Dynam ez hawk προβλημα

juancho

Dynam ez hawk προβλημα

Δημοσίευση από juancho »

καλησπερα παιδια . αγορασα το εν λογω αεροπλανο ως ευκολο για αρχαριους για να μαθω να πεταω. Τελικα απο οτι αποδειχτηκε μονο ευκολο δεν ειναι!! Πηγαμε σημερα με ενα αλλο μελος του πεταμε για να μου δειξει και ηταν τοσο ασταθες που δεν καταφερα να πεταξω εγω καθολου και το αλλο παιδι ελαχιστα! Με απνοια και 1-2 μποφορ στιγμες στιγμεσ και δεν πηγαινε!! Επισης παρατηρησαμε οτι υπαρχει ενας τζογος σε ολα τα πηδαλια!! σαν να ειναι μεγαλυτερη απο την βιδα η τρυπα στα χορν! Καμια ιδεα?? εσκασα 150 ευρω και τοχω και το κοιταω!! Ξερει κανεις τουλαχιστον πως να το κανουμε πιο σταθερο χωρις να σκασω τα μαλλιοκεφαλα μου???
Antoniso

Απάντηση: Dynam ez hawk προβλημα

Δημοσίευση από Antoniso »

Γεια, κατ αρχήν βούτα το manual και δες τι γίνεται απο κέντρο βάρους, κύττα και για πράγματα που παρέλειψες να κολλήσεις και για τίποτα άλλο λασκα, σαν μακαρόνια από ντίζες, ακροντιζα, servo που κολυμπάνε κτλ_Β_Ο
0 teo

Δημοσίευση από 0 teo »

Μάλλον πρέπει να το δει κάποιος που ξέρει.
Μέχρι τότε σφίξε/κόλα ότι σου φαίνεται χαλαρό, ζύγισε, ισορρόπησε, μέτρησε τα πάντα και κινήσου βάση του manual.
Κάνε δοκιμές στο έδαφος για την λειτουργικότητα των πηδαλίων, άκου/δες τα servo την ώρα που λειτουργούν μήπως δεν είναι κεντραρισμένα/βαλμένα σωστά κ.α.

ΥΓ.
150 έδωσες; Εγώ το είχα πάρει 80 περίπου πριν 2 χρόνια.
Αντώνης Κριτζάς

Δημοσίευση από Αντώνης Κριτζάς »

Το καλύτερο είναι να πας στους μοντελιστές της περιοχής σου να σου το setαρουν
Ποια είναι η περιοχή της διαμονής σου?
juancho

Δημοσίευση από juancho »

δυστυχως μενω στην τηνο και δεν εχω κανεναν εδω! μονο εναν συναδελφο που και αυτος σε λιγες μερες φευγει απο το νησι! με αυτον το ειδαμε εχτεσ και αυτος το εχει σεταρει. το θεμα ειναι πως παρατηρησε οτι στα χορν η βιδα κολυμπαει λιγο και εχει μια νεκρη κινηση στην ντιζα πριν δωσει κινηση στα πηδαλια... μηπως φταει αυτο για την ασταθεια του? Α επισης για τον φιλο που ρωτησε το αγορασα το δεκαπενταγουστο απο μαγαζι στον πειραια με 135 ευρω + τα μεταφορικα πηγε 150ε
Αντώνης Κριτζάς

αν μπορείς βάλε καποια φώτο απο την ντίζα
Οι ντίζες δεν πρέπει να εχουν κενό Δώσε βάση στο ζύγισμα

ο φίλος σου είναι ο Γιώργος ?
juancho

Δημοσίευση από juancho »

ναι ο γιωργος bf109 ειναι!! θα σσας στειλει και αυτος μηνυμα για καμια οδηγια γιατι εγω δεν σκαμπαζω και πολυ. το θεμα ειναι οτι εχουμε καμια εβδομαδα για να λυσουμε το προβλημα γιατι μετα φυγει!
ankon

Δημοσίευση από ankon »

Μια ερώτηση.......που κάνετε πτήσεις στην Τήνο??
juancho

Δημοσίευση από juancho »

δυστυχως δεν υπαρχουν μερη!! εχτες ειχαμε παει στο πορτο μετα την εκκλησια.....
bf109e

Δημοσίευση από bf109e »

Χαιρετω την παρεα.
Αντωνη ζυγισμενο κομπλε ειναι.Εκει στο πιο μπροστα οριο που αναφερει στο μανιουαλ.Ειναι ολα στη θεση τους.Το πεταξα και παρολο που ειχε ενα ελαφρυ αερακι, αυτο πηγαινε οπως ηθελε.Και στο τελος εκοβε και το μοτερ και νεκρωνε τελειως.Σαν να ετρωγε γκλιτσα.Οταν το εφερα κατω τη 2η φορα, εκανα ενα τσεκ τζογου σε ολα τα πηδαλια (ελεβεητορ και ελερον).Ολα τα πηδαλια εχουν τζογο.Στο ελεβεητορ ειχε τζογο στο Ζ της ντιζας που κουμπωνει στο σερβο, και τα αλλα ειχαν και το Ζ της ντιζας στο σερβο και το ακροντιζο που πιανει στο χορν του πηδαλιου.Τα σερβακια ειναι σταθερα στη θεση τους.Οπως φανταζομαι θα βελτιωθει κατα πολυ η κατασταση αν γινουν τα πηδαλια οπως πρεπει.Διοτι αυτο το μοντελο οπως το δινει η εταιρεια δεν ειναι για αρχαριο.Και τα βιντεακια που εχουν και το δειχνουν να πηγαινει τεζα,σιγουρα δεν εχουν μαμα σετ απ.
Γενικα τα glider σε πτηση θεωρουνται σταθερα μοντελα?Εγω τα χρονια που πεταω εχω μονο μαχητικα και ενα τζουπιτερ για χαλαρες πτησεις.

Ξεχασα να πω για το θεμα της γλιτσας(πιθανα παρεμβολη να πω?).Για 1-2 δευτερολεπτα εκοβε το γκαζι και δεν ειχα καμια κινηση.Να εκοβε το esc?Γιατι παρεμβολη σε 2.4 ειναι δυσκολη οσο ξερω.Εχει την τχ της μανας του μεσα.Η ολη φαση της πτησης ηταν ενα 5 λεπτο η πρωτη, και η δευτερη με το που εφυγε εκανα 2 γυρουν για να κατεβει επειδη παραχορευε.
ΑνδρεαςΛ

Δημοσίευση από ΑνδρεαςΛ »

bf109e έγραψε:
Ξεχασα να πω για το θεμα της γλιτσας(πιθανα παρεμβολη να πω?).Για 1-2 δευτερολεπτα εκοβε το γκαζι και δεν ειχα καμια κινηση.Να εκοβε το esc?Γιατι παρεμβολη σε 2.4 ειναι δυσκολη οσο ξερω.Εχει την τχ της μανας του μεσα.Η ολη φαση της πτησης ηταν ενα 5 λεπτο η πρωτη, και η δευτερη με το που εφυγε εκανα 2 γυρουν για να κατεβει επειδη παραχορευε.

Μου φαίνεται ότι η σύνδεση μπαταρίας με ESC δεν είναι καλή. Τσέκαρε για κακή κόλληση η κάποιο χαλαρό καλώδιο...

Επίσης, ζύγισε το πιο μπροστά.... Δεν θα είναι η πρώτη φορά που τα μάνιουαλ είναι να μην πω τι...
juancho

Δημοσίευση από juancho »

με τον τζογο που εχουν τα πηδαλια μπορουμε να κανουμε τιποτα?
Αντώνης Κριτζάς

Σε ότι αφορά τις διακοπές είναι μάλλον κακή επαφή όπως λέει και ο Ανδρέας Κάνε δοκιμές στο έδαφος Κούνησε τα καλώδια ,έλεγξε τα βύσματα ,την μπαταρία ενώ έχεις ανοικτό λίγο γκάζι
Δεν ξέρω τι τηλ/ση έχεις αλλά κάνε range test
Για τους τζόγους πρέπει να δεις καλά από που προέρχονται Αν είναι από τα clevis πρέπει να τα αλλάξεις Προσπάθησε να ανεβάσεις φώτο για να δούμε το πρόβλημα μήπως και βρεθεί άλλη λύση με τίποτα σωληνάκια απο καλώδιο η κάτι άλλο
orck

Δημοσίευση από orck »

Για το θεμα του τζογου εαν εχει ατσαλοσυρμα με Ζ δεν μπορεις να κανεις και πολλα παρα να ξεφορτωθεις το Ζ, εχει μια ιδιατεροτητα οτι για να περασει μεσα στην τρυπα απο το μπρατσο του σερβο ανοιγει την τρυπα περισσοτερο απο οσο θελουμε.
Δυο λυσεις βλεπω, ευκολες και οι δυο.
Η μια ειναι να κανεις το ατσαλοσυρμα σου με τελειωμα L και τα πλαστικα κλιπ που ταιριαζουν στο συρμα σου.

Εικόνα

Η δευτερη λυση ειναι να βαλεις τα βιδωτα που σου επιτρεπουν να κανεις ρυθμισεις στην ντιζα.

Εικόνα

Και οι δυο λυσεις θα σου λυσουν το προβλημα του τζογου (μην περιμενεις το τελειο).
bf109e

Δημοσίευση από bf109e »

Η ντιζα ειναι πολυ λεπτη.Δεν εχει καμια σχεση με θερμικου!!Πηρα ενα τηλεφωνο το μαγαζι που αγοραστηκε και δυστυχως δεν εχει ακροντιζα κτλ που να ταιριαζουν στο μοντελο.Το ακροντιζο που πιανει στο χορν ειναι αυτο που φαινεται στην κατω φωτογραφια του orck αυτο που ειναι δεξια κατω.Και αυτο εχει τζογο στο χορν!! Απο την μερια που πιανει η ντιζα στο σερβο κανω και εγω Ζ στα δικα μου αεροπλανα.Και δεν κανει το παραμικρο τζογακι.Εκτος αν φαγωθει απο την χρηση και θες αλλαγη χορν του σερβο!!Απλα τις τρυπες τις ανοιγω εγω και ειναι κομπλε εκει!

Οσον αφορα το θεμα με την "γκλιτσα" η τηλεκατευθυνση ειναι αυτη που εχει μεσα στο κουτι.Εχει 2 κεραιακια ο δεκτης.Να μπουν σε γωνια 90μοιρων οπως οι φουταμπα?Το βυσματακι της μπαταριας ηταν σφινωτο στην θεση του.Δεν γινεται κατι εκει.Τωρα αν ειναι θεμα esc εκει που ειναι χωμενος good wines (καλα κρασια).
Απάντηση

Επιστροφή στο “Ανεμόπτερα/RC Gliders, Sailplanes and Slope Soaring”