Η οικονομική κρίση και το hobby μας
-
Η οικονομική κρίση και το hobby μας
Καλησπέρα,Τι θα γίνει με την οικονομική κρίση και το hobby μας; Τα χρήματα μας είναι λιγότερα.Βλέπω με τον εαυτό μου που σιγά σιγά αγοράζω λιγότερα. Τι να πω.....Θα δείξει
-
Απάντηση: Η οικονομική κρίση και το hobby μας
Ti θα γίνει κανείς δε ξέρει.
Η μοναδική λύση, να πετάμε συνετά για να μη σπάμε διότι ότι σπάει δεν αντικαθίσταται πλέον.
Η μοναδική λύση, να πετάμε συνετά για να μη σπάμε διότι ότι σπάει δεν αντικαθίσταται πλέον.
Και οσοι πουλανε κολλες κλεφτες θα γινουν; Η μηπως θελεις να ξεραθουν οι κολλες μεσα στα μπουκαλακια τους; Αμαρτια ειναι :p
Οντως λογω κρισης,βλεπω πολλους που αποχωρουν απο το χομπυ.
Και πολλες αγγελιες πωλειτε.
Και πολλες αγγελιες πωλειτε.
-
Το χόμπι μας είναι καταρχάς τρόπος σκέψης: σχεδιάζω, δημιουργώ, κατασκευάζω, ελέγχω, ρωτάω, μαθαίνω, και που και που ... πετάω.
Όπως και σε άλλες πτυχές της Ελληνικής κοινωνίας θα σταματήσουν οι καταναλωτικές υπερβολές και θα προσγειωθούμε σε μια πιο λιτή πραγματικότητα αλλά η οποία θα είναι στα μέτρα μας.
Τώρα που στον κόσμο γύρω μας πέφτουν τα προσωπεία και όλοι αναζητούμε νέες αξίες το τελευταίο που μας χρειάζεται είναι αρνητικές σκέψεις.
Όπως και σε άλλες πτυχές της Ελληνικής κοινωνίας θα σταματήσουν οι καταναλωτικές υπερβολές και θα προσγειωθούμε σε μια πιο λιτή πραγματικότητα αλλά η οποία θα είναι στα μέτρα μας.
Τώρα που στον κόσμο γύρω μας πέφτουν τα προσωπεία και όλοι αναζητούμε νέες αξίες το τελευταίο που μας χρειάζεται είναι αρνητικές σκέψεις.
-
w1ndsurfer έγραψε: ↑
Όπως και σε άλλες πτυχές της Ελληνικής κοινωνίας θα σταματήσουν οι καταναλωτικές υπερβολές και θα προσγειωθούμε σε μια πιο λιτή πραγματικότητα
Εγώ κρατάω αυτό. :D
-
Επειδή ακούω διάφορες αφελείς απόψεις "καλύτερα στην δραχμή", "τι το θέλουμε το ευρώ και τους γερμανούς", για να καταλάβουμε τι θα συμβεί δείτε πόσο θα κοστίζουν τα μοντελιστικά είδη αν επιστρέψουμε στην δραχμή.
Βάζω και το αντίστοιχο κόστος σε σημερινά ευρώ για να γίνει κατανοητό
Calmato Trainer with engine 273.000 δρχ 800 EUR
OS MAX 55 AX 177.000 δρχ 520 EUR
Raptor 50 with engine 682.000 δρχ 2.000 EUR
Γαλόνι καυσίμου 20% 41.000 δρχ 120 EUR
Ψυχραιμία και ώριμη σκέψη λοιπόν
H αντιστοίχιση δραχμών και ευρώ είναι μια απλή μαθηματική πράξη η οποία αποκτά νόημα μόνο στο θέμα ισοτιμίας. Αν υποτιμιθεί το νόμισμα τότε ναι έχουμε πρόβλημα. Άλλωστε η μετάβασή μας στο ευρώ σας θυμίζω ανέβασε το κόστος διαβίωσης κατακόρυφα χωρίς να ανταποκρίνεται σε ανάλογες αυξήσεις εσόδων. Αυτά που λέω δε σημαίνουν ότι είμαι υπέρ της εξόδου από το ευρώ και δεν έχω ασχολήθεί με το θέμα αν συμφέρει η όχι. Εκείνο όμως που ξέρω είναι ότι παρόλη τη κρίση, τις μειώσεις των μισθών, την ανεργία και την αύξηση της φορογίας, οι κύριοι των καταναλωτικών αγαθών αλλά και υπηρεσιών δεν λένε να μειώσουν τιμές και αυτό αποτελεί πρόβλημα. Οπότε μοιραία οδηγούμαστε και στην μείωση των μη απαραίτητων προς επιβίωση όπως τα χόμπυ μας.
Υπομονή παιδιά και φυσικά ώριμη σκέψη αλλά και δράση με σωστές επιλογές
Δημήτρης
Υπομονή παιδιά και φυσικά ώριμη σκέψη αλλά και δράση με σωστές επιλογές
Δημήτρης
w1ndsurfer έγραψε: ↑Επειδή ακούω διάφορες αφελείς απόψεις "καλύτερα στην δραχμή", "τι το θέλουμε το ευρώ και τους γερμανούς", για να καταλάβουμε τι θα συμβεί δείτε πόσο θα κοστίζουν τα μοντελιστικά είδη αν επιστρέψουμε στην δραχμή.
Ποια ειναι η μεθοδολογια για να βγουν αυτα τα νουμερα;
-
Καλησπέρα, Εγώ θα σας μιλήσω ανοιχτά. ΕΓΩ ΦΟΒΑΜΑΙ......Εργάζομαι σε εταίρια αυτοκινήτου εδώ και 4 χρόνια. Εδώ και 3 μήνες μου μειώσανε το μισθό μου κατά 340 ευρώ. Δουλειά δεν έχει καθόλου. Ο κόσμος που περνάει να δει για νέο αυτοκίνητο ειναι πολυ λίγος και δεν αγοράζει.Μου λένε δεν έχουν χρήματα και οι τράπεζες δεν δίνουν δάνεια. Πριν μερικά χρόνια δίνανε πολυ εύκολα. Να μην πω απόλυσαν καμιά 10 άτομα το τελευταίο 3 μηνο. Και απο την άλλη φόρους και χαράτσια μας έρχονται βροχή. Τα όνειρα μου έχουν σβήσει για το μέλλον και δεν μπορώ να χαρώ τίποτα.....Άνθρωποι έιμαστε και εμείς και θέλουμε να αγοράσουμε κατι έξτρα έιτε είναι ρούχο η παιχνίδη. Σε λίγο δεν θα έχουμε και δουλειά.....Ότι αγοράζω τώρα τελευταία λέω έιναι το τέλευταίο μου και STOP εδώ. Βλέπω θα χειροτερέψουν τα πράγματα αλλά δεν είμαι σίγουρος.Για το hobby μου το αγαπάω πολύ και βλέπω θα μείνω στο τέλος με τα μοντέλα που έχω και τα καινούργια μόνο θα τα ονειρεύομαι σε φωτογραφίες και βίντεο στο ίντερνετ.....Στεναχωρίεμαι πολύ για όλα αυτά που ζούμε όλοι μας και για την χώρα μάς. Δεν το περίμενα να γίνει ποτέ.
πρίν λίγες ημέρες γύρισα χαρούμενος στο σπίτι με το easystar 2 στο χέρι και μου κόπηκαν τα γόνατα ότανέμαθα οτι έχασε η γυναίκα μου την δουλειά της Ξεραμε οτι θα γίθνουν περικοπές στην εταιρία της αλλα ελπίζαμε οτι θα επικεντροθούν σε λίγότερο απαραίτητα άτομα
Πάνω που είπα να κάνω πραγματικότητα το όνειρο του μοντέλου με βλέπω να το βάζω για πούλημα
Κουράγιο αδέλφια
ΥΓ Διάβαζα το πρωί αυτά που γραφότανε στο chat και πικράθηκα Μπάινω στο PETAME να διαβάσω για κανένα μοντέλο και να πετάξω μαζί σας μέσα απο τις ωραίες φώτο που βάζετε Τι τα θέλετε τα πολιτικά και χαλάτε τις καρδιές σας
Πάνω που είπα να κάνω πραγματικότητα το όνειρο του μοντέλου με βλέπω να το βάζω για πούλημα
Κουράγιο αδέλφια
ΥΓ Διάβαζα το πρωί αυτά που γραφότανε στο chat και πικράθηκα Μπάινω στο PETAME να διαβάσω για κανένα μοντέλο και να πετάξω μαζί σας μέσα απο τις ωραίες φώτο που βάζετε Τι τα θέλετε τα πολιτικά και χαλάτε τις καρδιές σας
-
miltides έγραψε: ↑
Δεν τα θέλουμε εδώ (τα πολιτικά) φίλε μου Πολλοί περνάμε δύσκολα και τα νεύρα είναι τεντωμένα Όπως έγραψα και στο chat box…..To petame υπάρχει για θέματα που μας ενώνουν όπως η κοινή αγάπη για τα μοντέλα και όχι για αυτά που μπορεί να μας στενοχωρήσουν η μας θυμώσουν
Όσο για αυτά που διάβαζες λόγια του αέρα είναι και αύριο θα μας δεις πάλι παρέα να βολοδέρνουμε στις πλαγιές και τις αλάνες
Προσπάθησε να μή πουλήσεις το μοντέλο Θα σου προσφαίρει υπέροχες στιγμές
-
Το σημερινό πρόβλημα της Ελλάδας συνοψίζεται στο εξής:
Είμαστε στην 80ή θέση στην διεθνή ανταγωνιστικότητα (εξαγωγές - εισαγωγές) και στην 30ή θέση ποιότητας ζωής (κατά κεφαλήν εισόδημα).
Αυτή η ψαλίδα πρέπει να κλείσει, είναι στο χέρι μας αν θα κλείσει ανεβάζοντας την ανταγωνιστικότητα ή ρίχνοντας το μέσο εισόδημα.
Εγώ εργάζομαι στον ιδιωτικό τομέα, έχω ακόμη την δουλειά μου η οποία όμως έχει αλλάξει πολύ αφού πλέον κάθε εβδομάδα είμαι 2-3 ημέρες στο εξωτερικό.
Είμαστε στην 80ή θέση στην διεθνή ανταγωνιστικότητα (εξαγωγές - εισαγωγές) και στην 30ή θέση ποιότητας ζωής (κατά κεφαλήν εισόδημα).
Αυτή η ψαλίδα πρέπει να κλείσει, είναι στο χέρι μας αν θα κλείσει ανεβάζοντας την ανταγωνιστικότητα ή ρίχνοντας το μέσο εισόδημα.
Εγώ εργάζομαι στον ιδιωτικό τομέα, έχω ακόμη την δουλειά μου η οποία όμως έχει αλλάξει πολύ αφού πλέον κάθε εβδομάδα είμαι 2-3 ημέρες στο εξωτερικό.
-
orck έγραψε: ↑Ποια ειναι η μεθοδολογια για να βγουν αυτα τα νουμερα;
orck
Τα νομίσματα έχουν ελεύθερη διακύμανση που διαμορφώνεται από την προσφορά και ζήτηση, π.χ. όταν πωλούνται ευρώ για να γίνουν ελβετικό φράγκο ανεβαίνει η ισοτιμία του φράγκου έναντι του ευρώ.
Αν λοιπόν η Ελλάδα αποφασίσει (ή αναγκαστεί) να πάει σε δραχμή είναι αυτονόητο ότι στην αρχή τουλάχιστον κανείς δεν θα θέλει να αγοράσει δραχμές επειδή θα είναι νόμισμα μιας χρεωκοπημένης χώρας, άρα προβλέπεται υποτίμηση 75%.
Αυτό σημαίνει ότι όλα τα εισαγόμενα προϊόντα θα είναι 4 φορές ακριβότερα.
π.χ. τιμή της αμόλυβδης θα είναι 7 - 8 ευρώ το λίτρο
Και αν αυτό σας φαίνεται απίστευτο, σας ενημερώνω ότι στην Τουρκία η αμόλυβδη έχει 2,5 ευρώ/λίτρο, όταν το μέσο εισόδημα στην Τουρκία είναι το μισό της Ελλάδας. Αν το ανάγουμε στα Ελληνικά δεδομένα σημαίνει 5 ευρώ/λίτρο !
Γι'αυτό ώριμη σκέψη και ψυχραιμία παιδιά !
w1ndsurfer έγραψε: ↑orck
Τα νομίσματα έχουν ελεύθερη διακύμανση που διαμορφώνεται από την προσφορά και ζήτηση, π.χ. όταν πωλούνται ευρώ για να γίνουν ελβετικό φράγκο ανεβαίνει η ισοτιμία του φράγκου έναντι του ευρώ.
Αν λοιπόν η Ελλάδα αποφασίσει (ή αναγκαστεί) να πάει σε δραχμή είναι αυτονόητο ότι στην αρχή τουλάχιστον κανείς δεν θα θέλει να αγοράσει δραχμές επειδή θα είναι νόμισμα μιας χρεωκοπημένης χώρας, άρα προβλέπεται υποτίμηση 75%.
Αυτό σημαίνει ότι όλα τα εισαγόμενα προϊόντα θα είναι 4 φορές ακριβότερα.
π.χ. τιμή της αμόλυβδης θα είναι 7 - 8 ευρώ το λίτρο
Και αν αυτό σας φαίνεται απίστευτο, σας ενημερώνω ότι στην Τουρκία η αμόλυβδη έχει 2,5 ευρώ/λίτρο, όταν το μέσο εισόδημα στην Τουρκία είναι το μισό της Ελλάδας. Αν το ανάγουμε στα Ελληνικά δεδομένα σημαίνει 5 ευρώ/λίτρο !
Γι'αυτό ώριμη σκέψη και ψυχραιμία παιδιά !
Aγαπητέ φίλε Νικόλα όποιος έχει ασχοληθεί με το Μπάσκετ θα ξέρει οτι ο καλύτερος τρόπος για να μην αποτυπώθεί ορθά η πραγματικότητα είναι τα στατιστικά και οι αριθμοί. Αυτό ακριβώς συμβαίνει και με τη δικιά μας περίπτωση την Ελλάδα. Έχουμε ένα "βαμπίρ" που μας πίνει το αίμα και εάν δεν αλλάξει κάτι θα μας το πίνει για πολύ καιρό ακόμα, που λέγονται φίλοι "Ευρωπαίοι", (αλήθεια πότε οι Ευρωπαίοι ήταν φίλοι μας;) και εσύ μιλάς για ανάπτυξη και αύξηση της ανταγωνιστικότητας; ΑΣΦΑΛΩΣ και μπορούμε να σταθούμε μόνοι μας στη δραχμή και ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΟΥΜΕ όπως νομίζει ο περισσότερος κόσμος και κατατρομοκρατείται. Σαφώς υπάρχουν κάποιες προυποθέσεις και πιστεύω οτι η σημαντικότερη απο όλες είναι να φύγουν αυτoi οι "κύριοι" και να πάνε στα σπίτια τους. Η Ελλάδα έχει τεράστιο φυσικό πλούτο, καίρια γεωστρατηγική θέση στο Αιγαίο, μπορεί να εκμεταλλευθεί την ΑΟΖ της, έχει μεγάλη βιομηχανία τουρισμού, έχει τεράστιο στόλο εμπορικών πλοίων, μπορεί να τονώσει ξανά την γεωργική της παραγωγή, οι Ρώσοι και οι Κινέζοι μας "παρακαλάνε", δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να ξεπουληθούμε στους Ευρωπαίους για ένα κομμάτι ψωμί; Αφού όλοι συμφωνούμε οτι πρέπει να έρθει ανάπτυξη στη χώρα μας, γιατί να μη γίνει με τους δικούς μας όρους και για το καλό των Ελλήνων και όχι των Ευρωπαίων. ΔΕΝ πρέπει να φοβόμαστε τη δραχμή. Σαφώς στην αρχή τα πράγματα θα είναι δύσκολα, δεν έχω δεί ποτέ κανένα "βαριά" άρρωστο ασθενή να θεραπεύεται χωρίς πόνο. Ας 8πλασιασθουν τα κόστη στον αερομοντελισμό, το θέμα είναι να σωθεί η Ελλάδα και ας πετάω με simulator. Η όλη κατάσταση που ζούμε μου θυμίζει ΠΟΛΥ ΜΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ τις πιέσεις που είχαν υποστεί οι Ελληνο-Κύπριοι για να δεχθούν το σχέδιο "ΑΝΑΝ". Και τότε τα διλήμματα ήταν αντίστοιχα και ούτε λίγο ούτε πολύ οι "φίλοι" Ευρωπαίοι και Δυτικοί εκβίαζαν τους Ελληνοκυπρίους να δεχθούν αυτό το επαχθές σχέδιο "ΑΝΑΝ"-μνημόνιο διότι διαφορετικά θα καταστρεφόντουσαν. Πόσοι έχετε διαβάσει το διάγγελμα του ΤΑΣΣΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ σχετικά με το διμοψήφισμα για την αποδοχή ή όχι του σχεδίου, μήπως σας θυμίζει κάτι; Παιδιά μη φοβόμαστε κάπου εκεί έξω υπάρχει και ο δικός μας "ΤΑΣΣΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ".