ΣΕΙΡΙΟΣ

Απάντηση
george_karasoulas

ΣΕΙΡΙΟΣ

Δημοσίευση από george_karasoulas »

Στον Σείριο πετούν αρκετοί αερομοντελιστές και μάλλον οι περισσότεροι γνωρίζουν το μέρος.

Για όσους όμως δεν το γνωρίζουν, οι συντεταγμένες Google είναι:

38.255234, 23.735039

Στην 1η αριστερά φωτογραφία έχω χρωματίσει με κόκκινο τον διάδρομο που χρησιμοποιείτο κάποτε, αλλά τώρα έχει οργωθεί και σπαρθεί. Με μπλε έχω χρωματίσει τον διάδρομο που χρησιμοποιούν τώρα αρκετοί αερομοντελιστές, ο οποίος είναι στην ουσία ένας τυφλός ασφαλτόδρομος, δηλαδή δεν καταλήγει πουθενά. Τελειώνει στο μπλε σημείο που φαίνεται στην 1η φωτογραφία. Το μήκος του είναι περίπου 70 μ. και το πλάτος του 6 μ.

Στην 2η φωτογραφία από αριστερά φαίνεται ο ασφάλτινος διάδρομος και στην 3η φωτογραφία φαίνεται το τέλος της ασφάλτου και ο παλιός διάδρομος, ο οποίος τώρα είναι σπαρμένος. Παλιά ήταν επίπεδο χώμα με γρασίδι.

Η έκταση είναι τελείως ανοιχτή, χωρίς εμπόδια.

Ο Σείριος απέχει από την διασταύρωση της Βαρυμπόμπης στην Εθνική Οδό ακριβώς 28 χιλιόμετρα. Επομένως είναι αρκετά κοντά για όσους κατοικούν στα Βόρεια προάστια, Κηφισσιά, Μαρούσι κλπ.

Γιώργος Καρασούλας
Συνημμένα
seirios1b.jpg
seirios1b.jpg (62.54 KiB) Προβλήθηκε 60 φορές
seirios1a.jpg
seirios1a.jpg (66.03 KiB) Προβλήθηκε 60 φορές
seirios1.jpg
seirios1.jpg (42.08 KiB) Προβλήθηκε 60 φορές
hkousoulos

Απάντηση: ΣΕΙΡΙΟΣ

Δημοσίευση από hkousoulos »

Γιωργο αυτο το κτισμα που φαινετε στην πρωτη φωτο(στην αντιθετη πλευρα) ειναι ελικοδρομιο..??
george_karasoulas

Ακριβώς, αυτό είναι ελικοδρόμιο.

Όπως μου είχαν πει παλιότερα αερομοντελιστές που πετούν στον χώρο, οι ιδιοκτήτες του ελικοδρομίου σκέπτονταν να δημιουργήσουν μοντελοδρόμιο στην έκταση.

Δεν ξέρω τελικά γιατί δεν προχώρησαν στην υλοποίηση του.

Πάντως -απ ότι τουλάχιστον ίσχυε πριν λίγους μήνες- δεν έφερναν προσκόμματα στις πτήσεις των αερομοντελιστών.

Γιώργος Καρασούλας
hkousoulos

george_karasoulas έγραψε: Ακριβώς, αυτό είναι ελικοδρόμιο.

Όπως μου είχαν πει παλιότερα αερομοντελιστές που πετούν στον χώρο, οι ιδιοκτήτες του ελικοδρομίου σκέπτονταν να δημιουργήσουν μοντελοδρόμιο στην έκταση.

Δεν ξέρω τελικά γιατί δεν προχώρησαν στην υλοποίηση του.

Πάντως -απ ότι τουλάχιστον ίσχυε πριν λίγους μήνες- δεν έφερναν προσκόμματα στις πτήσεις των αερομοντελιστών.

Γιώργος Καρασούλας

Ναι τα γνωριζω τα παιδια...(Πληροφοριακα ειναι και σχολη ελικοπτερων)...οπου οντως το κουβεντιαζαμε πριν χρονια για μοντελοδρομιο..
Ειναι ενας αρκετα βολικος χωρος..για εμας τους βοριους...Καλα που το εβαλες θεμα για να τους επισκευτω...
stefanos106

Δημοσίευση από stefanos106 »

hkousoulos έγραψε: Ναι τα γνωριζω τα παιδια...(Πληροφοριακα ειναι και σχολη ελικοπτερων)...οπου οντως το κουβεντιαζαμε πριν χρονια για μοντελοδρομιο..
Ειναι ενας αρκετα βολικος χωρος..για εμας τους βοριους...Καλα που το εβαλες θεμα για να τους επισκευτω...

Πληροφοριακά έχουν σταματήσει η πτήσεις σε αυτό το μέρος εδώ και ένα χρόνο περίπου, το χωράφι οργώθηκε και φυτεύτηκε !@/-=}{{
hkousoulos

stefanos106 έγραψε: Πληροφοριακά έχουν σταματήσει η πτήσεις σε αυτό το μέρος εδώ και ένα χρόνο περίπου, το χωράφι οργώθηκε και φυτεύτηκε !@/-=}{{

Της σχολης..?Η' του σημειου..?
stefanos106

hkousoulos έγραψε: Της σχολης..?Η' του σημειου..?

Να οργώσουν την σχολή ελικοπτέρων λίγο δύσκολο, το χωράφι που πετούσαμε τα ανεμόπτερα όργωσαν και φύτεψαν, δεν πετάμε εκεί εδώ και ένα χρόνο…
King Kostas

Δημοσίευση από King Kostas »

hkousoulos έγραψε: Της σχολης..?Η' του σημειου..?

To σημείο έχει οργωθεί.

Το κομμάτι του ελικοδρομίου είναι ΟΚ.

Για τους ιδιοκτήτες του ελικοδρομίου, και από την στιγμή που έχει χαρακτηριστεί και ως πεδίο από την ΥΠΑ, θα ήταν πολύ εύκολο να φτιάξουν ένα αερομοντελιστικό club.

Δεν ξέρω για πιο λόγο αυτό δεν έγινε ποτέ; ή για πιο λόγο δεν μπορεί να αρχίσει μια τέτοια προσπάθεια. Ο χώρος είναι πολύ όμορφος και ιδιαίτερα αγαπητός από όλους μας.
hkousoulos

Θα περασω να τους δω..οποτε αν υπαρχει καποιο νεο θα το μαθουμε..η' στην τελικη θα δουμε τις προθεσεις και διαθεσεις τους..!@/-=}{{
george_karasoulas

Ο Σείριος όμως δεν τελειώνει εδώ.

Στην 1η φωτογραφία από αριστερά φαίνεται άλλος ένας διάδρομος που χρησιμοποιούν οι αερομοντελιστές στην ίδια περιοχή του Σείριου. Πρόκειται και πάλι για έναν “τυφλό” ασφάλτινο δρόμο, δηλ. έναν δρόμο που δεν καταλήγει πουθενά και θα τον βρείτε πηγαίνοντας για την 1η τοποθεσία, στο αριστερό σας χέρι. Οι ακριβείς συντεταγμένες Google είναι:

38.255074, 23.740361

Με μπλε έχω χρωματίσει τον ασφάλτινο διάδρομο και με πράσινο την τελείως ελεύθερη έκταση που γίνονται οι πτήσεις των μοντέλων.

Και εδώ η έκταση είναι τελείως ανοιχτή, χωρίς εμπόδια. Προσοχή χρειάζεται μόνο στην προσέγγιση για προσγείωση, που –αν φυσάει Βοριάς- θα γίνει από το Νότιο τέλος του διαδρόμου, όπου υπάρχει χαμηλός λόφος.

Στην 2η φωτογραφία από αριστερά φαίνεται ο διάδρομος και οι αερομοντελιστές που πετούσαν εκεί σήμερα, Κυριακή 26-2-2012.

Γιώργος Καρασούλας
Συνημμένα
seirios2a.jpg
seirios2a.jpg (81.26 KiB) Προβλήθηκε 60 φορές
seirios2.jpg
seirios2.jpg (58.99 KiB) Προβλήθηκε 60 φορές
Skropi

Δημοσίευση από Skropi »

Τελικα πετανε η δεν πετανε εκει?Μπερδευτηκα...
george_karasoulas

Όπως έγραψα και στο πρώτο μήνυμα, το χωράφι (όπου ήταν παλιά ο διάδρομος) έχει οργωθεί, αλλά παραμένει ο ασφάλτινος "τυφλός" δρόμος/διάδρομος των 70 m.

Τον έχω χρωματίσει στην 1η αριστερά φωτογραφία του 1ου μηνύματος, με μπλε χρώμα.

Τον έχω χρησιμοποιήσει και είναι αρκετά βολικός (70 x 6 μέτρα).

Επίσης πετάνε και στο 2ο μέρος που περιγράφω. Σήμερα ήταν εκεί 2 αερομοντελιστές και πετούσαν θερμικά αεροπλάνα.

Γιώργος Καρασούλας
stefanos106

george_karasoulas έγραψε: Ο Σείριος όμως δεν τελειώνει εδώ.

Στην 1η φωτογραφία από αριστερά φαίνεται άλλος ένας διάδρομος που χρησιμοποιούν οι αερομοντελιστές στην ίδια περιοχή του Σείριου. Πρόκειται και πάλι για έναν “τυφλό” ασφάλτινο δρόμο, δηλ. έναν δρόμο που δεν καταλήγει πουθενά και θα τον βρείτε πηγαίνοντας για την 1η τοποθεσία, στο αριστερό σας χέρι. Οι ακριβείς συντεταγμένες Google είναι:

38.255074, 23.740361

Με μπλε έχω χρωματίσει τον ασφάλτινο διάδρομο και με πράσινο την τελείως ελεύθερη έκταση που γίνονται οι πτήσεις των μοντέλων.

Και εδώ η έκταση είναι τελείως ανοιχτή, χωρίς εμπόδια. Προσοχή χρειάζεται μόνο στην προσέγγιση για προσγείωση, που –αν φυσάει Βοριάς- θα γίνει από το Νότιο τέλος του διαδρόμου, όπου υπάρχει χαμηλός λόφος.

Στην 2η φωτογραφία από αριστερά φαίνεται ο διάδρομος και οι αερομοντελιστές που πετούσαν εκεί σήμερα, Κυριακή 26-2-2012.

Γιώργος Καρασούλας

Γιώργο εδώ και ένα χρόνο δεν γίνονται πτήσεις απέναντι από την σχολή ελικοπτέρων, έχει οργωθεί, ο διάδρομος που βλέπεις είναι για έναν σκουπιδότοπο ακριβός από πάνω στην πλαγία που έχει κλείσει, ο δρόμος δεξιά αριστερά έχει χαντάκι και αν παρκάρουν 5 αυτοκίνητα γεμίζει, έχτος αυτού που αν μπεις πρώτος πρέπει να περιμένεις να φύγει αυτός που ήρθε τελευταίος
george_karasoulas

Η αλάνα του Σείριου επαναλειτουργεί ! (14-10-2012)

Το χωράφι που τέτοια εποχή πέρυσι είχε οργωθεί, θα παραμείνει τώρα χέρσο για 2 χρόνια για να δυναμώσει το χώμα. Η περιοχή του διαδρόμου είναι πάλι επίπεδη, όπως θα διαπιστώσετε από την 1η από αριστερά φωτογραφία.

Αερομοντελιστής που βρισκόταν στον χώρο με ενημέρωσε ότι σαν διάδρομος χρησιμοποιείται επίσης η άσφαλτος που φαίνεται στην 2η φωτογραφία.

Πολύ καλή επίσης είναι και η άσφαλτος που συναντούμε στο αριστερό μας χέρι, λίγο πριν φτάσουμε στην περιοχή του ελικοδρομίου (φωτογραφία δεξιά). Οι αερομοντελιστές όμως που θα χρησιμοποιήσουν αυτή την τελευταία, θα πρέπει να αφήνουν τα αυτοκίνητα τους εκτός, γιατί αλλιώς και το πλάτος του διαδρόμου περιορίζεται και τα μοντέλα προσγειώνονται επικίνδυνα κοντά στα αυτοκίνητα.

Άλλωστε δεν είναι τόσο φοβερό να μεταφέρουμε τα πράγματα μας 20-30 μέτρα .

Τις συντεταγμένες των χώρων τις έχω δώσει σε προηγούμενα μηνύματα.

Φιλικά

Γιώργος Καρασούλας
Συνημμένα
sirios3.jpg
sirios3.jpg (98.7 KiB) Προβλήθηκε 60 φορές
sirios2.jpg
sirios2.jpg (97.08 KiB) Προβλήθηκε 60 φορές
sirios1.jpg
sirios1.jpg (97.88 KiB) Προβλήθηκε 60 φορές
Απάντηση

Επιστροφή στο “Πεδία Πτήσεων - Μοντελοδρόμια/flight fields”