Η οικονομική κρίση και το hobby μας

thanasis1

Απάντηση: Η οικονομική κρίση και το hobby μας

Δημοσίευση από thanasis1 »

Προσωπική μου άποψη για το hobby είναι οτι μπορείς και με λίγα να πετάξεις...και με πολλά! Ανάλογα με τη τσέπη σου. Μπορείς να πάρεις ενα ηλεκτρικό αεροπλάνο RTF σε σχετικά οικονομική τιμή και να πετάς! Λίγο πιο ακριβά θα στοιχίσει ενα ελικόπτερο. Και όπως σε όλα, πρέπει να βάζουμε προτεραιότητες!
w1ndsurfer

Δημοσίευση από w1ndsurfer »

Φίλε dgiatr σου ξεφεύγει κάτι:

Μάλλον θυμάσαι την δραχμή της δεκαετίας 1993-2002 όταν η Ελλάδα ήταν μια ανερχόμενη οικονομία σε τροχιά ένταξης στην ΟΝΕ.

Αν η Ελλάδα εγκαταλείψει σήμερα το Ευρώ μιλάμε για άτακτη χρεοκωπία, θα μείνει με ένα νόμισμα-ταπετσαρία με πληθωρισμό 3-ψήφιο, μαύρη αγορά (δηλαδή οι συναλλαγές θα γίνονται παράνομα σε ευρώ-δολλάρια πολύ απλά γιατί κανένας αγοραστής με σώας τας φρένας δεν θα δέχεται δραχμές). Αυτά διδάσκει η ιστορία των τελευταίων 100 ετών και όποιος έχει εμπειρίες από χώρες του πρώην Ανατολικού μπλοκ, από Κούβα, από Αργεντινή >2001 ξέρει και δεν τρέφει αυταπάτες.

Τι συμβαίνει σε τέτοιες περιπτώσεις; η χώρα πηγαίνει για στήριξη στο ΔΝΤ !!!

Για τα επιχειρήματά σου αν δεν πιστεύεις εμένα μίλα λίγο με ανθρώπους που ξέρουν, να σου εξηγήσουν:

- Οι επιχειρήσεις και τα καράβια αλλάζουν σημαία και έδρα σε μια νύχτα. Σε πληροφορώ ότι οι περισσότερες Ελληνικές επιχειρήσεις έχουν ήδη τέτοια σχέδια, για παν ενδεχόμενο.

- Οι Ρώσοι και οι Κινέζοι είναι οι πλέον αδίστακτοι ιμπεριαλιστές-καπιταλιστές-καταπιεστές λαών στον πλανήτη, σε ποιό μίκυ μάους διάβαζες ότι θα "μας σώσουν" χωρίς αφαίμαξη τρισχειρότερη από αυτή των Ευρωπαίων; Πρέπει να μιλήσεις με Τσετσένους, Ουκρανούς, Θιβετιανούς κλπ για να καταλάβεις τι παίζει.

- "Τεράστιο φυσικό πλούτο" έχουν και η Ρουμανία και η Νιγηρία και η Νότια Αφρική και πολλές άλλες αναπτυσσόμενες χώρες, θέλεις η Ελλάδα και ο λαός της να φτάσει σε αυτό το "ζηλευτό" επίπεδο;

Και το τελευταίο σου επιχείρημα περί Τ. Παπαδόπουλου, την προηγούμενη Κυριακή είχαμε εκλογές. Ο καθένας μας ψήφισε τον δικό του "Τάσσο Παπαδόπουλο", άλλους δεν έχουμε προς το παρόν!
w1ndsurfer

Δημοσίευση από w1ndsurfer »

Και για να ξαναφέρουμε την συζήτηση σε ένα επίπεδο που αρμόζει στο forum που μας φιλοξενεί μακριά από προσωπικές αντιλήψεις και πολιτικές απόψεις, σε όποιον ενδιαφέρεται να κατανοήσει που βρίσκεται η χώρα μας προτείνω το ακόλουθο βιβλίο:

http://www.amazon.co.uk/This-Time-Different-Centuries-Financial/dp/0691152640/ref=sr_1_1?s=books&ie=utf8&qid=1336724587&sr=1-1

Το βιβλίο παραθέτει δεδομένα και περιγράφει ΟΛΕΣ τις χρεοκοπίες κρατών από το 1.300 μΧ. (σωστά το διαβάσετε) μέχρι σήμερα. Σας παραθέτω κάποια ενδιαφέροντα στατιστικά:

- Πρωταθλητής στις χρεοκοπίες είναι ... η Ισπανία <++>
- Η Ελλάδα από τα τελευταία 200 χρόνια που είναι ανεξάρτητη χώρα, τα μισά περίπου ήταν σε καθεστώς χρεοκοπίας !
- Η χρεοκοπία είναι πάντα βίαιη και απότομη
- Ο χρόνος επαναφοράς μιας οικονομίας στα προ-κρίσης επίπεδα είναι 5-10 χρόνια, και επιτυγχάνεται με λιτότητα και δημοσιονομικό συμμάζεμα

Και το ηθικό δίδαγμα:

Δυστυχώς, όπως φανερώνει και ο τίτλος του βιβλίου, σε κάθε περίπτωση χρεοκοπίας που αναλύεται στο βιβλίο, τα οικονομικά δεδομένα είναι περίπου αντίστοιχα, δηλαδή κάποια μορφή φούσκας που σκάει.

Θέλω να πω ότι όποιος παρακολουθεί τα οικονομικά μεγέθη εύκολα μπορεί να δει ότι πλησιάζει μια κρίση, αλλά επειδή αυτό συμβαίνει όταν όλα είναι σε ανάπτυξη και έχουμε λεφτά και όλα είναι ρόδινα, λόγω της ανθρώπινης φύσης δεν ανησυχούμε και λέμε "this time is different!"

μφχ
Νίκος
Αντώνης Κριτζάς

Δημοσίευση από Αντώνης Κριτζάς »

Φίλοι μου ας παραμείνουμε όσο μπορούμε στο κατά πόσο και πώς όλη αυτή η κατάσταση επηρεάζει (ίσως όχι όλους) το hobby μας και ποια θα ήταν η εκτίμηση σας για το μέλλον του
phoenix2

Δημοσίευση από phoenix2 »

Ας μου επιτρέψετε να σας προτρεψω να δείτε αυτό:
http://www.youtube.com/watch?v=3KO1sger7Bc&sns=fb
Antoniso

Δημοσίευση από Antoniso »

Γειά! Ως προς το hobby, τον καταναλωτισμό μας θα τον στερηθούμε, αλλά θα ξαναθυμηθούμε την κατασκευή, που τελικά δεν είναι και καμιά πολύ σκοτεινή τέχνη. Θα παίρνουμε όλο κινέζικους δέκτες, θα ταιριάζουμε γραναζάκια για servo. Αυτό το 'φέρε δύο απ αυτό' θα κοπεί, έμενα πάντως δεν μου λείπουν τα αεροπλάνα(9), χρόνος και ησυχία μου λέιπει. (ξέρω, μπορεί να λείψει ακόμα περισσότερο αλλά η ζωή έχει προτεραιότητα έναντι στο hobby)
christos76

Δημοσίευση από christos76 »

πικρα...περνω παραδειγμα τον εαυτο μου...με πολυ δυσκολια ξεφευγω απο τα οικονομικα του σπιτιου.....κανα 80ευρω να ληψει και αρχιζει η μουρμουρα απο την σερρεα!!!!!
warlockm42

Δημοσίευση από warlockm42 »

Φιλοι μου εναι γεγονος οτι εχουμε βρεθει οι περισοτεροι αν οχι ολοι σε πολυ δυσκολη θεση.Για μενα μοντελισμος ειναι το θαυμα του να δημιουργησεις ενα αεροσκαφος απο ενα σωρο ξυλα λιγη κολλα και καμια φορα σχεδια!!!Οσο ευτιχισμενο με εκανε το αεροπλανακι απο φελιζολ που πεταγε μολις μερικα μετρα οταν ημουν μικρος την ιδια ευχαριστηση μου προσφερει τωρα η πτηση των 13 αεροπλανων που εχω αποκτησει εως σημερα!!!Αυτο που θελω να πω ειναι οτι δεν χρεαζεται απαραιτητα να ξοδευεις ενα περιδρομο χρηματα για να αγοραζεις συνεχως νεα πραγματα!Μας εχουν κανει να σκευτομαστε με αυτον τον τροπο ο καταναλωτισμος ειναι τροπος ζωης (σιγα μην κατσω να το φτιαξω θα παρω αλλο).Το καθε χομπυ ειναι ουσιαστικα ενας τροπος να γεμιζουμε τον ελευθερο χρονο μας και αν ειναι και επιμορφωτικο ακομη καλυτερα!!!Καλο ειναι λοιπον να αρχισουμε να σκευτομαστε πως να συντηρουμε αυτα που εχουμε να τα επισκευαζουμε με ελαχιστο κοστος! Δε λεω ειναι αρωστια ο μοντελισμος αν ειχα χωρο θα ειχα 36 αεροπλανα οχι 13 ομως οι καταστασεις που ζουμε και οι υποχρεωσεις που ερχονται προσταζουν αλλα πραγματα!!! Υπομονη πιστεψτε με ειται εχεις ενα ειται δεκατρια αεροπλανα το κεφι σου το κανεις το ιδιο καλα και μην ξεχνατε οτι συνηθως ενας πεταει και δεκα κανουν χαβαλε στις αλανες!!!! Θα επιβιωσουμε......
giorgosmessa

Δημοσίευση από giorgosmessa »

προσοχη μην σπασει τιποτα γιατι μετα μενει στο ραφι
θα μας φαει ο εξομειωτης χαχαχα
giorgosmessa

christos76 έγραψε: πικρα...περνω παραδειγμα τον εαυτο μου...με πολυ δυσκολια ξεφευγω απο τα οικονομικα του σπιτιου.....κανα 80ευρω να ληψει και αρχιζει η μουρμουρα απο την σερρεα!!!!!

αχχαχα ακριβως οπως τα λεει ο χρησταρας ειναι χαχα κ εμενα απο σερρες ειναι η γυναικα μου οποτε σε καταλαβαινω χαχαχχα
christos76

Δημοσίευση από christos76 »

ρε γιωγιο,ομοιοπαθεις ειμαστε:D:Dτο εχουν οι σερρεες?????:D:D
giorgosmessa

αχ αυτη η κριση!! σε εμενα πλεον ο νομος λεει αν δεν πουλησεις πρωτα το παλιο δεν παιρνεις αλλο.... ακουσον ακουσον..
gio75

Δημοσίευση από gio75 »

ΟΙ ΚΑΙΡΟΙ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
Απάντηση

Επιστροφή στο “Ελεύθερη συζήτηση - Διαγωνισμοί”