Βοηθεια για το lama !!!

HeliWizard

Βοηθεια για το lama !!!

Δημοσίευση από HeliWizard »

Παιδια τα φωτα σας !!! Οταν σηκωνεται το lama πηγαινει ολο αριστερα λες και του δινω αιλερον ολο αριστερα απο την τ/κ . Τερμα δεξια το τριμ , τιποτα αυτο ..... Τερμα δεξια το τριμ και τερμα δεξια τον δεξι μοχλο , τιποτα αυτο το χαβα του ολο αριστερα >F<>:(w
HeliWizard

Απάντηση: Βοηθεια για το lama !!!

Ενταξει παιδια το βρηκα τι ηταν ! Ειχε ανοιξει το swaseplate στα δυο . Διαβασα οτι κατι τετοιο συμβαινει συχνα . Θα με τρελανει αυτο το ε/π , ολο κατι παθαινει . Δεν το εχω ευχαριστηθει καθολου . Αντι να περναω την ωρα μου πετωντας , εγω συνεχεια παραγγελνω αντ/κα και επισκευαζω . Αρχιζω να σκεφτομαι σοβαρα μηπως πρεπει να παρω καποιο αλλο μοντελο .....
Skynet

Δημοσίευση από Skynet »

Μπορεί
Α) να έχει ξεκουμπώσει οτιδήποτε στο μοχλικό σύστημα προς τα blades (swashplate ή και ντίζες)
Β) να έχει κολήσει το σέρβο
,δεν μου έρχεται κάτι άλλο στο νου...

Μία φωτό της περιοχής ή καλύτερα ένα βίντεο που θα του δίνεις εντολές να πάει δεξιά αριστερά ενώ είναι στον πάγκο, θα βοηθούσε :-)
HeliWizard

Το βρηκα τι ηταν φιλε μου . σ'ευχαριστω για το ενδιαφερον !!!
Αντώνης Κριτζάς

Δημοσίευση από Αντώνης Κριτζάς »

Είχα το lama V4 ένα χρόνο και δεν μου παρουσίασε ποτέ τίποτα Μόνο στις πρώτες πτήσεις αλλαξα κάποια blades μετά απο επαφές Ακόμη υστερα απο μία σοβαρη πτώση απο καλό υψος σε εξωτερικό χώρο όταν κτυπησαν μεταξύ τους τα blades το μόνο που χάλασε ήταν το ένα τμήμα του canopy το οποίο αντικατέστησα
Δυο πράγματα συμβαίνουν
Η το κοπανάς πολύ η έπεσες στην περίπτωση
Skywalker

Δημοσίευση από Skywalker »

Όταν πέταγα το δικό μου όπως είπε και ο Αντώνης όλα ήταν μια χαρά. Πέρα από blades που άλλαζα επειδή τα έσπαγα καθώς μάθαινα τα μόνα προβλήματα ήταν:

1. Το Swash plate όπως το έπαθες κ εσύ από πτώσεις
2. Στραβό flybar από πτώσεις
3. Και μια φορά στους 4-6 μήνες άλλαξα και φαγωμένα γρανάζια που μάλλον φαγώθηκαν σε απότομα σταματήματα από σύγκρουσεις των blades με αντικείμενα/πτώσεις.

Αν δεν είχα πτώσεις και συγκρούσεις με αντικείμενα δεν θα είχε κανένα πρόβλημα. Όσο ασχολήθηκα μαζί του το είχα ευχαριστηθεί.
HeliWizard

Η αληθεια ειναι οτι εχει φαει τουλαχιστον 2 καλες πτωσεις οσο καιρο το εχω , οι αλλες ηταν ψιλες και απο χαμηλα δεν επαθε τιποτα . Στην αρχη ηταν Hunter , τωρα πηρα πραγματα και το εκανα Lama v4 (εμφανισιακα , τα υπολοιπα ειναι ιδια) . Το μονο που του εχω κανει ειναι Xtreme blades τα λευκα . Την αλλαγη της εμφανισης απο Hunter σε Lama v4 την εκανα γιατι το Fuselage του Hunter ειχε διαλυθει και το ειχα κολησει με σιλοτειπ . Ειχα διαβασει οτι επηρεαζει την ευσταθεια και γι'αυτο εκανα την αλλαγη . Ειχε και πολυ τρεμουλο , παραγγελνω αντ/κα (αξονες βασεις μπαταριας κ.α) , το λυνω και τα περναω ολα καινουργια προσεχωντας να μην πειραξω κατι ασχετο και χαλασει κατι . Οι αξονες , παρ'ολες τις πτωσεις ηταν αθικτοι (ολοισιοι) ,εγω τους αλλαξα ομως με τους καινουργιους και αλλαξα και το Flybar . Δεν αλλαξε κατι στη συμπεριφορα του ομως (προς το καλυτερο εννοω) . Τα ιδια κανει , το τρεμουλο το εχω και επισης εχω και Blade tracking το οποιο δεν ξερω που οφειλεται (οι ελικες ειναι ζυγισμενοι 100%) . Εχει και μια ταση να γυρναει η μουρη αριστερα με ολο το τριμ δεξια (εκανα καποια κολπα που διαβασα εδω μεσα αλλα τιποτα) , το στριψιμο της μουρης συνεχιζεται . Θα δοκιμασω μηπως διορθωθει ρυθμιζοντας το 4 σε 1 και βλεπουμε πως θα παει . Για το τρεμουλο και το Blade tracking , θα δουμε τι θα γινει !!! Ειμαι πολυ ψειρας γενικα σε οτι κανω και προσεχω πολυ πριν κανω το καθετι .Να μην πω για το διαβασμα που εχω ριξει ακομα και πριν το παρω , για να μπω στο πνευμα και να ξερω 2 πραγματακια , ασε που πιανουν και τα χερια μου , δεν ειμαι κουλος (Ευτυχως) .... Νομιζω οτι ο Αντωνης εχει δικιο "Εχω πεσει στην περιπτωση" . Θα το παλεψω ακομα το θεμα ομως . Αν δεν τα καταφερω θα παρω ενα καινουργιο , Lama V3 αυτη τη φορα και συνεχιζουμε .......
Αντώνης Κριτζάς

να μή πειράξεις το 4 σε 1
Ακου τι θα κάνεις
θα βάλεις το trim όλο αριστερά μετα θα συνδέσεις μπαταρία στο lama και μόλις είσαι έτοιμός θα βάλεις το trim κεντρο Δοκιμή και αν θέλει περισότερο βγάλε μπαταρία ....πάλι αριστερά κλπ
Οταν το φέρεις στα ίσια να προσέχεις πάντα τα τρίμ να είναι στο κέντρο πρίν βάλεις μπαταρία
Αν δεν είναι βλέπει αυτή την θέση σαν κέντρο
Αν δεν το κατάλαβες θα σου το πώ αυριο πάλι που θα έχω περισσότερο χρόνο
Αντώνης Κριτζάς

τώρα που έβαλες τα xtrem blades να προσέχεις περισσότερο τις επαφές γιατί είναι σκληρά και η ζημιά πάει στα γρανάζια
HeliWizard

Αντωνη ευχαριστω για τη συμβουλη σου . Αυτο που λες το εχω κανει , το διαβασα που το ελεγες σε καποιον αλλο με το ιδιο προβλημα . Βεβαια εγω το κανω μονο μια φορα , οχι ξανα και ξανα οπως μου λες . Θα το δοκιμασω και ετσι μηπως ερθει . Τα τριμ παντα τα προσεχω να ειναι στη μεση .
Αντώνης Κριτζάς

αν δεν υπάρχει μηχανικό προβλημα ...........θα σταματήσει να στρίβει με τον τρόπο που σου περιέγραψα χωρίς να πειράξεις το 4σε1 αρκεί να το κάνεις σωστά
Μπορείς να κάνεις και μικρορύθμιση με την ίδια μέθοδο
HeliWizard

Γεια σου Αντωνη και καλο μηνα , τωρα μπηκα και ειδα το μηνυμα σου . Αν καταλαβα καλα για την "μικρορυθμιση" που λες , εννοεις οτι μπορω να κανω κατι αναλογο με ολα τα τριμ αν το ε/π τραβαει και σε αλλες κατευθυνσεις ?
Αντώνης Κριτζάς

απλά όταν θέλεις μικρή διόρθωση δεν πας το τριμ στο τέρμα αλλα στην μέση η και λιγότερο Τωρα για τα υπόλοιπα φαντάζομαι οτι γίνεται το ίδιο
HeliWizard

Καταλαβα ! Θα το δοκιμασω να δω πως θα παει !
Slick330

Δημοσίευση από Slick330 »

Καλησπέρα παιδιά.
Έχω και εγώ ένα esky (το dauphin για την ακρίβεια), το οποίο μου έχει φάει όντως πολύ χρόνο για σωστό σετάρισμα.
Το κριτήριο μου ήταν πάντα ένα άψογο hovering που τελικά είναι εφικτό..
Αυτό που μου έλεγε ο τύπος που το αγόρασα ήταν να μην πειράξω ποτέ το gain και το proportional, αλλά τελικά εκεί κρύβεται πολύ ζουμί στην ρύθμιση.
Τώρα μάλιστα παρέλαβα και το 4in1 στα 2.4Ghz (το είχα στα 35Mhz) αλλά δεν μπορώ να το κάνω bind με τίποτα με την SpektrumDX8 μου..
Μάλλον πάω για νέα Τχ στα 2.4 της Esky.
Aλήθεια ξέρει κανείς άν καμία άλλη τηλεκατέυθυνση είναι συμβατή με τα Esky?
Απάντηση

Επιστροφή στο “Ηλεκτρικά ελικόπτερα”