Επιλογη Dremel
Επιλογη Dremel
Ποιο Dremel θεωρειται καλυτερο για την περιπτωση μας (αερομοντελισμος);
Την σειρα 300 η την σειρα 4000;
Την σειρα 300 η την σειρα 4000;
Απάντηση: Επιλογη Dremel
Το τι θες για Dremel ακριβώς εξαρτάται από σένα και τι θες να κάνεις. Για παράδειγμα μπορείς να πάρεις ένα Dremel και να το κάνεις σέγα. Δες εδώ σχετικά:
http://www.petame.gr/forum/viewtopic.php?t=4441
Οπότε πρώτα πρέπει να δεις εσύ τι ανάγκες έχεις και μετά να δεις τι θες από Dremel (αλλά και μη Dremel) για να λύσεις το πρόβλημα σου. Λογικά αν πεις πιο συγκεκριμένα για τι το θες σίγουρα θα ξέρει κάποιος να σου κάνει σύγκρισή μεταξύ των 2 που προανέφερες.
Σε μη Dremel, εμένα η επόμενη παραγγελία από Hobbyking θα έχει μέσα αυτό:
http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idProduct=9393
Δεν είναι Dremel αλλά κάνει την ίδια ακριβώς δουλειά με το αντίστοιχο της Dremel και ακόμα και στην περίπτωση που το Dremel υπερτερεί λίγο έναντι αυτού η τιμή που έχει το συγκεκριμένο (27 ευρώ με την αποστολή, συστημένο κιόλας) αποτελεί μια καλή και οικονομική λύση. Είναι επίσης συμβατό με τα εξαρτήματα -μύτες για Dremel.
Δεν ξέρω αν σε βολεύει αλλά στο παρέθεσα για να το έχεις στα υπόψιν.
Αντώνης
http://www.petame.gr/forum/viewtopic.php?t=4441
Οπότε πρώτα πρέπει να δεις εσύ τι ανάγκες έχεις και μετά να δεις τι θες από Dremel (αλλά και μη Dremel) για να λύσεις το πρόβλημα σου. Λογικά αν πεις πιο συγκεκριμένα για τι το θες σίγουρα θα ξέρει κάποιος να σου κάνει σύγκρισή μεταξύ των 2 που προανέφερες.
Σε μη Dremel, εμένα η επόμενη παραγγελία από Hobbyking θα έχει μέσα αυτό:
http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idProduct=9393
Δεν είναι Dremel αλλά κάνει την ίδια ακριβώς δουλειά με το αντίστοιχο της Dremel και ακόμα και στην περίπτωση που το Dremel υπερτερεί λίγο έναντι αυτού η τιμή που έχει το συγκεκριμένο (27 ευρώ με την αποστολή, συστημένο κιόλας) αποτελεί μια καλή και οικονομική λύση. Είναι επίσης συμβατό με τα εξαρτήματα -μύτες για Dremel.
Δεν ξέρω αν σε βολεύει αλλά στο παρέθεσα για να το έχεις στα υπόψιν.
Αντώνης
Το ντρεμελ το θελω για να κανω βασικες εργασιες.
Να κοβω, γυαλιζω, τροχιζω κυριως ξυλο.
Τα δυο μοντελα εχουν διαφορες στα watt και στο μεγεθος (και κατα συνεπεια και στο βαρος).
Και επειδη δεν αγοραζεις καθε μερα τετοιο εργαλειο γιαυτο ρωταω να δω πιο καθεται καλυτερα στο χερι και πιο ειναι ποιο ευκολα στην δουλεια (αξιζει δηλαδη η παραπανω ισχυς το μειονεκτημα του μεγαλυτερου βαρους; )
Υ.Γ. Πριν απο δυο χρονια ημουνα ετοιμος να αγορασω ενα τετοιο ντρεμελ ωσπου ειδα σε ενα πολυκαταστημα ενα παρομοιο σαν αυτο του κινεζου, με πολλα εξαρτηματα και γυρω στα 20 ευρω.
Το αποτελεσμα;
Οσο το χρησιμοποιησατε εσεις αλλο τοσο το χρησιμοποιησα και εγω.
Δηλαδη καθολου.
Ειχε στραβο αξονα και εκανε τοσο τζογο που κοντεψα να κοψω το χερι μου.
Συνολικος χρονος χρησης του, ενα ολοκληρο λεπτο!
Και τωρα το βλεπω να καθεται και θα αγορασω ντρεμελ.
Τα δυο μοντελα εχουν διαφορες στα watt και στο μεγεθος (και κατα συνεπεια και στο βαρος).
Και επειδη δεν αγοραζεις καθε μερα τετοιο εργαλειο γιαυτο ρωταω να δω πιο καθεται καλυτερα στο χερι και πιο ειναι ποιο ευκολα στην δουλεια (αξιζει δηλαδη η παραπανω ισχυς το μειονεκτημα του μεγαλυτερου βαρους; )
Υ.Γ. Πριν απο δυο χρονια ημουνα ετοιμος να αγορασω ενα τετοιο ντρεμελ ωσπου ειδα σε ενα πολυκαταστημα ενα παρομοιο σαν αυτο του κινεζου, με πολλα εξαρτηματα και γυρω στα 20 ευρω.
Το αποτελεσμα;
Δηλαδη καθολου.
Αλεξης έγραψε: ↑Το ντρεμελ το θελω για να κανω βασικες εργασιες.
Το αποτελεσμα;
Δηλαδη καθολου.
Έγραφα πρίν τόση ώρα, και όταν πάτησα για καταχώρηση............δεν έγινε δεκτό από το σύστημα.`M`
Την ατυχία μου.>:(
Έτσι σου απαντώ σύντομα.
Σημασία έχει εάν εσύ χρειάζεσαι το εργαλείο και όχι εμείς.
Όταν εγώ αγόρασα dremel έκανα κατασκευές γιατί δεν υπήρχαν έτοιμα μοντέλα.
Τώρα τι θα πάρει εσύ, έχει να κάνει με τα λεφτά που διαθέτεις και εάν το χρειάζασαι, εάν σου είναι απαραίτητο.
Βέβαια πρέπει να έχεις και χειροκίνητα εργαλεία.
Η σειρές ταχυτροχών που ρωτάς έχουν να κάνουν με την ποιότητα και ποσότητα των εργασιών σου.
Το θέμα βάρους που αναφέρεις είναι αμελητέο.
Είναι εργαλεία χειρός.
Μπορείς να τα σηκώσεις και να τα χειρηστής.
Για μένα, πήγαινε σε ένα κατάστημα με εργαλεία ή σε ένα πράκτικερ, και δοκιμασέ τα._Β_Ο^hola^
Πιάστα να δείς πώς έρχονται στο χέρι σου.Ro:o/
Λυπάμαι που χτήπησες το χέρι σου εξ αιτίας ενός κακού εργαλείου.
Πάντα να παίρνεις μέτρα προστασίας.
Με τον ταχυτροχό να φοράς πάντα προστατευτικά γυαλιά.
Καλή αγορά και ........................πές μας εάν θέλεις τι αγόρασες τελικά.
-
Ποιό απο τα 2 θα επιλέγατε και γιατί? Υπάρχει εμπειρία με κάποιο?
http://www.e-shop.gr/show_main.phtml?id=TLS.050499&sid=1
http://www.lidl.gr/cps/rde/xchg/lidl_gr/hs.xsl/index_15807.htm
Δεν το θέλω για καθημερινή εργασία και σκληρή χρήση, αλλά το θέλω να κάνει και δουλειές εκτός μοντελισμού.
Σε σχέση με οτι βλέπω εγώ. αυτό του Lidl έχει ενα πλεονέκτημα και ενα μειονέκτημα. Να ξεκινήσω απο το μειονέκτημα, το οτι δεν έχει εύκαμπτο άξονα και πιθανόν και βαλιτσάκι φύλαξης, αλλά σαν πλεονέκτημα έχει τροφοδοσία 12V που μπορεί κάλλιστα να χρησιμοποιηθεί οπουδήποτε με μια μπαταρία LiPo 3s.
Δεν το θέλω για καθημερινή εργασία και σκληρή χρήση, αλλά το θέλω να κάνει και δουλειές εκτός μοντελισμού.
Σε σχέση με οτι βλέπω εγώ. αυτό του Lidl έχει ενα πλεονέκτημα και ενα μειονέκτημα. Να ξεκινήσω απο το μειονέκτημα, το οτι δεν έχει εύκαμπτο άξονα και πιθανόν και βαλιτσάκι φύλαξης, αλλά σαν πλεονέκτημα έχει τροφοδοσία 12V που μπορεί κάλλιστα να χρησιμοποιηθεί οπουδήποτε με μια μπαταρία LiPo 3s.
asterixx25 έγραψε: ↑Ποιό απο τα 2 θα επιλέγατε και γιατί? Υπάρχει εμπειρία με κάποιο?
Φίλε μου καλημέρα, εγώ έχω ένα απ' τα practicker εδώ και 2 χρόνια και κάνει μια χαρά την δουλειά του, είμαι πολύ ευχαριστημένος. Βέβαια αν αγόραζα τώρα πάλι θα επέλεγα το einhell γιατί έχω ακούσει πολύ καλά λόγια και υπάρχει και η αντιπροσωπεία στην Ελλάδα οπότε μπορείς να βρεις και κάνα αναταλλακτικό!!!
Εκείνο που μου κάνει εντύπωση είναι ότι μιλάτε για Dremel και εννοείτε οτιδήποτε άλλο εκτός από Dremel.....
Επειδή η φτήνια τρώει το παρά λέγαν οι παλιοί και επειδή έχω δοκιμάσει διάφορους ταχυτροχούς, κατέληξα επιτέλους στο ότι καλύτερο υπάρχει αυτή τη στιγμή, δηλαδή στο Dremel και σώθηκα....οι δουλειές που μέχρι τώρα έχω κάνει και ειδικά στον αερομοντελισμό μου έχουν βγάλει τα λεφτά του, γι αυτό συνιστώ μια και καλή το ότι καλύτερο υπάρχει. Θα έλεγα επίσης ως επιλογή το 300, γιατί αυτά με τις μπαταρίες δεν τα πολυ-εμπιστεύομαι για μακροχρόνια χρήση. Πέφτουν κάποια στιγμή οι μπαταρίες και μετά....
Η εύκαμπτη ντίζα που δίνει μαζί είναι όλα τα λεφτά....δε παθαίνει τίποτα ( και την έχω σκίσει....)
Έχω κόψει ατσάλινες ντίζες, βίδες και ότι άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς...εκείνο που με εξυπηρετεί πολύ είναι ο δίσκος κοπής ξύλου...για μοντελιστικές δουλειές σε Plywood είναι ότι καλύτερο (http://www.dremeleurope.com/dremelocs-gr/product/2764/353/dremel%C2%AE-speedclic%E2%84%A2%3A-%CE%B4%CE%AF%CF%83%CE%BA%CE%BF%CF%82-%CE%BA%CE%BF%CF%80%CE%AE%CF%82-%CE%BE%CF%8D%CE%BB%CE%BF%CF%85/dremel%C2%AE-speedclic%E2%84%A2%3A-%CE%B4%CE%AF%CF%83%CE%BA%CE%BF%CF%82-%CE%BA%CE%BF%CF%80%CE%AE%CF%82-%CE%BE%CF%8D%CE%BB%CE%BF%CF%85
.)
Επειδή η φτήνια τρώει το παρά λέγαν οι παλιοί και επειδή έχω δοκιμάσει διάφορους ταχυτροχούς, κατέληξα επιτέλους στο ότι καλύτερο υπάρχει αυτή τη στιγμή, δηλαδή στο Dremel και σώθηκα....οι δουλειές που μέχρι τώρα έχω κάνει και ειδικά στον αερομοντελισμό μου έχουν βγάλει τα λεφτά του, γι αυτό συνιστώ μια και καλή το ότι καλύτερο υπάρχει. Θα έλεγα επίσης ως επιλογή το 300, γιατί αυτά με τις μπαταρίες δεν τα πολυ-εμπιστεύομαι για μακροχρόνια χρήση. Πέφτουν κάποια στιγμή οι μπαταρίες και μετά....
Η εύκαμπτη ντίζα που δίνει μαζί είναι όλα τα λεφτά....δε παθαίνει τίποτα ( και την έχω σκίσει....)
Έχω κόψει ατσάλινες ντίζες, βίδες και ότι άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς...εκείνο που με εξυπηρετεί πολύ είναι ο δίσκος κοπής ξύλου...για μοντελιστικές δουλειές σε Plywood είναι ότι καλύτερο (http://www.dremeleurope.com/dremelocs-gr/product/2764/353/dremel%C2%AE-speedclic%E2%84%A2%3A-%CE%B4%CE%AF%CF%83%CE%BA%CE%BF%CF%82-%CE%BA%CE%BF%CF%80%CE%AE%CF%82-%CE%BE%CF%8D%CE%BB%CE%BF%CF%85/dremel%C2%AE-speedclic%E2%84%A2%3A-%CE%B4%CE%AF%CF%83%CE%BA%CE%BF%CF%82-%CE%BA%CE%BF%CF%80%CE%AE%CF%82-%CE%BE%CF%8D%CE%BB%CE%BF%CF%85
.)
-
palafdim έγραψε: ↑Εκείνο που μου κάνει εντύπωση είναι ότι μιλάτε για Dremel και εννοείτε οτιδήποτε άλλο εκτός από Dremel.....
.)
Συμφωνω απολυτα μαζι σου...εξαλλου δεν ειμαι τοσο πλουσιος για να αγοραζω φτηνα...Το 300 δαγκωτο...!@/-=}{{
-
Προσωπικά έχω και τα δύο ( Lidl + einhell). Το Lidl μετα απο 11μήνες χάλασε ο ρυθμιστής στροφών με αποτέλεσμα να δουλεύει μονο με τις μεγιστες στροφές (Αν ειχα κρατηησει την αποδειξη θα επαιρνα τα λεφτα μου πίσω τουλάχιστον)
Γενικά δεν ήταν πολύ δυνατό και αρκετές φορές κόλαγε ειδικά σε κοπές ξύλου ή σίδερου.
Το Einhell (που γράφει πάνω bavaria) το έχω δύο μέρες αλλά απο τίς πρωτες δοκιμές δείχνει πολύ δυνατό. Επίσης ο ευκαμπτος που έχει είναι ΟΛΑ τα λέφτα. Είναι πιο βαρυ απο το lidl και δουλευει με 220v σε αντίθεση με το Lidl που δουλευει στα 12v με μετασχηματιστή.
Το αρνητικό με το einhell ειναι οτι δίνετε με λίγα τροχάκια σε αντιθεση με του Lidl που δίνεται με μια πραγματική πλαιάδα ( και το einhell δεν παίρνει τα περισσότερα τροχάκια του lidl παρά μονο αν έχεις τον adapter που δίνει μαζί το Lidl).
Διαλέγεις και παιρνεις.
Υ,
Γενικά δεν ήταν πολύ δυνατό και αρκετές φορές κόλαγε ειδικά σε κοπές ξύλου ή σίδερου.
Το Einhell (που γράφει πάνω bavaria) το έχω δύο μέρες αλλά απο τίς πρωτες δοκιμές δείχνει πολύ δυνατό. Επίσης ο ευκαμπτος που έχει είναι ΟΛΑ τα λέφτα. Είναι πιο βαρυ απο το lidl και δουλευει με 220v σε αντίθεση με το Lidl που δουλευει στα 12v με μετασχηματιστή.
Το αρνητικό με το einhell ειναι οτι δίνετε με λίγα τροχάκια σε αντιθεση με του Lidl που δίνεται με μια πραγματική πλαιάδα ( και το einhell δεν παίρνει τα περισσότερα τροχάκια του lidl παρά μονο αν έχεις τον adapter που δίνει μαζί το Lidl).
Διαλέγεις και παιρνεις.
Υ,
-
Βασικά είμαι ανάμεσα στα παραπάνω 2
Αυτό που με προβληματίζει κάπως είναι, μήπως αυτό του Lidl επειδή δουλεύει στα 12V έχει μειωμένες επιδόσες σε σχέση με τα ηλεκτρικά.
Στο τέλος με βλέπω και εμένα με τα 2
Αυτό που με προβληματίζει κάπως είναι, μήπως αυτό του Lidl επειδή δουλεύει στα 12V έχει μειωμένες επιδόσες σε σχέση με τα ηλεκτρικά.
asterixx25 έγραψε: ↑Βασικά είμαι ανάμεσα στα παραπάνω 2
...όπως είπε κ' ο Δημήτρης (Palafdim) προηγουμένως το Dremel είναι το μαγικό εργαλείο ... το θέμα είναι τι χρήματα διατίθεσαι να ξοδέψεις...
...προτού αποφασίσεις κοίτα και την φθηνή αλλά αξιόπιστη περίπτωση της Minicraft (με τροφοδοτικό/ ρυθμιστή στροφών) στον Δίλμα (dilmas.gr)...το δούλευα για πολλά χρόνια και όταν το φορητό μου Dremel 8200 μένει απο μπαταρία την λύση την δίνει πάλι η Minicraft ...
η ταν, η, τα πετάν...
asterixx25 έγραψε: ↑Βασικά είμαι ανάμεσα στα παραπάνω 2
Μπορει να εχει μειωμενες επιδοσεις μπορει και οχι. Η ταση λειτουργιας απο μονη της δεν ειναι ενδεικτικη της ισχυος ενος μηχανηματος.
Παρολο που εχω το Dremel 300 με διαφορα καλουδια, σημερα θα διαλεγα κατι φτηνο, σιγα την τεχνολογια αιχμης, για να φοβασαι να χαλασει. Τι να χαλασει; Ενα μοτερ με καρβουνακια ειναι. Το θεωρω αθανατο, μονο αλλαγη καρβουνακια μολις φαγωθουν.
orck έγραψε: ↑Μπορει να εχει μειωμενες επιδοσεις μπορει και οχι. Η ταση λειτουργιας απο μονη της δεν ειναι ενδεικτικη της ισχυος ενος μηχανηματος.
Παρολο που εχω το Dremel 300 με διαφορα καλουδια, σημερα θα διαλεγα κατι φτηνο, σιγα την τεχνολογια αιχμης, για να φοβασαι να χαλασει. Τι να χαλασει; Ενα μοτερ με καρβουνακια ειναι. Το θεωρω αθανατο, μονο αλλαγη καρβουνακια μολις φαγωθουν.
Το θέμα δεν είναι στη τεχνολογία αλλά στα υλικά κατασκευής του μηχανήματος. Πρότεινα το Dremel 300 διότι είναι καθαρά ηλεκτρικό, ο ρυθμιστής στροφών του αποδίδει πραγματικά αυτά που λέει και η εύκαμπτη ντίζα αντέχει σε πολύ σκληρή δουλειά και πίεση ακόμα όταν ζορίζεται όπως συμβαίνει σε κοπή σκληρών υλικών όπως παχιές ατσαλόβιδες που άλλως χρειάζεσαι γωνιακό τροχό για να τις κόψεις!
Συγριτικά:
DREMEL 300 Series MultiKit 300-1/55 ATT (10000-33000 στροφές) 75
BT-MG 135 EINHELL 49
DREMEL 4000 (4000-4/65) (από 5000 -35000 στροφές) 118
MATRIX EM-GES 135 39
MC-8571 ΣΕΤ ΤΑΧΥΤΡΟΧΟΥ MINICRAFT ΑΓΓΛΙΑΣ 69
DREMEL 300 Series MultiKit 300-1/55 ATT (10000-33000 στροφές) 75
BT-MG 135 EINHELL 49
DREMEL 4000 (4000-4/65) (από 5000 -35000 στροφές) 118
MATRIX EM-GES 135 39
MC-8571 ΣΕΤ ΤΑΧΥΤΡΟΧΟΥ MINICRAFT ΑΓΓΛΙΑΣ 69
http://www.kentrovidas.gr/showprod.php?id=3457
Εγώ έχω την σειρά 300 και είναι πάρα πολύ καλό και οικονομικό.
Σου προτείνω να πάρεις το γυμνό και από εκεί και πέρα να αγοράσεις τα εξαρτήματα που ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ χρειάζεσαι.
Εγώ έκανα το λάθος και πήρα την full έκδοση και έχω 100 άχρηστα εξαρτήματα.
Εγώ έχω την σειρά 300 και είναι πάρα πολύ καλό και οικονομικό.
Σου προτείνω να πάρεις το γυμνό και από εκεί και πέρα να αγοράσεις τα εξαρτήματα που ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ χρειάζεσαι.
Εγώ έκανα το λάθος και πήρα την full έκδοση και έχω 100 άχρηστα εξαρτήματα.