EASYSTAR II
Απάντηση: EASYSTAR II
Ζώη Εύγε! Πανέμορφο! Καλές Πτήσεις στους αιθέρες της Λευκάδας και όχι μόνο.
Εάν αποφασίσω να πάρω ΕΖ2, να ξέρεις θα στο στείλω για αναβάθμιση by Heliwizard!
Εάν αποφασίσω να πάρω ΕΖ2, να ξέρεις θα στο στείλω για αναβάθμιση by Heliwizard!
-
Μετα χαρας Σωκρατη .... +(*)
Απάντηση: Easy Star - Multiplex
Προχθές πέταξα (μετά από πολύ καιρό αποχής) για πρώτη φορά ένα Easy Star II με κάπως μεγαλύτερο μοτέρ (και με αρκετό αέρα) και έμεινα ευχάριστα έκπληκτος.
Κάθετη άνοδος, μεγάλη ταχύτητα, loops, rolls flat και ότι μπορούσα να θυμηθώ από τα F3A (της εποχής Curare) χωρίς κανένα πρόβλημα. Πολύ καλό penetration με μπαταρία 11V 2200. Τα πόδια μου έτρεμαν από αδρεναλίνη και ευχαρίστηση.
Κατόπιν (αφού πήρα αρκετές ανάσες) άλλαξα μπαταρία σε 11V 1800. Σχεδόν thermalling.
Ανυπομονώ να βρώ ένα βουναλάκι για slope.
Κάθετη άνοδος, μεγάλη ταχύτητα, loops, rolls flat και ότι μπορούσα να θυμηθώ από τα F3A (της εποχής Curare) χωρίς κανένα πρόβλημα. Πολύ καλό penetration με μπαταρία 11V 2200. Τα πόδια μου έτρεμαν από αδρεναλίνη και ευχαρίστηση.
Κατόπιν (αφού πήρα αρκετές ανάσες) άλλαξα μπαταρία σε 11V 1800. Σχεδόν thermalling.
Ανυπομονώ να βρώ ένα βουναλάκι για slope.
-
Σημερα επιτελους εγινε η παρθενικη πτηση του EasyStar II ..... :>>>
Ολα πηγαν καλα ... η πτηση του συγκεκριμενου μοντελου με εντυπωσιασε και μπορω αφοβα να πω οτι το ερωτευτηκα ... Τελικα η απογειωση εγινε πολυ ευκολα και στην πρωτη προσγειωση καταφερα να το πιασω με το χερι (δεν ηθελα να το γρατζουνισω ^%^) ... σημασια εχει οτι τα καταφερα και το επιασα χωρις να ακουμπησει κατω και να παθει κατι .... Ανεμοπορεια αρκετη και πολυ ευκολα για μενα , μια και ηταν η πρωτη μου επαφη με τετοιου ειδους μοντελα ... Μπορω να πω με σιγουρια οτι το συγκεκριμενο ειδος πτησης ειναι περα για περα εθιστικο .... να ακους το μοντελο να περναει χωρις μοτερ και να ακους αυτο το γλυκο σφυριγμα που βγαζει σκιζοντας τον αερα ... ΕΡΩΤΑΣ ....
Υ.Γ.1 Το μονο αρνητικο που εντοπισα ειναι οτι τα φτερα θελουν οπωσδηποτε κατι για να τα κραταει στη θεση τους ενωμενα . Μετα την πρωτη πτηση διαπιστωσα οτι ειχαν κουνηθει και ψιλοανοιξει .... Αυτο διορθωνεται ομως με την προσθηκη μικρων μαγνητων στην ενωση των φτερων η' με βελκρο ...
Υ.Γ.2 Καποιος φιλος που ειχε ερθει παρεα τραβηξε και βιντεο .... θα τα δω και αν ειναι οκ , θα τα ανεβασω τις επομενες μερες ....
Ολα πηγαν καλα ... η πτηση του συγκεκριμενου μοντελου με εντυπωσιασε και μπορω αφοβα να πω οτι το ερωτευτηκα ... Τελικα η απογειωση εγινε πολυ ευκολα και στην πρωτη προσγειωση καταφερα να το πιασω με το χερι (δεν ηθελα να το γρατζουνισω ^%^) ... σημασια εχει οτι τα καταφερα και το επιασα χωρις να ακουμπησει κατω και να παθει κατι .... Ανεμοπορεια αρκετη και πολυ ευκολα για μενα , μια και ηταν η πρωτη μου επαφη με τετοιου ειδους μοντελα ... Μπορω να πω με σιγουρια οτι το συγκεκριμενο ειδος πτησης ειναι περα για περα εθιστικο .... να ακους το μοντελο να περναει χωρις μοτερ και να ακους αυτο το γλυκο σφυριγμα που βγαζει σκιζοντας τον αερα ... ΕΡΩΤΑΣ ....
Υ.Γ.1 Το μονο αρνητικο που εντοπισα ειναι οτι τα φτερα θελουν οπωσδηποτε κατι για να τα κραταει στη θεση τους ενωμενα . Μετα την πρωτη πτηση διαπιστωσα οτι ειχαν κουνηθει και ψιλοανοιξει .... Αυτο διορθωνεται ομως με την προσθηκη μικρων μαγνητων στην ενωση των φτερων η' με βελκρο ...
Υ.Γ.2 Καποιος φιλος που ειχε ερθει παρεα τραβηξε και βιντεο .... θα τα δω και αν ειναι οκ , θα τα ανεβασω τις επομενες μερες ....
-
Και τωρα που το θυμηθηκα και μια φωτο μετα την πρωτη πτηση .... ακεραιο και ολοκληρο .....
- Συνημμένα
-
- DSC00381.jpg (95.18 KiB) Προβλήθηκε 63 φορές
Καλησπέρα! Έβαλα μαγνήτες και δεν έκαναν τίποτα, λίγο δύναμη να βάλεις με το χέρι φεύγει αμέσως, πόσο μάλλον αν φυσάει αέρας. Βέλκρο δεν ήθελα να βάλω γιατί θα εσπρωχνε τα φτερά λίγο προς τα έξω και γενικά δεν με ενθουσίασε η ιδεά.
Τελικά η λύση ήταν old time classic, λευκή ταινία σε άτρακτο και φτερό σε κάθε πλευρά από την πάνω πλευρά. Επειδή βάλε βγάλε όμως σε κάθε μάζεμα θα χάλαγε το ελαπορ έντυσα την πλάτη της ατράκτου με διάφανη ταινια, και στην άκρη τα φτερά εκεί που μπαίνει ταινία.
Οπότε κολλάω την ταινία πάνω σε ταινία και σε φτερό και στα πλάτη ατράκτου και δεν χαλάει τίποτα και δεν εξέχουν φτερά και δεν φαίνεται τίποτα επειδή είναι διαφανής. Το μόνο μειονέκτημα είναι ότι κουβαλάς και μια ταινία.
Τελικά η λύση ήταν old time classic, λευκή ταινία σε άτρακτο και φτερό σε κάθε πλευρά από την πάνω πλευρά. Επειδή βάλε βγάλε όμως σε κάθε μάζεμα θα χάλαγε το ελαπορ έντυσα την πλάτη της ατράκτου με διάφανη ταινια, και στην άκρη τα φτερά εκεί που μπαίνει ταινία.
Οπότε κολλάω την ταινία πάνω σε ταινία και σε φτερό και στα πλάτη ατράκτου και δεν χαλάει τίποτα και δεν εξέχουν φτερά και δεν φαίνεται τίποτα επειδή είναι διαφανής. Το μόνο μειονέκτημα είναι ότι κουβαλάς και μια ταινία.
-
Το βελκρο δεν το βαζεις εκει που ενωνονται τα φτερα το ενα με το αλλο ... Το βαζεις εκει που μπαινουν τα φτερα στην ατρακτο , στο κατω μερος και αφηνεις λιγο (2 - 3cm) να εξεχει εκτος ατρακτου προς τα εξω και κατω απο τα φτερα οταν τα κουμπωνεις ... Στο αντιστοιχο σημειο στα φτερα κολλας το αναλογο κομματι βελκρο και οταν τα βαζεις στη θεση τους ακουμπαει το βελκρο και τα κραταει ... ελπιζω να το καταλαβες απο την περιγραφη μου .... αλλιως οταν φτιαξω το δικο μου θα βαλω φωτο και θα το δεις πως γινεται !!!!
-
Αν και δεν ειναι στις αμεσες προτεραιοτητες μου καθως πρεπει να 'φορτωσω΄ωρες πτησης με το μαμα kit ακόμα, τι upgrade options εχουμε οσον αφορα μοτερακι? Η μπαταρια μου (3s) βλεπω οτι κραταει παρα πολυ ωρα αφου πεταει και για μεγαλο διαστημα σβηστο, οποτε θα κοιταγα κατι που δε θελει μεγαλυτερες μπαταριες.. επισης, χρειαζεται αλλαγη και το ESC?
Και τι γινεται με την προπελα (folding) ?
Και τι γινεται με την προπελα (folding) ?
-
Και ενα βιντεακι απο την παρθενικη απογειωση και πτηση του ΕΖ2 ..... ο καμεραμαν βεβαια θεωρησε σωστο να σταματησει λιγο γρηγορα να τραβαει .... αλλα κατι προλαβε ............
http://www.youtube.com/watch?v=zpdLzy0hAYo
http://www.youtube.com/watch?v=zpdLzy0hAYo
Εμ δεν έβλεπε και τίποτα, γι αυτό σταμάτησε να βιντεοσκοπεί...
Ωραία πάντως είσαι εκεί. Ωραίο μοντέλο έχεις... μην είσαι και πλεονέκτης!
Ωραία πάντως είσαι εκεί. Ωραίο μοντέλο έχεις... μην είσαι και πλεονέκτης!
-
A! μπρε Ζώη με το γερακίσιο μάτι ....είσαι φτιαγμένος για ανεμόπτερο !!!
-
Αντωνη καποια στιγμη το πηγα τοσο μακρια που ειλικρινα εχασα τη θεση του .... αλλα σιγα σιγα καταφερα και το γυρισα πισω ..... τρελαθηκα μιλαμε , νομιζα οτι το εχασα το μοντελακι μου ..... ευτυχως ολα καλα !!!! Τα χρωματα που του εβαλα τελικα βοηθανε παρα πολυ ..... Τωρα πρεπει να φτιαξω ενα συστημα το οποιο οταν το μοντελο παει πολυ μακρια και το χανω ..... να μου φοραει αυτοματα ΚΥΑΛΙΑ για να το βλεπω καλυτερα και να το γυρναω πισω ..... ^%^ ^%^ ^%^ .......
-
Επειδη το Σ/Κ πλησιαζει και ο καιρος επιτελους εστρωσε , ειπα να φτιαξω τα φτερα του ΕΖ2 για να μην ανοιγουν εν πτηση και εχουμε τιποτα απροοπτα ..... :-&& ..... Επειδη μαγνητακια δεν εχω και δεν μπορεσα να βρω εδω που ειμαι , αποφασισα να κανω την πατεντα με το βελκρο .... Ακολουθουν καποιες φωτο ......
Εκοψα ενα κομματι βελκρο πλατους 5cm και μηκος περιπου 12,5cm ετσι ωστε να εξεχει απο καθε πλευρα της ατρακτου περιπου 3cm ..... Αφου το κολλησα στη θεση του (οχι τελειως μπροστα) , για πρακτικους και αισθητικους λογους , στο κομματι που εξεχει απο την ατρακτο εβαλα απο τη μερια της κολλας λευκη ταινια , ετσι ωστε ουτε να φαινεται ασχημα το μαυρο χρωμα του βελκρο , αλλα και να αποφευγεται η επαφη της κολλας του βελκρο με τα χερια .....
Εκοψα ενα κομματι βελκρο πλατους 5cm και μηκος περιπου 12,5cm ετσι ωστε να εξεχει απο καθε πλευρα της ατρακτου περιπου 3cm ..... Αφου το κολλησα στη θεση του (οχι τελειως μπροστα) , για πρακτικους και αισθητικους λογους , στο κομματι που εξεχει απο την ατρακτο εβαλα απο τη μερια της κολλας λευκη ταινια , ετσι ωστε ουτε να φαινεται ασχημα το μαυρο χρωμα του βελκρο , αλλα και να αποφευγεται η επαφη της κολλας του βελκρο με τα χερια .....
- Συνημμένα
-
- DSC00390.jpg (95.06 KiB) Προβλήθηκε 63 φορές
-
- DSC00389.jpg (91.62 KiB) Προβλήθηκε 63 φορές
-
- DSC00388.jpg (90.15 KiB) Προβλήθηκε 63 φορές
-
- DSC00386.jpg (92.4 KiB) Προβλήθηκε 63 φορές
-
- DSC00385.jpg (96.19 KiB) Προβλήθηκε 63 φορές
-
Στο πισω μερος της ατρακτου επειδη περνανε τα καλωδια των ηλεκτρονικων και δεν εχει αρκετο χωρο σε πλατος , εκοψα ενα κομματι βελκρο παλι σε μηκος 12,5cm και πλατος περιπου 2cm ..... Εκατσε πολυ ωραια και χωρις προβλημα ..... ξανα λευκη ταινια στο κατω μερος του βελκρο για τους λογους που αναφερω πιο πανω ..... Στη συνεχεια και αφου τοποθετησα τα φτερα ενα ενα , κολλησα το αντιστοιχο κομματι βελκρο στο φτερο ..... Και ειμαστε ετοιμοι ..... Τα φτερα δεν χαλαρωνουν και δεν ξεκουμπωνουν με τιποτα και εμφανισιακα δεν ειναι ασχημο καθολου ....... ^%^
- Συνημμένα
-
- DSC00396a.JPG (82.81 KiB) Προβλήθηκε 63 φορές
-
- DSC00394a.jpg (93.03 KiB) Προβλήθηκε 63 φορές
-
- DSC00393a.jpg (86.88 KiB) Προβλήθηκε 63 φορές
-
- DSC00392a.jpg (97.59 KiB) Προβλήθηκε 63 φορές
-
- DSC00391a.jpg (96.28 KiB) Προβλήθηκε 63 φορές
-