Gloster Gladiator SS-37 MK I - Κατασκευή scratch 2.50 m
-
Απάντηση: Gloster Gladiator SS-37 MK I - Κατασκευή scratch 2.50 m
Πολύ μου αρέσει Άγγελε.
Ωραία δουλειά.
Ωραία δουλειά.
Τέλειωσα το πάτωμα ,το οποίο έβαψα αφού τοποθέτησα το καινούργιο χειριστήριο (aileron & elevator) που κατασκεύασα σήμερα. Περιμένει η τοποθέτηση του στο πιλοτήριο.Μερικές φωτό για να το δείτε!
Τώρα μένουν κάτι υπόλοιπα κομμάτια που θα μου πάρουν μερικές μέρες ,ώστε να τελειώνω και με το πιλοτήριο. Ζώνες ασφαλείας με τα κλείστρα τους, κάτι ρόδες τριμαρίσματος ακόμα ,θήκες χαρτών και οτι μπορέσω να βγάλω άκρη απο τις διάφορες φωτο που βρίσκω.Τελικά το πιλοτήριο μου πήρε αρκετό χρόνο αλλά χαλάλι ,το βλέπω και μου αρέσει πολύ .Οι δε φωτογραφίες που δείχνω το αδικούν ...απο κοντά φαίνεται πολύ διαφορετικό.Μάλλον θα χρειαστώ την βοήθεια του φίλου μου του Κώστα με τις καλύτερες μηχανές που διαθέτει και με μια άλλη σκηνοθετική άποψη.
Τώρα μένουν κάτι υπόλοιπα κομμάτια που θα μου πάρουν μερικές μέρες ,ώστε να τελειώνω και με το πιλοτήριο. Ζώνες ασφαλείας με τα κλείστρα τους, κάτι ρόδες τριμαρίσματος ακόμα ,θήκες χαρτών και οτι μπορέσω να βγάλω άκρη απο τις διάφορες φωτο που βρίσκω.Τελικά το πιλοτήριο μου πήρε αρκετό χρόνο αλλά χαλάλι ,το βλέπω και μου αρέσει πολύ .Οι δε φωτογραφίες που δείχνω το αδικούν ...απο κοντά φαίνεται πολύ διαφορετικό.Μάλλον θα χρειαστώ την βοήθεια του φίλου μου του Κώστα με τις καλύτερες μηχανές που διαθέτει και με μια άλλη σκηνοθετική άποψη.
- Συνημμένα
-
- IMG_2020.JPG (80.51 KiB) Προβλήθηκε 36 φορές
-
- IMG_2019.JPG (64.93 KiB) Προβλήθηκε 36 φορές
-
- IMG_2018.JPG (53.28 KiB) Προβλήθηκε 36 φορές
-
- IMG_2015.jpg (95.54 KiB) Προβλήθηκε 36 φορές
-
- IMG_2014.jpg (96.24 KiB) Προβλήθηκε 36 φορές
Με ένα κατσικάκι στη λαδόκολλα θα στο κάνω και πετάει...
Εεεε καλά ,αυτό το κάνω έτσι κι' αλλιώς !!! Αλλά και συ βρε παιδί μου ,όλο στο φαί έχεις τον νού σου.....+(*) Αλλά βλέπεις μαγειρεύω ωραία και μια από αυτές τις μέρες θα το ξαναφτιάξω !!
Λίγο βγήκαμε απο το θέμα με τα φαγητά και επανορθώνω βάζοντας τα σχέδια της ζώνης ασφαλείας του αεροπλάνου.
Η ζώνη Sutton (Sutton Harness) χρησιμοποιήθηκε καθ όλην την διαρκεια του 2ου Παγκοσμίου Πολεμου από την RAF .Υπήρχε απο τον 1 Π.Π Ξεκινόντας απο το SE5 παραλλάχθηκε αρκετές φορές και αργότερα το 1930 φτιάχθηκε με 4, λουριά .Την φορούσε και το Gloster Gladiator .Θα την αναλύσω στην πορεία γιατί τώρα δεν ..........!!!
Απλά βάζω ενα σχέδιο της ,την εγκατάσταση στο πίσω μέρος του cockpit καθώς και την βάση του αλεξιπτώτου, το οποίο λειτουργούσε και σαν μαξιλάρι στο κάθισμα.
Η ζώνη Sutton (Sutton Harness) χρησιμοποιήθηκε καθ όλην την διαρκεια του 2ου Παγκοσμίου Πολεμου από την RAF .Υπήρχε απο τον 1 Π.Π Ξεκινόντας απο το SE5 παραλλάχθηκε αρκετές φορές και αργότερα το 1930 φτιάχθηκε με 4, λουριά .Την φορούσε και το Gloster Gladiator .Θα την αναλύσω στην πορεία γιατί τώρα δεν ..........!!!
Απλά βάζω ενα σχέδιο της ,την εγκατάσταση στο πίσω μέρος του cockpit καθώς και την βάση του αλεξιπτώτου, το οποίο λειτουργούσε και σαν μαξιλάρι στο κάθισμα.
- Συνημμένα
-
- suttonharness2.jpg (11.08 KiB) Προβλήθηκε 36 φορές
-
- suttonharness1.jpg (12.14 KiB) Προβλήθηκε 36 φορές
-
- sutton2.jpg (11.8 KiB) Προβλήθηκε 36 φορές
-
- RAF PILOTS PARACHUTE SUTTON HARNESS BACK PAD.JPG (53.83 KiB) Προβλήθηκε 36 φορές
-
- Sutton Harness.jpg (88.52 KiB) Προβλήθηκε 36 φορές
Τελευταίες τοποθετήσεις στο πιλοτήριο.Σημερινές φωτογραφίες !
- Συνημμένα
-
- IMG_2026.jpg (92.89 KiB) Προβλήθηκε 36 φορές
-
- IMG_2025.jpg (94.43 KiB) Προβλήθηκε 36 φορές
-
- IMG_2023.jpg (90.66 KiB) Προβλήθηκε 36 φορές
-
- IMG_2022.jpg (96.1 KiB) Προβλήθηκε 36 φορές
-
- IMG_2021.jpg (91.19 KiB) Προβλήθηκε 36 φορές
-
Άγγελε δεν υπάρχουν λόγια για να εκφράσω άλλη μια φορά τον θαυμασμό μου
Στην τελευταία νομίζεις ότι βλέπεις το πιλοτήριο σε κάποιο μουσείο
Στην τελευταία νομίζεις ότι βλέπεις το πιλοτήριο σε κάποιο μουσείο
Κατασκευή του πίσω μέρους του canopy. Άλλαξα γνώμη και αυτο το έφτιαξα χωρίς καλούπι γιατί ήταν εύκολο.Βγήκε στάμπο με χαρτόνι και κόπηκε το πλαστικό.Τα πλαίσια είναι απο αλουμίνιο 0,4 χιλ. και βιδώθηκαν.Θα το βγάλω πάλι για να περάσω τις ζώνες ασφαλείας και σε τελικό στάδιο οι βίδες θα κολληθούν εκτός απο το βίδωμα μήπως παρουσιασθεί πρόβλημα με κραδασμούς.Μερικές φωτό.
Αντώνη ευχαριστώ για τις καλές σου κουβέντες ...ότι μπορώ κάνω.Είπαμε ....σε περιμένω για καφέ κλπ.
Αντώνη ευχαριστώ για τις καλές σου κουβέντες ...ότι μπορώ κάνω.Είπαμε ....σε περιμένω για καφέ κλπ.
- Συνημμένα
-
- IMG_2030.JPG (58.87 KiB) Προβλήθηκε 36 φορές
-
- IMG_2029.JPG (73.22 KiB) Προβλήθηκε 36 φορές
-
- IMG_2028.JPG (83.62 KiB) Προβλήθηκε 36 φορές
-
- IMG_2027.JPG (90.19 KiB) Προβλήθηκε 36 φορές
Περιμένοντας να στεγνώσει η μπροστινη κανόπα αφού κόλλησα τα αλουμίνια,καταπιάστηκα να τελειώσω τις ζώνες ασφαλείας του πιλότου.Οι ζώνες Sutton 4 σημείων πιάνουν στα πλαινά του καθίσματος και πίσω απο την πλάτη ...παράλληλα τα δύο άνω σημεία της πλάτης επεκτείνονται στο πίσω μέρος του πιλοτηρίου και με ένα σύστημα μπορεί να αφήνει τον πιλότο να σκύψει.Αυτό το έχω φτιάξει εικονικά,πηγαίνοντας τα δύο λουριά πρός τα πίσω,στερεώνοντας τα με ένα απλό τρόπο.Από ότι έχω διαβάσει είναι ένα σημείο του μοντέλου που δεν ασχολείται σχεδόν κανείς και τα μοντέλα χάνουν στήν αληθοφάνεια της κλίμακας (scale).Το ίδιο σύστημα είχε το Spitfire και το Hurricane
Όλα τα μεταλλικά είναι φτιαγμένα στην φρέζα με μπρουτζο 0,5 χιλ και τα λουριά είναι από δέρμα.Προσπάθησα να βρώ τα μικρότερα μπουντούζια για τις τρύπες των λουριών.Το όλο σύστημα κλειδώνει πολύ απλά με έναν μπρούτζινο άξονα που περνά μέσα απο τα μπουντούζια και ασφαλίζει με έναν πείρο ασφαλείας.Έτσι ήταν και το πραγματικό. Μένει τώρα το αλεξίπτωτο και να μπούν όλα στήν θέση τους.Θα προσπαθήσω να τα τελειώσω αύριο.
Μερικες φωτό της ζώνης.
Όλα τα μεταλλικά είναι φτιαγμένα στην φρέζα με μπρουτζο 0,5 χιλ και τα λουριά είναι από δέρμα.Προσπάθησα να βρώ τα μικρότερα μπουντούζια για τις τρύπες των λουριών.Το όλο σύστημα κλειδώνει πολύ απλά με έναν μπρούτζινο άξονα που περνά μέσα απο τα μπουντούζια και ασφαλίζει με έναν πείρο ασφαλείας.Έτσι ήταν και το πραγματικό. Μένει τώρα το αλεξίπτωτο και να μπούν όλα στήν θέση τους.Θα προσπαθήσω να τα τελειώσω αύριο.
Μερικες φωτό της ζώνης.
- Συνημμένα
-
- IMG_2035.jpg (95.82 KiB) Προβλήθηκε 36 φορές
-
- IMG_2034.jpg (93.01 KiB) Προβλήθηκε 36 φορές
-
- IMG_2033.JPG (91.7 KiB) Προβλήθηκε 36 φορές
-
- IMG_2032.jpg (93.49 KiB) Προβλήθηκε 36 φορές
-
- IMG_2031.jpg (91.28 KiB) Προβλήθηκε 36 φορές
Η ανοιγόμενη (συρόμενη) κανόπα είναι πλέον γεγονός και είναι στο μοντέλο.Πήρε αρκετό καιρό .....καιρό σχεδίου και δοκιμαστικών κατασκευών ...αλλά τέλειωσε με πολύ καλά αποτελέσματα. Ήταν ένα σημείο του σκάφους με αρκετή δυσκολία στήν κατασκευή που το σκεφτόμουνα απο την αρχή πού είδα και τα δύο σχέδια.Τελικά αν βάλεις κάτι στο μυαλό σου σιγά σιγά θα το φέρεις σε λογαριασμό. Τώρα το χαζεύω αν και σκέφτομαι οτι κάποια σημεία μπορούσαν να γίνουν καλύτερα.Αλλά μην φτάσουμε στο σημείο της τρέλας...όπως διάβασα στο νετ όπου κάποιος σκεϊλίστας έκανε 18 χρόνια να τελειώσει ένα μοντέλο.Βάζω μερικές φωτό.
- Συνημμένα
-
- IMG_2041.JPG (80.24 KiB) Προβλήθηκε 36 φορές
-
- IMG_2037.jpg (92.04 KiB) Προβλήθηκε 36 φορές
-
- IMG_2036.JPG (77.84 KiB) Προβλήθηκε 36 φορές
-
- IMG_2039.jpg (90.43 KiB) Προβλήθηκε 36 φορές
-
- IMG_2045.JPG (84.24 KiB) Προβλήθηκε 36 φορές
-
Μή που πείς οτι θα το κάνεις και ηλεκτρικό?
Αντώνη δεν μου δίνεται η δυνατότητα να γίνει ηλεκτρικό. Με το χέρι και καλό είναι!!!
-
Εχω διαβασει ολο το θεμα απο την αρχη και το παρακολουθω ...... Σαν καινουργιος στο χωρο εχω ενθουσιαστει παρα πολυ απο την ολη κατασκευη . Ενα πραγμα εχω να πω ....... ΜΠΡΑΒΟ ankon εισαι χρυσοχερης και οπως λεμε .... ΜΕΡΑΚΛΗΣ ... Και παλι ΜΠΡΑΒΟ !!!!!!! :,)
Αντώνης Κριτζάς έγραψε: ↑Μή που πείς οτι θα το κάνεις και ηλεκτρικό?
Μην βάζεις ιδέες... γιατί θα το τελειώσει σε 18 χρόνια!
Τέλειωσα και το αλεξίπτωτο με την βάση στήν πλάτη .Τώρα είμαι έτοιμος απο το πιλοτήριο και προχωρώ στήν τοποθέτηση του πιλότου μέσα ,αφού μπήκαν και οι ζώνες, να τελειώνει και αυτή η δουλειά. Τελικά όλη αυτη η εργασία του πιλοτηρίου πήρε αρκετό χρόνο αλλά μου άρεσε σαν σχεδιαστίκη και κατασκευαστική δουλειά.
- Συνημμένα
-
- IMG_2050.jpg (90.18 KiB) Προβλήθηκε 36 φορές
-
- IMG_2051.jpg (91.36 KiB) Προβλήθηκε 36 φορές
-
- IMG_2048.jpg (90.03 KiB) Προβλήθηκε 36 φορές
-
- IMG_2049.JPG (95.89 KiB) Προβλήθηκε 36 φορές
-
- IMG_2053.jpg (95.96 KiB) Προβλήθηκε 36 φορές