Επιλογη Dremel

asterixx25

Απάντηση: Επιλογη Dremel

Δημοσίευση από asterixx25 »

Εκείνο που μου κάνει εντύπωση είναι ότι μιλάτε για Dremel και εννοείτε οτιδήποτε άλλο εκτός από Dremel.....

Κάνουμε ελαφρώς μια κατάχρηση του τίτλου και αναφερόμαστε σε όλους τους ταχυτροχούς του τύπου
Σαφώς και το dremel είναι μάρκα εργαλείου αλλά επειδή έχει επικρατήσει λόγω διαφήμησης και πωλήσεων τα λέμε όλα με το ίδιο όνομα :D
Το σωστότερο θα ήταν ταχυτροχός...

Οσον αφορά την δική μου άποψη, υποστηρίζω και εγώ οτι το DREMEL είναι μόνο ΕΝΑ, αλλά επειδή πρόκειται για επαγγελματικό εργαλείο με ελαφρώς τσιμπημένη τιμή και ανταλακτικά-αξεσουάρ, γιατί να τα δώσει κάποιος όλα αυτά απο τη στιγμή που χρειάζεται κάτι για περιστασιακή χρήση?
Αν ήθελα κάτι για πολλή, σχεδόν καθημερινή δουλειά δεν το συζητούσα. Αλλά για χρήση 2-3 φορές τον μήνα και αν...νομίζω οτι και ενα φθηνότερο θα κάνει την δουλειά του.

Για αρχή πάντως με βλέπω να τσιμπάω αυτό του Lidl ευελπιστώντας στο οτι μπορεί να ταιριάζουν τα εξαρτήματα που πουλάει κατά καιρούς σε extra κασετίνες, συν επειδή είναι 12V θα μπορούσε να μπεί μια 3s LiPo και να χρησιμοποιηθεί στο μπαλκόνι ή οπουδήποτε αλλού ελλείψη ηλεκτρικής πρίζας.
Το μόνο που δεν μου αρέσει είναι η έλειψη εύκαμπτου άξονα, αλλά αν είναι ελαφρύτερο απο τα υπόλοιπα ηλεκτρικά της κατηγορίας, τότε καλώς.
asterixx25

...προτού αποφασίσεις κοίτα και την φθηνή αλλά αξιόπιστη περίπτωση της Minicraft (με τροφοδοτικό/ ρυθμιστή στροφών) στον Δίλμα (dilmas.gr)...το δούλευα για πολλά χρόνια και όταν το φορητό μου Dremel 8200 μένει απο μπαταρία την λύση την δίνει πάλι η Minicraft ...

Εκεί νομίζω πάμε σε μια άλλη κατηγορία των mini ταχυτροχών που βολεύουν πάρα πολύ τους στατικούς μοντελιστές.
Κάτι σαν αυτά που έχει και ο Kalfakis
http://www.e-kalfakis.gr/στατικα-μοντελα-εργαλεια-τρυπανια-&-δραπανα-μηχανικα-shesto-rc12eu,-mini-rotary-tool-p-6468.html
palafdim

Δημοσίευση από palafdim »

gorillas έγραψε: http://www.kentrovidas.gr/showprod.php?id=3457

Εγώ έχω την σειρά 300 και είναι πάρα πολύ καλό και οικονομικό.

Σου προτείνω να πάρεις το γυμνό και από εκεί και πέρα να αγοράσεις τα εξαρτήματα που ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ χρειάζεσαι.

Εγώ έκανα το λάθος και πήρα την full έκδοση και έχω 100 άχρηστα εξαρτήματα.

Χωρίς την εύκαμπτη ντίζα οποιοσδήποτε ταχυτροχός δεν είναι τόσο χρήσιμος στο μοντελιστή ειδικά εάν θέλει να κάνει δουλειές στο εσωτερικό του μοντέλου ή υπό γωνία κλπ. Επίσης μια βάση στήριξης όταν χρησιμοποιούμε την ντίζα είναι απαραίτητη ώστε αυτή να έρχεται από ψιλά και να μας δίνει καλό "χέρι". Μόνη της η ντίζα έρχεται πιο ακριβά από το set. Το σετ των 75 την έχει μαζί με όχι τόσα πολλά εξαρτήματα. Μέσα σε αυτό υπάρχει και το νέο σύστημα Speedclic Που από μόνο του κάνει 20 στο οποίο προσθέτεις ότι τροχό θες.
Όσο για το πόσο συχνά χρησιμοποιείς το ταχυτροχό έχω να πω πως για το μοντελισμό ίσως είναι το πιο χρησιμοποιούμενο εργαλείο για κοπή ξύλων, ντιζών, πλαστικών, (cawl, canopy, και ειδικά εποξικών τμημάτων), τρόχισμα, τρήψιμο και πολλά άλλα...προσωπικά χωρίς ταχυτροχό ως μοντελιστής νιώθω ..."γυμνός"!!
socratesb

Δημοσίευση από socratesb »

Εγώ έχω χρησιμοποιώ το DREMEL 300 και είμαι ευχαριστημένος. Το εργαλείο κάνει όλες τις δουλειές. Έχω δει όμως και το έχω συγκρίνει με το DREMEL 4000 που είναι πιο δυνατό σε watt και πιστεύω ότι είναι το απόλυτο εργαλείο.
Σίγουρα εάν το αγόραζα σήμερα θα έπερνα αυτό.
http://www.dremeleurope.com/dremelocs-gr/category/2709/dremel%C2%AE-4000
Skywalker

Δημοσίευση από Skywalker »

Ένα ταχυτροχό σαν αυτό που έχει ο Kalfakis έχει το Practiker στην ίδια τιμή ακριβώς αλλά περιλαμβάνει στην θήκη του και την εύκαμπτη ντίζα του οδοντίατρου και βάση στήριξης και πολλες μύτες για διάφορες εργασίες.

Το είχα πάρει το καλοκαίρι και του άλλαξα τα φώτα, είναι σκυλί. Έχει και ροδέλα με 6 ή 7 ταχύτητες για αργά ή πιο γρήγορα. Η αλήθεια είναι ότι δεν περίμενα να άντεχε αλλά είναι power και το έφερα και Αγγλία όπου συνεχίζω και το παιδεύω. ^%^

Η εύκαμπτη ντίζα είναι κάτι πολύ βολικό για μοντελιστικές εργασίες όπως προαναφέρθηκε. Βοηθάει εξαιρετικά σε μερικά στενά σημεία. Το συγκεκριμένο που πήρα είναι σε ένα μαύρο βαλιτσάκι και αν θυμάμαι καλά έχει ένα κόκκινο χαρτόνι με λογότυπα της εταιρίας περασμένο γύρω από το βαλιτσάκι.

Όταν το είχα πάρει ρώτησα τι παίζει με εγγυήσεις και μου είπαν ότι έχει εγγύηση Praktiker γιατί το Praktiker τα εισάγει.
asterixx25

Εχει και εδώ
μια συμφέρουσα προσφορά, αλλά κατα πόσον αυτά τα μικρά 12V μίνι δραπανάκια είναι αποτελεσματικά και δυνατά δεν γνωρίζω :-\
palafdim

Δημοσίευση από palafdim »

asterixx25 έγραψε: Εχει και εδώ
μια συμφέρουσα προσφορά, αλλά κατα πόσον αυτά τα μικρά 12V μίνι δραπανάκια είναι αποτελεσματικά και δυνατά δεν γνωρίζω :-\

Παιδιά αυτά τα 12V είναι συγγνώμη, για....νύχια ....^%^
Έτσι και τα ζορίσεις λίγο,,,,γειά σας!!!!
Αντώνης Κριτζάς

Δημοσίευση από Αντώνης Κριτζάς »

έχω το 398

και μπορώ να πω ότι έχει αποδειχθεί σκυλί Αυτό που μου λείπει είναι ένα εξάρτημα για να δουλεύω σε στενά και δύσκολα σημεία
Αυτά με την μπαταρία τα ζηλεύω αλλά όσες φορές έκανα χρήση έμεινα στα μισά Στο πεδίο όμως είναι σωτήρια
Δεν θα ήθελα να κάνω δυσφήμιση στο lidl αλλά όλες τις "προσφορές" τις βρίσκω σε καλύτερη τιμή .......ψάξτε το
asterixx25

asterixx25 έγραψε: Βασικά είμαι ανάμεσα στα παραπάνω 2
Αυτό που με προβληματίζει κάπως είναι, μήπως αυτό του Lidl επειδή δουλεύει στα 12V έχει μειωμένες επιδόσες σε σχέση με τα ηλεκτρικά.

Στο τέλος με βλέπω και εμένα με τα 2

Τελικά αγόρασα και τα 2 ^%^
Εκ πρώτης όψεως αυτό του Lidl είναι πανάλαφρο-πούπουλο στο χέρι, φαίνεται καλή κατασκευή και μπορεί να δουλέψει και με 3s LiPo 22.99Ε
Το μόνο αρνητικό που του βρίσκω είναι οτι είναι λίγο σκληρό το σπιράλ του καλωδίου.

Το 2ο της einhell είναι πιο βαρύ τα πλαστικά του είναι και αυτά "δεμένα", έχει την ντίζα προέκτασης και μάλλον περισσότερα εξαρτήματα. 18.81Ε
Σύνολο 41.8Ε

Θα μπορούσε να πει κάποιος οτι με ελάχιστα χρήματα παραπάνω θα αγόραζα μια και καλή ενα γνήσιο Dremel, αλλά τώρα έχω 2 ενα ρεύματος και ενα που μπορεί να γίνει μπαταρίας. Πάντως μέχρι να χαλάσουν και τα 2 στην επόμενη αγορά θα ξανασκεφτώ για Dremel.

Θα επανέλθω με φωτογραφίες και δοκιμές.
asterixx25

Η πατέντα που έκανα στο δικό μου και το δουλεύω απο 2 πηγές. Και επειδή λόγω απροσεξίας έκαψα τον ρυθμιστή ταχύτητας απο ανάποδη τάση, έβαλα και μια δίοδο προστασίας και ξένοιασα.
Οσον αφορά τη δύναμη, του Lidl σαφώς και είναι πιο αδύναμο σε σχέση με το einhell, αλλά για ψιλοδουλειές καλό είναι.
Επίσης τώρα έχει τη φορητότητα (12V), πράγμα που μπορεί να γίνει και με το einhell αλλά χρειάζεται ρεύμα 220V
Συνημμένα
26-12-12_2307.jpg
26-12-12_2307.jpg (95.56 KiB) Προβλήθηκε 84 φορές
26-12-12_2304.jpg
26-12-12_2304.jpg (87.17 KiB) Προβλήθηκε 84 φορές
Απάντηση

Επιστροφή στο “Μηχανολογικά - Εργαλεία - Καύσιμα”