψάχνω για το τρεχ450 απλά φοβάμαι τους κλώνους. Είναι της align αυτό που βρήκες?
cygamer

Δημοσίευση από cygamer »

Slick330 έγραψε: Μήπως τουλάχιστον μπορείς να μοιραστείς το που βρήκες το 450 σχετικά φθηνά?
Μήπως είναι κάτι που αξίζει γιατί και εγώ ψάχνω για το τρεχ450 απλά φοβάμαι τους κλώνους. Είναι της align αυτό που βρήκες?

Ναι ειναι το αυθεντικο της Align. Δυστυχως δεν υπαρχει πλεον το καταστημα καθως εκλεισε οριστικα...τα ειχε βαλει τιμη κοστους.
Slick330

cygamer έγραψε: Ναι ειναι το αυθεντικο της Align. Δυστυχως δεν υπαρχει πλεον το καταστημα καθως εκλεισε οριστικα...τα ειχε βαλει τιμη κοστους.

Κρίμα...
Ένα συννεφάκι από πάνω μου γράφει ¨Τι να απόγιναν τα Trex που είχε αυτό το μαγαζί..":D
amartolos

Δημοσίευση από amartolos »

Slick330 έγραψε: Μήπως τουλάχιστον μπορείς να μοιραστείς το που βρήκες το 450 σχετικά φθηνά?

το 450pro το βρισκεις Ελλαδα στα 300ευρω μαζι με τα μεταφορικα.Η τιμη αυτην ειναι καλυτερη ακομη και απο sites του εξωτερικου.

http://www.aligngr.com/gr/t-rex-450-pro-super-combo-.html

απο εκει και περα με 80(380) ευρω παραπανω παιρνεις το fBL 450 3gx super combo απο hong kong, η με 400 απο Αγγλια.
Slick330

@αμαρτωλός: Έτσι ακριβώς. Σε αυτές τις τιμές κινούνται τα πράματα.
Και πάντα για το flybarless μιλούσα. Οπότε από εξωτερικό ότι πάρει κανείς.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Ηλεκτρικά ελικόπτερα”