Το FPV δεν προσφέρει πάντα ευχαρίστηση .
Το ξέρω ότι είναι δύσκολο με πολλές παραμέτρους που μπορεί να πάνε στραβά και πολλούς αστάθμητους παράγοντες που επηρεάζουν τα ηλεκτρονικά.
Αυτός άλλωστε ήταν και ο λόγος που φτιάξαμε την ομάδα μας για να μπορούμε να συγκρίνουμε και να ανταλλάσουμε πληροφορίες.
Όποιος νομίζει ότι θα αγοράσει τα καλύτερα πράγματα και δεν θα έχει πρόβλημα κάνει λάθος.
Εδώ και 2 εβδομάδες μας έχει πιάσει το κακό το μάτι !!! δεν εξηγείτε αλλιώς τα τόσα προβλήματα και ατυχίες.
Μετά το προηγούμενο σ/κ που χάθηκε ολόκληρο το αεροπλάνο Full εξοπλισμένο ήρθε και το σημερινό.
Καλός καιρός σχεδόν άπνοια και ο δρόμος μας έβγαλε στο γνωστό μέρος της Αναβύσσου.
Ένα μέρος καθαρό χωρίς παρεμβολές και δοκιμασμένα τα 8 χιλιόμετρα χωρίς πρόβλημα.
Αποφασίσαμε με τον φίλο μου το θωδορη να σεταρουμε το σύστημα τοθ στα 1.2 και να πετάξουμε χαλαρά πτήση.
Νομίζαμε …
σε όλα τα κανάλια του 1.2 πιάναμε τηλεοπτικό σταθμό !!!! το σκαι…
Το σίγουρο είναι ότι δεν υπήρχε μέχρι 2-3 εβδομάδες. Αυτό το πρόβλημα ξεπεράστηκε βρίσκοντας το κανάλι με την χαμηλότερη παρεμβολή και πετώντας κοντά.
Έτσι και αλλιώς για δοκιμές είχαμε πάει.
Μπορείτε να το δείτε στο βίντεο που έχω στο τέλος.
Αφού τελειώσαμε και
δοκιμάσαμε τα το return to home και στα δυο μοντέλα είπαμε να το διασκεδάσουμε και λίγο πετώντας formation.
Εδω θέλω να τονίσω ότι το skywalker
μόλις είχε γυρίσει από 2 χιλιόμετρα με ενεργοποιημένο το RTL χωρίς κανένα πρόβλημα όπως άλλωστε πετώ εδω και πολλούς μήνες.
Αλλάζω μπαταρία απογειώνομαι και στα 200 μέτρα κλειδώνει το LRS !!!!!!!
ενεργοποιείτε το fail safe και σκέφτηκα τουλάχιστον είναι κοντά και θα πεταει πάνω από τα κεφάλια μας μέχρι να δούμε τι έγινε…
Νόμιζα …..
Το autopilot δεν κατάφερε ποτέ να το γυρίσει πίσω με αποτέλεσμα να απομακρύνετε συνέχεα.
Την συνέχεα μπορείτε να την δείτε στο βίντεο…
Πριν αρχίσουμε να κατηγορούμε το FPV θα ήθελα να τονίσω ότι η απόσταση ήταν 200 μέτρα που σημαίνει ότι μπορεί να συμβεί στον καθένα.
Σκέφτηκα πολλή εάν πρέπει να το δείξω η όχι αλλά είναι μια καλή απόδειξη για το θέμα τον παρεμβολών που έρχονται από το πουθενά .
Αν ποτέ βρω το λόγο που κλείδωσε το LRS και δεν κατάφερε το RTL να φέρει πίσω το αεροπλάνο θα σας το πω. Μέχρι τότε αυτά τα ηλεκτρονικά είναι του
διαβόλου.
http://www.youtube.com/watch?v=_aFksfbyQFA