SPECTRUM DX7 ΒΟΗΘΕΙΑ!

Mpampis

SPECTRUM DX7 ΒΟΗΘΕΙΑ!

Δημοσίευση από Mpampis »

Καλησπέρα σε όλους. ΑΠοφάσισα να αφήσω πλέον τις παλιές μοου τηλεκατευθύνσεις 40MHZ και να παρω μια 2.4GHZ. βρηκα μια μεταχειρισμένη τ.κ spectrum DX7 σε πολύ καλή κατασταση και τιμη 80 ευρω μαζι με δεκτη. έριξα μια ματιά στο ιντερνετ για την συγκεκριμενη τ.κ αλλά μπερδεύτικα ακομα περισσοτερο... ΠΑρακαλώ όποιος γνωρίζει να με βοηθήσει αν αξίζει να την αγοράσω γιατι ο κύριος που την πουλάει περιμένει άμεσα να του απαντήσω.
Ευχαριστω για το χρόνο σας.
Μπαμπης
nasa

Απάντηση: SPECTRUM DX7 ΒΟΗΘΕΙΑ!

Δημοσίευση από nasa »

...που μπερδεύτηκες..? ... η DX7 είναι μια καλή επιλογή..! ...το θέμα είναι όμως το πόσο μεταχειρισμένη είναι...
η ταν, η, τα πετάν...
gvertical

Δημοσίευση από gvertical »

να την παρεις με κλειστα ματια!
Kilomeater

Δημοσίευση από Kilomeater »

αν ειναι σε καλη κατασταση , αξιζει σιγουρα τα λεφτα της
Mpampis

Δημοσίευση από Mpampis »

Κατ' Αρχήν να σας ευχαριστήσω για το ενδιαφέρον σας στο θέμα μου.
Μπερδευτικα εννοόντας οτι διαβασα για κάποια ας τα πουμε προβλήματα.
Συγκεκριμένα διάβασα αυτο εδώ: http://aeromodeler-calendar.blogspot.gr/2011/10/spektrum-dx7.html
nasa

Δημοσίευση από nasa »

...αυτά που διάβασες στο link που δίνεις είναι ενέργειες που μπορείς να κάνεις σε περίπτωση που θελήσεις να επαναφέρεις στην αρχική εργοστασιακή κατάσταση, η, να επαναπρογραμματίσεις την Tx, η, σε περίπτωση που παρουσιαστεί κάποιο πρόβλημα, κλπ ... κλπ..., δηλ. 'πολύ το σκαλίσαμε κ' το χαλάσαμε'...^%^
...όμως πρόσεχε ώστε να χρησιμοποιείς το σωστό τροφοδοτικό για την φόρτιση της μπαταρίας μέσα στην Tx ... αλλιώς φόρτιζε την μπαταρία εκτός Tx ...
η ταν, η, τα πετάν...
Mpampis

Δημοσίευση από Mpampis »

Σας ευχαριστω πολύ όλους σας... θα την πάρω λοιπον!
Αν δυσκολευτω σε κάτι στο ρυθμισμα της στο αεροπλανο θα σας ξαναζητησω βοήθεια....
Πολύ Καλημέρα σας!!
0 teo

Δημοσίευση από 0 teo »

Mpampis έγραψε: Σας ευχαριστω πολύ όλους σας... θα την πάρω λοιπον!
Αν δυσκολευτω σε κάτι στο ρυθμισμα της στο αεροπλανο θα σας ξαναζητησω βοήθεια....
Πολύ Καλημέρα σας!!

Με 80 δεν το λέμε ούτε του παπά για DX7 και δέκτη - ακόμα και ο AR6100 να είναι ο δέκτης 10 τα έχει μεταχειρισμένος γαρ! Τσάμπα στη δίνει!!!
Αν προσέξεις την τροφοδοσία της είσαι ok.
Επίσης καλό είναι να μην την πολυ-σκαλίζεις... μόνο τα απαιραίτητα. Όχι τι κάνει αυτό και τι κάνει το άλλο χωρίς αντίκρυσμα σε μοντέλο και πτήση. Γνώμη μου.
Για την χρήση της τώρα καλό είναι να "ξεσκονίσεις" λίγο το εγχειρίδιό της που δόξα τω Θεώ είναι στα Ελληνικά. Π.χ. την χρήση του χρονόμετρου θα την χρειαστείς στον πεδίο πτήσης σου κάποια στιγμή. Πού θα βρεις τώρα και ποιόν θα ρωτήσεις τότε να στο δείξει;
Πλέον θεωρείται ξεπερασμένη τηλεκατεύθυνση και όλοι πλέον πάνε σε Futaba, χάρη στον Κινέζο και τους φθηνούς FASST συμβατούς δέκτες του!
Mpampis

Δημοσίευση από Mpampis »

Κύριοι τελικά την αγόρασα. Δυστυχώς δεν ειμαι 100% σίγουρος για τη λςιτουργεια της γιατι όπως μου είπε την έχει πάνω από ένα χρόνο στο βαλιτσάκι της και δεν είχε μπαταρία για να δω αν όντως λςιτουργει. Κράτησα τα στοιχεια του ανθρώπου βία κάθε ενδεχόμενο. Το θέμα ειναι ότι ο φορτιστής της δεν κάνει για την πρίζα στην Ελλάδα αλλα ειναι για 110βολτ και αμερικανικό βισμα... Άρα και να κανω πατέντα στο βισμα δεν θα αντέχει τα 220βολτ εδω. Αυτος μου ελεγε ότι την φορτιζε χωριστά την μπαταρία με πατέντα.... Ελπίζω όλα να ειναι σωστά και να μην έχουμε τρεχάματα, Ούτε εγώ αλλα ούτε κι αυτος.
Αντώνης Κριτζάς

Δημοσίευση από Αντώνης Κριτζάς »

Φίλε Μπάμπη
Δεν είναι ότι καλύτερο να αγοράσεις κάτι που δεν δοκίμασες αλλα ας ελπίσουμε οτι θα είναι εντάξει
Ο φορτιστής είναι άχρηστος οπότε πάς για άλλο
Αντε για μπαταρία και φορτιστή να δούμε πόσο θα σου πάει
Οταν με το καλό είσαι έτοιμος φορτισμένος κάνε ένα rangetest πρίν την πτήση
ΑνδρεαςΛ

Δημοσίευση από ΑνδρεαςΛ »

Mpampis έγραψε: Κύριοι τελικά την αγόρασα. Δυστυχώς δεν ειμαι 100% σίγουρος για τη λςιτουργεια της γιατι όπως μου είπε την έχει πάνω από ένα χρόνο στο βαλιτσάκι της και δεν είχε μπαταρία για να δω αν όντως λςιτουργει. Κράτησα τα στοιχεια του ανθρώπου βία κάθε ενδεχόμενο. Το θέμα ειναι ότι ο φορτιστής της δεν κάνει για την πρίζα στην Ελλάδα αλλα ειναι για 110βολτ και αμερικανικό βισμα... Άρα και να κανω πατέντα στο βισμα δεν θα αντέχει τα 220βολτ εδω. Αυτος μου ελεγε ότι την φορτιζε χωριστά την μπαταρία με πατέντα.... Ελπίζω όλα να ειναι σωστά και να μην έχουμε τρεχάματα, Ούτε εγώ αλλα ούτε κι αυτος.

Αν ο φορτιστής γράφει πάνω Input: 110-240V 50-60Hz AC τότε κάνει.

Αν όχι τότε κόψε το βύσμα από τον φορτιστή, βάλε 2 μπανάνες 4mm και φόρτισε την μπαταρία της DX7 στον φορτιστή σου για μπαταρίες lipo στο πρόγραμμα για ΝιΜΗ.

Έχε στα υπόψιν ότι πρέπει να αντιστρέψεις την πολικότητα.
Αντώνης Κριτζάς

Δημοσίευση από Αντώνης Κριτζάς »

Να ξέρεις οτι μπορεις να φτιάξεις δική σου μπαταριοθήκη στα καταστήμα με μπαταρίες πχ Δήσιος κλπ με 8 μπαταρίες NhMh σε σειρά
Εκανα ένα πρόχειρο σχέδιο για να καταλάβεις πώς
Συνημμένα
Χωρίς τίτλο.jpg
Χωρίς τίτλο.jpg (23.23 KiB) Προβλήθηκε 95 φορές
Mpampis

Δημοσίευση από Mpampis »

Καλημέρα. Μόνο 110 λέει... Αυτό με την πολικότητα δεν το κατάλαβα... Δεν κατέχω ιδιαιτερα.... :-/
Mpampis

Δημοσίευση από Mpampis »

Αντώνη σ ευχαριστώ.. Μου φαίνεται πιο απλό από τα υπόλοιπα.. Θα δείξει όμως στην πορια... Ελπίζω πάντως να μην ανάβει η τ.κ λογω μπαταρίας και να μην ειναι χαλασμένη. Η κατασταση της ειναι άριστη εκτως από την καιρεα η οποία ειναι σπασμένη αλλα κολλημένη τοσο επαγγελματικά που το παρατήρησα 2 μέρες μετα....
ΑνδρεαςΛ

Δημοσίευση από ΑνδρεαςΛ »

Mpampis έγραψε: Καλημέρα. Μόνο 110 λέει... Αυτό με την πολικότητα δεν το κατάλαβα... Δεν κατέχω ιδιαιτερα.... :-/

Συνήθως η κεντρική επαφή του βύσματος είναι το + και το περίβλημα το -.

Στις Spectrum είναι το αντίστροφο.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Τηλεκατεύθυνση - Πομπός - Δέκτης - Servo - accessories & Flight Simulators”