freetrack Ανιχνευτης Κινησης κεφαλιού

samuraiwarrior

Απάντηση: freetrack Ανιχνευτης Κινησης κεφαλιού

Δημοσίευση από samuraiwarrior »

Καλησπέρα και καλώς σας βρήκα.

Μόλις πριν από λίγες ώρες ασχολήθηκα με το Free Track και την κατασκευή με 4 led. Δεν ξέρω αν ο αριθμός είναι υπερβολικός αλλά θεώρησα ότι όσο περισσότερα τόσο καλύτερη πληροφορία θα έχει το free track.

Οπότε έχω στήσει με βάση το σχεδιάγραμμα 4 Led πάνω σε ένα καπέλο και τροφοδοτώ τα Led με ρεύμα από μια θύρα USB.

Αγόρασα μια από τις προτεινόμενες κάμερες "Microsoft LiveCam VX - 800" μιας και το laptop μου "Dell Inspiron 1764" με την ενσωματωμένη κάμερα κρίνετε ακατάλληλο.

Ξεκινώ την διαδικασία παραμετροποίησης και διαπιστώνω ότι στο Menu Stream όπου πρέπει να ρυθμίσω το color space η μόνη επιλογή που μου εμφανίζει είναι η YUY2 και καμία άλλη. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα η εικόνα που μου εμφανίζει από την λήψη η κάμερα είναι ασπρόμαυρη (έβγαλα το IR φίλτρο, έβαλα και ένα κομμάτι από δίσκο ενός floppy μπας και έβλεπα έγχρωμη μέρα αλλά τίποτα, εκεί να την βλέπω ασπρόμαυρη>:().

Ρίχνω την φωτεινότητα, σκαλίζω τα πάντα αλλά το αποτέλεσμα είναι ασπρόμαυρο και όταν λέω ασπρόμαυρο εννοώ ότι οι κουκκίδες από τα led φαίνονται έτσι. Με άλλες ρυθμίσεις αναγνωρίζεται ένα μόνο Led, με άλλες όλα αλλά κολλάει απίστευτα.

Έχει κανείς καμιά ιδέα σχετικά με το τι θα πρέπει να κάνω;

Ευχαριστώ.
Αντώνης Κριτζάς

Δημοσίευση από Αντώνης Κριτζάς »

καλώς ήρθες στο petame
To σύστημα μπορεί να δουλέψει και σαν ασπρόμαυρο Βλέπεις μαύρη την οθόνη με λευκές τις κουκίδες
Σημαντικός παράγοντας είναι να ορίσεις στο πρόγραμμα τις αποστάσεις που έχουν τα led
Οι κουκίδες πρέπει να είναι σταθερά αναμμένες και να έχουν διάμετρο 2-3mm Δεν πρέπει να σβήνει καμία όταν γυρνάς το κεφάλι Παίξε με το threshold
Sτο παράθυρο του προγράμματος κάτω δεξιά πρέπει να βλέπεις 4 πράσινα τα οποία δεν πρέπει να σβήνουν όταν κουνάς το κεφάλι
samuraiwarrior

Δημοσίευση από samuraiwarrior »

Τολμώ να πω ότι ήταν η πρώτη απάντηση που πήρα για το πρόβλημα που αντιμετώπιζα. Έχω στείλει τόσα mail και ούτε φωνή, ούτε ακρόαση. Να 'σαι καλά μιας και είχε αποτέλεσμα στην σωστή λειτουργία η μπάρα που μου υποδείξατε. Σε συνδιασμό με το λιμάρισμα των led για να γίνουν επίπεδα στο μπροστινό μέρος (πράγμα που είχε σαν αποτέλεσμα όταν γυρίζω το κεφάλι να μην χάνετε λόγο γωνίας η επαφή) δούλεψε άψογα. Μόνο ζουμ δεν μπορώ να κάνω για την ώρα, αλλά θα τη βρω την ρύθμιση.
Αντώνης Κριτζάς

μπορείς να κάνεις zoom μόνο αν το υποστηρίζει το πρόγραμμα
iced07

Δημοσίευση από iced07 »

χαιρετώ την παρέα του πετάμε και μπαίνω κατευθείαν στο ψητό.
προσπάθησα να φτιάξω αυτό με τα 3 κλιπ όπως στην περιγραφή αλλά μάταια.>:( την μία μου καίγονται τα λεντάκια αφού όμως δούλεψαν για λίγο, την άλλη δεν λειτουργούσε.
για βάση έβαλα 14cm από μεταλλική κρεμάστρα την οποία την είχα για (+) και μετά την μόνωσα με ταινία για να ενώσω με άλλο καλώδιο τα (-).
έχω μπαταριοθήκη 2*ΑΑ και 2*ΑΑΑ , Η ΑΑΑ ΔΕΝ ΆΝΑΨΕ καθόλου. η ΑΑ άναβε για λίγο και μετά γιοκ. μήπως να μην περάσω καθόλου ρέυμα από το μέταλλο αλλά να το έχω μόνο σαν βάση? και όλες οι ενώσεις να γίνουν με καλώδια?
να κάποιες φωτογραφίες...
Συνημμένα
IMGP0845n.jpg
IMGP0845n.jpg (19.2 KiB) Προβλήθηκε 214 φορές
IMGP0844n.jpg
IMGP0844n.jpg (19.47 KiB) Προβλήθηκε 214 φορές
IMGP0843n.jpg
IMGP0843n.jpg (19.35 KiB) Προβλήθηκε 214 φορές
IMGP0842n.jpg
IMGP0842n.jpg (19.54 KiB) Προβλήθηκε 214 φορές
Αντώνης Κριτζάς

δεν έχει λογική το πρόβλημα σου με την ΑΑ η την ΑΑΑ παρά μόνο αν έχεις κάποιο βραχυκύκλωμα η έχεις πολύ αδειες μπαταρίες Κοίτα πάλι τις συνδέσεις σου
Ενα σετ δύο μπαταριών ΑΑ κρατά πολλές ωρες τα λαμπάκια αναμένα
Τα led πρέπει να είναι παράλληλα συνδεδεμένα
iced07

Δημοσίευση από iced07 »

Αντώνης Κριτζάς έγραψε: δεν έχει λογική το πρόβλημα σου με την ΑΑ η την ΑΑΑ παρά μόνο αν έχεις κάποιο βραχυκύκλωμα η έχεις πολύ αδειες μπαταρίες Κοίτα πάλι τις συνδέσεις σου
Ενα σετ δύο μπαταριών ΑΑ κρατά πολλές ωρες τα λαμπάκια αναμένα
Τα led πρέπει να είναι παράλληλα συνδεδεμένα

φιλε Αντωνη ολα καλα. το προβλημα ληθηκε με μια αντισταση οπως μου ειπαν απο το καταστημα ηλεκτρονικων. σε λιγο θα ανεβασω φωτο εδω και λινκ για βιντεο στο youtube με την κατασκευη μου.
τωρα θα ηθελα να μου προτεινετε μια camera εως 20 ευρω γιατι η δικια μου δεν κανει.
και κατι αλλο , ακομα δεν μπηκα στη διαδικασια να τριψω τα λεντακια γιατι ουτε το προγραμμα εχω κατεβασει ουτε εχω καμερα. θα ειναι απαραιτητο?
Αντώνης Κριτζάς

μπράβο !!! πολύ ωραία
Για να δουλέψεις τα led με 3V δεν χρειάζεται αντίσταση και αυτό είναι σίγουρο
Αφού δουλευουν τότε εντάξει
Τα led πρέπει να τα τρίψεις στο πλάι γιατί αυτά (τα δυνατά) ρίχνουν όλο το φώς μόνο μπροστά
Με το περιμετρικό τρίψιμο η καμερα τα βλέπει και όταν εσύ στριβεις το κεφάλι
Εγώ το δουλευω με μία Canyon των 15 ευρώ μα κάνουν οι περισσότερες φθηνές
Αν θέλεις Microsoft δοκιμασμένη είναι η LifeCam VX-1000
iced07

Δημοσίευση από iced07 »

λοιπόν το βίντεο http://www.youtube.com/watch?v=JdVVCC-cuLQ
και οι φωτο
Συνημμένα
IMGP0855n.jpg
IMGP0855n.jpg (19.56 KiB) Προβλήθηκε 214 φορές
IMGP0854n.jpg
IMGP0854n.jpg (19.43 KiB) Προβλήθηκε 214 φορές
IMGP0851n.jpg
IMGP0851n.jpg (19.63 KiB) Προβλήθηκε 214 φορές
IMGP0850n.jpg
IMGP0850n.jpg (19.63 KiB) Προβλήθηκε 214 φορές
iced07

Δημοσίευση από iced07 »

Αντώνης Κριτζάς έγραψε: μπράβο !!! πολύ ωραία
Για να δουλέψεις τα led με 3V δεν χρειάζεται αντίσταση και αυτό είναι σίγουρο
Αφού δουλευουν τότε εντάξει
Τα led πρέπει να τα τρίψεις στο πλάι γιατί αυτά (τα δυνατά) ρίχνουν όλο το φώς μόνο μπροστά
Με το περιμετρικό τρίψιμο η καμερα τα βλέπει και όταν εσύ στριβεις το κεφάλι
Εγώ το δουλευω με μία Canyon των 15 ευρώ μα κάνουν οι περισσότερες φθηνές
Αν θέλεις Microsoft δοκιμασμένη είναι η LifeCam VX-1000

την vx-1000 την ψάχνω αλλά δεν την βρίσκω , βρήκα την vx-2000 me 13 ευρώ αλλά διάβασα στο freetrack ότι ειναι δυσκολο να αφαιρέσεις το φίλτρο (αυτό είναι απαραίτητο σε όλες τις κάμερες)?
βρίσκω την VX-800 που λέει ότι κάνει.... έχω μπερδευτεί λίγο
μια τέτοια http://www.cosmodata.gr/product/57219/webcam-canyon-cnl-wcam8113b-orange
έχεις?
Αντώνης Κριτζάς

δεν έχω βγάλει ποτέ φίλτρο
iced07

Δημοσίευση από iced07 »

Αντώνη παρατήρησα ότι στην περιγραφή σου για την κατασκευή του κλιπ το κάτω λεντάκι πρέπει να έχει 4cm αλλά στις φωτό των κατασκευών όπως και σε αυτή από το freetrack που έβαλες είναι 8cm. δεν θα έχω κάνα πρόβλημα που το έκανα 4cm (σύνολο 14cm έγραφες)
Αντώνης Κριτζάς

Αυτό που κάνεις εσύ είναι στο Νο 14
Στο Νο 31 έχει άλλες διαστάσεις
Οτι διαστάσεις και να κάνεις πρέπει να τις δηλώσεις στο πρόγραμμα
Αυτό δουλευω και εγώ τώρα 3-3-4-4
Εικόναhttp://www.petame.gr/forumv/attachment.php?attachmentid=28940&d=1326568221
iced07

Δημοσίευση από iced07 »

τελικά πείρα την vx-800 αλλά μέχρι στιγμής δεν κατάφερα να κάνω να γράφει FPS 30 KAI JPS 000. στο fps μου βγάζει 007. τι κανω? (δεν έχω βγάλει φίλτρο και στην κάμερα με εμφανιζει ασπρόμαυρο)
Αντώνης Κριτζάς

Microsoft lifecam vx-800 -- reported working, it is working for me in freetrack 2.2, wil report details later (I`m new with freetrack, just starting building my system)

and btw neither is working with freetrack 2.1, because program crashes when streaming is started.

Microsoft lifecam vx-800 is working indeed. It is possible change auto exposure in drivers without problems. Cam has IR filter. To remove it you need to remove 2 screws in the back of the cam, open it, take out PCB, unscrew 2 screws in the back of the PCB holding objective. With sharp object remove ir filter (i had to crush it) and put cam together again.

Εχεις ΠΜ
Απάντηση

Επιστροφή στο “Flight Simulator - Εικονικές Πτήσεις & Αεροπορικές Εταιρείες”