Trex 450 απο Rc711

amartolos

Απάντηση: Trex 450 απο Rc711

Δημοσίευση από amartolos »

Ποτε να το ζορισω ?Πεταξε καθολου??Τελικα δεν ηταν φυσιολογικο που ειχε συνεχεια buzzing, το καινουργιο δεν ακουγεται τιποτα-σαν να μην δουλευει-, ουτε το rate mode setup εφταιγε τελικα ουτε τιποτα, .Τελος καλο.
george202

Δημοσίευση από george202 »

amartolos έγραψε: Ποτε να το ζορισω ?Πεταξε καθολου??Τελικα δεν ηταν φυσιολογικο που ειχε συνεχεια buzzing, το καινουργιο δεν ακουγεται τιποτα-σαν να μην δουλευει-, ουτε το rate mode setup εφταιγε τελικα ουτε τιποτα, Τελος καλο.

Τουλαχιστον απο εδω και περα θα αρχισεις να πετας.
amartolos

Τρελο αγχος παντως σημερα, γιατι ηξερα οτι αν δεν λυνονταν το προβλημα δεν ειχα τιποτα αλλο να δοκιμασω/αλλαξω.Θα αυτοκτονουσα απο την στενοχώρια μου και μετα θα λεγανε το καημενο το παιδακι το χτυπησε η κριση...

ps αλλα εσεις θα ξερατε τον πραγματικο λογο...:p:D
Slick330

Δημοσίευση από Slick330 »

Αφού το σετάρισες το αμαρτωλό Trex όλα καλά!! Καλές πτήσεις.
Πάντως στις τόσες παραγγελίες το 711 μου έχει κάνει δώρο ένα canopy (φθηνό μεν αλλά για αρχάριο ότι πρέπει για να μη σπάσω το καλό), μια δωροεπιταγή 15$ και πάντα απαντούσε με σκόπο να με εξυπηρετήσει..Μου κάνει εντύπωση που δεν σου άλλαξε κάτι ή έστειλε ελλαττωματικά servo.

Επίσης ο Γιώργος άκομα μια φορά με βοήθησε με τις εξαιρετικές γνώσεις του και έκανε και μια άψογη δοκιμαστική στο δικό μου. Όλα δουλεύουν και μετά και από ένα μικρό κανιβαλισμό στο ALZRc το trex πάει θαυμάσια!!
Βουρ στην απόλαυση!!
amartolos

θα χρειαστω απειρες ωρες στον αερα για να το συνηθισω.

http://www.youtube.com/watch?v=G41aVMKVDpM

με +-10 pitch που εχω στο video πεταει πολυ καλυτερα απο -+9 που ειχα πριν.Θα δοκιμασω και -+11 και -+12 για να δω που θα το αφησω τελικα.
amartolos

Αυτην ειναι η τελικη του μορφη μετα τις αλλαγες που το εχω κανει.

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

Για να μειωσω το κοστος απο τα πεσιματα ορισμενα parts τα οποια παθαινουνε συχνα ζημια τα αλλαξα σε tarot

Δηλαδη

Main shaft
Tail shaft
Torque Tube Front Drive Gear Set
Torque Tube Rear Drive Gear Set
Tail Boom Brace
CF Vertical stabilizer ειναι tarot
Επισης χρησιμοποιω και skids tarot

Επισης αντικατεστησα την ντιζα της ουρας με cf rod , προσθεσα metal braket για fbl unit και servo ουρας, και χρησιμοποιω Oppositive Thread pitch Linkage Rod που σου δινει πολυ ευκολα 0 pitch

Επισης οι align βιδες ειναι για να τα πανηγύρια, οσο και να προσεχεις με το loctite αν τις αφαιρεις συχνα καποια στιγμη θα χαλασουνε>Τις αντικατεστησα ολες σχεδον με ατσαλινες

Επισης και ta bearings της align δεν ειναι και οτι καλυτερο, πχ αυτα που ειναι στα blade holders παντα παθαινουνε ζημια σε καθε τουμπα>Σε forums του εξωτερικου λενε οτι κορυφαια bearings (η τουλαχιστον καλυτερα απο τα align ειναι τα αντιστοιχα abec3...) Θα τα δοκιμασω και θα τα δω .

Οσο για το πεταγμα , τα preset profiles απο το beastx πραγματικα δεν μπορεσα να τα συνηθισω, το γυρισα σε tx mode εβαλα d/r 80 και expo 25 σε ολα και rudder 75 και 25 και pitch -9.5/+9.5 και 80-70-60-70-80 και πραγματικα πεταει σαν coaxial .Καθολου αποτομο στις κινησεις και πολυ προβλεψιμο πλεον.

Αμην.
mixalhs13

Δημοσίευση από mixalhs13 »

Με τις βιδες συμφωνο απολητα ειναι για τα πανιγυρια τις εχω αλλαξη και εχω σε ενα 500 με αλλες.:>)
Slick330

Δημοσίευση από Slick330 »

Λοιπόν μετά απο περίπου 80 πτήσεις (2 μεγάλες πτώσεις) στο align (με 3gx) και 50 περίπου (5 μεγάλες πτώσεις) στον AlzRc κλώνο (με dfc και tarot parts-ZYX-s) κατέληξα ότι:
1. Το κιτ της Αlign ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΤΑΙ. Υπερτερεί σε ποιότητα και αξιοπιστία άρα και δεν έχει θέματα δονήσεων, τζόγους, απόδοση μοτέρ σε σχέση με tarot-alzrc, ευκολία ρύθμισης, δομικές αστοχίες.
2. Τα ανταλλακτικά της align KAΙ ΙΔΙΩΣ ΤΑ ΚΙΝΟΥΜΕΝΑ ΜΕΡΗ, είναι ανώτερα από οποιουδήποτε κλώνου άρα και τα προτιμώ σε σχέση με τα άλλα.

Θα μου πείτε, δεν λέω και κάτι καινούριο, απλά μια μικρή εμπειρία μοιράζομαι για αν αποφύγετε βαριές πτώσεις. Σας σημειώνω οτι ξεκίνησα λίγο ανάποδα από τον προγραμματισμό μου και έβαλα πολλές ώρες στο align πρώτα για να μου φύγουν τα τρεμάμενα χέρια (πω πω σαν να είχα μείνει άυπνος 5 μέρες αισθανόμουν στην αρχή μέχρι το πρώτο flip, roll και ιnverted, έτρεμα ολόκληρος) αλλά και για να λύσω πολλά μηχανικά θέματα και απορίες που έβγαιναν συνέχεια - ακόμα είμαι στην αρχή - και τα οποία λύθηκαν με βοήθεια και από έμπειρους (hi george!)..
Aπό εταιρεία κλώνου πέρα από το carbon frame δε νομίζω ότι θα αγοράζα πάλι κάτι, άντε βαριά βαριά δομικά στοιχεία και όχι κινούμενα. Επιπλέον αυτό το άτιμο το rc711 μου έκανε πολλά δώρα κυρίως ALZrC όμως που είναι μέτρια.

Πάμε και για άλλα λοιπόν..
Cu..
george202

Δημοσίευση από george202 »

Tα εσκισες τα 450 βλεπω.
copterxakias

Δημοσίευση από copterxakias »

φιλε slick πήρα ένα tarot 450 pro v2 πρόσφατα και μπορώ να σου πω ότι δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από την align αντίθετα ένας φίλος που έχει align πήρε πολλά pragmata τις tarot που είναι σαφώς καλύτερα!!!!και πετάει το ίδιο δεν είδαμε καμια διαφορα στα δυο!!!!
amartolos

Λοιπον εγκατεστησα τον νεο μηχανισμο ουρας που προωθει η align.Αλλη μια προχειροδουλεια ως προς το build>ΟΙ βιδουλες αν τις βαλεις ακομη και μωβ locktite θα χαλασουνε αν πας να τις αφαιρεσεις.Επισης οταν το τοποθετησα παρατηρησα οτι δεν ειχα free play δεξια αριστερα .Μετα απο 2-3 προσπαθειες και κανοντας αναζητηση σε forums διαπίστωσα οτι αν βιδωσεις μεχρι τελους τις βιδες στα blade grips υπαρχει προβλημα και αυτο για τα νεα links που πανε για blade grips δεν εχουνε colars .H align προτεινει λοιπον να μην σφιξεις τις βιδες τελειως και να ελεγχεις αν ειναι στην θεση τους μετα απο καθε πτηση..:p*SAR*:D.Προσωρινα δεν πηγα τις βιδες μεχρι τελους(σταματησα 1.5 στροφη πριν τερματισουνε) και εβαλα μπλε loctite και λεω προσωρινα γιατι Η kde δινει λυση http://www.kdedirect.com/TREX450P450PTUV3.html
αλλα με τα μετοφορικα στα 30$ οταν το ολο συστημα μου κοστισε 31$ τιο θεωρω piase kole.`M` Ειμαι σιγουρος οτι συντομα θα βρεθει πολυ πιο φθηνη λυση.Απο την align δεν πειρμενω να το διορθωσει γιατι αν βγαλει νεα links θα ειναι σαν να παραδεχεται την βλακεια που εκανε
, και για αυτες τις εταιριες το image ειναι το παν.
Εικόναhttp://img803.imageshack.us/img803/4299/img0516n.th.jpg
amartolos

Φοβερο εργαλειο.Ανεβαζω το head speed σιγα σιγαπου το κανει πιο σταθερο>Πιστευω στο 90% θα ειναι καλα.

http://www.youtube.com/watch?v=r3Z0Ia195Nw

Το 35αρι esc θερμενεται μετα απο καθε πτηση.Ειναι normal λογω ζεστης??Nα το αφησω για την ωρα??Η να αναβαθμισω ? 70αρι align(ταιριαζει??) η ice lite 50a ?ιδια τιμη σχεδον εχουνε??

amartolos

Δοκιμασα σημερα ενα 450αρι v2 ενος φιλου με 3gx 2.1 πανω και εμεινα *******.Πραγματικο simulator. κυριολεκτικα 100% διαφορετικη αισθηση τα 2 fbl units.>To αφηνω το ar7200bx και γυριζω 3gx ευτυχως που δεν το πουλησα.
amartolos

Μετα απο απειρες δοκιμες μεταξυ 3gx και ar7200bx , επιτελους εφερα το 2o στα μετρα μου.Αυτο που μου διεφευγε ηταν το G απο το parameter menu.Σε off/normal που το ειχα το ελικοπτερο συμπεριφερεται σαν fbl, καλο αν εισαι προχωρημενος , αλλα αν θες το ελικοπτερο να ειναι προβλεψιμο δεν βοηθαει καθολου, το εβαλα full increased και τωρα πεταει σαν fb(καμια σχεση τα 2 settings μεταξυ τους)To 3gx ειναι επισης καλο το εφερα ακριβως εκει που το ηθελα αλλα το ar7200bx το προτιμω γιατι δεν χρειαζεται να παιδευτεις με τα satelites.
amartolos

Σημερα ηταν μια σημαντικη μερα>Δοκιμασα 1η φορα αναποδη οπισθοπορεια με το align>Τρεμανε λιγο τα χερακια αλλα ολα οκ.Εχω πανω απο 200 πτησεις χωρις crash, γιατι οτι καινουργιο μαθαινω στο sim το δοκιμαζω πρωτα στο walkera το οποιο πρεπει να μετραει καμια 150αρια crashes με κοστος 20-30 $ σε συνολο.Ευτυχως που δεν ξεκινησα με κανενα 500αρι και πανω , θα ειχα χρεοκοπήσει.

http://www.youtube.com/watch?v=B7Dy6ybTWZ4&feature=plcp

Επισης με τα συγκεκριμενα 3dpro blades ειναι το ιδιο σταθερο οπως με τα align 3g τα οποια εχουνε διπλασιο κοστος.Δοκιμασα και κατι αλλα απο kds και ΗΚ (κιτρινα με μαυρο) αλλα μαπα το καρπουζι, και μειωμενη σταθεροτητα δινουνε αλλα και στην ορατοτητα δεν βοηθανε καθολου σχετικα με τα αντιστοιχα λευκα.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Ηλεκτρικά ελικόπτερα”