Σώσιμο χρημάτων ή πεταμένα λεφτά ?
Σώσιμο χρημάτων ή πεταμένα λεφτά ?
Προσφατα αγορασα αυτο
το blade msr και μπορω να πω οτι ειμαι αρκετα ευχαριστημενος.Αν εξαιρεσεις τα skids που μου βγαζουν την πιστη γιατι ολο σπανε(μεχρι να τα ενισχησω).Παρεπιμτωντος μεγαλη μαγκια αυτος ο φορτιστης.Τελος παντων στο θεμα μας.
Χαζευω σημερα στο hobbyking.com ελικοπτερακια και βλεπω πως μερικα coaxial και μη στο μεγεθος του msr ειναι πολυ πιο φθηνα.Για του λογου ο αληθες οριστε
.
Μου εκανε μεγαλη εντυπωση_P_P . Ακουω γνωμες
Μιχαλης18
το blade msr και μπορω να πω οτι ειμαι αρκετα ευχαριστημενος.Αν εξαιρεσεις τα skids που μου βγαζουν την πιστη γιατι ολο σπανε(μεχρι να τα ενισχησω).Παρεπιμτωντος μεγαλη μαγκια αυτος ο φορτιστης.Τελος παντων στο θεμα μας.
Χαζευω σημερα στο hobbyking.com ελικοπτερακια και βλεπω πως μερικα coaxial και μη στο μεγεθος του msr ειναι πολυ πιο φθηνα.Για του λογου ο αληθες οριστε
.
Μου εκανε μεγαλη εντυπωση_P_P . Ακουω γνωμες
Μιχαλης18
Απάντηση: Σωσιμο χρηματων ή πεταμενα λεφτα ?
Σα "νέος" στο χώρο, απλά παρατηρώ οτι τα μεταφορικά είναι περίπου άλλα τόσα. Απο εκεί και πέρα, σίγουρα ανταλλακτικά θα πρέπει να δεις αν έχει ή αν κάνουνε απο κάποιο άλλο (αν πχ αυτό ειναι κλώνος).
Συγνωμη αλλα τι σχεση εχει το Blade msr με αυτο που εχεις στο link. Το ενα ειναι με ενα set of blades το αλλο ειναι με δυο. Το ενα εχει ουραιο το αλλο οχι. Ειναι αλλη κατηγορια και επειδη καποια στιγμη ειχα αγορασει ενα με δυο set of blades (σαν αυτο του hobbyking) η πτηση δεν εχει καμμια σχεση το κοστος δε αγορας απο ελλαδα ηταν 30 , η ποιοτητα δε δεν εχει καμμια σχεση
Μαλλον συγκρινεις διαφορετικα πραγματα. Εμενα το msr μου εχει βγει πολυ καλο και δεν το εχω μετανοιωσει (μεχρι σημερα).
Σπυρος
Μαλλον συγκρινεις διαφορετικα πραγματα. Εμενα το msr μου εχει βγει πολυ καλο και δεν το εχω μετανοιωσει (μεχρι σημερα).
Σπυρος
Τα συγκρινω γιατι ειναι και τα δυο ελικοπτερακια για τα αρχισεις(ή ετσι νομιζω).
Τωρα για τα μεταφορικα εχετε δικιο.
Για την ποιοτητα δεν ξερω για αυτο ανοιξα κιολας το thread.
Φιλικα Μιχαλης
Τωρα για τα μεταφορικα εχετε δικιο.
Για την ποιοτητα δεν ξερω για αυτο ανοιξα κιολας το thread.
Φιλικα Μιχαλης
Για εμενα το MSR ειναι πολυ καλο για να αρχισεις ΣΩΣΤΑ (σε συγκριση με τα δυο που ανεφερες). Το αλλο δεν προσομοιώνει τα χαρακτηριστικα του ελικοπτερου. Το MSR ειναι πιο δυσκολο αλλα εισαι στον σωστο δρομο. Σημειώνουμε εδω πως δεν πεταω ελικοπτερα αλλα το MSR για μεσα στο σπιτι ειναι οτι πρεπει (εκτος απο τα Χρτηστουγεννα γιατι γεμιζει το σπίτι αχνη ζαχαρη - Στρατηγος ειπε)
Σπύρος
Σπύρος
oav163 έγραψε: ↑. Σημειώνουμε εδω πως δεν πεταω ελικοπτερα αλλα το MSR για μεσα στο σπιτι ειναι οτι πρεπει (εκτος απο τα Χρτηστουγεννα γιατι γεμιζει το σπίτι αχνη ζαχαρη - Στρατηγος ειπε)
Σπύρος
χαχαχαχαχα.Δεν διαφωνο καθολου για το msr(με την μικρη εμπειρια που εχω).Στην αρχη οντως ειναι λιγο δυσκολο.Μετα ομως απολαμβανεις την επιθετικοτητα ^%^ που μπορει να παρει .
Μιχαλης
oav163 έγραψε: ↑Για εμενα το MSR ειναι πολυ καλο για να αρχισεις ΣΩΣΤΑ (σε συγκριση με τα δυο που ανεφερες). Το αλλο δεν προσομοιώνει τα χαρακτηριστικα του ελικοπτερου. Το MSR ειναι πιο δυσκολο αλλα εισαι στον σωστο δρομο. Σημειώνουμε εδω πως δεν πεταω ελικοπτερα αλλα το MSR για μεσα στο σπιτι ειναι οτι πρεπει (εκτος απο τα Χρτηστουγεννα γιατι γεμιζει το σπίτι αχνη ζαχαρη - Στρατηγος ειπε)
Σπύρος
Σπύρο, το MSR που προτείνεις ΔΕΝ είναι καθόλου καλό για να αρχίσεις ΣΩΣΤΑ(???) ούτε είναι για να πετάει από κουζίνα σε σαλόνι και πίσω εκτός αν μένεις σε έπαυλη.
Είναι ένα πολύ γρήγορο και "άμεσο" στις αντιδράσεις του μικρό ελικόπτερο που δεν ενδείκνυται για μικρούς χώρους εκτός αν έχεις ήδη κάποια εμπειρία στο χειρισμό ελικοπτέρου. Ένας αρχάριος, επιπλέον, θα έχει με μαθηματική ακρίβεια σπασίματα άρα χρειάζεται 1/διαθεσιμότητα ανταλλακτικών (αυτό ok) 2/απλή δομή για να επισκευάσει. Το msr είναι πιο πολύπλοκο από ένα διπλού ομοαξονικού στροφείου (coaxial) και μικρό (ταλαιπωρεία...) σε μέγεθος.
Δεν βλέπω γιατί προτείνεται το msr με τόση ευκολία σε αρχάριο.
Στο link που παρέθεσε ο Μιχάλης οι πρώτες λέξεις της περιγραφής του msr είναι: "Perfect for anyone who has flown a Blade CX3 or mCX" !!!
Και στη παράγραφο παρακάτω: "This blend of agility and stability makes it the ideal “next step” for someone moving up from a coaxial heli, such as the Blade CX3 or Blade mCX."
Αν λοιπόν κάποιος αρχάριος δεν επιλέξει Βlade CX3 ή Blade mCX (σε συνδυασμό με simulator) ενδείκνυται να επιλέξει ένα Lama (σε συνδυασμό με simulator πάντα) που είναι μεγαλύτερο σε μέγεθος και σχετικά οικονομικό σε ανταλλακτικά. Σε κάθε περίπτωση όμως coaxial και sim για ...ΣΩΣΤΗ αρχή.
Φιλικά
Γ.Χ.
Για να καταλάβουμε κι εμείς οι αρχάριοι. Γαι μικρό μέγεθος και μέσα στο σπίτι ή στην αυλή με άπνοια τί είναι καλύτερο?
-
Ένα μικρό τετρακάναλο διπλού στροφείου
Ποιο θα είναι αυτό?
Ρώτα την τσέπη σου
Πολύ καλά βγάζει η nine eagles ,blade ακόμη και http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__18283__2_4Ghz_Micro_Coax_Helicopter_4_Channel_RTF_Mode_2_.html
μιά χαρά θα κάνει την δουλειά του αλλα δεν ξέρω τί ανταλακτικά θα βρείς αν χρειαστει (δεν έψαξα)
Ποιο θα είναι αυτό?
Ρώτα την τσέπη σου
Πολύ καλά βγάζει η nine eagles ,blade ακόμη και http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__18283__2_4Ghz_Micro_Coax_Helicopter_4_Channel_RTF_Mode_2_.html
μιά χαρά θα κάνει την δουλειά του αλλα δεν ξέρω τί ανταλακτικά θα βρείς αν χρειαστει (δεν έψαξα)
Απάντηση: Σώσιμο χρημάτων ή πεταμένα λεφτά ?
Παντως καμμια σχεση σε ποιοτητα ESKY LAMA κλπ. με BLADE.Ξεκινησα κι εγω με LAMA,φθηνα ανταλλακτικα αλλα εσπαγε γενικως.Μετα πηρα ενα BLADE 120 SR και καθε φορα που το κοπαναγα στους τοιχους ελεγα παει αυτο ηταν κι ομως το ε/κ δεν ειχε παθει τιποτα.
Η απορια σου κατανοητη και για αυτο υπαρχουν τα φορα ωστε να μπορουμε να ανταλλασουμε αποψεις. Η ευκολια που παραθετεις ακουει στο οτι προτιμώ να ξεκινησω με κατι που ακουει στους βασικους και πραγματικους κανονες πτησεις παρα με κάτι που απλα φτιαχτηκε για να με κανει να πιστευω πως πεταω ελικοπτερο. Αυτο ομως ειναι ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ μου αποψη και ΔΕΝ σημαινει πως καποιος θα ΠΡΕΠΕΙ να την ακολουθησει.
Παντως ο Μιχάλης εχει ηδη ενα MSR αν δεν κανω λαθος και για αυτο τοποθετηθηκα.
Να ειμαστε καλα
Σπυρος
Ναι εχω ηδη ενα msr αλλα δεν ανοιξα το thread για να κανω ερευνα αγορας .
Μου δημιουργηθηκε απλα η απορια αν οντως εκανα βλακια που το επελεξα για πρωτο(απο αποψη χρηματων και μονο).
Παντως πιστευω πως εχεις δικιο Σπυρο.( με την μικρη εμπειρια που εχω)
Εκτος το οτι ειναι πιο ρεαλιστικο δεν θα ελεγα πως ειναι οντως πολυ δυσκολο για πρωτο.Πεταγα 3-καναλο και χωρις sim κανω τωρα γρηγορους ελιγμους στο σαλονι εχοντας το περιπου εναμιση μηνα.
Μιχαλης
Μου δημιουργηθηκε απλα η απορια αν οντως εκανα βλακια που το επελεξα για πρωτο(απο αποψη χρηματων και μονο).
Παντως πιστευω πως εχεις δικιο Σπυρο.( με την μικρη εμπειρια που εχω)
Εκτος το οτι ειναι πιο ρεαλιστικο δεν θα ελεγα πως ειναι οντως πολυ δυσκολο για πρωτο.Πεταγα 3-καναλο και χωρις sim κανω τωρα γρηγορους ελιγμους στο σαλονι εχοντας το περιπου εναμιση μηνα.
Μιχαλης
Γειά, καλά μην τρομάζετε και με το MSR...Σαφώς μπορεί να αναπτύξει ταχύτητα μεγαλύτερη απο coax, εώς και πολυ μεγαλύτερη, αλλά έχει και low rates. Εγώ το πετάω μια χαρά στην έπαυλή μου στην Κυψέλη (3χ4). Επίσης έιναι το πιο ανθεκτικό πετούμενο που έχω συναντήσει, μόνο το easy star στα αεροπλάνα συγκρίνεται σε αντοχή στη στούκα.^%^
Και ένα βίντεο απο το σπιτι μου. Σημειωτεο πως δεν ξέρω να πεταω ελικόπτερα αλλα είναι σταθερο το ίδιο
http://m.youtube.com/index?desktop_uri=%2F&gl=US#/watch?v=gwJ673L6CUo
oav163 έγραψε: ↑Και ένα βίντεο απο το σπιτι μου. Σημειωτεο πως δεν ξέρω να πεταω ελικόπτερα αλλα είναι σταθερο το ίδιο
...το link βγάζει άλλα αντ' άλλων ...
η ταν, η, τα πετάν...