Νεα απο τη Σερβια
Απάντηση: Νεα απο τη Σερβια
Σημερα πεταξαμε παλι στο λιβαδι! Αυτη τη φορα με καλυτερα ζυγισμενο το μοντελο η πτηση ηταν απολαυση! Σημερα βεβαια δεν καταφερα να το προσγειωσω οπως πρεπει, την πρωτη φορα εδωσα κουλη εντολη,και ενω ερχοταν ωραια το κατεριψα(εχω και βιντεο αλλα περιμενω να μου το στειλουν).Την δευτερη απλα εφυγε ποιο μακρια απο οτι υπολογιζα και πιαστηκε ο μπροστα τροχος στο χορταρι και μου το γυρισε τουμπα... Ενω το χορταρι ειναι πολυ ψηλο, να πω την αληθεια δεν τα καταφερνω και πολυ καλα στο να το φερω σιγα, ερχομαι με πολυ ενεργεια,το ατιμο χωρις γκαζι δεν λεει να σταματησει(η στολαρει οποτε δωρον αδωρον). Απολογισμος ζημιων, ελαχιστα στραβομενο το μπροστα landing gear,με λιγη αγαπη απο τη μεγγενη θα φτιαξει, και ενα πολυ μικρο ραγισαμτακι στο κατω μερος του firewall, τοσο μικρο που δεν του δινω καν σημασια. Καταφερα να το απογειωσω απο το χορταρι οποτε εμαθα κατι καινουριο σημερα!
Τωρα πραγματικα,πως μπορω να κρινω αν το φταιει το χορταρι η εγω στην προσγειωση? Και κατι τελευταιο που ξεχασα, ειχα βαλει λιγο threadlock στο παξιμαδι που σφιγγει την προπελα, και οταν πηγα να το βγαλω γυριζε και το μοτερ μαζι. Επρεπε να μου κρατανε το μοτερ για να το βγαλω, ειναι κατι το ανησυχιτικο αυτο?
Τωρα πραγματικα,πως μπορω να κρινω αν το φταιει το χορταρι η εγω στην προσγειωση? Και κατι τελευταιο που ξεχασα, ειχα βαλει λιγο threadlock στο παξιμαδι που σφιγγει την προπελα, και οταν πηγα να το βγαλω γυριζε και το μοτερ μαζι. Επρεπε να μου κρατανε το μοτερ για να το βγαλω, ειναι κατι το ανησυχιτικο αυτο?
υπαρχει ασφαλιστικο σπειρωματος χαμηλης κολητικοτητας και ειναι χρωματος μπλε.αν εβαλες το κοκκινο μην το ξαναβαλεις
Χαμηλης εβαλα,το μπλε,απλα ουτε αυτο δεν θα ξαναβαλω.
και εγω το μπλε χρησιμοποιω και δεν εχω κανενα προβλημα μονο πληροφοριακα να γνωριζετε μην σας πεσει σε ντεπρον εστω και σταγονιτσα γιατι το ελιωσε.(το εχω παθει).
Α ναι,το γνωριζω αυτο. Τελικα τα ειχε παιξει το παξιμαδι,αλλα δεν μπορω να καταλαβω, οταν σφιγγουμε το παξιμαδι, τι εμποδιζει το μοτερ να γυριζει και να μας σπαει τα νευρα?Μεχρι τωρα δνε το ειχα παθει... Ακομα περιμενω να μου στειλουν το βιντεο να με θαυμασετε,δηλαδη να θαυμασετε την κουλαμαρα μου...
Γενικως να βαζεις την ελαχιστη ποσοτητα ασφαλιστικου σπειρωματων.Ακομα και με το μπλε,που ειναι και το πιο ''ελαφρυ'' μια μικρη σταγονιτσα αρκει.Πχ στην μυτη ενος νυστεριου.Ειδικα οταν το υλικο που πιανει η βιδα ειναι αλουμινιο ξεβιδωνει ακομα πιο δυσκολα.
Εγώ πάντως πρώτη φορά ακούω για χρήση ασφαλιστικού σπειρωμάτων στο παξιμάδι της έλικας. Ποτέ δεν αντιμετώπισα πρόβλημα και είμαι σίγουρος ότι είναι απολύτως περιττό.
Μπήκα και χάζεψα λίγο τις πωλήσεις στο Σέρβικο forum.
Δεν κατάλαβα όμως αν τελικά οι τιμές πώλησης των μεταχειρισμένων από τους αερομοντελιστές εκεί είναι πάνω κάτω ίδιες με αυτές που βλέπουμε εδώ.
Ενημέρωσέ μας αν θες σχετικά.
Δεν κατάλαβα όμως αν τελικά οι τιμές πώλησης των μεταχειρισμένων από τους αερομοντελιστές εκεί είναι πάνω κάτω ίδιες με αυτές που βλέπουμε εδώ.
Ενημέρωσέ μας αν θες σχετικά.
Κώστας Μιχαηλίδης έγραψε: ↑Εγώ πάντως πρώτη φορά ακούω για χρήση ασφαλιστικού σπειρωμάτων στο παξιμάδι της έλικας. Ποτέ δεν αντιμετώπισα πρόβλημα και είμαι σίγουρος ότι είναι απολύτως περιττό.
Θα συμφωνήσω με τον φίλο Κώστα, ούτε κι εγώ εχω χρησιμοποιήσει ασφαλιστικό σε παξιμάδι έλικας μέχρι στιγμής αλλά κι ούτε έχω αντιμετωπίσει κα΄ποιο πρόβλημα. Κι απ' όσο ξέρω ούτε κάποιος γνωστός μου χρησιμοποιεί!!! Νομίζω ότι είναι περιτό
Το επιβεβαιωνω οτι απολυτως περιτο, αλλα και και επικυνδινο,κανει ποιο πολυ κακο παρα καλο. 0teo δεν καταλαβα ακριβως τι εννοεις, οι τιμες που βλεπεις αυτες ειναι,εκτος και αν ειναι καποιες σε διναρια οποτε υπολογισε 1 ευρω=110 διναρια.
Σημερα πεταξαμε στο Trstenik, 63 χιλιομετρα απο το Kragujevac, σε κανονικο αεροδρομιο(μας την πεσανε και δυο κανονικα αεροπλανα, τελικα τα μοντελα ειναι πιο scale). Η παρεα αψογη, εμπειροι πιλοτοι με φοβερα μοντελα(μεταξυ τους και ενα 9κιλο zero,απιστευτο πολεμοπουλο). Εκανα πανω απο 15 προσγειωσεις, και με εξαιρεση τις 2 πρωτες που ηταν λιγο ατσαλες-αν και κανονικες, οι υπολοιπες ηταν οσο καλες θα μπορουσαν να γινουν, 3point landing απαλο,γλυφτο, και γενικα τοσο καλες που δεν πιστευα οτι τις εκανα εγω. Βεβαια ο Σερβος αντικαταστατης του Αντωνη(Misha λεγεται,εχει το φοβερο zero) εκανε καλη δουλεια, και μου εξηγησε ομορφα και ηρεμα τι ακριβως πρεπει να κανω. Δεν μπορω να καταλαβω γιατι δεν μπορουσα πιο πριν...και ακομα δνε μπορω να καταλαβω γιατι ακομα η αδρεναλινη χτυπαει κοκκινο μετα απο τοσες προσγειωσεις... Μην ξεχασω να πω οτι εκανα και την πρωτη μου αναγκαστικη προσγειωση στο χορταρι με απολυτη επιτυχια.Ιδου η ιστορια του συμβαντος. Γενικα πεταγα λιγο και προσγειωνομουν πολυ. Στην προτελευταια προσγειωση το εριξα λιγο ατσαλα, δηλαδη απλα αναπηδησε λιγο το α/π αντι να παει γλυφτα(κατι που το εκανα συνεχεια και ευκολα,αφου το apprentice τελικα δεν εχει την δυνατοτητα να στολαρει), και αναπηδωντας, μιας και ειχα μπαταρια ακομα δινω γκαζι για να κανω αλλη μια γυρα. Μια χαρα απογειωθηκα και παλι, μονο που εφυγε το κολαρο στο αριστερο ροδακι, στην βιδα του οποιου ειχα βαλει και threadlock τρομαρα του, οποτε το προσγειωσα στο χορταρι μια χαρα χωρις καμια ζημια, εκτος απο το κολαρο που δεν βρεθηκε...
Αλλο ενα μικρο ατυχημα ειχαμε και με το zero δυστυχως,το οποιο σημερα εκανε την παρθενικη του! Οπως ειναι λογικο, ενα αεροπλανο 9,5 κιλων ερχεται παντα με μεγαλη ταχητητα, πολυ μεγαλη ταχυτητα, και ετσι ο Misha σε μια προσγειωση τα θαλασσωσε λιγο, εμεινε απο διαδρομο, και ειχε αρκετη μικρη ταχυτητα ωστε να μην μπορει να δωσει για να φυγει χωρις να στολαρει,και αρκετο υψος ωστε να μην μπορει να προσγειωθει. Θα μπορουσε να το εχει σωσει βεβαια, αλλα λιγο η απειρια του(ενταξει ειναι αρκετα εμπειρος αλλα τετοιο θηριο δεν εχει ξαναπεταξει), λιγο οι συνθηκες, και τελικα χρειαζετε το zero μικροεπισκευες ευτυχως. Ηλεκτρικα δεν υπηρχαν εκτος απο το δικο μου και τα ανεμοπτερα...νοιωθω μειονεκτικα και ηδη σχεδιαζω το επομενο κιτ που θα παρω που θα φορεσει τη μεγαλυτερη βενζινα που θα βρω.
Ακολουθουν φωτογραφιες.
Αλλο ενα μικρο ατυχημα ειχαμε και με το zero δυστυχως,το οποιο σημερα εκανε την παρθενικη του! Οπως ειναι λογικο, ενα αεροπλανο 9,5 κιλων ερχεται παντα με μεγαλη ταχητητα, πολυ μεγαλη ταχυτητα, και ετσι ο Misha σε μια προσγειωση τα θαλασσωσε λιγο, εμεινε απο διαδρομο, και ειχε αρκετη μικρη ταχυτητα ωστε να μην μπορει να δωσει για να φυγει χωρις να στολαρει,και αρκετο υψος ωστε να μην μπορει να προσγειωθει. Θα μπορουσε να το εχει σωσει βεβαια, αλλα λιγο η απειρια του(ενταξει ειναι αρκετα εμπειρος αλλα τετοιο θηριο δεν εχει ξαναπεταξει), λιγο οι συνθηκες, και τελικα χρειαζετε το zero μικροεπισκευες ευτυχως. Ηλεκτρικα δεν υπηρχαν εκτος απο το δικο μου και τα ανεμοπτερα...νοιωθω μειονεκτικα και ηδη σχεδιαζω το επομενο κιτ που θα παρω που θα φορεσει τη μεγαλυτερη βενζινα που θα βρω.
Ακολουθουν φωτογραφιες.
- Συνημμένα
-
- DSC00232[2].jpg (95.97 KiB) Προβλήθηκε 145 φορές
-
- DSC00231[2].jpg (95.55 KiB) Προβλήθηκε 145 φορές
Πανω απο το zero ειναι ο εκπαιδευτης μου Misha. Και μια αποψη του χωρου,και φυσικα το μικρο μου αεροπλανακι :(
- Συνημμένα
-
- DSC00236[1].jpg (94.18 KiB) Προβλήθηκε 145 φορές
-
- DSC00235[1].jpg (97.05 KiB) Προβλήθηκε 145 φορές
-
- DSC00234[2].jpg (99.02 KiB) Προβλήθηκε 145 φορές
-
- DSC00233[2].jpg (99.23 KiB) Προβλήθηκε 145 φορές
O Misha κοιταει ενα bixler.Στη δευτερη φωτο ο γιατρος μας καθεται με το ανεμοπτερο του,το οποιο εχασε canopy και ipo στον αερα.To canopy βρεθηκε τουλαχιστον,και το ανεμοπτερο κατεβηκε φυσικα χωρις ζημια. Ενα ωραιο piper,καλη scale δουλεια,αν και ο Misha θα το πουλησει δυστυχως...
- Συνημμένα
-
- DSC00253[1].jpg (98.18 KiB) Προβλήθηκε 145 φορές
-
- DSC00254[1].jpg (98.07 KiB) Προβλήθηκε 145 φορές
-
- DSC00255[1].jpg (94.42 KiB) Προβλήθηκε 145 φορές
-
- DSC00256[1].jpg (98.85 KiB) Προβλήθηκε 145 φορές
Εχει και αλλο.
- Συνημμένα
-
- DSC00238[1].jpg (98.08 KiB) Προβλήθηκε 145 φορές
-
- DSC00237[2].jpg (94.48 KiB) Προβλήθηκε 145 φορές
Φυσικα εχουεμ και χωρο να μπουμε μεσα να φτιαξουμε καφε, να φορτισουμε, να ξεκουραστουμε, να διανυκτερευσουμε.Δωρεαν φυσικα ολα αυτα. Το κτιριο ειναι ο πυργος ελεγχου, αν και πλεον τον εχουμε στην κατοχη μας για να υπηρετει τα μοντελα μας! ΜΕρικες φωτο του zero(το ερωτευτηκα). KAMIKAAAAAAAAAAAAAZIIIIIIIIII.
- Συνημμένα
-
- DSC00242[1].jpg (96.56 KiB) Προβλήθηκε 145 φορές
-
- DSC00241[1].jpg (89.18 KiB) Προβλήθηκε 145 φορές
-
- DSC00240[2].jpg (83.7 KiB) Προβλήθηκε 145 φορές